Annie Lööf Dotter Sjukdom

Annie Lööf Dotter Sjukdom
Annie Lööf Dotter Sjukdom

Annie Lööf Dotter Sjukdom – Annie Lööf, ledare för Centerpartiet, har fött sitt andra barn, en för tidig dotter. “Vi kommer att ligga på sjukhus länge”, skriver Annie Lööf på Instagram och tillägger att hon och hennes nyfödda barn mår bra trots sin långa sjukhusvistelse. Annie Lööf meddelade ankomsten av sina tvillingar på Instagram på onsdagskvällen och skrev: “Två nya små fötter att springa och gå på den här jorden!” Igår välkomnade en kär storasyster en nybliven lillasyster. Vi mår bra båda två, men vår dotters för tidiga födsel gör att vi måste tillbringa mer tid än väntat på sjukhuset. Annie Lööf upprepade dessa känslor och sa till vårdpersonal: “Du är ovärderlig.”

Förväntat returdatum är september

Under Annie Lööfs mammaledighet kommer Anders W. Jonsson, gruppledare i riksdagen och förste vice partiledare, att fungera som tillförordnad partiledare. Centerpartiets pressjour rapporterar att han kommer att sitta som interimistisk partiledare fram till september, då Annie Lööf sannolikt återvänder till sin post.

Under Annie Lööfs frånvaro kommer Vetlandabon Göran Lindell att tjänstgöra som hennes ersättare i Sveriges riksdag. Saga, Annie Lööfs andra dotter, föddes vid 28 veckors graviditet. Som hon förklarar för Svenska Prematurförbundet, “Det var en chockerande nyhet” när hennes livmoder sprack och läkare var tvungna att förlösa flickan tidigt.

Cirka 6 500 svenska spädbarn föds för tidigt år; det här numret får ytterligare uppmärksamhet den 17 november, Världsprematurdagen. Annie Lööf, ledare för Centerpartiet, är en av många föräldrar vars barn har fötts för tidigt. I ett samtal med Svenska Prematurförbundet minns hon den svåra tiden kring födelsen av dottern Saga, då hon genomgick tre stora operationer på grund av en livmodersprucken. Det var då 28 veckor av hennes graviditet.

Något exploderade i min mage en natt i slutet av november månad, och jag vaknade upp med mycket smärta. Det visade sig att moderkakan hade växt genom min livmoder och in i andra organ, vilket orsakade en bristning. Efter en veckas förlossning avslöjade en MRT ett hål på 10 centimeter i min livmoder. Sedan kom dottern och efter en lång operation började jag må bättre.

Annie Lööf sa “Det var ett stort bekymmer” när hennes dotter föddes för tidigt

Nästan ett år senare har Annie Lööf fortfarande problem med att diskutera vad som hänt. Lilla Saga fördes till akuten kort efter sin födsel för att få andningshjälp. Annie var under tiden tvungen att opereras akut och lades in på en annan avdelning. Min dotter föddes frisk men underutvecklad, och hon hade svårt att andas i början. Hon upplevde också en tidig debut av reflux, vilket gjorde att hon måste göra uppehåll i andningen för ofta. Under de sju eller åtta veckor vi tillbringade på akuten var det en stor källa till oro.

Annie Lööf Dotter Sjukdom

Mamman upplever ofta liknande svårigheter

Annie och bebisen mår bra nu och den 3 december fyller Saga 1 år. Ester, storasystern, fyller nu 5 år! Annie Lööf är tacksam för den vård hon fick på sjukhuset, men hon använder erfarenheten för att förespråka för att mamman ska uppmärksammas mer. Under sin diskussion med Svenska Prematurförbundet reflekterade hon över hur många andra föräldrar till för tidigt födda barn, liksom hon själv, fick utstå utmanande operationer.

Man tar inte så mycket hänsyn till mammans sjukdom. Jag var en registrerad patient och tillbringade åtminstone en del av dessa tre veckor på en annan avdelning, där jag genomgick inte en utan två ganska omfattande ingrepp. Efter att ha genomgått ett mycket omfattande bukförfarande kan jag tänka mig att det var mycket värkarbete för en mamma att trycka ner på en liten bäddsoffa som var svår att ta sig upp och ner ifrån.

Det är lämpligt att säkerställa barnets hälsa och lycka som första angelägenhet. Det kan dock vara fysiskt belastande för mamman under många omständigheter också. Annie Lööfs unge slutade andas när hon höll henne mot bröstet och hon var tvungen att genomgå flera operationer. Partiledarna i centrum har fått sitta vid sidan av under hela våren medan de ser coronakrisen utspela sig.

