Axel Gordh Humlesjö Fru

Axel Gordh Humlesjö Fru
Axel Gordh Humlesjö Fru

Axel Gordh Humlesjö Fru – På gymnasiet var Gordh Humlesjö engagerad i Miljöpartiets Gröna Ungdomsförening i sin hemstad Näsker, ngermanland. 2008 och 2009 var han programledare för tv-programmet Debatt i Sveriges Television tillsammans med Stina Lundberg Dabrowski och sedan Janne Josefsson. Han övervakade SVT:s YouTube-satsning under EU-valet 2009, där kandidater utsattes för direkta förhör från allmänheten.

Han började på Sveriges Television i Göteborg 2010 och har arbetat som producent för Uppdrag granskning sedan dess. 2014 delade han en Great Journalist Award-nominering för rapporten “En skola för alla” tillsammans med Ali Fegan och Henrik Bergsten. För sin bevakning av Svenska motståndsrörelsen och mordförsöket på Fidel Ogu 2015 valdes han och Janne Josefsson ut till finalister vid IRE Awards 2018 vann Gordh Humlesjö och Ali Fegan American IRE Award för sin dokumentär om Zaida Cataláns död i Kongo.

Uppdrag gränskningsreportaget nominerades till flera priser, bland annat Frontline Club Awards och Föreningen för gravingens journalistpris Guldspaden2018. Den fick också en internationell Emmy och Prix Europa. I februari 2018 samarbetade Gordh Humlesjö med Bo-Göran Bodin för att skapa SVT-serien Fallet Christer Pettersson. Där avslöjade Uppdrag Granskning hur bevisningen kring Palmmordrättegångarna hade manipulerats.

Den 20 februari 2019 avslöjade han och Joachim Dyfvermark, Per Agerman och Linda Larsson Kakuli hur utbredd och systemisk penningtvätt genom Swedbank hade förekommit i hela Baltikum. Bankens vd Birgitte Bonnesen fick sparken och åtalades för massivt bedrägeri till följd av nedfallet och hela ledningsgruppen och styrelsen byttes också ut. Swedbank kritiserades hårt i en rapport från Finansinspektionen i mars 2020 och banken fick till sist böter på fyra miljarder kronor.

Axel Gordh Humlesjö, journalist för SVT:s “Uppdrag granskning”, är specialiserad på undersökande rapportering. Han och hans medarbetare avslöjade Swedbanks medverkan i världens största penningtvättsring, för vilken de belönades med Stora journalistpriset. För den som är intresserad av att lära sig mer om Putins spioner i Sverige hade SVT-dokumentärserien “Skuggkrig” premiär i april. En av recensionens utsända heter Axel Gordh Humlesjö.

När saker och ting blir personliga är han inte rädd för att ta itu med de tuffa grejerna direkt. Ett nyhetstips drar igång Axel Gordh Humlesjös sommar som journalist. Den hoppande sjön hårdnar. Han kan identifiera sin egen förövare. DN har en lyssnare i Erik Helmerson. Efter att ha jobbat som journalist på SVT:s “Uppdrag granskning” så länge har Axel Gordh Humlesjö lärt sig en sak. Konsten att dramatiskt berätta var tidigare känd som dramaturgi.

Axel Gordh Humlesjö Fru

Det liknar fiske genom att du måste haka din publik och hålla dem fasta så att du kan rulla in dem. Även om den har potential att bli unken och klyschig (som ibland är fallet i SR:s dåligt producerade Summer-format), när den hanteras av en begåvad författare, kan den här stilen ge oförglömliga berättelser. När Humlesjö får ett nyhetstips börjar han genast sin show. Ångermanländsk pappa delar en länk till en profil av en dömd pedofil.

Det är officiellt: “kallsvetten rinner” när Hopsjö sätter. Han kan identifiera sin egen förövare. Historien om hur en ungdomsledare “med snälla ögon och ett ständigt leende” manipulerar och misshandlar 12-årige Axel, hockeystjärna, familjepojke och Foppa-fan, presenteras med precision och känsla för detaljer. I bakgrunden är det lagliv, när pojkar initieras till manlighet genom att få sitt könshår rakat av, få handdukar och bli kallade gayjävlar. Jag vill upprepa min uppskattning till medicinerna för att hålla mig borta från sport.

Berättelsens speltid är nära en timme. Frågan är programmets format, vilket är ett problem i sig. Det finns tillfällen när den vänder av rälsen, med standardsjukdomen “Uppdrag granskning” av rapportering om rapportering. Detta är dock inte utan förklaring. Misshandel verkar ha varit ett dimmigt filter mellan Humlesjö och livet i decennier, genom alla prestationer.

Lyssnaren kommer att känna empati med sitt lidande och uppleva en blandning av sorg och frustration. Tältincidenter på sommaren kan förstöra en person under nästa kvartssekel. Varför måste allt vara så här? Var gick Humlesjö fel, om någonstans? Hur kan han ha förhindrat sig själv från att utveckla Stockholmssyndromet och identifiera sig med sin förövare?

