Leif Gw Persson Ung

Leif Gw Persson Ung
Leif Gw Persson Ung

Leif Gw Persson Ung – Leif GW Persson är ett välbekant ansikte i mediafrensin och dyker upp där till synes varje dag. I verkligheten, 1962, vid 17 års ålder, arbetade han redan som flygblad. Ta en titt på detta porträtt av en ung Leif GW Persson och läs om hans uppgång till berömmelse i Sverige. Han är omtyckt, men väcker ofta het debatt.

Leif GW Persson, kriminolog, förekommer flitigt i media nu för tiden. Han tycker om att samtala inte bara om senaste svenska brottmål, utan också om snus och andra ämnen. Jag är ändå nyfiken på Leif GW Perssons framträdande i sin ungdom. Varför blev han känd då? Går vi tillbaka på hans offentliga karriär ser vi att han nämns i media redan som sjuttonåring.

Som ung Leif GW Persson

Flera framträdanden av en ung Leif GW Persson på Dagens Nyheters cirkulärsida var tillgängliga för Sveriges folk. 1962, medan Leif GW Persson bara var 17 år, deltog han i radiotävlingen Vi som vet mest. Leif GW Persson har i intervjuer berättat att hans utbildningskarriär började när han skrevs in på Norra Real School i Stockholm.

När jag ser tillbaka inser jag att mitt behov av hämnd har varit den enskilt starkaste kraften i mitt liv. På Norra Real har det redan börjat. Han gick ursprungligen av Ung Leif Persson, sedan lade han till GW för att göra det till Ung Leif GW Persson. Efter avslutad grundexamen började han jobbet som forskarassistent på kriminologiska institutionen vid Stockholms universitet. Som ung uppvaktade Leif GW Persson kontroverser och behöll sin djärva hållning som vuxenkriminolog.

1974 offentliggjorde han sina resultat och visade att det verkliga antalet rattfylleritillbud var 500 000 per år. När han först började medverka i Dagens Nyheter var Leif GW Persson fortfarande en ung man. Han var ungefär 23 vid den tiden. Han säger till Resume, “Det var då jag införlivade GW.” Rikspolisstyrelsen anlitade så småningom den unge Leif GW Persson som sakkunnig vittne.

Justitieminister Lennart Geijer identifierades som ett potentiellt hot mot rikets säkerhet i en promemoria som rikspolischef Carl Persson skrev till statsminister Olof Palme 1977, vilket han anonymt bekräftade för DN-journalisten Peter Bratt. Det hävdades att Geijer betalat för prostituerades sexuella tjänster. Leif GW Persson blev utesluten som Geijerskandalens hjärna och ryktet sköts ner.

Leif Gw Persson Ung

Rikspolisstyrelsen avskedade honom inom loppet av en timme. Jag slog mig ner på klinkergolvet i köket, där temperaturen var lagom, och stoppade jaktgevärets pipa i munnen. Men de kunde inte få mig att lyfta. Jag gick snarare hem och la mig, berättar Leif GW Persson för Vi. Som ung fick GW Persson sin första roman utgiven. Hans första verk, med titeln Grisfesten, handlade om att bli jämn, och det släpptes 1978.

Både kritiker och läsare gav verket höga betyg. I år blev en ung man vid namn Leif GW Persson en framträdande plats i Sverige som författare och bästsäljande romanförfattare. Leif tillbringade flera veckor i sängen innan han bestämde sig för att hämnas. Hans tid som professor i polisvetenskap började 1991. Även om han officiellt gick i pension 2012 kan du fortfarande fånga honom på TV eller i tidningen. Han har tidigare nämnt att få två eller tre intervjuinbjudningar dagligen. Sist men inte minst fortsätter han att vara författare.

Leif GW Persson, berömd professor i straffrätt, är kanske den som vet mest. Hur som helst, här är åtta godbitar om honom som du kanske har missat. Han har blivit en del av den svenska nationen. Professor i kriminologi Leif GW Persson är en flitig TV-gästanalytiker i brottmål. Han har också skrivit flera debattartiklar och deckare.

Vad står “GW” i Leif GW Persson för?

Leif “GW” Persson är ett känt namn på grund av sitt smeknamn. Men vad representerar dessa symboler egentligen?

Det är rätt; det var Gustav Willy

Jan Stenbeck, finansman, var en vän till honom. Visst var det vanligt att de hängde. Så de delade måltider ofta. I intervjuer minns de båda en minnesvärd lunch som de delade tillsammans. Det hände en gång, under en måltid med potatismos. Medan en del potatis ingick, var vispgrädde och äggula huvudingredienserna i moset. Därefter hällde Jan Stenbeck i en hel burk rysk kaviar och gav smeten ett rejält virvlande.

