Viktor Gyökeres Pappa

Viktor Gyökeres Pappa
Viktor Gyökeres Pappa

Viktor Gyökeres Pappa – Viktor Einar Gyökeres (född 4 juni 1998 i Stockholm) är en professionell fotbollsspelare för Sporting. Han är av ungersk härkomst. Yökeres tillbringade sin ungdom med att delta i klubbidrott vid IFK Aspudden-Tellus och Brommapojkarnas akademier i Sverige. Han gjorde sin professionella debut med den sistnämnda klubben 2015, och mellan 2015 och 2018 gjorde han 17 mål på 52 ligamatcher för Brommapojkarna. Han skrev på med Brighton & Hove Albion i engelska Premier League den 1 januari 2018.

Den 28 augusti gjorde han sin ligacupdebut för sitt lag mot Southampton. Han lånades ut till den tyska klubben St. Pauli i juli 2019. [4] Den 29 juli gjorde han sin debut i en ligamatch mot Arminia, som slutade med 1-1. Den 29 september gjorde han debut i ligan med ett mål mot SV Sandhausen. Hans första mål för Brighton kom mot Portsmouth i Ligacupen den 17 september 2020. Den 2 oktober gjorde han en utlåning till Swansea City. Dagen efter användes han som avbytare i sin första match, som var mot Millwall.

Hans debut för klubben kom i en cupmatch mot Stevenage den 9 januari 2021. Den 14 januari begärde Brighton att han skulle återvända. Klubben lånade ut honom nästa dag igen, denna gång till Coventry City. I juli 2023 skrevs han på av Sporting Lissabon för en rekordavgift, vilket gjorde honom till Coventry Citys dyraste spelare som någonsin sålts.

På internationell nivå

Flera gånger som medlem i det svenska U-20-laget ledde han tävlingen i poäng och utsågs till turneringens all-star-lag vid 2017 års U-19-EM i fotboll. Hans första match med det svenska seniorlandslaget var en uppvärmningsmatch mot det finska landslaget den 8 januari 2019 i Doha, Qatar. Hans första mål för sitt land kom den 11 januari, tre dagar senare, mot Island. 2019 gjorde Gyökeres sin debut för det svenska fotbollslandslaget. Går med i den portugisiska klubben Sporting Lissabon för säsongen 2023–24.

Karriär

När han var 12 år gick Viktor Gyökeres till IFK Aspudden där han var kvar tills han var 16 år. Från 16 till 20 års ålder var han en del av Brommapojkarna-laget förutom IFK Aspudden. Gyökeres gjorde sin proffsdebut för IF Brommapojkarna i Superettan den 8 augusti 2015, i en 2-1-förlust mot stersunds FK. Han ersattes av Nikola Grubjesic i den 85:e minuten. Gyökeres gjorde sin A-lagsdebut den 20 augusti 2015 mot IF Sylvia i Svenska Cupen. Han gjorde två mål.

Gyökeres gick med i tyska klubben FC St. Pauli på ett säsongslångt lån den 25 juli 2019. Istället lånades han ut till Coventry City den 15 januari 2021 för att avsluta säsongen. Coventry Football Club bekräftade torsdagen den 13 juli 2023 att Gyökeres hade skrivit på med Sporting Lissabon. Brighton & Hove Albion fick en ansenlig del av övergångssumman för vad som då var Coventrys största försäljning någonsin. Sporting KC Twitter säger att Gyökere kommer att bära nummer 9 för laget. Facebooksidan för Sporting hävdar att kontraktet sträcker sig till år 2028.

Viktor Gyökeres Pappa

Obekräftade rapporter säger att övergångssumman var 20 miljoner euro, med en potentiell ökning på 4 miljoner euro till 24 miljoner euro om specifika individuella och lagmål uppfylldes. Det motsvarar ett tillfälligt värde mellan 230 och 275 miljoner kronor, med en växelkurs på 11,46 EUR/SEK den 13 juli 2023.

I en match mot Finland i januari 2019 gjorde Gyökeres sin debut för sitt lands landslag. Juventus Amanda Nildén och Viktor Gyökeres, båda 23 och från Coventry, är det populäraste paret i svensk fotboll just nu. Även om det är svårt att komma ihop just nu, tror Amanda Nildén att alla är glada för varandra. På grund av skada byttes Zlatan Ibrahimovic ut av Viktor Gyökeres till Sveriges VM-kvalmatcher mot Kosovo och Grekland. Jag skulle vilja vara med i landslaget så att jag kan tävla om speltiden. Det har varit en fantastisk månad att arbeta med Coventry, och jag känner att jag är i fantastisk form, säger han.

Coventry-målet!

