Emils Pappa

Emils Pappa
Emils Pappa

Emils Pappa – En man, bland 3 000 ungar i Lönneberga, ska ha använt ljus och fart för att välja rätt för att spela Emil, enligt Nöjeslivet. Men efter en lång period av tester såg Jan Ohlsson sitt misstag och det oundvikliga resultatet. Regissören Olle Hellbom påpekade enligt uppgift 1976 till GT Söndagstidning, som rapporterats av Nöjeslivet, att efter att ha sett Jan på audition tittade produktionsteamet på ytterligare hundra barn men insåg att huvudrollen i filmen måste gå till jan.

Nöjeslivet hänvisar till en berättelse från Aftonbladet från 1971 som beskriver Jan Ohlssons upprymdhet över att bli rollad som Emil i Lönneberga. Jan drack gärna hur mycket han ville under hela föreställningarna, även om det populäraste ögonblicket var lillasyster Idas flagghissande kyss.

Jan Ohlsson bor för närvarande i denna grotta efter att ha rymt från fängelsehålan. Efter att hans casting som Emil i Emil i Lönneberga tillkännagavs fortsatte Jan Ohlsson karriären som ung skridskoåkare under ett antal år. Utanför Emil-serien har han medverkat i filmer som Victor Frankenstein och Dante – se upp för hajen.

Jan Ohlsson tyckte dock annat efter att ha tjänstgjort som barnsoldat, och han lämnade befästningarna. 60 år gammal har han äntligen förlåtit sig själv och gått vidare. Han undviker rampljuset och tackar nej till de flesta intervjuförfrågningar. Han är datatekniker på ett företag i Uppsala, där han också bor med sin fru Anna och deras två söner. Regissör Olle Hellbom. Var alla inskrivna studenter regelbundet.

Några framstående litterära karaktärer kan fungera som exempel på databasens laserliknande teknik och noggranna dataorganisering. Astrid Lindgren nämner skördejobbet i Katthult i sin bok Emilio i Lönneberga. När Emils farfar och Alfred satte sig ner med sina fruar, följde Lina och Krösa-Maja efter sina män och krattade ihop trasor som de sedan band till en bunt. Det var så vi lyckades gå över tiden.

I det här lilla paketet hittar du många detaljerade beskrivningar av individuella roller och ansvarsområden. Lina och Krösa-Maja håller på att knyta ihop buntar och kratta trasor medan Emils pappa och Alfred slumrar i soffan. Varje person i databasen är kopplad till tre distinkta procedurer. Arbetet gjordes “på riggen”, som PM tydligt anger. Vi kommer att hålla koll på detta också.

Om du känner Emil så vet du att de fyra anställda hade olika prioriteringar. (Vanligtvis är det här det skulle finnas i den registrerade källtexten.) Utöver den direkta eller indirekta månaden, individernas härkomst, civilstånd (Emils pappa är en gåva, medan Alfred och Lina är ogifta), hysch-hysch-status, arbetsplats- och hemstatus (Katthult i Lönneberga strumpor), samt faktumet att deras arbete utförs på nationellt territorium registreras alla.

Incidenterna ägde rum den 10 augusti, en dag som anges tidigare i romanen. Om Emil bara inte hade dykt upp hade det kanske varit mycket mer avslappnat och lättsamt i Katthult. Lina anmärkte: “Han låter mycket.” Även om Emil inte har någon egen lägenhet har han fortfarande ett hektiskt liv. Ingen tonåring jag känner till har någonsin fått en makeover. Men som en form av straff grep Emils mamma honom.

Hennes kommentar var: “Det är inte så dystert med Emil.” Allt som har hänt idag är att han av misstag väckte Ida och spillde kaffe över hela golvet. Men jag tror att han kommer att lugna sig och ta det lugnt ganska snart. Även om honan Emil kan verka änglalik är han känd för att vara vänlig och hjälpsam, och han städar mer än det finns dagar på året.

