Andre Kallenberg Olycka

Andre Kallenberg Olycka
Andre Kallenberg Olycka

Andre Kallenberg Olycka – André Kallenberg, huvudtränare för Södertälje SK J18-lag, dog oväntat sent på tisdagskvällen, enligt ett meddelande som lagts ut på klubbens hemsida. Förutom sin expertis som ishockeytränare, var André Kallenberg en välrenommerad kollega i tränaryrket, samt en ledare som inspirerade och dedikerade sitt lag.

Hans hängivenhet för spelet och hans trupp kommer att komma ihåg för alltid. Teamet utfärdade ett uttalande där de uttryckte sina kondoleanser till Andrés nära och kära. På onsdag klockan 12:00 annonserar SSK även invigningen av en minnesplats i Scaniarinks Galleria. Trettio var André Kallenbergs födelsedag.

Polisen i Vänersborg har bekräftat att en man i tjugoårsåldern omkom i en olycka som inträffade i fredags. Efter ett massivt räddningsförsök lokaliserades mannen i vattnet efter att han ramlat nära Vargönbron. Vid ankomsten till sjukhuset avled han. Enligt Niklas Karlsson, som är ordförande i Socialdemokraternas Skånedistrikt, uppmanas Jamal El-Haj av partiet att kliva av sin post i riksdagen under en presskonferens.

Han har inte självsäkerheten att tala för gruppen. Partiets intressen har hamnat i ryggen, enligt Karlsson. Hur El-Haj har svarat på samtalet lämnas osagt. Vid 30 års ålder avled Sölvesborgaren och hockeytränaren André Kallenberg hastigt på måndagskvällen. Pappa Mikael säger att han var en trevlig person som ville det bästa för alla.

Vi beklagar att informera er om André Kallenberg, juniortränare i SSK, plötsligt bortgång. Klubben är i djup sorg över hans bortgång. SSK juniortränaren André Kallenbergs alltför tidiga bortgång på måndagskvällen har lämnat laget i ett tillstånd av djup sorg. Kallenberg var mer än bara en tränare; han var välbevandrad i ishockey.

Andre Kallenberg Olycka

Både spelarna och hans medtränare såg upp till honom som en hängiven mentor och en inspiration. Hans orubbliga engagemang för spelet och hans lag kommer att vårdas och komma ihåg i generationer framöver. Minnet av hans hängivenhet för spelet och hans lag kommer att bestå för evigt. De nära och kära till André är i våra böner och tankar vid denna tid. Klubben lägger ut en “Vila i frid, André”-hyllning på sin hemsida.

När det gäller att administrera hjärt-lungräddning (HLR) snabbt kan allmänheten göra en enorm skillnad. En Expert på drunkningstillbud och en ambulanssjuksköterska, Andreas Claesson, kallar det “galenskap” när unga går överbord och strandgäster inte gör någonting. Att drunkna är i verkligheten att andas in enorma mängder vatten i sina lungor. Ett potentiellt dödligt tillstånd som kvarstår i timmar efter händelsen.

Att lära sig om drunkning kan rädda förluster av liv

För Andreas Claesson är vatten livet. Dessutom varnar den för det. Tylösand, Sydafrika och Australien är bland platserna han har arbetat som livräddare. Rådet för hjärt- och lungräddning har utsett honom till dess chef. I väntan på att en ambulans ska komma vill Andreas Claesson att folk ska veta hur man gör hjärt-lungräddning (HLR). För att hålla sig vid liv är hjärt-lungräddning avgörande.

Den typiska responstiden för en ambulans till en olycksplats är fjorton minuter. För att förhindra dödsfall eller allvarlig hjärnskada används tekniker för hjärt-lungräddning (HLR) under dessa avgörande minuter. Enligt statistiken får nästan 70 % av de som drunknar faktiskt hjärt- och lungräddning.

Vid drunkning måste inhalationsmedel ges

Trettio bröstkompressioner och två andetag är komponenterna i hjärt-lungräddning (HLR). Eftersom hjärtat har slutat slå på grund av syrebrist är andningen avgörande vid drunkning. Ett annat syfte tjänas av inblåsningarna. Genom att bygga upp ett överskott av tryck i lungorna kan de driva ut överflödigt vatten.

Som ett resultat kan du fokusera på att administrera HLR och ta djupa andetag utan att oroa dig för att ta bort vätska från en medvetslös person. För att hjälpa en räddare att hålla sig flytande i händelse av en drunkning, rekommenderas att du, om det är möjligt, tar fem djupa andetag medan du är nedsänkt i vattnet. Förutom att hålla hjärtat från att stanna, ger de också syre.

Applicera tryck när du applicerar hjärtkompressioner

Bröstkompressioner är något de flesta individer kan göra. Å andra sidan, enligt Andreas Claesson, utövar majoriteten av människor otillräckligt tryck när de trycker ihop bröstet. Det krävs mer ansträngning än du tror. Tryck ner minst 5 cm på vuxna och 4-5 cm på barn, enligt hans råd. När man utför bröstkompressioner är det inte ovanligt att revbenen spricker.

Enligt Andreas Claesson ska man inte ge upp om det inte går som man tänkt sig. När du utför bröstkompressioner är det lätt att bli trött. Som ett resultat kan trycket minskas. Som ett resultat föreslår Andreas att byta ut assistenten varannan minut.

