Emma Ribom Längd

Emma Ribom Längd

Emma Ribom Längd – venska längdskidåkaren Emma Sofia Ribom föddes den 29 november 1997 i Nederkalix socken i Norrbottens län. I februari 2013 vann hon Ungdomsvasen utöver de fyra medaljer hon redan vunnit i Svenska ungdomsmästerskapen. Guld i sprinten, brons på 15 kilometer frisim och brons på 10 kilometer klassiskt var hennes drag vid U23-VM 2020 i Oberwiesentahl, Tyskland. Dessutom placerade hon sig som nionde totalt i 2020 Scandinavian Ski Tour.

Ribom tävlade i den svenska truppen som placerade sig trea i världscupstafetten i Lillehammer den 22 december. Den 9 januari 2021 stod hon på pallen för första gången som individ efter att ha placerat sig trea i den klassiska sprinten i Val di Fiemme. Ribom vann sitt första världscuplopp den 25 november 2022 i Ruka, och det var en sprint. Ribom vinner sin andra världscup i ett race mot mål över Dahlqvist i Lillehammer den 3 december 2022.

I Livigno slutade Ribom trea, bakom Dahlqvist och Sundling, för sin tredje pallplats för säsongen. Ribom kom tvåa i den klassiska slutspurten inför VM i Les Rousses, lördagen den 28 januari. Ribom sprang första sträckan i damernas stafett 4×5 kilometer, en sträcka på 5 kilometer. Till Sveriges andra sträcka lämnade Ribom till Andersson som var kusk. Efter det körde Karlsson den tredje sträckan, och sedan tog Dahlqvist över och spurtade ner Pärmäkoski i Finland och fick brons för Sverige. Tyskland slutade på andra plats, efter Norge.

Emma Ribom Längd : 1.72 m

bakgrund

Hon började sin skidracingkarriär när hon var bara åtta eller nio år gammal, mitt i hemstaden Kalix. De första träningspassen genomfördes inomhus. Under sina ännu tidigare år tränade hon både basket och fotboll. Vid 25 år är hon fortfarande ung vuxen. Hon säger sig ha experimenterat med en mängd olika sporter och ägnat mycket tid åt dem.

Efter att eleven hade gått fyra år på Gällivare skidhögskola bestämde hon sig för att anställa henne. Åren som hon säger var utmärkta och gjorde henne redo för framtida tävling minns med glädje. 2021–2022 gick hon på universitetet i Ume, där hon dubbelstuderade teknisk-naturvetenskapliga grundkurser och friidrott på högsta nivå.

Hon var en av 60 toppidrottare vid Ume universitet som fick ett elitidrottsstipendium från Riksidrottsförbundet och Svenska Spel. Hon var medlem i Elite Skiing Center. Med denna utmärkelse kan idrottare på hög nivå fortsätta sina akademiska sysselsättningar efter examen från gymnasiet.

Emma Ribom Längd

Konkurrensresultat

Det verkar som om Emma Ribom är en mycket motiverad, ambitiös och framgångsrik konkurrent. Hon har tävlat i en mängd olika stafett- och sprintstafetter, klassiska, skiathlon- och freestyle-evenemang. Hon har tävlat i och placerat sig högt i ett antal internationella tävlingar, inklusive junior-VM, världsmästerskap för U23-idrottare, ungdomsmästerskapen och juniormästerskapen. Hon har totalt tre lagpallar från världscuptävlingar åren 2019–2021, utöver de två individuella pallplatser hon förtjänade säsongen 2021/22.

Du kan tävla i olika längder, samt delta i stafetter och sprint när du åker längdskidor. Vinnaren av en masstart är den som passerar mållinjen före resten av fältet. Den individuella spurten inleds med en “prolog”-fas, varifrån de 30 bästa går vidare till sista omgången, och slutligen tävlar de sex bästa i sista omgången, med 15 sekunders mellanrum att börja. Varje ryttare får 30 sekunder på sig att komma igång, och vinnaren bestäms av vem som slutar loppet snabbast totalt.

I en stafett får varje lag en samtidig start. Det vinnande laget i en stafett består av tre individer. Hon har tävlat på Rossignolskidor i både klassisk stil (benen raka, skidor på en bana med spår för varje skida) och freestyle (benen böjda, skidorna förda diagonalt ut från kroppen). Skiathlon är en typ av längdskidåkning där de tävlande börjar loppet i en masstart, åker halva sträckan i klassisk stil och sedan byter skidor och avslutar loppet i fristilsstil. Emma har tävlat i skiathlon.

Emma Riboms dejtingliv och fritid

Fritiden spenderar hon gärna på fritidshuset vid Bottenviken där hon kan paddla kajak och njuta av naturen. Under tiden är hon extremt dynamisk på många sociala medieplattformar. Hennes sociala medieprofiler inkluderar Facebook, Instagram, Twitter och en personlig blogg. Hennes fästman Magnus Grate är medlem i det svenska längdskidlandslaget. I en intervju nämnde Emma att de två kvinnorna följer varandras tävlingar och uppmuntrar varandra.

