Anders Glenmark Sjuk

Anders Glenmark Sjuk
Anders Glenmark Sjuk

Anders Glenmark Sjuk – Svenske pop- och rockmusikern Gert Anders Glenmark föddes den 20 november 1953 i Tomelilla församling, Kristianstads län. Hans första singel, “Ngngn, sn”, debuterade på Svensktoppen 1972 när han bara var 19 år gammal. Anders Glenmark blev handikappad efter att ha genomgått ett farligt ingrepp.

I TV4-programmet “Nyhetsmorgon” diskuterar musikern sin jobbiga comeback. Han insisterar på att du ska ta hand om dig själv helt, från att klä på dig till att äta till att gå på toaletten. Anders Glenmark (67), Thomas “Orup” Eriksson (62) och Niklas Strömstedt (63), tre svenska artister, rustar för en höstturné.

Som en del av ett nyligen framträdande på ” Nyhetsmorgon ” diskuterade skådespelarna och besättningen på “GES – stoppa världen för en stund” showens framgångar såväl som Anders Glenmarks dolda hälsoproblem. Konstnären hävdar, “Jag åkte på en jäkla tur och jag har varit på sjukhuset i tre månader.”

Ett kavernom har bildats i mitt huvud. Han hävdar att han var drabbad av ett kavernom, en vaskulär abnormitet som utvecklades i storlek inuti hans ryggmärg. Så småningom växer den till en enorm storlek och förbrukar 75% av ryggmärgen. På äkta svenska sved det som fan. Enligt Glenmark, “Jag visste bara att det måste gå.” Han bestämde sig för att operera sig trots att han var fullt medveten om riskerna, som innefattade förlamning. Kirurgerna skar för nära patientens nerver, vilket gjorde hans högra sida orörlig.

Rullstolsburen Anders Glenmark

Det är upp till dig att ta reda på hur du gör saker som att klä på dig, äta och använda toaletten på egen hand från grunden. Du kan lika gärna börja från ruta ett. Jag tog tidigt beslutet att jag inte skulle ge upp och skulle försöka igen. Då är det jättebra att ha saker förberedda; vi kommer att sjunga och spela; artisten hinner inte vara sjuk. Anders Glenmark har rekryterats av Aftonbladet. GES:s Anders Glenmark har utkämpat en privat hälsostrid.

Konstnären beskriver nu hur han blev förlamad efter en potentiellt livshotande operation. Det är upp till dig att ta reda på hur du gör saker som att klä på dig, äta och använda toaletten på egen hand från grunden. Det förklarar han i Nyhetsmorgon med att det är precis som att börja om. Anders Glenmark hävdar i TV4:s Nyhetsmorgon att han hade allvarliga svårigheter efter en operation och fick kämpa hårt för att komma tillbaka till ett friskt liv.

Anders Glenmark Sjuk

Musikern erkänner i TV4, “Jag hade en jäkla tid, jag tillbringade tre månader på sjukhuset.” Glenmarks kavernom, en vaskulär abnormitet, var lokaliserad i hans ryggmärg och expanderade stadigt. När kavernomen började göra ont visste skaparen att han var tvungen att göra något. Så småningom växer den till en enorm storlek och förbrukar 75% av ryggmärgen. På äkta svenska sved det som fan. TV4 citerar honom som sa: “Jag insåg att det måste gå.” Anders Glenmark kände till riskerna med förlamning vid ingreppet på rygg och ryggmärg, men han bestämde sig ändå för att gå igenom det.

Halva Glenmarks kropp var förlamad när han vaknade

Han vaknade från narkos utan att känna i höger sida eftersom kirurgerna hade skurit sig för nära hans nerver. Det är upp till dig att ta reda på hur du gör saker som att klä på dig, äta och använda toaletten på egen hand från grunden. Enligt honom är det precis som att behöva börja om. Anders Glenmark och Orup gästade TV4:s Nyhetsmorgon under helgen i väntan på deras kommande krogturné med GES, där även Niklas Strömstedt medverkar.

Där diskuterade man inte bara den kommande föreställningen utan även Anders Glenmarks försämrade hälsa. Han säger i intervjun, “Jag åkte på en jäkla tur.” han tillbringade tre månader på sjukhuset efter att ha diagnostiserats med ett kavernom, en vaskulär abnormitet som ligger i ryggmärgen bakom nacken.

