Victor Leksell Föräldrar

Victor Leksell Föräldrar
Victor Leksell Föräldrar

Victor Leksell Föräldrar – Trots sin senaste 23-årsdag går han in i sjuan. När han var i Göteborg var han lärarvikarie på Biopalatset och Ica Maxi Torslanda. Till och med nu bor han hos sina föräldrar. Han passar inte in i profilen för vilken kille som helst. Sedan januari i Sverige och mars i Norge har låten “Svag” av Victor Leksell toppat listorna. Den 17 juni kommer hans debutalbum Fånga mig närm jag faller och han fick förra året sin första Rockbjörn för “Årets genombrott.”.

Victor Andreas Leksell är en svensk musiker som föddes i Säve församling i Göteborg den 4 april 1997. Idol, ett musikprogram på TV4, är där Leksell till en början blev känd. När Leksells svenskspråkiga låt nådde 100 miljoner lyssningar på Spotify 2020 blev hon den första artisten att göra det.

Karriär

Även om han förlorade i kvalfinalen, tävlade Leksell på Idol 2017 och vann Revanschen. Han gick sedan vidare till kvalveckan. Han tappade “Var du sover” och “Tappat” 2018, där den senare nådde nummer sex på de svenska topplistorna det året och samlade mer än 36 miljoner streams på Spotify. “Allt för mig” toppade fyra på den svenska topplistan 2019, medan “Klär av dig” var den andra av hans två singlar 2019.

Den 13 augusti 2019 tog han hem sin första Rockbjörn, i kategorin “Årets genombrott”, efter att ha tagit emot tre nomineringar sommaren 2019 från Aftonbladets tävling Rockbjörnen. Han med bandet Estraden släppte sin singel “Bra för dig” den 30 augusti 2019. Låten har över 45 miljoner lyssningar på Spotify och hit etta på Svenska Topp 50. Victor Leksells “Svag” debuterade på Spotifys Svenska Topp 50 precis. en dag efter lanseringen (17 januari 2020).

Det tog bara några veckor för låten att toppa Spotifys norska topp 50. Med över 190 miljoner lyssningar är låten för närvarande Leksells mest spelade låt på Spotify. Det råkar också vara den mest spelade låten någonsin på svenska och något skandinaviskt språk på Spotify. Nästa år, den 13 mars 2020, var “Fantasi” den nya singeln från Victor Leksell.

Victor Leksell Föräldrar

Omedelbart efter släppet nådde låten #4 på Spotifys svenska topp 50. [obligatorisk referens] Låten “Sverige” innehöll Leksell, Molly Sandén och Joakim Berg och släpptes den 10 april 2020. Med denna uppdaterade version av Kents 2002-hit, sångaren hoppas kunna samla in pengar till sjukvårdsinsatser under det pågående coronavirusutbrottet.

Catch me when I fall var Victor Leksells första studioalbum och det kom ut den 17 juni 2020. Inom en vecka efter att albumet släpptes hade tio av dess elva låtar tagit sig in på Spotifys topp 50-lista i Sverige. på TV4:s “Senkvällskonsert” hösten 2020. Med sitt album “Catch me when I fall” och att hans låt “Svag” utsågs till Grammy Awards mest älskade album och singlar tog Victor Leksell hem tre troféer våren 2021.

Återigen tog Leksells “Tystnar i luren” hem pokalen för årets bästa låt vid 2022 års Grammis. Ingen annan från Sverige har någonsin vunnit kategorin back-to-back. [obligatorisk referens] För sitt arbete med Einar på låten “Din låt” fick han ytterligare en nominering i samma kategori (årets låt) 2023.

“Ingen kan slå (Boten Anna)” släpptes den 23 juni 2023, i samband med Basshunter. “Stor man” var en ny version av Tobias Rahims låt “Stor mand” som Leksell skrev den svenska versen och refrängen till, och den publicerades den 7 juli 2023. Den danska låten “Stor mand” har fler streams än någon annan dansk låt någonsin.

Den svenska versionen av “Svag” av Victor Leksell har mer än 130 miljoner lyssningar, vilket gör den till den mest streamade låten genom tiderna. För närvarande har artisten svårt att hänga med i sina egna prestationer. GP tillbringade lite tid med honom för att fråga om hans tro på änglar, likheterna mellan hans chefer och hans styvföräldrar, och upplevelsen av att bli kallad Sveriges känsligaste kille.

När jag är slagen är jag helt slagen; när jag är förkrossad känns det som att världen rasar samman, säger han. Det verkar som att Victor Leksell har lämnat huset. Lägenheten han hyrde i hjärtat av Göteborg var mer tilltalande än hans barndomshem i Torslanda. Med ett pekfinger åt en liten vas prydd med skurna röda rosor beskriver han hur flickvännen Lisa “fixade till det lite” åt honom.