Några av de sista raderna i programmet var: “Jag vill inte ha fler hemligheter.” De anstår en envis reporter som vågat gå djupt in i sig själv. Axel Gordh Humlesjö beskriver den misshandel han fick utstå som barn. Sommaren är min och jag ska använda den för att göra en polisanmälan. Axel Gordh Humlesjö, grävarjournalist, drar igång sin sommar i P1 på det här sättet.

Han talks om hur en ung hockeytränare i ngermanland misshandlade honom sexuellt när han var 12 år. Mer än ett decennium gick innan han tog mod till sig och avslöjade vad som hade hänt med hans blivande fru och hennes familj. Min erfarenhet har passerat preskriptionstiden. Ändå känner jag mig tvungen att göra en polisanmälan angående en nyligen inträffad incident. Här kommer jag att diskutera pedofiler, hockey och mäns svåra situation.

Han avslöjar att han fick information om sin angripare under sommarsamtalet. Ju mer han tittar på det, desto mer finner han att samma person har dömts för fem barnsexbrott det senaste året. För sitt arbete under 2019 med att avslöja Swedbanks roll i världens största penningtvättsring tilldelades Gordh Humlesjö och hans kollegor på Uppdrag Granskning Stora Journalistpriset.

Profil S-V-T Än en gång finner Carina Bergfeldt att hon flaxar i vinden. Den här gången är kritikern en SVT-anställd; närmare bestämt “Uppdrag granskning”-reportern Axel Gordh Humlesjö, som skriker åt sin arbetskamrat. Ledningen på SVT, säger han till Expressen, behöver ta ställning. De senaste veckorna har Carina Bergfeldt varit inblandad i en rad uppmärksammade incidenter.

Bland dessa är det faktum att hon har påbörjat ett Instagram-baserat insamlingsinitiativ för Afghanistan. Expressen konstaterar att den omtyckta SVT-profilen panorerades av just detta skäl. Carina Bergfeldts närvaro på en flickfest där framstående politiker inklusive Annie Lööf (C) och tidigare socialdemokratiska partichefen Mona Sahlin var på plats fick också uppmärksamhet i media.

Infinner sig inte på intervjun, med angivande av tidsbrist som orsak

SVT presstjänst informerar P1-media om att SVT-profilen är “superupptagen” närhelst P1-media begär en intervju med henne. Samtidigt tackar hon nej till intervjuer och säger sig vara extremt upptagen genom sin pressekreterare, rapporterar P1 media. “Uppdrag granskning”-reportern Axel Gordh Humlesjö fick en känslomässig reaktion på. Rapporten avfyras tillbaka i ett Facebook-inlägg, och rubricerar inlägget som ett “politikers svar”.

Enligt SVT-artikeln borde Carina Bergfeldt tänka sig för en extra gång eftersom reportrar blir arga när mäktiga individer inte dyker upp på intervjuer. Journalister föraktar mäktiga människors vägran att svara på deras förfrågningar mer än något annat. Därför, när vi är under lupp har vi inget annat val än att ta ställning och ge de bästa svaren vi kan”, säger han. Att gå på en gala medan du njuter av fördelarna med en hög mediaposition men att berätta för reportrar att du är för upptagen för att prata med dem är oacceptabelt. Så, omvärdera din position och kom på fötter, Carina Bergfeldt, säger han.

Både SVT- och SR-profilerna ställer sig bakom klagomålen

Många höll med om Axel Gordh Humlesjös “Uppdrag granskning”-inlägg. KG Bergström, tidigare politisk kommentator för SVT, uttrycker sin samtycke till artikeln och andra känslor genom hela inslaget. Förre chefen för Sveriges Radios Ekotredaktionen, Staffan Sonning, höll också med. Carina Bergfeldt hedrades som “Årets kvinnliga programledare” på fredagens Kristallengala. Hennes talkshow, som hon stod värd för under namnet Carina Bergfeldt, debuterade i början av året. Bland gästerna fanns den “pensionerade” mittenpolitikern Fredrick Federley, samt statsminister Stefan Löfven och hans fru Ulla Löfven.

Inlägget har “noterats” av SVT

Axel Gordh Humlesjö sa till Expressen att han tänker på Carina Bergfeldt som en vän och att SVT behöver henne, men att det kan förväntas bättre standarder av dem som har hans auktoritet. Han tycker att SVT:s ledning är målet för hans kritik. Även SVT:s HR- och kommunikationsredaktör Sabina Rasiwala har svarat på tidningen. Hon svarar på Expressens inlägg genom att sms:a nyhetsbyrån att hon läst det.

Jag noterade vad Axel Gordh Humlesjö hade att säga. Tidpunkten för de anställdas uttryck är helt upp till dem. Carina Bergfeldt har i det här exemplet svarat på hennes inlägg flera gånger. HR- och kommunikationsredaktören på SVT säger, “Jag ansvarar för SVT:s presstjänst och jag tycker att de gör ett väldigt bra jobb, men lyssna givetvis på vad som gör oss bättre.”

Axel Gordh Humlesjö Fru
Axel Gordh Humlesjö Fru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!