Zlatans Mamma

Zlatans Mamma
Zlatans Mamma

Zlatans Mamma – Zlatan Ibrahimovic och hans pappa, Sefik, är stolta över sitt svenska arv. De har skickat pengar till Suhreta Dautovic och hennes son Zekerija i Bijeljina, Bosnien, årligen sedan de var grannar under uppväxten. Väldigt trevligt. Suhreta Dautovic säger till N1 att även om Zlatan och Sefik inte skickade något så skulle hon fortfarande älska dem väldigt mycket. Zlatan Ibrahimovic är stolt över sitt svenska arv.

När tillfälle ges tar han upp det faktum att han är född i Rosengrd, men han minns också var hans far växte upp. Sefik Ibrahimovic växte upp i staden Bijeljina, som ligger i norra Bosnien och Hercegovina. Med sin granne Suhreta Dautovici delade han många bildande erfarenheter. Han återvänder ofta för att träffa denna kvinna. Vid flera tillfällen har Sefik kommit till min bostad, ofta tillsammans med Zlatan. Hon ska ha berättat för bosniska N1 att han brukade vara ganska ung.

Skickar ett årligt bidrag

Sefik och Zlatan fortsätter dock att hjälpa till även när Sefik inte är fysiskt närvarande i Bosnien.
Ibrahimovic stöttar Suhreta och hennes son Zekerija Dautovic årligen med ekonomiska bidrag.
I mars varje år skickar de en penninggåva till mina nära och kära och mig själv. Jag gillar det.

Håll dig uppdaterad om alla spel

Son Zekerija har fått ett antal t-shirts från de senaste matcherna. Jag skulle vilja uttrycka min tacksamhet till Sefik och Zlatan för deras hjälp med att skaffa speltröjorna åt mig. Zlatan har passerat 50-målsstrecket för säsongen. Jag är alltid ett steg bakom honom. Enligt Zekerija har han varit framgångsrik i varje klubb han har spelat för.

Både han och hans mamma är hängivna sportfantaster. Ibland måste jag vända mig bort från tävlingarna, men jag ser dem. Zlatan verkar riskera att skadas. Domarna är partiska mot honom, så jag gillar dem inte. Då blir jag orolig och frustrerad. På söndag sänds TV3-produktionen “Renée möter Cirkus Zlatan” för första gången.

De första utdragen från den exklusiva och uppriktiga intervjun med Sveriges mest kända idrottare finns dock i detta nummer av SPORT-Expressen. På söndag, efter Sveriges match mot Ukraina, sänds specialintervjun med Zlatan. En annan sida av “Ibra” dyker upp, som Renée Nyberg hade profeterat. Man kan ta ut killen från Rosengrd, men man kan inte ta ut Rosengrd från killen, säger han och syftar på staden han växte upp i.

Zlatans Mamma

Min uppväxt var otroligt formativ för mig. Du är på egen hand där ute. Vem kommer att toppa? Absolut ingen kan jämföra sig med honom. Jag är bäst. Så de fortsatte att köra kontinuerligt. Fick självförtroende genom sund konkurrens. Programmet tar även tittarna till Rosengrd, där de möter en kvinna som heter Maria förutom de många unga följare.

Se det som mammas BFF. Hennes deltagande går tillbaka till början. Det gjorde grannen. Det är övervåningen där hon bor. Sedan jag var liten har jag varit under hennes vård. På grund av detta tenderar hon att bli för känslomässig. Nu vet hon vad som hände. Även min blöja har bytts av henne!

Vårt utrymme är något begränsat. Helena, Vincent, Maximus och jag tog hunden på en promenad. Hon bestämde sig till slut för att slå sig ner i radhuset hon bor i just nu. Zlatan svarar jakande på Renées fråga om huruvida han “stödde” Jurka i hans ambition att skaffa ett radhus: Jag bidrog en del. LOL. Men jag tror att mina nära och kära har stöttat mig varje steg på vägen. Och de hjälper mig fortfarande.

Vi har alltid haft en nära relation. Tvingade mig. Det är en viktig del av helheten. Tre systrar och två bröder utgjorde min närmaste familj. Vi är en stor klan, kan man säga. Aleksander, Zlatans yngre bror, är också med i programmet. Hans handleder är täckta med familjevapentatueringar, samma som hans äldre brors.