Bortsett från det är lägenheten mestadels möblerad med en stor hörnsoffa, fyra arrangerade Playstation-kontroller (“en för varje gubbe”) och en massiv TV upplyst av LED-lampor bakom. Bortsett från några slarvigt placerade priser tyder lite annat på att en av Sveriges mest kända artister bor här. På tv-bänken sitter fyra stenbjörnar. Intill en köksvägg finns ett massivt konstverk av gyllene skivor. Nordiska rådets språkliga pris är undangömt.

Att flytta hemifrån lägger till mycket pappersarbete och ansvar på tallriken. Hålla ordning på huset, washi maträtter, matlagning etc. Victor Leksell konstaterar med allvar att han troligtvis var mycket tillfreds med honom tidigare. Efter att ha väckts upp ur sin dvala av sina managers Joel och Lisa i morse, har han lyckats vända sin dag.

Jag satt vid köksbordet med min laptop, drack vin och samarbetade med en Stockholmsbaserad låtskrivare på nätet till fem på morgonen. När karriären tog fart hade han svårt att behålla sin egen hälsa. För tillfället är allt han gör att äta, sova och träna. Eftersom jag fortfarande inte förstår allt som har hänt kan jag ha problem med att uttrycka mina tankar och känslor om det. Jag kan inte ansluta till det. Och ett tag var det för mycket.

Hit rekord för “Weak” med 130 miljoner visningar

Musikbranschen går in i en ny era och Victor Leksell är en framgångsrik artist inom den. Våra lyssningsvanor har förändrats sedan vi började lyssna på musik främst genom streamingtjänster för ett drygt decennium sedan. Även en svensk låt har potential att bli en enorm internationell smash, enligt Ifpi Sverige, som spårar musikbranschens lyssnarvanor. Fans tenderar nu att upprepa samma låt flera gånger om dagen.

Toppen av detta är singeln “Svag” från januari 2020, som nu har samlat över 130 miljoner Spotify-strömmar. Den här låten satte nytt rekord för Sverige. Coronapandemin skapade dock ett aldrig tidigare skådat historiskt vakuum där framgången inträffade. På grund av detta har Victor Leksell svårt att bearbeta det som hände.

Han har aldrig framfört “Svag” inför publik; hans musik har bara någonsin levt i hans virtuella värld. Han kämpade för att knyta an till sig själv när hans barndomskamrater började beskriva sina kollegor på företaget, hur någons mormor eller bekant hade hört och gillade låten. Utgivningen och efterföljande succé av “Svag” gjorde det svårt för mig att hålla tempot uppe.

Ibland verkar det som om de syftar på någon helt annan. Han hävdar att han, förutom från sin mobiltelefon, inte har någon möjlighet att associera den låten med någonting. Som Victor Leksell uttrycker det “kastade han sig in i något jag inte riktigt förstod” året innan han turnerade i Norden och Sverige. Allt hände så snabbt. En välbehövlig paus för att komma ikapp sitt eget liv gav pandemin.

Trots mina bästa ansträngningar kämpade jag för att hålla koll på min sömn och matintag under turnén. Jag gav till slut upp och accepterade möjligheten att jag kanske aldrig skulle kunna uppträda på scen igen, men nu ångrar jag att jag prioriterade fel. Jag hoppas kunna njuta av det någon gång, snarare än att se det som en börda, säger han.

Pappa bryter ihop i “Idol”

Du kan se Victor Leksells pappa snyfta på “Idol” i en video som har blivit viral på YouTube. Hans sons prestation rör honom tydligt, men han gömmer sig bakom de andra utmanarna. Dessutom är Victor Leksells familj ett vanligt samtalsämne. Otroligt nog är de så nära. Han tror att han vann Rock Bears för att hans familj röstade så många gånger, att hans farfar tittar på tävlingen på nära håll och att hans mamma bland annat spelade “Svag” på Spotify tills den nådde 100 miljoner streams.

Alla möjliga omständigheter har tilldelats mig av min familj. Jag var tvungen att hoppa över att betala när jag ville lägga pengar på musik. Han uttrycker sin tacksamhet för försäkran om att de kommer att finnas där för honom i händelse av ett missöde. Det finns hemmafilmer om Victor när han var 10 år gammal när han sjöng “Yeah yeah, wow wow” av Martin Svensson, och hans pappa spelade musik för honom under hela hans ungdom. Ändå var Victor Leksell, en riktig fotbollsfan, tveksam till att låta folk veta att han var en musiker.

Victor Leksell Föräldrar
Victor Leksell Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!