Samuel Ljungblahd Fru

Samuel Ljungblahd Fru
Samuel Ljungblahd Fru

Samuel Ljungblahd Fru – Enkelt uttryckt är han en kristen musiker. Du kan höra effekten av soul, gospel och R&B i hans musik. Medlemmarna i frikyrkan utgör huvuddelen av hans åhörare. Det är möjligt att detta inte är så utöver det vanliga med tanke på att han påstår sig ha en levande tro på Gud. Samuel Ljungblahd emigrerade till Stockholm när han var ung.

Han gjorde saker som att gå med i Frälsningsarmén och uppträda i Vasa Gospelkör medan han var i Sverige, precis som han gjorde i sin hemstad Ume. Han började koncentrera sig på sin solokarriär under slutet av 90-talet. Efter att ha släppt sin debut-EP 2000 tilldelades han Utbultstipendiet samma år.

Samuel Ljungblahds debutalbum, helt enkelt kallad Samuel Ljungblahd, gavs ut 2005. Skivan innehöll bland annat EP-spår. Både Samuel Ljungblahd och Stefan Olsson bidrog lika mycket till låtskrivandet. Även det året intog han huvudscenen på den kristna festivalen Frizon har att erbjuda, känd som Ladan. Endast internationella akter, mestadels från USA, hade tidigare spelat på den scenen i Frizons då sjuåriga historia.

För Samuel Ljungblahd var detta ett betydelsefullt tillfälle

2009 var Samuel Ljungblahd en del av ett stort evenemang som snabbt kommer att glömmas bort av alla inblandade. Globen i Stockholm stod värd för en konsert av gospelmusiklegendaren Kirk Franklin. En länk i denna kedja var Samuel Ljungblahd.

Franklins musikaliska prestation fick mycket beröm

Kirk Franklin, nära slutet av showen, uppmanade Samuel Ljungblahd att gå med i bandet igen. Det gick inte att ta miste på Kirk Franklins beundran för den vita svenskens röst och spelstil. Franklins “Don’t cry” gjordes känd av en duett med Nikki Ross och Samuel Ljungblad. Skrik och applåder utbröt från publiken när Kirk Franklin själv kollapsade på golvet, tydligt utslagen av sitt eget framträdande.

Nya idéer till scenarier kom till Samuel Ljungblahd som ett resultat av föreställningen

Sedan dess har Samuel Ljungblahd uppträtt på några amerikanska spelställen. Dessutom gjorde han om sin roll som sångare när Kirk Franklin återvände till Sverige för ytterligare en konsert några år senare, denna gång duett med Sabina Ddumba. Han har i intervjuer uppgett att Skandinavien är hans främsta tyngdpunkt.

Videor av Globens framträdande delades flitigt på YouTube. Detta ledde till det, och så vidare. Prins Carl Philip och prinsessan Sofia anlitade sannolikt Samuel Ljungbladd för att uppträda på deras bröllop sex år efter att ha sett det klippet. På sitt bröllop i Storkyrkan den 13 juni 2015 hälsade prinsparet gästerna till tonerna av Joyful, joyful, en unik, optimistisk och smittande sång.

Samuel Ljungblahd Fru

Semester med Mamas och Bohuslän Big Band för semestern

En mängd olika arenor i Sverige och på andra håll har varit värd för framträdanden av Samuel Ljngblahd. Han har uppträtt i bland annat Anderslöv, Pite, Helsingborg, Falköping och Eskilstuna, men han nöjer sig med att vara kvar där. När julen 2022 rullar på hade Samuel Ljungblahd och hans julturnékompisar Bohuslän Big Band och The Mamas varit på resande fot.

En av platserna de uppträdde var Cirkus i Stockholm. Det är inte första gången som Samuel Ljungblahd och Bohuslän Big Band delar scen. De framförde Move, som vann Melodifestivalen 2020, men unikt för 2022 var att de fick sällskap av The Mamas.

Samuel Ljungblad använder sig av olika former av kommunikation på nätet

De som är intresserade av att hänga med Samuel Ljungblahd närmare kan göra det på sociala medieplattformar där han är ganska aktiv, som Facebook och Instagram. Som en extra bonus twittrar han också. Hans webbplats säger för närvarande “under konstruktion”, men erbjuder inget innehåll.

Som ung spelade han fotboll professionellt och har anknytning till Frälsningsarmén. Vid 20 års ålder befann han sig vid ett vägskäl där han var tvungen att bestämma sig för om han skulle göra en karriär inom musik eller idrott. Musik blev resultatet, och ytterligare en flytt till Stockholm följde.

På Frälsningsarméns Stockholmsförsamling fick han tillräckligt med möjligheter att finslipa sina röstkunskaper i en mängd olika gospelkörer, inklusive Vasa-evangeliet, som i slutändan blev hans mest framstående grupp. Som avslutade 1990-talet med fokus på en solokarriär, vann han ett Utbult-stipendium och släppte en EP 2000 baserad på ett samarbete med Stefan Olsson.

Samuel Ljungblahds musik har under åren blivit allt mer influerad av soul, funk och R’n’B från 1960- och 1970-talen, förutom gospel. Stevie Wonder, Donny Hathaway och Kirk Franklin är bland de exemplariska musikerna som nämns. Samuel Ljungblahd släpptes i februari 2005 och är hans debutalbum. Den har låtar skrivna av Ljungblahd och Stefan Olsson, samt några nya låtar och låtar från EP:n.