Emma Riboms framtidsutsikter i livet

Var ligger Emmas framtid? Saker och ting i hennes karriär har inte alltid gått bra. I tävlingar som Tour di ski i Toblach 2021 var hon tvungen att ta sig igenom några tuffa dagar trots att hon kämpade mot förkylningar och en kropp som inte utmaning. Turen avbröts eftersom kroppen kändes hjälplös. Känslan “bryt ett ben, Emma – för kommande säsonger” kommer att tänka på, men skulle någon faktiskt säga det? Oroa dig inte för det, Emma; Jag önskar dig inget ont.

En av Sveriges vintersporthjältar, Emma Ribom är ett känt namn här. Hon är 24 år och har varit med i längdskidlandslaget i flera år. Kalix ligger i norra Norrbotten och det var där Emma tillbringade sin barndom. Trots att hon är hemmahörande i området spelar hon för Pite Elit SK.

Hela vägen från start till VM

Vi har många duktiga skidåkare i Sverige, både herrar och damer. Man skulle anse det som ett nästan omöjligt åtagande att komma in i det svenska landslaget. Men människor som engagerar sig helt och hållet avskräcks sällan av omöjligheter. Det är inte konstigt att Emma, född i Kalix, skulle etablera en skidakademi i Gällivare med tanke på hennes bakgrund. Trots att det ligger 20 kilometer från hemorten är det mycket närmare än andra skidgymnasier som de i Sollefte och Torsby.

Emmas hängivenhet för skidåkning avtog inte när hon gick ut gymnasiet. Läsåret 2020–2021 gick hon på Ume universitet. Under sitt första år på college, när hon studerade tekniska och naturvetenskapliga vetenskaper, tilldelades hon ett stipendium för exceptionella idrottare. Emmas hårda arbete och engagemang för att ta sig in i eliten under det senaste året har gett stor utdelning. Nu ordinarie i damlandslaget, Emma tävlar främst i sprint.

Forskning av Emma Ribom

Redan som junior hade Emma Ribom visat sig vara en duktig åkare. Bland de flera lopp hon dominerade 2013 var 9-kilometern “Ungdomsvasan” en av hennes mest anmärkningsvärda triumfer. Sedan dess har segrarna följt på varandra. Hon tävlade i U23-VM 2020, som hölls i Oberwiesenthal, Tyskland. Det slutade med att hon vann mästerskapet. Det delades ut flera medaljer till henne. Ett guld i sprinttävlingen och två brons i de längre tävlingarna.

2019 tävlade Emma i Tour de Ski för första gången. Touren är en tävling i världscupen för seniorer. Även om den sista bestigningen av slalombacken i Alpe Cermis var skrämmande så har Emma gjort det igen. Till en början gick 2021 års turné inte så bra som Emma hade hoppats. Det var svårt för henne att behålla sina energinivåer. Tack och lov kunde hon fortsätta fram till den traditionella sprinttävlingen. De goda resultaten började där. Den här världscuppallen var hennes första.

Emma Riboms profiler online

Emma Ribom har inte en utan två bloggar. En från det avlägset förflutna, någon gång mellan 2010 och 2014. Den nyare har också datum, och hon gjorde ofta inlägg i den mellan 2014 och 2018. Du kan nu hålla jämna steg med hennes prestationer genom olika onlinemedier. Du kan leta efter henne på sociala medieplattformar som Instagram och Twitter. Hennes kvalifikationer diskuteras mer i detalj på flera referenssidor, som Wikipedia.

Idrottsman och toppromantiker intresserar Emma Ribom

Även om det kan tyckas omöjligt att ge allt för både din karriär och din partner, har många framgångsrika människor lyckats göra just det. William Poromaa och Frida Karlsson. Martin Ponsiluoma och Hanna berg. För att nämna några exempel. Emma har provat den ganska svåra blandningen. Media började antyda att Emma hade en ny älskare som heter Marcus Grate den sommaren 2021.

Marcus är en talangfull skidåkare som har varit bland topp 10 i världscupen flera gånger. Sprintstafetten 2020 var där han glänste. Duon Johan Häggström och de själva tog silver i lag. Paret bröt upp för gott senhösten 2022. Alla kanske inte har lika stor nytta av träning och kärlek. Ändå har Emma den djupaste kopplingen till skidåkningen just nu.

För Emma Ribom är detta inte det sista kapitlet

Emma Ribom reser sig över de flesta av sina andra åkare på grund av sin längd. Med sina 172 cm är hon ganska lång. Kanske är det därför hon gör det så bra i spel med dubbla insatser av den klassiska sorten. Dessutom är hon Rossignol-åkare. En mindre känd men allt mer populär skidtillverkare i jämförelse med Fischer.

Emma Riboms fina prestation i ett seniormästerskap har ännu inte bevittnats. Själva säsongen kan vi kanske få möjligheten, eftersom VM kommer att hållas i Slovenien. Den 25 november 2022 åstadkom Emma sin största bedrift hittills: hon vann världscupen i sprint. Eftersom världsmästerskapen närmar sig är det säkert att anta att hon har satt upp några höga mål för sig själv.

Emma Ribom Längd
Emma Ribom Längd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!