Lasse Hallström Förmögenhet

Lasse Hallström Förmögenhet
Lasse Hallström Förmögenhet

Lasse Hallström Förmögenhet – Lasse Hallström är en av Sveriges mest framgångsrika regissörer och hans fru Lena Olin och dottern Tora Hellström spelar den berömda artisten Hilma af Klint i deras kommande film. Allt du behöver veta om den svenska Hollywoodstjärnan finns på Nyheter24. Lasse Hallström, som har regisserat filmer i både Sverige och USA, har ett imponerande arbete. Sedan alla har sett “My Life as a Dog”, “The Cider House Rules” och “Gilbert Grape” har ingen lämnats utanför.

En ny film av Lasse Hallström kommer att fokusera på Hilma af Klint

Lasse Hallström släpper en ny film om Hilma af Klint 2022. Hans fru, Lena Olin, porträtterar en vuxen Hilma af Klint, medan hans dotter, Tora Hallström, porträtterar artisten som en liten tjej i filmen. Sverigepremiären av filmen Hilma, som filmskaparen har kallat ett “drömprojekt”, är satt till den 19 oktober.

Han har sonen Jonas Hallström från sitt första äktenskap med Malou Hallström. Lena Olin, en livslång skådespelare, gjorde sitt namn i Sverige med sin insats i Ingmar Bergmans Efter repitioner. Olins karriär har blomstrat sedan han flyttade till USA 1994, och han är mest känd för sin roll i spionserien Alias. Hon har en son som heter Auguste Rahmberg från ett tidigare förhållande med rjan Ramberg.

Vem är Tora Hallström, Lasse Hallströms dotter?

Den amerikanskfödda Tora Hallström är född 1995. Hon har en högskoleexamen och en karriär inom finans, men hon har även medverkat i filmer som har regisserats av sin pappa Lasse Hallström. Ett första framträdande gjordes i “Hachiko: A Friend for Life” 2013, och nu är det dags för filmen om Hilma af Klint.

Hon arbetade med ekonomi på Goldman Sachs i New York City från åtta på morgonen till tre på morgonen, och tog nästan livet av sig under processen. Enligt vad Lasse Hallström har sagt tidigare, “jag drev igenom med förslaget att hon skulle göra något roligare och mer kreativt och det här är en del av det”. Lasse Hallström och hans fru Lena Olin bor i New York-förorten Bedford. 1994 gjorde paret resan till USA. Detta är dock inte begränsat till USA; paret äger även en bostad i Waxholm, en förort till Stockholm.

Vad är Lena Olins och Lasse Hallströms uppskattade nettoförmögenhet?

Lena Olin har ett uppskattat nettovärde på 5 miljoner dollar, eller cirka 11 miljoner svenska kronor, enligt den amerikanska webbplatsen Celebrity Net Worth. Det är okänt hur mycket pengar Lasse Hallström har samlat på sig under sin 50-åriga karriär. Då debuterar Lasse Hallströms nya film “Hilma”, och här är alla skådespelare som medverkar i den.

Lasse Hallström Förmögenhet

Lasse Hallström har kämpat för att göra sin Hilma af Klint-biopic. Filmsveriges assistans var i bästa fall svag. Alla var trötta på att höra om gubbar som gjorde film om sina mostrar, säger Hallström. Lasse Hallströms “Hilma” är en film om en avantgardistisk abstrakt konstnär som motiverades av andlighet och tog nästan sex år att göra. Filmen kommer att ha biopremiär i oktober och sedan göras tillgänglig på Viaplay strax därefter.

Hilma af Klint är mer populär än någonsin nästan 80 år efter sin död. Under 2018 såg rekordartade 600 000 människor hennes målningar på Guggenheimmuseet i New York. Lasse Hallström berättar att han försökte sätta ihop ett svenskspråkigt filmteam och skådespelare men möttes av lite hjälp från Filmsverige. Ingen visste hur bra detta skulle gå i kassan, och det kom ut i ett dåligt ögonblick för svenska filmer i allmänhet. De blev för rädda för att satsa.

Fungerar inte som tänkt

Hallström, som regisserade några av Sveriges populäraste filmer som “En kille och en tjej” och “Mitt liv som hund” inför sin drygt 30-åriga Hollywoodkarriär, hävdar att Svenska filminstitutet inte ville spela. De hjälpte mig lite med manuset. Därefter upphörde finansieringen, och min arbetsgivare under ett sekel, SF, var ovillig att göra en investering. Och det är inte en film från Norden. Han återvände till sitt hemland Sverige för att diskutera detaljerna i hans nästa storfilm. Vi träffade Lasse Hallström och hans hund Cézanne i deras Vaxholms sommarhem.

