Taha Ali Aik

Taha Ali Aik
Taha Ali Aik

Taha Ali Aik – Taha Abdi Ali är en svensk professionell fotbollsspelare som spelar på kanten för Malmö FF. Han föddes den 1 juli 1998. Sundbybergs IK, IFK Stocksund, Sollentuna FK, rebro SK, Helsingborgs IF och Västers SK är bara några av de lag han har spelat för tidigare. Mellan 2018 och 2019 hade Ali sex matcher för det svenska futsallandslaget och gjorde en.

Han var klubbspelare i Svenska Futsalligan för både Nacka Juniors FF och Hammarby Futsal. Taha Ali utmärkte sig 2021 när han var lånad från rebro SK till Västers SK. Större klubbar noterade hans poängskicklighet (två mål och åtta assist på femton matcher). Ali kom till Helsingborgs IF som ett försäsongstillskott och har spelat regelbundet hittills den här säsongen.

Expertis

Ali växte upp i Tensta och började spela fotboll för Spnga IS när han var åtta år gammal. Vid årets slut fyllde han 15 år och skrev på med Sundbybergs IK. På 11 matcher som spelades under division 2-säsongen 2017 gjorde Ali tre mål. Efter två år där gick han vidare till IFK Stocksund. Ali har skrivit på med Sollentuna FK för den kommande säsongen 2020. På 29 spelade matcher under säsongen 2020 av Ettan Norra bidrog han med 10 mål och 10 assist som tredje plats Sollentuna.

Ali skrev på ett treårskontrakt med rebro SK i februari 2021. Ali debuterade i allsvenskan för första gången den 24 maj 2021, i en förlust mot Malmö FF. Han togs av i den 84:e minuten. Ali skrev på ett fyraårskontrakt med Helsingborgs IF i februari 2022. Hans svaga fot får 2 stjärnor och hans skicklighetstekniker får 3 stjärnor, och han saknar ett riktigt ansikte i spelet. Hans genomsnittliga mål per match är 0,000 genom 12 matcher.

Taha Abdi Ali har 1 unika kort, alla med kraftnivåer på 63 eller högre. Han klarar sig bäst med BASIC-inställningen till kemi. Han fyllde 25 år den 1 juli 1998, vilket gör honom 25 år gammal för närvarande. Han har ännu inte gjort mål i någon av sina 0 inhemska matcher den här säsongen och har inte bidragit till några mål. Det fanns inga varningar till honom och inga större straff. På PlayStation kostar han $200, på Xbox är det $200, och på PC kostar han ingenting.

Ali, som har dykt upp 27 gånger iförd HIF-tröjan, har bara gjort tre mål och assisterat till ett. Taha Alis transfervärde kan stiga under det kommande vinterns transferfönster trots hans oinspirerande poängsumma. Fotbollskanalen har fått veta att AIK är måna om att skaffa tjänsterna från Ali, vars Helsingborgs IF-klubb officiellt har kvalificerat sig för 2023 års superliga. Stjärnspelaren själv anmälde intresse för att gå med i Solnaklubben så sent som i vintras.

Taha Ali Aik

Ja, jag är en AIK-hängiven. Jag är född och uppvuxen i Tensta, norr om Stockholms blå linje. Alla har följt AIK. Min kompis Bilal Hussein är medlem i det bandet. Jag hänger fortfarande med i AIK som lag. Som Taha Ali erkände för Fotbollkanalen vid den tiden hoppades han så småningom kunna passa för AIK. Till nästa säsong får AIK inte vara det enda laget seriöst intresserade av att värva 24-åringen.

Helsingborgs IF har förlängt Taha Alis kontrakt till och med säsongen 2025. När han kom till Malmö FF var Taha Ali en omedelbar hit. Däremot kanske han nu är medlem i AIK, ett band han en gång öppnade för. Han mår dåligt över det han sa om söndagens rival nu. Jag har inte tänkt en sekund på det i dag, insisterar Taha Ali. Malmö FF har förlorat två raka matcher i Allsvenskan, senast ett 0-2-underläge på bortaplan mot Djurgrden.

De har ytterligare en match i Stockholm mot AIK om en knapp vecka. Det här är en en gång i livet parning för Taha Ali, född i Spnga. I en intervju med Fotbollskanalen i november 2021 diskuterade han sin önskan att en dag spela för klubben: Jag växte upp på blå linjen, i Tensta i norra Stockholm, och jag stöttade AIK.

Alla har följt AIK. Min kompis Bilal Hussein är medlem i det bandet. Naturligtvis hoppas jag att jag kommer att passa för AIK någon gång”, förklarade han. Men han är nu ledsen för det han sa. Nej, jag tänker ingenting alls just nu; ja, jag är just nu i Malmö och jag kunde inte vara gladare över det. Taha Ali insisterar på att Malmö är den enda platsen han tänker på.

