Anna Stadling Föräldrar

Anna Stadling Föräldrar
Anna Stadling Föräldrar

Anna Stadling Föräldrar – Svenska singer-songwritern Anna Stadling föddes i Sundsvall den 11 juli 1970. Hon är chaufför och gitarrist för Hovet, bandet som backat upp Lars Winnerbäck. Hon har också samarbetat med den svenske musikern Staffan Hellstrand och medverkat på flera album med honom. Förutom Vägar hem (2006) har hon släppt två album med Idde Schultz. Hennes popularitet på svenska listor har rapporterats flitigt.

2009 års CD Mitt gömda jag av metodistpastorn Tomas Boström har Anna Stadling som bakgrundssångerska. På det här albumet sjunger Boström Leonard Cohen-låtar på svenska. Hennes 2009 CD “Kyssar & guld” innehåller en duett med Rolf Carlsson med titeln “Jag vill inte säga mer.” Ursprungligen en smash för Rod Stewart, “I Don’t Want to Talk About It” har översatts här.

Anna Stadling sjunger i “Västerbron” om att köra genom stan på natten när ingen är i närheten som stör henne. Konstnären bor i en vintagelägenhet på Kungsholmen i Stockholm. Hon och hennes man hade precis jämnt sitt hus med marken för att renovera det från topp till botten när de båda fick diagnosen cancer.

Anna Stadling Föräldrar : SundsvalL , Malmö

Anna Stadling är en svensk sångerska, artist och låtskrivare som har kallats Sveriges Emmylou Harris. Hon är mest känd för sina tolkningar av Johnny Cash-låtar på sitt album Stadling/Cash. Förutom covers på musiker som Leonard Cohen och Rod Stewart innehåller setlistan även hennes originalverk, vilket har lett till saker som två album med Idde Schultz och en julturné med barndomsväninnan Helen Sjöholm.

Media framställer Anna som en jämtlänning. Det stämmer till viss del, men det är inte allt som finns i historien. Anna och hennes två bröder, samt deras far, kommer alla från Sundsvall, medan deras mamma var en produkt av Malmö. Morfar var från Oviken, Jämtland, medan mormor var från Sundsvall. Båda farfaderns föräldrar var församlingsbor i Torps, familjen Huss ursprungliga församling.

Annas farfarsfar Jon Jonsson tar upp efternamnet Stadling. Han gifte sig med Katarina Kristina Stadling, jämtlänning från Myssjö socken. Hon föddes 1797. Jon var hemmahörande i Torp och paret bosatte sig i byn Backen efter sitt bröllop 1827. Efter att ha varit född 1761 i Backen, Torp, var Jon Huss son till Anna Eriksdotter Huss. Morfars farfar var klockare etc. Mats Eriksson Huss dotter Anna är en sann “Klockar-Huss” på grund av detta.

Anna, konstnär, är åtta och en halv kusin med operasångaren Hjördis Schymberg och sjätte och en halv kusin med vår egen styrelseledamot Mathias Zachariassen, tenor till yrket. Familjen Stadling/Hammarstedt hade en fruktansvärd höst 2016. Samtidigt som Anna och Pecka båda behandlades för cancer byggdes deras hus om från topp till botten. Hela vårt fokus ändrades. Anna Stadling betonar vikten av att vara i nuet och umgås med sin son JohnHenry.

Anna Stadling Föräldrar

Skolbarn i Stockholm spelar fotboll på skolgården intill en livlig gata. Anna Stadling och hennes familj har ett hus en bit bort. JohnHenry, dubbad Jonte, är sex år och han och hans mamma trivs jättebra i det nyrenoverade tvåan på Kungsholmen som nyligen köptes av maken, musikern och hemmafixaren Pecka Hammarstedt.

Vi flyttade in här 2002, men för några år sedan började vi leta efter ett större ställe så att Jonte kunde få ett eget rum, som Anna förklarar. Efter att ha sett några andra lägenheter bestämde de sig för att deras egna inte var så galna och började planera för renoveringar. De gjorde stora strukturella justeringar för att få ut det mesta av de begränsade 70 kvadratmeterna.

För närvarande är vårt hus perfekt. Även om det inte är speciellt stort får man intrycket att det finns gott om plats på grund av takets höjd som är närmare 3,40. Anna visar upp de inbyggda garderober som Pecka beställt till sitt nya sovrum och utnyttjar den extra takhöjden. Vi måste utarbeta en smart handlingsplan för att nå den allra översta hyllan. Pecka säger med ett skratt: “Jag föreställer mig en gammaldags biblioteksstege.”

Anna tillbringade en trevlig och sorglös barndom på Njurundas Klockarberget. Det var en idyllisk miljö. Vi var nära vattnet, hade en fotbollsplan och en tennisbana. Vi bodde vid foten av ett berg, och det gjorde min barnflicka också. Det var en banbrytande attityd, och jag tror att alla vi som växte upp där delar den känslan, förklarar Anna.