En 30-årig Hollywood-karriärs värde av toppar och dalar, diskuteras. Med hänvisning till konflikterna med Harvey Weinstein. Med hänvisning till förhållandet med Johnny Depp. samt den stundande milstolpen att fylla 75. Huruvida det var bättre förr är uppe till diskussion, men när Lasse Hallström, då i början av tjugoårsåldern, började arbeta på SVT i Stockholm var det uppenbarligen annorlunda.

Killarna Magnus & Brasse, Robert Broberg (1940-2015), Lasse berg och Ardy Strüwer, och jag utvecklade musikprogram och musikvideorinnan de uppfanns, och jag skaffade ett produktionsnummer, pengar och uppdraget att göra “udda program”, säger Lasse. Sedan uppstod en grupp som helt enkelt kallas ABBA. När de skulle lägga ut nya singlar skulle jag bli deras “hovleverantör” av reklamfilmer; vi skulle ofta göra två på en enda dag. I “Ska vi gå hem till dig eller hem till mig eller var och en till sin egen” (1973) visades unga från Stockholm realistiskt när de letade efter kärlek på tv.

Stor publik, stort genombrott för Göran Stangertz (1944-2012). Hollywood har efterfrågat mer arbete i denna riktning. Även om Hallströms filmer “En kille och en flicka” (1975) och “Jag er med barn” (1979) var och en sågs av runt 800 000 personer på bio, slösade han bort råmaterial som få och tyckte om att improvisera.

Även om den tog hem två Guldbaggers var “Mitt liv som hund” (1985) inte Sveriges Oscarsuppsändning. Trots att Hallström dröjde med att ta emot Oscarsnomineringar till två år efter USA-premiären och massiva framgångar “over there” emigrerade även Hallström till USA.

Jag kontaktade agenter och producenter medan jag turnerade och publicerade det i USA. Jag kunde få ett jobb på grund av det. Om jag hade kunnat fortsätta min karriär i Sverige hade jag nog inte flyttat dit. Likaså hade jag kanske aldrig stött på Lena.

SVT presenterar fyra filmer vid tillfället

Vi har bestämt att träffas i familjens sommarstuga, som funnits i familjen sedan min farfars tid vid 1900-talets början. Medan Lasses halvåriga hund Cézanne trampar runt i köket bjuder den senare på kaffe och bullar och Lasse reflekterar mer än gärna över sitt liv och karriär. Fyra av hans äldre filmer kommer att visas i SVT för att hedra hans 75-årsdag den 2 juni. Dottern Tora fyller 26, så mycket av festen kommer att ägnas åt henne. Då finns det inte tillräckligt med juice kvar för att festa till min 26-årsdag dagen efter.

Han är frisk annan från någon ryggsmärta orsakad av ett diskbråck. En läkare på bostaden Sophia, ber han, kommer att kunna råda bot på det. De senaste sex åren har varit de mest produktiva i hans liv. Man kan säga att jag är extrem vegan. Jag erkänner att jag har använt något bedrägeri.

I en ädelost och laxdressing. Lasse, hans fru Lena Olin, och deras dotter Tora Hallström återvände till Sverige i första hand för att avslöja sitt nya filmprojekt “Hilma” vid en presspresentation på Viaplay på måndagen. Film på engelska om den svenska konstnären Hilma af Klints (1862–1944) liv och verk.

Scenografen Catharina Nyqvist Ernrooth väntar på oss när vi kommer tillbaka till Stockholm från Vaxholm för att prata om detaljerna kring att återskapa det sena 1800-talet och början av 1900-talet i tid till höstens filminspelning. När han diskuterade Lasses karriär i Hollywood (även om han faktiskt aldrig bodde där, utan istället föredrog staden Bedford i upstate New York), lärde han sig ganska snabbt en värdefull läxa: Min oavslutade “Peter Pan”-anpassning tog mig ett år att starta.

Jag är inte säker på att jag riktigt förstår hur den amerikanska filmindustrin fungerar, men jag vet att det är bäst att ha åtminstone några potentiella projekt på gång vid varje given tidpunkt. Första amerikanska filmen “Once around The man who didn’t fit in” (1991) med Richard Dreyfuss, Holly Hunter, Danny Aiello (1933-2019) och Gena Rowlands hade oturen att ha premiär medan USA:s krig i Kuwait var på topp sinne.

Vi tappade den filmen i dammen ute i öknen. Den andra bilden med Johnny Depp, Leonardo DiCaprio och Juliette Lewis, “Gilbert Grape” (1993), blev en succé. Efter det dök Depp upp i “Chocolat” (2000) tillsammans med Juliette Binoche, Alfred Molina, Judi Dench och Lena Olin.

Lasse Hallström Förmögenhet
Lasse Hallström Förmögenhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!