Sedan den 11 september, på sex matcher, har anfallaren gjort sju mål för sitt lag i Championship.
Han var utlånad under våren. Jag kom bara in i sju matcher för Coventry i vintras sedan jag kom till laget mitt under säsongen. Många människor i Coventry ville anställa mig. Enligt Gyökeres blev den förskjuten eftersom de lämnade övertygande bevis för att så var fallet.

Brommapojkarna, som han ledde tillbaka till allsvenskan med 13 mål i superettan, släppte den då 19-årige spelaren. Brighton & Hove Albion draftade honom till sitt under-23-lag och värvade honom sedan för att spela i Premier League. Han lånades ut till St. Pauli, Swansea och Coventry under sin tid där. En klubbs intäkter från en spelare är mer med en permanent medlem i laget än från en utlånad spelare. Enligt min erfarenhet var detta åtminstone fallet ibland medan jag var utlånad. Han är lättad över att ha ett kontrakt med Coventry som kommer att hålla honom anställd till juni 2024.

För snart fem år sedan, i Bromma gymnasium, träffade Viktor Gyökeres och Amanda Nildén varandra genom fotbollen. Hon flyttade från BP till AIK, spelade i England för samma klubb som Viktor (Brighton & Hove Albion), och kom sedan till Eskilstuna United i Damallsvenskan 2020 tillsammans med sin sambo, som de senaste åren tillbringat internationellt lån med klubbar. över hela världen. Svenska landslagsmittfältaren Amanda Nildén, som debuterade i vintras, har tagit nästa naturliga steg i sin anmärkningsvärda stigning genom att skriva på med italienska mästarklubben Juventus.

Väldigt lite fritid

Viktor, som hade tränat med herrlandslaget, spelade sin första Champions League-match för Juventus den här veckan, en 3-0-seger över Servette Chenois på bortaplan. Det var den 81:a minuten när hon kom in i matchen. Jag hade velat göra det så länge jag kunde minnas. I en intervju med Sportbladet hyllar hon över sin Champions League-upplevelse. Det faktum att Amanda fick komma in och fick denna chans var verkligen anmärkningsvärt. Enligt Viktor Gyökeres såg han inte matchen förrän efter ett möte och briefing med landslaget.

Kan du berätta om Amandas första dag i Juventus?

Jag njuter verkligen av det. Jag trivs med atmosfären och jag får ut mycket av min tid här när det gäller kunskap. Träningsfaciliteter och faciliteter är förstklassiga. Det är helt lika villkor och alla spelare är proffs. Eftersom Amanda Nildén har startat i två av fem seriematcher bedömer hon sin speltid som tillfredsställande. Så vad är haken med Gyökeres och Nildén? När ska ni träffas, med tanke på att ni är 1 300 kilometer åtskilda?

Och för att vara ärlig, flinar Viktor snett, jag har ingen aning om när vi ses igen. Det är allt vi kan göra för att ta varje dag som den kommer och hoppas på en återförening. Och det har inte blivit lättare när jag gick med i Juventus och började spela i Champions League. Det är vanligt att vi spelar två gånger i veckan. Just nu är det mest krävande tidsfönstret att möta. Om vi har chansen att lyfta och sväva till varandra måste vi gripa den med båda händerna. Amanda i Turin försäkrar mig dock att vi kommer fram till en fungerande lösning.

Används i sociala sammanhang

Hennes förfäder Jim Nildén och David Nildén spelade professionell fotboll för AIK, vilket gjorde dem till en veritabel fotbollsdynasti i familjen. Min barndoms exponering för sporten kommer förmodligen inte att ha skämt bort mig för sporten. Men hon hävdar att varje familjemiddag kretsar kring en diskussion om fotboll.

Vad tillskriver du och Viktor era respektive framgångar?

Det finns ingen rivalitet eller orättvisa jämförelser mellan oss, hehe. För Amanda Nildén gör de bara en sak tillsammans: hejar på varandras prestationer och stöttar varandra när omständigheterna är svåra. En förtjust Viktor Gyökeres utbrister, “Det är så roligt att vi kan göra det vi älskar på hög nivå tillsammans!”

Han kommer nästa att ses på planen i helgen, när Sverige tar emot Kosovo i ett VM-kvalmöte, och igen på tisdag, när Sverige tar emot Grekland. Amanda kommer att spela för Juventus mot Napoli på en lördag eftermiddag. Amanda och Juventus möter Chelsea i Champions League på onsdag. Jag har granskat och omkontrollerat mitt arbete. Trots begränsningarna insisterar hon: “Jag har fortfarande tid att titta på männen när de spelar.”

Viktor Gyökeres Pappa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!