Förfarandet misslyckades

Så småningom gjorde obehaget det omöjligt för honom att sköta sitt dagliga liv, så han valde att opereras trots riskerna. Jag var bara delvis förlamad, men full förlamning är möjlig. Anders förklarar för programledaren Anders Pihlblad varför han inte har setts arbetaute nyligen. Att klä på sig, använda toaletten och till och med bara röra ena sidan av sin kropp var alla uppgifter han var tvungen att lära sig om.

Det var en försvarsreaktion när de kysste mig på ryggen och kom för nära mina känsliga nerver. Vi har en massa roliga saker inplanerade, bland annat att sjunga och spela musik, så jag har inte tid att vara sjuk. Jag bestämde mig tidigt för att jag inte skulle ge upp, så jag återkommer snart. GES-stjärnan Anders Glenmark har drabbats av en bisarr åkomma. I liknande anda har kollektivet beslutat att avvecklas vid det här laget.

Han förbannar på nynorska och säger “jävla pang”. Tillsammans representerar GES-medlemmarna Anders Glenmark (68), Thomas “Orup” Eriksson (63), och Niklas Strömstedt (64) sin generation. Den förstnämnde närmade sig dock slutet av sin karriär vid den tiden. På den tiden drabbades Anders av en fruktansvärd sjukdom. En vaskulär abnormitet i hans ryggmärg (ett kavernom) orsakade honom smärta för över ett år sedan.

“Det var en vild åktur”

Medlemmen i GES rapporterade om bråket i Nyhetsmorgon. Jag hade det hemskt och låg tre månader på sjukhuset, konstaterade Anders. Resultatet blev att konstnären behövde opereras.
Så småningom växer den till en enorm storlek och förbrukar 75% av ryggmärgen. På äkta svenska sved det som fan. Det var därför jag bestämde mig för att det måste gå, förklarade artisten i föreställningen.

“Hälft förlamad”; “måste lära sig allt från grunden”

Han berättar för programmet att han “bara var halvt förlamad” när han först blev skadad, men att det fanns en chans att han kunde ha blivit helt förlamad. Det är upp till dig att ta reda på hur du gör saker som att klä på dig, äta och använda toaletten på egen hand från grunden. Du kan lika gärna börja från ruta ett. Konstnären har gjort betydande ansträngningar för återhämtning sedan operationen. Jag tog tidigt beslutet att jag inte skulle ge upp och skulle försöka igen. Då är det fantastiskt att veta att vi har detta schemalagt; Jag har inte råd att vara sjuk när vi har sånger och musik att framföra.

Återigen ett “bra slut” när GES stänger sina dörrar

Bandet GES spelar just nu sista datumen för sin höstturné. De meddelade att de skulle stänga permanent i Tildes. Niklas förklarade att han var skyldig kaféet en tjänst. Vi blir alla äldre och vi skulle vilja ha lite ledig tid nu, konstaterade Thomas. Anders har också nämnt deras förestående nedläggning och sista P4-turné.

Det verkar vara en passande avslutning på vår berättelse, funderar Anders i P4 Kristianstad, och om vi ska göra det, kanske nu, när vi fortfarande är högt på grädden och i zonen, är stunden. För att lindra smärtan orsakad av ett kavernom, en vaskulär abnormitet i ryggmärgen, opererades konstnären Anders Glenmark.

Tyvärr kom kirurgerna för nära Glenmarks nerver, och höger sida av hans kropp blev förlamad som ett resultat. Konstnären var inlagd på sjukhus i tre månader. GES-skådespelerskan arbetar nu hårt för att komma tillbaka till ett normalt liv, men hon hanterar fortfarande utmaningar. Det är så lättande att det äntligen är klart. Krampen har upphört. Anders Glenmark säger till David Hellenius, programledare, att han nu känner sig lite orörlig, men att han är säker på att den känslan kommer att gå över.

Anders Glenmark, från GES, är nu på turné inför höstsäsongen. Nu diskuterar han det mödosamma förfarandet som gjorde honom till rullstolsanvändare. Enligt honom är det precis som att behöva börja om. Artisterna Thomas “Orup” Eriksson och Niklas Strömstedt går samman med Anders Glenmark för att bilda bandet GES. Bandet framförde nyligen en show med titeln “GES – stoppa världen för en stund”, som de diskuterar i veckans avsnitt av Nyhetsmorgon.

Anders Glenmark Sjuk
Anders Glenmark Sjuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!