Annas passion för musik har alltid varit hennes främsta källa till inspiration och motivation. Annas debutalbum kom 1999, och hennes nästa sjätte album släpps hösten 2018. De har en studio i källaren där de “snickrar” och “bygger” sin musik. I köket är det Pecka som ansvarar för städskåpet eftersom han är händig och tycker om att bygga.

Min lilla Balthazar, om du så vill. När han inte vet hur man gör något, letar han upp det på nätet och, som Anna uttrycker det, “kommer en liten glödlampa ut” och han förstår direkt I Stadling/Hammarstedt är det normen. Anna föreslår en lösning och Pecka, efter att ha funderat lite extra, föreslår en ännu bättre. Även om det inte går, säger Pecka med ett coolt uppträdande, så kan man alltid försöka igen.

De vill ha en mer intim upplevelse. De garderober och skåp som är standard i en lägenhet är smakfulla tillägg till inredningen. Som köksskåpet Vikarbodarna tillverkat av Seibastian Wennerberg.
Den ursprungliga planen hade rummen på rad, vilket fick alla att känna sig instängda i sina små, oattraktiva rum. De åt upp råd om litet utrymme från människor i Japan och New York genom att läsa det online.

Lägenhetens ljusa och rymliga nya mittpunkt är köket som flyttades dit. Pecka såg en ugn där det bara fanns en tegelsten och började bygga en. Mitt i eldens sprakande kyliga vinterkvällar tillagas autentiska pizzor i amerikansk stil till perfektion. Eftersom de ofta arrangerar middagsbjudningar är det viktigt att ha en spis och ett stort matbord.

Annas favoritställe att göra sitt jobb på är just här. Anna och Pecka har känt varandra sedan de var tonåringar; de träffades genom musiken och hamnade i samma band. Det var inte förrän 18 år senare som något äntligen klickade, men när det väl gjorde det slösade de inte bort någon tid med att hitta en andra och flytta till Norrmälarstrand.

Anna hävdar: “Jag svor tidigare att jag aldrig skulle göra det”, men hon kunde inte förneka den “helt rätta” känslan. Pecka lyssnar på sin nyproducerade musik i soffan i tv-rummet, som också fungerar som parets sovrum. De vill bygga en glasvägg här, ungefär som i New York. Anna tar fram Jontes gosedjur och tar plats bredvid henne och använder den som nackkudde.

Vi har aldrig välkomnat reportrar till vårt hem tidigare. Så det är en ovanlig och spännande upplevelse. Renoveringarna på vårt hus är långt ifrån klara, men vi har accepterat att det kommer att ta tid att färdigställa dem eftersom vi sköter de flesta själva och för att livet har ett sätt att komma i vägen. Vi hoppades att det skulle uppmuntra människor att ha sammankomster i sina egna mindre än idealiska hem.

Efter att ha diagnostiserats med cancer fann sångerskan Anna Stadling tröst i sång som ett sätt att uttrycka sin inre oro. Det var då den nya singeln “When it’s all over” komponerades, och nu lyssnar många på den som om den vore hymnen för vår nuvarande era. För det föreslår regelbundna aktiviteter och rutiner. Visst, livet måste fortsätta. Sant, till slut.

Sångerskan Anna Stadling kommer till Kungsholmskyrkan där vi har kommit överens om att mötas med en vår i hennes steg. Hon säger att hon är ledsen för förseningen. Hon förklarar, “Jag gjorde ett pass med “Gympa med Sofia” på SVT, och ler fåraktigt. Trots att solen skiner kan vi förvänta oss regn och hagel under vår tid tillsammans. Anna uppskattar detta väderskydd.

Den klara himlen ovan hälsade inte min födelse. Jag föredrar att operera lite hemligt. Jag har inget emot om himlen förblir grå. Hennes countrysmakande musik har alltid haft en känsla av melankoli, vilket verkar passa henne. Donatorer till Läkarmissionen känner sannolikt redan till Anna Stadling. På Snger för Lifet-turnéerna 2011 och 2018 uppträdde Anna tillsammans med körer från hela Sverige för att uppmärksamma Läkarmissionens insatser i andra delar av världen.

John Henry, som numera kallas Jonte, och Pecka Hammarstedt, hennes man, deltog i det första mötet. Han som gick med i deras familj 2011 efter år av misslyckade IVF-försök, missfall, hopp och sorg. Han är en ljuspunkt i Annas liv och han fyller 10 år i år. Vi slår oss ner i de bekväma fåtöljerna på caféet och beställer kaffe.

Tills en konstig tid, vi ses. Anna hade ett fullt schema med föreställningar planerat till våren, men cancern har tvingat henne att ställa in alla. Virus och andra hinder till trots har Anna en helt ny singel ut. Anna gick in i studion och spelade in en ny version av låten efter att publiken börjat sjunga med.

Många anser att “När allt detta är över” är “en inofficiell nationalsång” för den nuvarande eran. 2017 års album “Efter stormen” hade låten som titelspår. En sång som vittnar om livets förgänglighet, den snabbhet med vilken allt kan förändras, och framför allt hoppet om ett “efter”, när allt är borta.

Anna Stadling Föräldrar
Anna Stadling Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!