Steffo Törnquist Förmögenhet

Steffo Törnquist Förmögenhet
Steffo Törnquist Förmögenhet

Steffo Törnquist Förmögenhet – Med en framgångsrik tv-karriär i ryggen är Steffo Törnquist en fanfavorit som programledare för “Nyhetsmorgon” i TV4. Hur kommer ekonomin att påverkas? Steffo Törnquist, som är 67 år, har varit involverad i flera projekt genom åren, bland annat Östgöta Corren, TT, Expressen och DN. Journalisten är dock mest känd för sitt arbete med TV4, där han sedan år 2000 har varit programledare för “Nyhetsmorgon”.

Steffo Törnquists påkostade livsstil

TV4-profilen lägger ut bilder och filmer om sin till synes perfekta tillvaro på sociala medier. Till exempel, i höstas, stoltserade Steffo Törnquist med ett nyförvärv som han hade förvärvat – ett som kostat honom 70 000 kronor.

Steffo Törnquists förmögenhet och lön

Med tanke på hans extravaganta livsstil skulle man undra hur mycket Steffo Törnquists sanna lön är. Kort sagt, ja. Enligt register som Nyheter24 tagit del av från Skatteverket hade Törnquist en fastställd förvärvsinkomst på 691 400 kr 2021. Vidare innehade värden ett överskott av kapital på 454 517 kr.

Det är dock inte allt. 2022 genererade 67-åringens “Steffo Törnquist Insult Aktiebolag” en total omsättning på 4 641 000 svenska kronor. Ändå blev 1 837 000 kronor slutsumman. Dessutom värderades bolagets tillgångar till 38 922 000 kronor. Steffo Törnquist njuter milt sagt av ett liv i lyx, komplett med snygga bilar, gourmetmåltider, dyra viner och lite detaljhandelsterapi.

I vilken utsträckning speglar dock Steffo Törnquists förmögenhet hans faktiska inkomster? Lösningen finns i Nyheter24. Många tittare känner sannolikt lite mer glädje varje gång de ser det välbekanta ansiktet på Steffo Törnquist, 66, som varit programledare för 44 säsonger av “Nyhetsmorgon” i TV4. Över 140 000 människor följer Steffo på Instagram, där de kan se hans lyckliga vardag på nära håll.

Steffo Törnquist Förmögenhet

Jakt, vackra fordon, båtar, semester till Frankrike, utsökt mat och shopping är vanliga teman i Steffos livsuppdateringar; sanna “Steffoheads” är medvetna om att han nyligen spenderade 68 000 kronor på en penna. Mer information om det finns här. Steffo har också ett liv som anstår en kung – den här artikeln gräver vidare in i hans och hans fru Carolines drömlägenhet på Stockholm Östermalm.

Hur Steffo Törnquist planerar att spendera sin förmögenhet: “Resten av mitt liv…”

Hur mycket pengar har Steffo Törnquist egentligen? Samma fråga ställdes till Steffo Törnquist under hans senaste framträdande i Emil Perssons podcast “Fördomspodden” — hur rik är Steffo Törnquist egentligen? Steffo Törnquist konstaterar i “Fördomspodden” att han har tillräcklig förmögenhet för att leva sitt liv efter sina egna villkor. Efter mer än tjugo år på Nyhetsmorgon har 66-åriga Steffo Törnquist skaffat sig en massiv anhängare.

Visserligen skulle showen vara allvarligt bristfällig utan Steffo, och lyckligtvis visar han inga tecken på att lämna någon gång snart. Enligt vad han redan har meddelat Svensk Damtidning ska jag inte sluta nu. Han planerar att fortsätta under överskådlig framtid. Som en av Sveriges mest kända programledare, hur mycket pengar tjänar man egentligen? Ganska lite, som det händer.

Beloppet som Steffo Törnquist gör är Z

66-åringen har en utmärkt ekonomisk ställning, enligt Nyheter24:s analys av hans konton. Nej, uppgifter på hemsidan från Skatteverket tyder på att han hade en fast förvärvsinkomst på 544 900 kr 2020. Resultatet är en månadsinkomst på ca 45,40 SEK. Ett överskott på 153 825 kr fanns också i hans kapital. Programledaren har också ett finger med i ett antal verksamheter, inklusive Knistad AB (som omsatte över 30 miljoner kronor 2020). Värdet på bolagets tillgångar översteg 63 miljoner kronor samma år.

Angående fonderna, Steffo Törnquist

Att Steffo är ekonomiskt välbeställd är inget nytt. När han tänker på kapital, tänker han på självständighet och frihet. Det sa han till Expressen. “Nu skruvar jag på” är en fras jag äntligen kan använda. Han har inga planer på att göra “skit” i Nyhetsmorgon när som helst snart, som tidigare nämnts. Men han har en allmän uppfattning om sitt liv efter programmet:

Det enda jag vet säkert är att när jag är vuxen vill jag sitta i stråhatt, röka pipa och skapa böcker. Emil Persson är programledare för podden “Fördomspodden” tillsammans med Steffo Törnquist, som har 44 säsonger av “Nyhetsmorgon” bakom sig. I den diskuterar han bland annat sitt äktenskap 2008 med Caroline Törnquist och hans enorma rikedom.