Före och efter utgivningen av hans första album reste Ljungblahd genom hela Sverige och reav de nordiska länderna. Festivaler och frikyrkor i den kristna gemenskapen, samt många icke-religiösa evenemang. Men hans största anhängare finns i frikyrkorörelsen. Det svenska rockbandet Ljungblahd skrev historia 2005 genom att uppträda på stora “Ladan”-scenen på den kristna sommarfestivalen Frizon. 2006 var han en av de två sångarna i underhållningsprogrammet Let’s Dance, och sedan dess har han haft en mängd andra roller.

Reason Why, Samuel Ljungblahds andra album, släpptes hösten 2007. Han såg först framgångar efter albumets släpp i hemlandet Norge, när han började få inbjudningar att uppträda. Han gjorde ett framträdande på So ska det lt våren 2009. Han var en ersättare i sista minuten för en artist som fick backa och det slutade med att han vann SVT-fansens utmärkelse för nästa säsong.

Hans framträdanden i programmet har förevigats i YouTube-videor som visas ofta på hans konserter. Den 1 april 2012 återvände Ljungblad till Så ska det låta, denna gång med Sarah Dawn Finer. Releaseshowen för nr 3 var Samuel Ljungblahds tredje studioalbum och kan ha varit hans största kommersiella framgång hittills. Samuel Ljungblad fick äran att bli inbjuden att uppträda på Globen med sin hjälte och inspiration, Kirk Franklin, när han besökte Sverige.

På presskonferensen för Globekonserten korsade Kirk Franklin och Samuel Ljungblahd först varandra, och Franklin utfärdade en sångutmaning till Ljungblahd. Han sjöng för Kirk Franklin och imponerade över honom. Där använde Franklin också först uttrycket “Vanilla själ” för att beskriva Samuel Ljungblahd. Ljungblahd blev senare inbjuden att uppträda på en av Franklins föreställningar.

Ljungblahd och Nikki Ross framförde en duett av “Don’t Cry” Recensenter var eniga överens om att den här låten var programmets höjdpunkt, och därefter åtog sig en symboliskt golvad Kirk Franklin att försöka få Samuel Ljungblahd till USA i framtiden . Hans tredje album, som sedan dess har blivit mycket uppskattat av kristna medier, är hans senaste.

Dagens Samuel Ljungblahd är, tillsammans med sin fru Anna och två döttrar, bosatt i Ume och är en aktiv medlem i den lokala Frälsningsarméns kår. Vi möts på parkeringen av Umeborna Samuel Ljungblahd. I en nick till sitt hemland Norrland bär han en grön collegetröja med bokstäverna “Nrlnd” skrivna i svart gummi över bröstet.

Hans gula Umeå-radhus i Ersboda, en av stadens mest mångsidiga stadsdelar, är där vi är välkomna att tillbringa natten. Nästan femton av dessa år har familjen Ljungblahd tillbringat. De tre par skridskor som tillhör Samuels döttrar – ett par hockeyskridskor, ett par konståkning – skymtar vid entrén bakom en skjutdörr i spegeln.

En bröllopsbild pryder vardagsrumsväggen, och till vänster om tv:n finns en tavla med följande vers från Matteus 6:33: “Nej, sök först Guds rike och hans rättfärdighet, så ska allt annat ges. till dig.” Det finns ett piano i sovrummet på nedervåningen, precis bredvid dubbelsängen. Pianot är praktiskt taget den enda hushållsartefakt som förråder Samuel Ljungblahds musikaliska talanger.

Han hävdar att han inte gillar musik när han kommer in i huset. Verkligheten är att jag nästan aldrig lyssnar på musik eftersom den tenderar att få igång min hjärna och leda till en flod av originella idéer. Hemma vill jag dra mig tillbaka till ensamheten och under de fyra timmar jag kör mellan föreställningarna kan jag njuta av total tystnad.

Sam har precis kommit tillbaka från en turné med Norrbotten Big Band när vi träffar honom. Från och med intervjun har han haft några dagar på sig att vila och ladda inför de sista repetitionerna för karriärens fem största konserter hittills. De senaste två veckorna har han uppträtt på tio shower. Jag har en blandning av oro och ivrig förväntan. Det är utmanande att locka folk för tillfället. Att få chansen att framföra mitt nya album live på konserter är spännande. Hans senaste studioinsats, Witness, tar en ny riktning från hans tidigare verk.

Det jag anser vara centralt för gospel är var jag äntligen har bosatt mig. Låtkompatibel text är en nödvändighet. När jag har blivit äldre har jag kommit att inse att gospel är mindre av ett konstnärligt problem och mer ett ledarskapsproblem. Eftersom förmågan att befalla en publik är det som verkligen betyder något, kan den musikaliska outfiten vara vad du vill. Av denna anledning tog vi vissa risker med inspelningsprocessen för Witness-albumet. Vi hällde upp r&b, soul, gospel och elektronisk dansmusik (EDM) i en gryta och skakade ordentligt.

Samuel Ljungblahd Fru
Samuel Ljungblahd Fru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!