Carolina Klüft Barn

Carolina Klüft Barn
Carolina Klüft Barn

Carolina Klüft Barn – Carolina föddes i Bors kommun Sandhult 1983. Hon spelade i IFK Växjö under sin proffskarriär. Mamman Inga-Lill Ahlm var landslagslängdhoppare medan pappan Johnny Klüft var allsvensk fotbollsspelare för sters IF och GIF Sundsvall. Så det var bara rimligt för Carolina att lägga pengar på friidrott. Allt började när en instruktör såg min atletiska skicklighet. Ju mer jag kunde prova, desto mer njöt jag av det. Carolina sa på Superstars, “Jag visste inte då att det skulle bli en så stor del av mitt liv.” Hon är född i Växjö och uppvuxen i Furuby.

Var Carolina Klüfts familj aktiv inom idrotten?

För att uttrycka det milt var Carolinas förfäder idrottare. Under många år var pappan Johnny Klüft en professionell fotbollsspelare i Sverige och spelade i allsvenskan. Han spelade för Sters IF och GIF Sundsvall. Tidigare friidrottare och längdhoppsinvesterare, Mamma Inga-Lill Ahlm. Hon hade det bästa hoppet i Sverige med 6,09, vilket gav henne en plats i landslaget. Förutom Carolina fanns även hennes tre systrar i Klüft-hushållet. Hon har tre systrar som heter Sofia, Olivia och Martina Klüft.

Vem är Patrik Klüft, Carolinas man?

Den tidigare professionella stavhopparen Patrik Klüft är 45 år. Med ett bästa språng på 5,85 tog han brons vid 2003 års världsmästerskap. Patrik Klüft har tillbringat sin karriär som coachning för lag som AIK, Djurgrden och Vita Hästen. Han bor nu i Järvsö, där han driver ett företag som främjar miljövänliga, actionfyllda semesterresor.

För tjugo år sedan, på ett träningsläger på Lanzarote, mötte paret första gången. En resa planerad tillsammans med Patriks klubb KA 2 i Karlskrona och Carrosklubben i Växjö. Carolina Klüft upplever just nu toppen av sin lycka långt från rampljuset, mitt i familjelivet. Hon välkomnade Amelia när hon anlände till villan i Järvsö. “Mitt liv är ganska normalt, och det känns bra att vara fast i den vanliga småbarnsrutinen”, säger hon.

Hon har behållit många egenskaper från sina dagar som professionell idrottare, inte minst av dem är en stark känsla av självförtroende. Den yngsta rider hagelgevär på hennes höft medan de två blonda tjejerna slingrar sig mellan hennes ben när hon hälsar. Precis som vilken 38-årig småbarnsmamma som helst är hon utmattad av sömnbrist (“det var bara tre och en halv timme i natt”), trots sina utomordentligt långa och vältränade ben.

Friidrottslegenden Carolina Klüft bor nu i den sömniga hälsingebyn Järvsö. Hon njuter av lugnet, men kan lätt pendla till sitt jobb i Stockholm som verksamhetschef för Generation Pep, en organisation som arbetar för att förbättra ungdomars hälsa. Hon finner lugn och ro en bit från stadens kärna, där hon kan fokusera på sig själv och ladda batterierna. Hon gör en lätt uppgiven gest som alla föräldrar kan relatera till och erkänner: “Ja, jag kanske inte får så mycket ensamtid just nu.” Däremot är livet i Järvsö mindre komplicerat och mer avslappnat.

Carolina Klüft Barn

Sekretess är säkert i Carolina

Enligt Caroline Klüft, “här i Järvsö är det ett enklare och mindre pretentiöst liv.” Bild av Per Trané. Carolina har alltid varit ganska beskyddande av sitt personliga utrymme, trots att hon blir ihågkommen som en glad och positiv superatlet. Det har inte funnits några relevanta bilder på de tre döttrarna, nyheter från några kändissammankomster eller uppdateringar från familjens hus. Att ta dina barn i bilen till skolan kanske inte är den bästa idén. Ur både hälsa och trafikflödesperspektiv.

Carolina Klüft, verksamhetschef på Generation Pep, menar att föräldrarnas generositet orsakar trafikstockningar i skolorna. Nyligen genomförda studier visar att barns stillasittande beteende har ökat. Forskare vid Lule University of Technology (LTU) fann att barn till nervösa föräldrar var mindre benägna att delta i fysisk aktivitet.

Sverige behöver ett nytt nationellt förslag för aktiva skolresor, enligt åtta forskare och organisationer som nyligen skrev på DN debatt. Generation Pep är en ideell organisation vars uppdrag är att utbilda allmänheten om vikten av barns fysiska aktivitet eftersom, som dess verksamhetschef, Carolina Klüft, har observerat, många barn inte får nog av det.

