Tone Norum Sjuk

Tone Norum Sjuk
Tone Norum Sjuk

Tone Norum Sjuk – Tone Norum, född den 18 september 1965 i Eds församling i Stockholms län, är en framstående svensk sångare och låtskrivare från slutet av 1980-talet och början av 1990-talet. Musiken hämtar från en mängd olika genrer, inklusive “synth” pop, rock och till och med country. Hennes mest kända låtar inkluderar “Stranded”, “Can’t You Stay”, “Don’t Turn Around” och “All I Feel”, en duett med Tommy Nilsson.

Hon skilde sig från gitarristen Max Lorentz i januari 2007 och har varit gift med Magnus Andersson sedan dess. Den 9 augusti 2008 marknadsförde Tone Norum sina två nya album i TV4:s Nyhetsmorgon: det ena med subtila covers av ikoniska svenska låtar och det andra med egenkomponerade engelskspråkiga melodier. Hennes nya sound är “en blandning av irländsk folkmusik och country”, som hon uttryckte det.

Hennes brors bandkamrat, Joey Tempest, skrev låten som fick henne att bli berömmelse när hon bara var 20 år gammal. Tone Norum hade en massiv framgång med Allt som jag keinn med Tommy Nilsson, men han bestämde sig för att kliva bort från rampljuset efter det. Tone Norum sa till GP att han gjort ett genomtänkt och vänligt val.

Vissa stjärnor från 1980-talet har blivit kvar i allmänhetens ögon på mer eller mindre förebådade sätt, medan andra har försvunnit ur sikte och lagt sina skådespelarkarriärer på is. Tone Norum är en sådan individ. Tone, syster till Europe-vokalisten John Norum, fick framgång vid 20 års ålder med en låt skriven av Europe-sångaren Joey Tempest. Tone hade en rad hits i slutet av 1980-talet och turnerade flitigt runt Amerikas folkparker.

Jag var så ung och oerfaren att jag aldrig ens hade satt min fot på en scen tidigare. Och så var det som en storm: allt hände på en gång. Tone Norum erkände i en intervju publicerad av GP 2013 att han “inte var redo för ett sådant genombrott.” Tone Norums samarbete med Tommy Nilsson från 1988 på den fantastiska singeln Allt som jag kneer är fortfarande allmänt erkänt som karriärens avgörande musikaliska verk.

Låtens potential för framgång var omedelbart uppenbar för henne. Min största hit någonsin, denna tidlösa klassiker spenderade så mycket tid som möjligt på toppen av de svenska topplistorna (Svensktoppen). Tone Norum, som talade i GP, sa: “Jag är fortfarande väldigt stolt över det.”

Tone Norum Sjuk

Det förklarar varför Tone Norum slutade vara känd

Men efter en virvelvind två år i början av tjugoårsåldern saktade Tone ner tempot och fortsatte att släppa album tills hennes sista kom ut 1996. Därefter träffade hon sin blivande make Magnus och de två bosatte sig i Nyköping. där de så småningom fick ett barn. Det var också under denna tid som Tone bestämde sig för att sluta satsa på en solokarriär, även om hon sedan dess har uppträtt med ett antal andra band och med jämna mellanrum reprisat sin gamla hit med Tommy Nilsson.

För att jag skulle kunna stanna hemma och uppfostra mina barn var jag tvungen att ge upp musiken. Att återuppta sina musikaliska sysslor var ett medvetet och trevligt val, som Tone Norum förklarar. Som 20-åring slog hon igenom och satte tonen för 1980-talet i Sverige. Tone Norum visar äntligen tecken på liv igen, över 25 år efter att den senast sågs. – Jag är en låtskrivare och en elev av rösten.

Popikoner som Kim Wilde, Kylie Minogue och Madonna är lätta att känna igen för alla som har läst låtlistorna från mitten till slutet av 80-talet. Men precis bakom topp tre finns en artist som dyker upp flitigt mellan 1985 och 1988 och som även dök upp på Trackstoppen som special guest 1992, då hon slutade femma mellan Enya och Tasmin Archer.

Tone Norum, född i Väsby i Uppland, är den sedan länge förlorade drottningen av de svenska listorna och yngre syster till Europas gitarrhjälte John Norum. På 1980-talet, när permanentarna var på topp, var hon den enda svenska musikern som var nära att matcha hennes popularitet. Jag levde ett annat liv och var en annan människa då… Det är inte riktigt jag, tillägger Tone Norum med ett skratt, så jag tänker inte på det så ofta.

Tone njuter av sin lugna, ensamma tillvaro med maken Magnus och deras två barn, Miranda, 11, och Edward, 7, i deras hus i Nyköping, där hon sitter på ett kafé. Magnus äger en livsmedelsbutik i Oxelösund. Tone Norum går bara tillbaka till sina dagar som popsensation när nyfikna reportrar ringer henne eller hon blir igenkänd runt om i stan.