Hon diskuterar sin dotters tidiga födelse och sina tankar om Sveriges svar på pandemin med DN innan hon återvänder till politiken. Den 4 december förra året delade partichefen Annie Lööf (C) en Instagrambild som överraskade många. Hon hade meddelat sin graviditet i augusti, så ingen blev förvånad när dottern Saga kom i januari.

Med tanke på omständigheterna mår vi båda bra; dock förlossades dottern alldeles för tidigt, så vi kommer att vara inlagda ett bra tag till. Lööf kommenterade bredvid en bild av en liten fot, “Vi är så tacksamma för livet, för vår andra dotter och för svensk sjukvård.” Förlossningen av dottern var dock ett riktigt spektakel.

I en mer djupgående intervju med DN beskriver Annie Lööf hur man, efter att ha haft ont i magen i ganska lång tiden gång vaknade hon äntligen och skrek av smärtan. Läkarna fastställde att hon hade upplevt en livmoderruptur. Medan Lööf låg på sjukhuset föddes dottern Saga för tidigt. Det var som att någon drog undan gardinen när läkarna sa till mig att du förmodligen skulle stanna hos oss till februari. Jag kände bara: Hur ska det här gå att bo på institution så länge att jag inte kan sova hemma och sova bredvid mitt stora barn och ha ett fungerande liv? säger hon till DN.

dotterns sista ord var, “Jag gråter mycket”

Hon förklarar att Sagas lungor inte var helt utväxta, och att Saga en gång, när hon låg på sin mammas barm, slutade andas. Efter att ha blivit helt slapp återupplivades flickan snart av vårdteamet. När hon är stabil igen går jag in i kyffe där vi övernattade. Och det misslyckas kapitalt. Annie Lööf säger till tidningen, “Jag grät mycket för att det var den värsta situation jag någonsin varit i.”

Familjen kom hem från sjukhuset i februari, precis när epidemin nådde sin topp i Sverige. Annie Lööf visste att det skulle bli tufft att återgå till en föräldraledighet efter att ha varit inne i det som politisk ledare. Samtidigt som hon applåderar Sveriges beslut att genomföra en plan baserad på expertråd och medborgarvolontärer, menar hon att mer kan göras för att Sverige ska ta ett större ansvar i händelse av en pandemi. I synnerhet att göra mer omfattande diagnostik för sjukdom.

Epidemin har visat oss vikten av att investera i sjukvård och äldreomsorg. Det är dock lika viktigt att vi skyddar rätten för personer som bor på vårdhem att få livsuppehållande behandlingar som syre, blodförtunnande läkemedel och intravenösa vätskor. Hon säger till DN att det kan finnas behov av större sjukvårdskomponenter inom äldreomsorgen. När Annie Lööfs livmoder sprack vid 28:e graviditetsveckan överlevde hon och dottern Saga knappt.

Renée har öppnat upp om den hemska upplevelsen som hade flera operationer i hennes ungdom. Att jag tappade mycket blod var huvudfokus. Annie Lööf förklarar att situationen kräver tre operationer och en eventuell förlossning av patienten. På grund av komplikationer födde Centerledaren Annie Lööf sin dotter tre månader för tidigt, i november 2019.

I onsdagens avsnitt, Renées bro, öppnar hon äntligen upp om den skrämmande tiden då hon och bebisen var centimeter från döden. När misstänkte du första gången att något var fel med din graviditet, var frågan från programledaren Renée Nyberg. Inte förrän det redan ägde rum. I slutet av november gjorde jag mig redo att använda toaletten när jag plötsligt insåg att en viktig del av min kropp saknades.

Jag brukar bara släppa ett högt skrik. Det gör så ont att jag går i chock. Chocken jag upplever hindrar mig från att registrera var jag befinner mig förrän jag har kommit till sjukhuset. De hämtade mig i en ambulans. Sedan visar det sig i programmet att Annie Lööf har mycket nytt blod i sin bukregion.

Annie Lööfs livmoder sprack, och hon dog nästan som ett resultat

När Annie Lööf var gravid i vecka 28 sprack hennes livmoder och hon fick veta att hon var i allvarlig fara.
Det primära problemet var den enorma mängden blodförlust jag upplevde. Annie Lööf förklarar, “Det betyder att jag måste genomföra tre operationer, och hon måste komma ut. Så du hoppas att barnet inte dyker upp.

När jag fick mitt första barn kom hon tre månader för tidigt, vilket är alla föräldrars värsta rädsla. Saga, parets nyfödda dotter, väger knappt ett kilo vid födseln och behöver tillbringa sin första natt i en kuvös på sjukhuset. Men nu mår hon bra. Hon placerades sedan i en inkubator, där hon var omgiven av rör och syre, men hon förblev en modig liten flicka. Annie Lööf förklarar i Renées brygga att hon behövde det för att hon var så liten.

Annie Lööf Dotter Sjukdom
Annie Lööf Dotter Sjukdom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!