Sedan, med hjälp av skedar, slukade de två herrarna sin måltid. Jan Stenbeck och Leif GW Persson gick båda upp mycket i vikt och upplevde ohälsa till följd av sitt hetsätande. Till sin egen fördel gav GW upp skräpmat. Det gjorde dock inte Stenbeck. Leif GW Persson har stor kunskap inom flera områden. Han ägnar mycket av sin tid åt att jaga och studera kriminologi, men han har också ett vin- och champagnemärke. Systembolaget har alla hans produkter i lager, inklusive GW-lådan, GW-röd, GW-rosa och GW-bubblan. Hans champagne har kallats en “fruktig blanc brut” med persika och orange undertoner.

Leif GW Persson har ertappats med att smuggla cigaretter och sprit

Som ung tillbringade Leif GW Persson sina somrar i Stockholm och arbetade som diskare och bell boy på ett studenthotell. Från busschaufförer som rest hela vägen från södra Europa började han köpa illegal sprit och rök. De kontaktade mig i ett försök att göra en försäljning. Summan var ganska betydande. Den systemiska prissättningsmodellen var motbjudande. Marknadsförhållandena var exceptionella. Leif GW Persson hävdar i en SVT-dokumentär att hans konsumenter kom till honom snarare än tvärtom.

I dokumentären påstår han sig också ha spenderat över 10 000 kronor (cirka 1 300 dollar) på sprit och röker på bara två månader. Pengarna använde han för att shoppa kläder och ut till baren. GW medger i dokumentären, “Jag har försökt räkna ihop hur mycket jag sålde under de åren”, och han drar slutsatsen att om hans föräldrar hade känt till hela omfattningen av hans verksamhet, skulle de ha skickat honom till en ungdomsvårdsskola.

På 1970-talet var han mycket nära att avsluta sitt eget liv

Leif GW Persson reste till sin jaktstuga i Sörmland några dagar före jul 1977. Han lade vapnets pipa i munnen och satte sig på golvet med den mellan benen.

Något hindrade honom från att någonsin ta fart

På grund av min dåliga hälsa kunde jag inte lyckas skjuta mig själv i huvudet. Jag kommer dock ihåg det. I SVT-dokumentären om honom berättar Leif GW Persson om svårigheterna att bli av med sitt arbete kort efter att man köpt bostad och blivit förälder. Geijer-incidenten var roten till hans nöd. Rikspolischefen ska ha lämnat topphemlig information till förre statsministern Olof Palme.

Dokumentet nämner specifikt förre justitieministern Lennart Geijer som ett potentiellt hot mot landets säkerhet på grund av hans påstådda inblandning i prostituerade med anknytning till en kille som arbetar på den polska ambassaden i Stockholm. Både Palme och Geijer förnekade att GW lämnat falsk information om tidningen till en DN-reporter. DN avslutade med att betala ersättning medan GW stod för förlusten.

Det visades dock i efterhand att Palme hade ljugit och handlingen fanns

I Stockholm föddes den 12 mars 1945 Leif GW Persson. Han växte upp i Vasastans stadsdel Sibirien, en arbetarklassenklav på den tiden. Har tagit examen från Norra Real University. Senare, från 1991 till 2012, arbetade GW som professor i kriminologi och polisforskning vid Stockholms universitet. Karriären tog fart och han anses nu allmänt vara en av världens främsta auktoriteter inom kriminellt beteende.

Är Leif GW Persson gift?

Leif GW Persson har faktiskt en fru. Deras bröllop ägde rum 2008, och hon heter Kim Persson. Hans två första fruar var Birgitta Leidstrand och Margareta Jönsson, och Kim Persson är hans tredje. Han har tidigare berättat att han strävar efter att vara en bra make, men att varje äktenskap har sina upp- och nedgångar.

Vilka är Leif GW Perssons avkommor?

Även om Leif GW Persson är juridiskt ansvarig för endast fyra av sina sex barn, anser han att hans “bonusbarn” är fullvärdiga familjemedlemmar. Hans första barn, Patrik Persson, föddes när han var 20 år och några år senare kom Malin Persson Giolito med i familjen. Hennes verk inkluderar romanen “Strst av allt”, som anpassades till en film som visades på Netflix 2019. Han har också tagit in Hedda Larsson som sin egen. Hans sista biologiska barn var Julia Persson, och han anser också att Kims barn, August och Klara, är hans egna.

Frasen “populär och kontroversiell” beskriver båda. Leende ständigt inför kvällsnyheterna men reserverad personligen. Men vad är det egentligen som motiverar Leif GW Persson att skriva? I vilket syfte försöker han experimentera med nya former? De har stannat till framför stra Real, ett massivt slott i gråbrunt tegel med utsikt över Karlavägen. Leif GW Persson är kriminolog och professor i polisforskning vid sidan av publicerad författare. Tidigare arbetade han på Rikspolisstyrelsen och nu är han en källa för brottsanalys i TV och tryckta medier.

Leif Gw Persson Ung
Leif Gw Persson Ung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!