Benny Andersson Förmögenhet

Benny Andersson Förmögenhet
Benny Andersson Förmögenhet

Benny Andersson Förmögenhet – Den 74-årige Benny Andersson blev berömmelse med popgruppen ABBA, men det var inte slutet på hans prestation. Benny, å andra sidan, är innehavare av ett exklusivt boutiquehotell, driver ett produktionsbolag och har hållit sig sysselsatt med musik. Säger man så är 74-åringen OK, enligt en ny undersökning av Nyheter24.

Beloppet som Benny Andersson tjänar är det

Benny har en lång historia av bra inkomster. En bit över 2,5 miljoner svenska kronor var hans fasta förvärvsinkomst 2019. Enligt uppgifter som Nyheter24 granskat från Skatteverket hade beloppet stigit till cirka 2,6 miljoner kronor året efter. Det kan tyda på att ABBA-Bennys månadslön är lite mer än 218 000 kr!

Benny är involverad i sexton olika bolag, varav ett antal är dotterbolag till holdingbolaget “AB Nyckelbrädan” som fungerar som koncernens moderbolag. 2020 gjorde byrån med Benny i spetsen en vinst på över 32 miljoner kronor och en omsättning på cirka 119 miljoner kronor. Det var ett mycket framgångsrikt år för verksamheten.

Samtidigt fastställdes häpnadsväckande 632 miljoner kronor som värdet på tillgångarna. Men även om verksamheten blomstrar är den fortfarande inte immun mot pandemiåret. Både intäkter och vinst nästan fyrdubblades under 2019.

Träffar på Benny Anderssons bankkonto

2020 fick både Bennys boutiquehotell på Södermalm och bolaget “Hotel Rival AB” ekonomiska motgångar. Det senaste året var företagets intäkter drygt hälften av vad de var 2019, cirka 43 miljoner kronor. I ett mer positivt ljus redovisade “Benny Andersson Produktion Aktiebolag” en vinst på 74 miljoner kronor, tillgångar på 546 miljoner kronor och en omsättning på 68 miljoner kronor.

Benny Andersson Förmögenhet

Bandet ABBA har återvänt på sistone, och detta har genererat rubriker över hela världen. Agnetha Fältskog, 71, har i sin artikel “Svensktoppen” i P4 avslöjat ytterligare detaljer om idéerna som funnits innan till återföreningen. Det är troligt att vi sa det från början. Eftersom det var så länge sedan vi spelade in, var det inget att säga hur rösten skulle låta eller hur länge den skulle hålla.

Tyvärr märkte både jag och Frida direkt att våra röster lät väldigt lika våra tidigare. Varje år tjänar han miljoner på sitt överdådiga boutiquehotell och välmående produktionsföretag. Vi syftar förstås på 74-årige Benny Andersson, som är en fjärdedel av den fenomenala svenska popgruppen Abba. Nyheter24 har granskat framgångarna närmare.

Varje år tjänar han miljoner på sitt överdådiga boutiquehotell och välmående produktionsföretag. Vi syftar förstås på 74-årige Benny Andersson, som är en fjärdedel av den fenomenala svenska popgruppen Abba. Nyheter24 har granskat framgångarna närmare. De fyra medlemmarna i Abba har haft enorma ekonomiska framgångar sedan bandets världsfenomen i början av 1970-talet, där 74-årige Benny Andersson njöt av det mesta tack vare sin musikaliska skicklighet och ekonomiska skarpsinne.

Vad har Benny Andersson i lön?

Årslönen för Benny Andersson är inte bortkastad. Hans fasta förvärvsinkomst 2019 var 2 578 900 SEK, enligt uppgifter som Nyheter24 granskat från Skatteverket. Årsinkomsten höjdes ytterligare till 2 619 300 kronor året därpå, 2020. Av denna anledning kunde Abba-Benny tjäna lite över 218 000 kronor per månad.

Benny Anderssons rikedom inom den massiva organisationen

Kompositören och entreprenören är involverad i 16 olika bolag, varav ett antal är dotterbolag till holdingbolaget “AB Nyckelbrädan” som moderbolag. VD för detta företag, Benny Andersson, hade en vinst på 32 247 000 SEK 2020 vid en omsättning på 118 954 000 SEK. Uppskattningsvis innehades 632 032 000 svenska kronor av bolagets tillgångar. Dessa siffror kan förvåna dig, men 2019 var intäkter och vinster nästan dubbelt så höga som 2018.

Produktionsfirman och Hotel Rival ägs av Abba-Benny

“Hotel Rival AB” verkar ha varit en av koncernens mest hit-and-miss-företag under pandemiåret. Medlemmen i Abba äger sedan millennieskiftet boutiquehotellet på Södermalm med samma namn. Under 2019 var företagets omsättning 104 253 000 SEK; 2020 var det “bara” 43 730 000 SEK. Det var mer fördelaktigt för produktionsbolaget “Benny Andersson Produktion Aktiebolag”, som gav en vinst på 74 340 000 svenska kronor vid en omsättning på 68 685 000 kronor. Hur är det med tillgångarna? De kom till 546 776 000 svenska kronor.