Tillför lite extra

Ali hade tidigare hyllat AIK-spelaren Bilal Hussein två år tidigare och AIK hade besegrat Alis tidigare lag, Helsingborgs IF, med 2-0 i Stockholm i sitt senaste möte. Denna lördag kommer deras lag att möta igen, men den här gången kommer Hussein att saknas. Skulle det vara bättre att undvika att stöta på din kompis Bilal Hussein? Nej, jag hade hellre träffat honom; det skulle ha tillfört “krydda” till förhållandet.

Enligt honom hade det varit mer spännande att verkligen träffa honom eftersom han är en nära vän och en fantastisk spelare. I sin förra match förlorade de dåligt mot Djurgrden, ett annat Stockholmslag. Ali inser att de måste förbättra sig på vissa områden om de vill fortsätta att vinna. De ställde upp ett bra försvar, så vi fick inte den hörna vi hoppades på. Vi gjorde inte ett tillräckligt bra jobb

av att hantera bollen när vi hade mycket av den och när vi hade bra målmöjligheter, men vi kommer att bli bättre på det här i nästa match. Taha Ali gjorde succé under sin utlåning med Västers SK från rebro SK. Nu berättar han om sina planer för framtiden och hur han är intresserad av att spela för ett visst högt lag.

Den 23-årige Taha Ali gick över till rebro SK från Sollentuna FK inför den här säsongen men fick begränsad speltid under våren. Det gjorde att han i somras lånades ut till Superettanklubben Västers SK där han har briljerat. Ali har en VSK-statlinje på 2 G + 8 A på 15 matcher. Enligt min erfarenhet har det varit inget mindre än mirakulöst. Jag fick en framträdande position.

Jag kom till Västers osäker på hur min karriär som kantspelare skulle gå. Till en början räknade jag med att vikariera, om än en som skulle få betydligt mer speltid än i SK. När jag väl kom på hur spelmekaniken fungerade kom resten lätt. Tiden hos VSK-tränaren Kalle Karlsson har varit positiv. Jag fick förtroende redan från början, säger han till Fotbollskanalen.

Ali har talat ut om sina planer för framtiden bland rapporter om att rebro har fått ett mångmiljonbud på honom. Jag tycker att jag har gjort avtryck i superligan med den här halvsäsongen. Jag respekterar mitt avtal med SK men lämnar mina alternativ öppna. I framtiden hoppas jag kunna uppfylla min dröm om att spela i allsvenskan, men tills vidare är mitt engagemang i SK. Enligt honom är “alla dörrar öppna”, och han hoppas ta sig till allsvenskan nästa säsong.

Vid en eventuell övergång har han länge förespråkat att gå med i ett specifikt Stockholmslag. Taha Ali väntas lämna Helsingborg efter att klubben degraderats till Superettan. Fotbollskanalen rapporterar att AIK är en av flera storklubbar som är intresserade av den tekniska yttern. Det är ingen hemlighet att AIK är en speciell klubb för 24-åriga Taha Ali, som är uppvuxen i norra Stockholm. Teknikern söks nu av klubben, enligt Fotbollskanalen.

Finns det internationellt intresse?

Taha Ali värvades om av Helsingborg efter att klubben degraderats till Superettan. Uppgifter tyder på att stora svenska och internationella klubbar är intresserade av den offensiva yttern. Tre mål gjordes i allsvenskan den här säsongen. Hans lånesäsong i Västers SK förra året var en av de bästa i karriären, då han noterade två mål och åtta assist. Sportbladet rapporterade att Malmö FF tittar på att värva Taha Ali från Helsingborg, en av deras största rivaler.

Bilal Hussein var på turné i Portugal i januari när han fick telefonsamtalet med nyheten. De är båda kompisar och infödda i Stockholms norra stadsdelar. Vi är bokstavligen på samma tågstation. Ja, jag läste om det. Husseins tonfall avslöjar en viss brist på belåtenhet. Dina tankar? Jag hoppas verkligen att han besöker AIK. Ja självklart. Jag har meddelat honom att han kommer till AIK också. Det är klart att jag är intresserad. Ändå är det i slutändan hans beslut att fatta.

Har för avsikt att ta över företaget

Ska du försöka stjäla försäljningen från honom via sms? LOL. jag vet inte. Hussein tycker att yttern, som är bland ligans största dribblers, har vad som krävs för att lyckas i en dominant trupp. Om han reser till Malmö kommer det att ordna sig. Taha kommer att lyckas med vilket fantastiskt lag han än går med i. Detta ska han bevisa. I en-mot-en-konfrontationer kan han inte stoppas.

Taha Ali Aik
Taha Ali Aik

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!