Stefan Borsch Sjukdom

Stefan Borsch Sjukdom
Stefan Borsch Sjukdom

Stefan Borsch Sjukdom – Idag, den 21 mars, fyller sångaren Stefan Borsch 75 år. I hans diskografi finns framgångar som “Adress Rosenhill” och “I en liten fiskehamn” från tiden som soloartist och som förste sångare i dansbandet Vikingarna. Eftersom mina barn är utspridda, brukar min fru och jag bara äta en stor middag tillsammans varje vecka.

Det finns inget jag vill mer än att vara i en naturlig miljö och ha en känsla av välbefinnande. Min raggvän Jörgen Arnemar, som nu är bandets ankare, är hur jag befann mig i Vikingarna. Det nya svenska bandet Vikingarna bad mig att gå med.

Var först trummis

Efter att ha drabbats av en handskada när han spelade trummor fick Stefan Borsch byta instrument och ta mikrofonen. De gillade min sång så mycket att jag bestämde mig för att fokusera på det. Originalversionen av “Smiling golden brown eyes” av Vikings innehåller Stefan Borsh som sjunger sång.

Eftersom bandet har spelat in merparten av sitt material på nytt turas Sjögren och jag om att sjunga sång. Stefan Borsch var en toppartist i Sveriges dansbandsscen under hela 70-talet. Men hans oväntade avhopp från Vikingarna var en stor överraskning. Nu pratar han om valet som skakade det svenska dansbandet han var med i och förklarar varför han svek dem.

Christer Sjögren, 71, leder dansbandet Vikingarna på en massiv avskedsturné över hela landet. Bandets originalsångare, Stefan Borsch, som nu är 75, lämnas dock utanför boken. Christer Sjögren, 71 år gammal, dominerar den svenska dansbandsscenen. Han har varit i toppen av sitt område sedan 1980-talet, tack vare sin utmärkta röst, uttrycksfulla ögon och obestridliga karisma.

Nu, när han förbereder sig för att ta farväl av sitt favoritband, Vikingarna, kämpar vokalisten också med en djup känsla av saknad. Det är inget särskilt fel på Arvingarna; ändå är det svårt att överträffa ett så legendariskt band som Vikingarna. De är alla redo att åka på sin sista turné, men en tragisk förlust har dämpat deras humör.

För 15 år sedan åkte Vikings på en avskedsturné, men bandet och dess fans längtade efter mer, så de är tillbaka för gott den här gången. Nu väntar vi för att se om Christer Sjögren och hans medarbetare faller offer för coronapandemin när den sprider sig. Vikingarna fick sitt stora genombrott i mitten av 1970-talet och en av deras mest kända låtar, “Leende guldbruna ögen”, spelas fortfarande flitigt idag. Stefan sjöng låten för första gången 1977, och den fanns med på albumet Kramgoa ltar 5.

Stefan Borsch Sjukdom

Stefan Borsch lämnade vikingarna av denna anledning

Ett år efter publiceringen av Leende vackra bruna ögon kom den chockerande nyheten: Stefan Borsch hade bestämt sig för att lämna bandet och musikbranschen. Även om han hade varit med i bandet i fem år vid det laget och hade samlat på sig en ansenlig fanskara, var han säker på sitt beslut att ge sångfacklan till Christer Sjögren.

Dels har det hänt en hel del. Då var jag bara en musiker som trodde att det måste finnas mer i tillvaron. Man kan tycka att jag gjorde ett dumt val genom att inte slutföra gymnasiet, men det var så det gick för mig. Men jag funderade inte helt på vad det innebar att sluta förrän nyligen, då jag blev intervjuad av Aftonbladet, säger Stefan Borsch.

Idag består Stefan Borsch och hans familj av hustrun Marianne och deras två små barn

Han har utan tvekan uppträtt sedan han slutade, både som soloartist och som medlem i bland annat Anders Engbergs ensemble, även om han senast använde mikrofon 1999. Stefan tror att motivationen försvann och att hans tidigare jobb som diskussionskurator gav honom mer , men han ångrar inte sin karriär eller de beslut han har tagit på vägen.

Stefan Borsch och hans fru Marianne har sedan dess dragit sig tillbaka till ett lugnt liv i Värmland. Henrik, Jens och Rasmus är barn i parets 35-åriga äktenskap. Marianne är en snäll, generös och klok människa. Att ha fyra barnbarn är kronan på verket i mitt liv. Efter en dag med dem är man kanske utmattad, men man kan åtminstone lämna över dem till sina föräldrar igen, säger en gemytlig Stefan Borsch.