Tones genombrott kom med låten Can’t you stay, skriven av Joey Tempest, på hennes 20-årsdag i september 1985. Därefter en musikalisk debut och turné i folkparker (slå upp “folkpark” och “Joey Tempest” på Google ) fanns i butik. Jag var så ung och oerfaren att jag aldrig ens hade satt min fot på en scen tidigare. Och så var det som en storm: allt hände på en gång. Den här typen av framsteg kom för tidigt för mig.

Tone pausar en sekund av tystnad och reflektion. Hon har glömt mycket av det som hände då, antingen på grund av det accelererade tempot eller på grund av tidens gång. Det var en bra tid så länge det varade, men jag saknar det inte alls nu när det är över. Vad tycker du om superhiten du hade med Tommy Nilsson 1988 med duetten Allt som jag kneer?

Min bästa hit någonsin, en riktig klassiker som spenderade så mycket tid som möjligt i Svensktoppen. Jag är fortfarande ganska nöjd med det. I vilken utsträckning förutsåg du låtens framgång? Visst varför inte. Efter att ha hört det på pianot berättade jag för kompositörerna (Ola Hkansson, Tim Norell och Alexander Bard) att de hade skrivit en hit. Tone Norum släppte ytterligare ett par album innan hans sista album kom ut 1996. Hon bosatte sig så småningom i Nyköping efter att ha träffat sin make på Östra baren på Stureplan och fött ett barn där.

För att tillbringa mer tid hemma med barnen gav jag upp musiken. Att återuppta sina musikaliska sysslor var ett medvetet och trevligt val, som Tone Norum förklarar. Tone har stora ambitioner för sitt nya band, Blue Harlows, och hon och hennes bror, John Norum, som hon turnerade med på en akustisk cover förra våren, kommer sannolikt att återupptas i höst efter Johns spel i Europa.

Vi är en trio av kvinnliga sångerskor som framför en blandning av jazz, country och blues. Att sjunga jazz har alltid varit ett livslångt mål för mig; det är musiken jag går mot när jag behöver få saker gjorda i huset. Tone Norum tillägger att det är särskilt roligt för henne att sjunga a cappella tillsammans med andra damer. Det är utmattande att alltid leka med hanar.

I fredags gifte sig 42-åriga sångaren Tone Norum med sin treårige pojkvän Magnus Andersson, 39. Ceremonin ägde rum i Nyköpings S:t Nicolai kyrka och mottagningen hölls på stiftets gård i Stjärnholm. Sa Jinder, nyckelharpaspelare, och John Norum, Tones bror och medlem av Europa, var bland bröllopsgästerna. Det var inte förrän 1988, när hon spelade in en duett med Tommy Nilsson med titeln “Allt som jag kenner”, som Tone Norum blev allmänt erkänd.

När det gäller Elisabeth Andreassen kommer hon inte att delta i utställningen “Lotta p Liseberg”.
TV4 rapporterar att hon har blivit tillsagd att dra sig ur tävlingen. Programledaren Lotta Engberg medger, “Jag kommer att sakna min fina Bettan.” Elisabeth Andreassen, en 65-årig sångerska, kan inte uppträda i kväll på “Lotta p Liseberg” på grund av sångproblem.

Hon berättar om vad som hände i ett pressmeddelande från TV4. Tyvärr har jag tappat rösten och kan inte framföra de låtar vi hade planerat till ikväll. Elisabeth Andreassen säger att hon ser fram emot att träffa Lisebergspubliken igen och att hon är övertygad om att det kommer att bli en hur som helst härlig sommarkväll. Lotta Engberg, programledaren, väger in att bli förrädare vid 60 års ålder.
I ett pressmeddelande skriver hon: “Självklart kommer jag att sakna min fina Bettan.”

Adrian Macéus har tagit hans plats

Adrian Macéus, en 18-årig skådespelare och bildkonstnär, tar över för Elisabeth Andreassen. Jag såg Adrian första gången i “Billy Elliot” för fem år sedan, och jag visste då att han var avsedd för storhet. Lotta Engberg hälsar honom varmt välkommen till Liseberg. Adrian Macéus har uppträtt i en mängd olika musikaler och pjäser, som “Billy Elliot”, “Trollflöjten” och “S som i himmelen” på Oscarsteatern.
2018 spelade han som Leo i SVT:s “Storm på lugna gatan” julkalender.

Artisterna den 17 juli på “Lotta p Liseberg.”

Marcus & Martinus, Tone Norum, Tommy Nilsson, Anton Engström från After Dark, och “A Show Larger Than Life” med David Lindgren, Boris René och Greg Curtis är bara några av de andra artisterna som är planerade till kvällen. Lotta p Liseberg sänds i TV4 och TV4 Play på måndagar kl 20:00.

Kackelstugan på land har skjutit upp sitt NORUM X 2-event inklusive 80-talets popsångare Tone Norum och Europe-gitarristen John Norum. Gunnar Aldestam från Kackelstugan, som skulle vara värd för en konsert av syskonen Norum tisdagen den 5 augusti, meddelade att föreställningen måste skjutas upp på grund av sjukdom. Det har avbrutits.

Tone Norum Sjuk
Tone Norum Sjuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!