Zlatan säger med ett flin: “När jag har en tatuering kommer han att göra det också.” Men om du vill ha pengar, kommer Aleksander inte att ge dig dem. Enligt honom har sådant aldrig inträffat. Zlatan förtydligar: det fungerar inte så. Ingen kunde ha kontaktat mig med en förfrågan. När jag är medveten om en ekonomisk nödvändighet smyger jag in i bilden. Utan så mycket som en fråga.

Jag ska liksom vara med då. Jag gör det här inte för att jag måste utan för att jag vill hjälpa till. Ingen har någonsin bett mig om något. Aldrig. Det finns en känsla av stolthet hos alla. Aleksander hävdar att det är så han är uppfostrad. Zlatan hävdar att de kan försörja sig själva. De som har förtjänat sin framgång genom år av slit.

Mamma städar fortfarande varje dag, du vet. Hon insisterar på att fortsätta. De har alltid lagt ner långa timmar. Hela vägen igenom. Det måste vara din källa. Zlatan Ibrahimovic är bland de bästa spelarna i vårt lands historia. En grupp kvinnor som har format honom till den han nu är omger honom. En kvinna spelar alltid en viktig roll i en mans framgång.

Klichén gäller inte helt fotbollslegendaren Zlatan Ibrahimovic. Det finns några mäktiga damer som har påverkat honom på olika sätt. Få människor längtar efter sin Rosengrd, Malmö, barndom. Zlatan växte upp av både sin offentliga fader Sefik och sin privata figur mamma Jurka efter föräldrarnas tidiga skilsmässa.

Viktigast av allt, hemma hos mamma Jurka Gravic, fanns det en konstant ström av hel- och halvsyskon. Den svåra miljön hemma hos mamman diskuteras i hans självbiografi Jag är Zlatan, som han skrev tillsammans med David Lagercrantz. Hon var en hårt arbetande som städade och lagade mat för att mata oss. Men det var inte mycket annat hon kunde hantera. Hon hade gått igenom mycket, och ingen var inne ett gott humör”, skriver Zlatan.

Dörrar som slog och en mamma snyftande kunde höras. Hon var en stor gråter. Jag avgudar henne väldigt mycket. Hennes liv har inte varit lätt på något sätt. Hon städade ungefär fjorton timmar om dagen, och då och då följde vi med och hjälpte henne i utbyte mot lite mer pengar. Ibland brister mammans hjärta. Träskedarna hon använde för att slå oss gick så småningom sönder, och det var hans ansvar att byta ut dem eftersom “det var mitt fel att hon slog så hårt.”

Zlatan uppskattar sin mamma, även om han har blivit slagen med en träslev. Han berättade om sin mammas strikta föräldrastil i en intervju publicerad av Svenska Dagbladet. Fram och tillbaka, träskedar, och en smäll om jag återvände hem med en blå tira. Men det formade mig till den jag är nu. Vad som kan ha blivit av mig om det inte hade hänt är någons gissning. Jag beundrar min mamma för vad hon har åstadkommit. Fem barn skulle få mat av henne.

Zlatans mammas affär

Zlatans band med sin mamma Jurka är onekligen starkt. Zlatans köp 2012 av en avvigd kyrka i Stockholms stermalm var bara ett exempel på deras gemensamma affärssträvanden. Pestolla, grundat och drivs av Jurka Gravic, skötte affären och den slutliga prislappen blev 42,8 miljoner kronor. Fastighetsvärlden rapporterade 2015 att Pestolla sålt byggnaden till Zlatan Ibrahimovic för 110 miljoner kronor (cirka 11 miljoner dollar då).

Sedan dess har Zlatan och hans familj kallat detta radhus i centrala Stockholm för sin permanenta bostad. Den har en total golvyta på 1 000 kvadratmeter. Också detaljerad i Jag är Zlata n är hans erfarenhet av att köpa en Malmö terrassbostad till sin mamma. Hans inställning till att försörja sin familj diskuterades i ett avsnitt 2008 av Renée meets Cirkus Zlatan på TV3, där han också uppgav att hans mamma fortfarande arbetade som hushållerska trots sin status som mångmiljonär.

Ingen har någonsin bett mig om något. Aldrig. Zlatan säger att alla känner stolthet över showen. De är kapabla att försörja sig själva. De som har förtjänat sin framgång genom år av slit. Mamma städar fortfarande varje dag, du vet. Hon insisterar på att fortsätta. De har alltid lagt ner långa timmar. Hela vägen igenom. Det måste vara din källa.

Zlatans Mamma
Zlatans Mamma

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!