Han fyllde 75 år den här veckan, och även om han är vid god hälsa och kan fortsätta att unna sig sin kärlek till naturen, kan han inte låta bli att tänka på tidens oundvikliga gång. Jag försöker ta saker dag för dag, och det hjälper att jag vanligtvis kan rensa tankarna strax efter att jag vaknat. Sedan, när du betraktar statistiken, inser du att din tid på jorden är begränsad. Jag håller med, men jag förnekar inte verkligheten att du är överst i näringskedjan och inte kommer att stanna här för alltid.

Tusentals och åter tusentals människor har njutit av att dansa till vikingarnas tidlösa låtar. TInnan sångaren gick med 1973 gick bandet under namnet The Vikings. 1975 vann Vikings Svensktoppen för första gången i sin historia. arvtagaren tidlös kramgoa musik har inspirerat generationer av tappers och buggar.

Vikingarna slog igenom med mer än en stjärna, men deras varma, kraftfulla ton förknippas oftast med Christer Sjögren. Efter att ha bidragit med sång till de första sex kramgoa-låtarna, bestämde sig Stefan Borsch för att gå bort från rampljuset.

Vikings Stefan Borsch

Arvika-bandet blev snabbt populärt, men det var inte förrän sångaren Stefan Borsch skapade rubriker som de verkligen skrev historia. Trots att Stefans trevliga röst fanns med på de första sex “kramlåtar”-albumen, blev hans vistelse hos Vikings kort. Stefan lämnade gruppen efter fem år för att han ville göra en solokarriär som sångare. Hits som “Adress Rosenhill” och “I en liten fiskehamn” kom till Stefan Borsch som ett resultat av hans soloarbete.

Stefan Borsch lämnade vikingarna av denna anledning

1999 bestämde sig Stefan Borsch för att dra sig tillbaka från sin framgångsrika konstnärskarriär.
Stjärnans beslut var komplicerat av flera anledningar. Han hade övergett vikingarna för att han ville byta karriär. Dels har det hänt en hel del. Då var jag bara en musiker som trodde att det måste finnas mer i tillvaron.

Man kan tycka att jag gjorde ett dumt val genom att inte slutföra gymnasiet, men det var så det gick för mig.Stefan Borsch erkände för Aftonbladet, “Jag tänkte nog inte riktigt på vad det innebar att sluta, men ibland tänker man “nu måste jag göra det här”.

Kontinuitet i en värld efter vikinga

Stefan arbetade som kurator på Karlstads Centralsjukhus från 2003 fram till sin pensionering 2011.
Stefan har aldrig en gång känt ånger över att ha övergett hitlaget. Nej, jag har inte gjort det. Jag kan tänka på specifika val jag har gjort när jag sätter mig ner och reflekterar över mitt liv, speciellt nu när jag har nått en hög ålder.

Bert Karlsson lockade mig tillbaka till den livsstilen 1981, och jag gick samtidigt tillbaka till skolan för min civilingenjörsexamen i samhällsvetenskap. För en omväxling tog jag ett jobb som diskussionshandledare på Karlstads Centralsjukhus. Jag ville göra det bästa av mina styrkor, som min förmåga att lyssna och mitt genuina intresse för andra människor, sa han till tidningen.

Samarbetat av både Christer Sjögren och han själv

1978 blev Christer Sjögren vd och resten är väl historia. Och de två armaturerna har uppträtt tillsammans och lagt den musikaliska grunden för vikingarnas klassiker. 2004 upplöstes dansbandet och både Borsch och Sjögren uppträdde spektakulärt.

Familjemedlemmar till Stefan Borsch

Stefan Borsch har idag officiellt fyllt 70 år. tar nöje av att gå i pension med sin fru Marianne. Tillsammans har de fostrat tre barn och fyra barnbarn under deras 35-åriga äktenskap. Marianne är en snäll, generös och klok människa. Att ha fyra barnbarn är kronan på verket i mitt liv. Skådespelaren, som nyligen fyllt 75 år, sa till Aftonbladet: “Man kan bli lite trött efter en dag med dem, men då kan man lämna dem till sina föräldrar”.

Stefan Borsch Sjukdom
Stefan Borsch Sjukdom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!