En störtflod av regn för Agnetha Fältskog och Björn Ulvaeus

Benny Andersson var förstås inte den enda som cashade in med Abba. Björn Ulvaeus, som är 76 år, har miljarder dollar i tillgångar och är VD för flera lönsamma företag. Ett elitboutiquehotell och framgångsrika produktionsbolag har drivits av 76-årige Benny Andersson, som var en av B:na i Abba.

En närmare granskning av popstjärnans miljontillgångar har gjorts av Nyheter24. Benny Anderss, Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog, de fyra medlemmarna i den svenska popgruppen Abba, uppnådde vidsträckt berömmelse och rikedom under 1970-talet och decennierna som följde.

Benny Anderssons rikedom en miljonkälla

Pengar har aldrig varit ett problem för Benny Andersson, som har arbetat i hotellbranschen och som musikproducent. 2021 hade 76-åringen en fast förvärvsinkomst på 2 649 200 kronor, enligt uppgifter som Nyheter24 inhämtat från Skatteverket. Hela 20 953 098 kronor var Anderssons överskott av kapital samma år.

Benny Anderssons förmögenhet och ägodelar

Några av Benny Anderssons sjutton affärssatsningar är dotterbolag eller dotterbolag till hans holdingbolag, “AB Nyckelbrädan”, där han också fungerar som verkställande direktör. Verksamheten gjorde 61 234 000 SEK i vinst 2021 på en försäljning på 129 992 000 SEK. Uppskattningsvis innehades 653 860 000 svenska kronor av bolagets tillgångar.

Bland den amerikanska musikens alla tiders storheter är han verkligen en legend. Abba, Benny Anderssons orkester, och en rad omhuldade musikaler var alla skapelser av musikalgeniet Benny Andersson. Sist men inte minst har stjärnans förmögenhet klirrat tack vare alla prestationer.
Vi älskar Benny Andersson, och det är så mycket han tjänar nu för tiden.
Hans nivå är oöverträffad.

Vi är överlyckliga över att Benny Andersson är kändisen som bara inte kan få nog av att göra musikmagi.
Den berömda musikern som blev berömmelse efter att ha dykt upp i Hep Stars och blev en stor idol för unga kvinnor. Vi vet alla att Benny gick ner i historieböckerna tillsammans med tre andra stjärnor.

Abba, som bestod av Björn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad och Agnetha Fältskog, blev ett globalt fenomen.
Abba-vanan stelnade 1974 när gruppens singel “Waterloo” vann hela Eurovision song contest. Framgångar som “Dancing Queen”, “Mamma Mia” och “The Winner takes it all” följde. Historien om Abba avslutades dock 1982.

De bröt upp och förklarade för världen att de skulle ha ett uppehåll som skulle utstå häpnadsväckande nästan 40 år. Även om Agnetha och Anni-Frid fortsatte att arbeta som individuella artister, fortsatte Benny och Björn i sitt musikaliska samarbete.

Bandet mellan Benny Andersson och Björn Ulvaeus

Bland deras många framgångar kom musikalerna “Chess” och “Kristina från Duvemåla” av duon, som också komponerade ny musik. Björn och Benny firade också sina 50 år av vänskap och samarbete för några år sedan. Ändå skulle kompisarna hellre tänka framåt än att reflektera över det förflutna.

Men ropet “Mamma mia!” bröt ut. kom äntligen överens med att jag hade varit i Abba efter att ha gått upp. Enligt vad Benny Andersson redan har sagt till Svenska dagbladet, “det är jag väldigt stolt över.” Han sa att det inte var på gränsen, men att han föredrog att fokusera på framtiden snarare än det förflutna.

Med släppet av “Mamma mia”-filmerna och Abbas återföreningsalbum “Voyage” 2021 kan Benny besluta sig för att sluta med bandet. Den 76-åriga sångaren har dock inget intresse av att dra sig tillbaka till ett fritidsliv. Som tur är för oss planerar han att fortsätta skapa musik. Plus, Bennys plånbok är det första stället du kommer att märka all framgång.

Så mycket tjänar Benny Andersson

Drygt 2,5 miljoner svenska kronor var Abba-stjärnans bestämda förvärvsinkomst 2019. Denna summa växte till över 2,6 miljoner kronor året därpå, vilket Nyheter24 avslöjar med hänvisning till statistik från Skatteverket. Plus, tack vare ösregn av kontanter, kan han nu samla in en månadslön på 218 000 kronor. Benny har också en uppsjö av företag som blomstrar.

2020 redovisade AB Nyckelbrädan en vinst på över 32 miljoner kronor på en omsättning på närmare 119 miljoner kronor. Samtidigt bedömdes häpnadsväckande 632 miljoner kronor vara värdet på tillgångarna. Enligt Aftonbladets bedömning har musikalen och filmen Mamma Mia inbringat 427 miljoner kronor till Benny Anderssons bolag och 250 miljoner kronor till Björn Alvaeus byrå i Sverige.

Littelstar, den enhet som ansvarar för Mamma Mia-rättigheterna, ägs till 25 % av herrarna från Abba. Judy Cramer, som kom på det första konceptet för en musikal med hjälp av Abbas låtar, äger den andra hälften. Musikalen har tjänat 22,3 miljarder svenska kronor (eller cirka 25 % av det totala) från sin teateruppsättning, och nästa år kommer en uppföljare med titeln “Mamma Mia: Here we go again” att släppas på bio.

Benny Andersson Förmögenhet
Benny Andersson Förmögenhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!