Paret ska ha registrerat sitt äktenskapsförord i Stockholms tingsrätt två veckor innan bröllopet. Denna information har Expressen tagit del av. Det initiativet uppskattades av Steffos fru, en familjerättsadvokat. Han säger i “Fördomspodden” att han har “torskmiljoner” från tidigare partnerskap.

“En kärleksakt”

Jag har besökt gruvor vid flera tillfällen. Jag har gått igenom många relationer och har alltid misslyckats med att känna igen vem jag är, trots min avancerade år. Min fru har insisterat på att vi lagligt formaliserar våra önskemål för varje aspekt av vårt förestående äktenskap och samliv som ett tecken på vår kärlek till varandra. De har inga barn tillsammans, men de har några från sina individuella relationer.

De så kallade äktenskapliga rättigheterna frånsägs uttryckligen i äktenskapsförordet. Avtalet anger att varje parts tillgångar och medel ska behandlas som självständig egendom.”…all egendom som vi individuellt nu äger, såväl som all egendom som vi individuellt kan komma att förvärva i framtiden på vilket sätt de än må, ska vara var och en av oss i äktenskapets individuella egendom.” Advokatens fall var väl formulerat.

36 miljoner aktier i verksamheten

“Tidigare förluster” har inte hindrat Steffo Törnquist från att samla en ansenlig förmögenhet. Hans aktiebolag har 36 miljoner SEK i eget kapital och en omsättning på 4,2 miljoner SEK i de senaste finansiella anmälningarna (2021). Podden innehåller Törnquist som förklarar hur han har tillräckligt med pengar för att göra vad han vill för alltid. Hans kompetensnivå är något han helst håller hemlig. Antalet är någonstans runt 50 miljoner, men det kan vara dubbelt eller till och med hälften så mycket…

Caroline redovisade 1,4 miljoner kronor i intäkter från tjänster 2021. Ulf Laurin, som var tidigare vd för packaging behemoth PLM och framlidne chefen för Saf (Svenska Arbetsgivarföreningen), är hennes fars dotter. För att hedra deras äktenskap gav Caroline Steffo Törnquist inte ett, utan två vigselringar: ett av platina och ett av guld.

Inte ett fan av långa bänkar

Dessutom delar han med sig av hemligheten bakom sitt lyckliga äktenskap. Svenskt Tenn, “Svensken”, är inte Steffos stil, så han slentrar där och köper en kostsam present. Jag tvekar inte att ta upp det om hon är arg på mig. I flera dagar kan hon ha tjatat om något. Jag skulle dock föredra att inte ha en lång bänksession utan “smack bang – har jag gjort något fel?”

Vanligtvis gör jag det när jag inte har ägnat tillräcklig uppmärksamhet åt uppgiften. Det vill säga tills hennes nästa ilska slår till. Steffo Törnquist har varit journalist i 66 år, och hon har varit mycket framgångsrik under hela den tiden. Och han sitter inte på händerna; han är aktivt engagerad och leder stolt “Nyhetsmorgon” istället. Han är inte bara mycket älskad, han är också lättillgänglig, blygsam och tvingar inte tittarna att fatta några beslut.

Steffo har behållit samma sorglösa attityd som han hade som barn i Linköping, och han har aldrig tappat kontakten med sin “markkontakt” — sina ödmjuka rötter. På Expressen, där han var en populär sportkrönikör, blomstrade hans karriär som journalist verkligen på grund av hans vassa penna och roliga skrivstil.

Även om han sätter sig på en vänlig front, är Steffo faktiskt en svindlande skurk som vägrar att backa från ett slagsmål och vars moraliska och professionella kompass är orubblig. Framför allt annat exemplifierar Steffo Törnquist ärlighet; han skulle aldrig medvetet bli en del av en korrupt kändisklick eller låta sig köpas.

Den trevliga östgöten dök upp för första gången på TV4, kanalen som skänker så mycket glädje och visdom till svenskar, 1990. Efter en kort återkomst i Expressen gick Steffo tillbaka till tv. Han har varit programledare för “Nyhetsmorgon” i nästan 20 år, och han gör det med värdighet; han har en anmärkningsvärd talang för att lugna tittarna samtidigt som han behåller sin professionella stringens.

Prestationerna har resulterat i Steffo Törnquists stora rikedomar. Nyheter24 har fastställt att programledaren har en fast förvärvsinkomst på 544 900 kronor 2020 baserat på uppgifter från Skatteverket. Under det senaste räkenskapsåret tjänade hans företag, Steffo Törnquist Insult AB, 4,7 miljoner svenska kronor och samlade mer än 40 miljoner kronor i tillgångar.

Journalisten Steffo Törnquist är också engagerad i en rad verksamheter. Styrelseledamot och ordförande i byrån “Knistad AB” är Steffo Törnquist. De totala intäkterna för år 2021 var 30 364 000 svenska kronor.

Steffo Törnquist Förmögenhet
Steffo Törnquist Förmögenhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!