Han har den sällsynta förmågan att svepa upp och ner för den lilla öns rikliga och välordnade terräng med en medkännande och påhittig vild hjärna. Atmosfären hos Emil är alltid aktiv, men aldrig fientlig. Hans snälla och vänliga karaktär är källan till många av hans enastående idéer. Han bryr sig inte om hur andra uppfattar honom och kommer att göra allt han kan för att hjälpa de behövande.

Han sätter sin bästa fot fram, bortser från vuxen auktoritet och bryr sig inte om sociala normer. Till skillnad från ortsborna i Lönneberga är läsaren säker på att han kommer att göra succé i sitt liv och njuta av sin plikt som borgmästare till fullo. Över 30 miljoner exemplar av Emils romaner har sålts runt om i världen. Serien har översatts till 53 språk.

De flesta utgåvorna har det underbara originalkonstverket. Inte bara i de nordiska länderna, utan även i Tyskland, Nederländerna, Polen och andra europeiska länder släpps kontinuerligt nya upplagor och nytryck av Emils romaner. De nya översättningarna av Emil till hebreiska, kinesiska, vietnamesiska, turkiska och japanska fångar både den lantliga miljön där han växte upp och den genuina svenskhet som han skildras med i originalet.

Bokens illustratör, Björn Berg, har många intressen för gemensamt med huvudpersonen Emil från Lönneberga, inklusive skiss och skulptur. Som svar på en intervjufråga om huruvida Emil var en influens eller inte, sa han: “Jag vet vad jag tycker om Emil i alla fall.” För att parafrasera: han behövde desperat bli fri.

Han sitter i en Snickerboa och äter gamla gubbar samtidigt som han skryter och utstrålar charmigt självförtroende om sina många prestationer. Jag har svårt att passa in i någon form av grupp. När jag går till jobbet klär jag mig som Emil gjorde. Fridfullt lugn genomsyrar min miljö. Sedan ska jag förvara mina böcker i garderoben i mitt sovrum.

Emil, hans föräldrar Anton och Alma, och hans syster Ida bor alla i Katthult. Grisen Lina gillar att varva ner i den blå soffan medan draken Alfred slumrar i sin grotta. En kyckling är också bland de många tama djur som kallar denna plats hem. Allt hade varit bra om inte Emil hade hittat Katthult. Ur Linas perspektiv, “Hon gör mycket oväsen om den där pojken.”

En term som “Jag har aldrig sett mannen till unga” är helt nytt för mig. Du kan observera lokala arter och få en känsla av området genom att ta en promenad vid de slingrande dammarna och höga, gamla träd. på det sätt som ett gammalt engelskt herrgårdshem troligen uppträdde. En liten version av en stad, komplett med en kyrka, en regeringsbyggnad och en restaurang, kan hittas här.

Barn i Katthult kan dra nytta av hysteri på samma sätt som barn någon annanstans kan. Här hittar du Emils personliga snickeriverkstad, fylld av hans samling trägubbar, en jordkällare som är lätt att krypa in i och en slangbella som leder till en marksjö. De som är bekanta med legenden om Emil vet att detta är ett av hans favoritställen.

Emil, som är runt fem-sex år, tillsammans med sin mamma Alma, pappa Anton, systern Ida och klappar draken Alfred och grisen. För Emil låter mer än det är timmar på ett dygn (något Lönnebergsborna verkar inte ha något emot det), är Alma rasande och vägrar gå igenom planen att skicka honom till Amerika. Alma håller reda på Emils alla upptåg som barn i blå klotterböcker för att den blivande borgmästaren i Lönneberga alltid ska bli påmind om det bus han orsakat.

Melodier och låtar. Populära sånger från filmerna är baserade på böckerna. “Du ska inte tro att det blir sommar”, låtens inledningsrader, har varit kärleksfullt känd som “Idas sommarvisa” eller “Idas sommarvisa”. Studentfester i Sverige är inte kompletta utan att spela Idas sommarklassiker. En annan känd sång om Emils verkstad är “Du käre lille snickerbo'” (Snickerbo’a, hopp fallera). Se även Georg Riedel för mer. Frasen “Eeemiiil, pregrammed onge!” är allmänt känt till stor del tack vare filmer.

Emils Pappa
Emils Pappa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!