Önskemål om att påverka en förändring av stadsplaneringen. De hoppas kunna rikta uppmärksamheten på den kommunala samhällsplaneringen förutom att uppmana föräldrar att vara modiga och skicka sina barn gående eller cyklande till lektionen. Carolina Klüft betonar behovet av att överväga placeringen av skolor och andra ungdomsinriktade destinationer när man planerar för gång- och cykelinfrastruktur.

Hör några idéer om hur du som förälder kan planera en hälsosam, produktiv utbildningsväg för dina barn. Detta är det andra barnet för Carolina, 36, och Patrik Klüft, 42. Detta är tredje dottern till det lyckliga paret. Patrik Klüft sa till Expressen att hans familj mår bra och att alla iär glad. Carolina Klüft, tidigare OS- och världsmästare, har varit fast inslag i SVT:s friidrottssändningar de senaste åren, men hon kunde inte göra ett framträdande som expert vid VM i Doha i månadsskiftet september/oktober i år.

Har en komplett trio

Maken Patrik har nu bekräftat att de är stolta föräldrar till trillingar. Även denna gång var barnet en flicka. Han uppger till Expressen att det blir tre totalt. Den lilla flickan, som heter Nova, föddes förra månaden.
Planen fungerade bra, och alla mår bra. Patrik Klüft hävdar att hans familj mår bra och att alla är nöjda.
Parets tidigare avkommor är döttrarna Laleh, 5, och Amie, 2.

Sedan mötet vid millennieskiftet har Carolina Klüft och hennes man Patrik fostrat tre barn tillsammans. Men för inte så länge sedan tog de ett okonventionellt val till förmån för familjen och bröt alla band helt.
Jag vet att det är svårt att tro, men jag är faktiskt en väldigt blyg person. Carolina Klüft säger sig få sin “mycket energi” från att spendera tid ensam eller med nära vänner och familj.

Vid 21 års ålder vann Carolina Klüft OS-guld i sjukamp i Aten, vilket gjorde henne till en av Sveriges mest framgångsrika friidrottare i historien. Hon blev känd inte bara för sin atletiska skicklighet, utan också för sin kvickhet och goda humor när hon filmades.

Hon har slagit sig ner med sin man, Patrik Klüft (tidigare Kristiansen), och de har två barn. De träffades första gången när de tävlade för Sverige vid internationella evenemang i början av 2000-talet, då Patrik var Sveriges främsta stavhoppare. Båda var i början av 20-årsåldern när de träffades första gången, och de knöt ihop släktet 2007. Sedan dess har de välkomnat tre små flickor till världen 2014, 2017 och 2019.

För några år sedan bestämde sig paret för att göra något lite utomordentligt för sin familj och flytta till ett lanthus i Järvsö, Hälsingland. Eftersom jag är ganska tillbakadragen njuter jag av lugnet och lugnet i att vara nära naturen när jag är hemma. Jag njuter av min ensamhet, sa Carolina Klüft till Expressen.

På landsbygden går Carolina Klüft för att ladda batterierna

Hon har ett socialt krävande arbete som professor bland annat och säger att hon behöver sin ensamtid och lugn för att ladda om. Det är inte så att jag behöver gömma mig; Jag kan lätt hitta en lugn plats för mig själv i Stockholm. Snarare söker jag efter kontraster, föredrar att arbeta i pressade situationer. Tänk på ett föredrag jag håller; det är en fantastisk möjlighet att träffa nya människor. Efter det, säger hon, kan jag gå hem till skogen och umgås med min familj, snickra lite ståupp och koppla av.

Jag vet att det är svårt att tro, men jag är faktiskt en väldigt blyg person. Att vara ensam eller med mina närmaste är en stor källa till styrka för mig. Jag behöver stillestånd om jag ska vara social, precis som alla andra. Carolina Klüft, 38, är en välkänd idrottare med ett brett spektrum av färdigheter. Hon är den nuvarande rekordhållaren i sjukamp för både Europa och juniorvärlden.

Hon har samlat på sig en hel del medaljer genom åren och förvarar dem inlåsta i ett kassaskåp på sin bostad på Järvsö. Det är medaljen från kungen, Jerring-belöningsskålen och en lång rad med VM-hårdvara. Carolina och hennes familj, där maken Patrik Klüft och tre döttrar ingår, är sedan en tid bosatta i Järvsö.

Hon diskuterade hur väl Järvsö fungerade för sin familj i en intervju med Expressen. Barbro “Lill-Babs” Svensson ansvarar för att lokalbefolkningen vänjer sig vid kända personers närvaro. Järvsöborna är vana vid Lill-Babs nu när de har slagit ut leden. De agerar inte som att en kändis status är en stor sak. Byn är charmig och välkomnande, berättade hon för tidningen, och jag känner mig verkligen hemma här.

Patrik och hans två döttrar lever ett normalt familjeliv

Carolina och Patrik har tre barn: Laleh, 6, Amie, 3, och en flicka som är 1,5 år gammal. Hon föddes i november 2019, och hennes föräldrar kunde inte ha varit gladare över att välkomna en dotter till världen.

Carolina Klüft Barn
Carolina Klüft Barn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!