När det gäller överlevnad är chilled kung

Produktionen styrs av tiden under vatten. Det finns en bättre sannolikhet för överlevnad om drunkningen sker i kallt vatten och offret har kylts ned tidigare. Både syreförbrukning och hjärnskador minskar i en kall kropp. Hjärträddning bör därför påbörjas och upprätthållas på obestämd tid, oavsett om patienten är extremt kylig, blek och verkar vara död. I vissa fall visade patienten inga tecken på liv alls, men de kunde återupplivas efter att ha fått professionell behandling som varade många timmar och innefattade mer än en timmes hjärt- och lungräddning.

Få medicinsk hjälp för lungvatten

Det spelar ingen roll om det drunknande offret kommer ut levande; att ha vatten i lungorna kan fortfarande vara dödligt. Akuta lungödem kan utvecklas när vatten tar bort ytspänningen i alveolerna. Som ett resultat av lungskadan kan gasutbytet vara allvarligt eller helt äventyras. Lunginflammation är en annan potentiell konsekvens.

Det är viktigt att konsultera en läkare om du andas in vatten och upplever några symtom därefter. Enligt Andreas Claesson har det förekommit fall där individer återvänt hem enbart för att utveckla potentiellt dödliga konsekvenser av lungödem. Några symtom som kan indikera behovet av medicinsk hjälp inkluderar ångest, svindel, trötthet, generaliserad affektiv störning, andnöd och hosta. En sjukhusinläggning är nödvändig för vidare observation, oftast på intensivvårdsavdelningen. Det är vanligt att man behöver en lungröntgen, EKG-övervakning, blodgashantering och syrgasinandning.

Som en reflex kan andningen utlösas av kallt vatten

Dessutom förstår många människor inte farorna med att sänka sig i kallt vatten. När ansiktet plötsligt är nedsänkt i kallt vatten kan det framkalla en inandningsreaktion. Det kan ge insikt om varför vissa individer har gått under direkt efter att de inte ansträngt sig för att simma. Många människor börjar hyperventilera när de faller i extremt kallt vatten; detta minskar blodflödet till hjärnan, vilket ökar risken för medvetslöshet och drunkning.

Drunkning orsakas ofta av alkohol

Drunkning är vanligast i vattendrag. Enligt Andreas är det typiska offret en man i 50-årsåldern som har druckit alkohol, har en vattenrelaterad åkomma eller sitter i en fritidsbåt utan flytväst. De vanligaste orsakerna till att drunkna är att vara översäker på sin simförmåga, att vara naiv eller att ha dåliga simförmåga. Ytterligare faktorer inkluderar tillstånd som epilepsi och hjärt-kärlsjukdom.

Undvik fångstförsök på land

Att vara livräddare är inget lätt jobb. Att ha en livboj rekommenderas starkt. När du använder ett tvåhandsgrepp för att frigöra bojen, placera repbunten under din fot. Enligt Andreas Claesson bör du prioritera nummer ett att slå 1. I så fall är det optimala alternativet att rädda liv från land eller vatten.

En effektiv livräddare är en som förblir torr. Försök aldrig hjälpa en drunknande person utan en livboj, åra, planka eller andra medel för fysisk separation, särskilt om du inte är en utmärkt simmare. Annars, varnar Andreas Claesson, finns det en mycket god chans att individen skulle få panik, börja klättra på dig och dra dig under vattnet.

Ett hundra och tjugo individer omkommer i drunkning varje år

Varje år dör cirka 200 personer i Sverige genom att drunkna, varav en tredjedel av offren är självmord, enligt Socialstyrelsens dödsorsaksregistrering. Skador och konsekvenser har tagit ytterligare 200 liv. Bland barn rankas drunkning som den tredje vanligaste dödsorsaken. Brist på vuxenövervakning är en vanlig orsak till drunkning.

Spridningen av dammar i moderna trädgårdar blir en allt allvarligare fråga. A Enligt Andreas Claesson visar USA-undersökningar att frekvensen av drunknade barn kan minska med 95 % om bassängerna är inhägnade. Andreas Claesson innehar tjänsten som docent vid Karolinska Institutets Centrum för hjärtstilleståndsforskning.

Han samlar in vetenskaplig information för att stödja sina medicinska förslag och syftar till att belysa faktorer som påverkar resultatet av hans forskning. Tråkiga nyheter från Södertälje SK. Det meddelade klubben på sin hemsida efter juniortränaren André Kallenbergs bortgång. På sin hemsida beskriver klubben den fruktansvärda händelsen. “SSK:s juniortränare André Kallenberg har plötsligt gått bort på måndagskvällen” .

“André Kallenberg var inte bara en kunnig ishockeytränare, utan också en inspirerande och engagerad ledare och uppskattad tränarkollega”, så minns Södertälje tränaren. Hans hängivenhet för spelet och hans trupp kommer att komma ihåg för alltid. De nära och kära till André är i våra böner och tankar vid denna tid. Jag beklagar sorgen.

Tishockeytränaren har erfarenhet av att träna Växjös U16 Elit och Almtunas Hockeyallsvenska lag.
Ett besked kom från Södertälje SK att det kommer att finnas en minnesplats på Gallerian i Scaniarink med start klockan 12:00 på onsdagen.

Andre Kallenberg Olycka
Andre Kallenberg Olycka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!