Bert Sundström Längd

Bert Sundström Längd
Bert Sundström Längd

Bert Sundström Längd – Innan han började på SVT i september 2002, bevakade Sundström Ryssland för Rapport från 1996 till 1999 från Washington, DC. Sundströms ryska visum förlängdes inte i augusti 2005. Trots att han utvisades i november 2007 på grund av att hans visum inte förlängdes, bjöds han tillbaka i december för att öppna ett vattenreningsverk i Sankt Petersburg.

Bert ser Stockholm som sin hemmabas, men han kommer fortfarande att kunna hänvisa till sina kommande resor som “utlandsresor” och njuta av termens nyhet. Washington, DC, där jag var stationerad på 1990-talet, är en plats jag saknar mycket. Bryssel är en annan härlig europeisk huvudstad. Att använda mina tyska och franska kunskaper skulle vara väldigt roligt.

Oavsett om han är Stockholmsbaserad journalist eller utomstående reporter har han alltid samma syfte i åtanke: att erbjuda tv-tittarna tillbaka i Sverige ett smakprov på det otroliga. Det går bra att prata om bombningen av Kiev eller att följa med ett barn tillbaka till staden från den ryska landsbygden med ett vitt ljus. Att sammanföra vanliga killar som går igenom sina liv och de som sitter hemma och tittar från sina soffor är den mest givande aspekten av mitt jobb.

Media hade en omedelbar inverkan på Berts liv. Solen steg upp ovanför Stora Tuna, strax utanför Borlänge, medan musik spelade mjukt i bakgrunden. Hon födde också honom för första gången. Tidigt i sitt liv kunde han se mycket av Europa som medlem i Borlänge skolsymfoni. Det var hård konkurrens på universitetet mellan språkkurser och musiklektioner (piano och klarinett).

När Bert var 25 år gammal bestämde han sig för att resa till Sydamerika själv. En tjänst gjordes tillgänglig för honom i Buenos Aires som översättare för företagsledare. Han hade inte räknat med hur lång tid jobbet skulle ta. Han hade alltid hoppats att fly gränserna för sin nuvarande situation och ägna sig åt något som skulle få större inverkan på världen.

Har du någonsin tänkt på att bli journalist efter att du insett att det inte var aktuellt att bli läkare eller ingenjör? Det skulle tillåta honom att åtminstone informera sina medsvenskar om otaliga sydamerikaners svåra situation. Efter det bestämde jag mig för att jag ville stanna i Argentina. Där etablerade jag ett hus och en familj. Om jag inte kom in på journalistskolan första gången hade jag redan bestämt mig för att jag inte skulle försöka igen.

Oden behöver dock ett spelrelaterat substantiv. En dag, helt i det blå, ringde mamma i Big Tuna. Journalisthögskolan i Stockholm kände till honom. Om Bert kom hem sent och inte kunde hitta toaletten på övervåningen tre dagar senare hade han en reservation. Vid 30 års ålder gick han tillbaka till skolan med målet att bli utrikeskorrespondent.

Sedan han avslutade praktiken där har han inte haft annat än positiva erfarenheter av SVT. 2002 upphörde Berts kontrakt som utländsk journalist i Iran och han började söka efter ett nytt jobb inom området. Även om jag aldrig hade studerat ryska tidigare, kunde jag övertyga mina överordnade om att jag, med bara några månaders intensiva studier i Ryssland, skulle kunna tala språket flytande inom ett år. De försäkrade mig att allt skulle ordna sig. Jag kunde bli en rysktalande journalist efter bara sex veckors studier.

Bert kunde snabbt ta upp det ryska språket, hitta sin blivande fru Irina och få en dotter samtidigt som han studerade vid universitetet i Sankt Petersburg. Bert kunde inte förlänga sitt arbetsvisum i Ryssland, så han och hans familj flyttade till Sverige efter tre år. Bert uppmanade Irina att börja lära sig svenska så fort familjen flyttade till Stockholm. Till en början gjordes små framsteg.

Irina tvingades prata svenska i ett helt år och hon överraskade alla med att bli flytande på bara ett halvår. Du behöver också veta att hon var 42 år och kunde varken svenska eller engelska när hon kom till Sverige. Jag vill verkligen heja på henne hela tiden. Det talas bara svenska i vårt hus. Vår journalist i Moskva, Bert Sundström, har lämnat. Jag känner kanske mest en sorts sorg över att landet som har lärt mig så mycket nu verkar ta slut, säger Sundström när han lägger ifrån sig kofoten för sista gången.

Bert Sundström Längd

Han har lärt sig mycket av sina tjugo år i landet. Det har aldrig funnits en fungerande demokrati någonstans i världen. Såret är en blodig, blå röra. Sundström skriver att striden i Ukraina praktiskt taget är över i Ryssland, ännu mer i Ryssland än i Sverige, i sin senaste rapport från huvudstaden. Sundström säger att ingen i området verkar bry sig om den där tio

tusentals unga ryssar har dödats

Mer än fyra timmar spenderades på måndagen i samtal mellan Rysslands president Vladimir Putin och Kinas president Xi Jinping. Dagens möte kommer att fortsätta gårdagens diskussion om Kinas “12-punkts fredsplan” och krisen i Ukraina. Först och främst är förståelsen att alla nationer, oavsett hur stora som små, har rätt till sitt eget territorium och måste respekteras som sådana. Det är enligt Bert Sundström, SVT-utrikeskorrespondent, en öppen inbjudan till Ryssland att eskalera sitt agerande i Ukraina.

Bert Sundström hävdar att den officiella ståndpunkten från både Kina och Ryssland är att de strävar efter att upprätta fred, men att denna fred skulle vara baserad på ryska ideal. En medlare som inte respekterar det ukrainska folkets rätt att välja sina egna ledare. Och ett lugn som många västerlänningar avvisar som overkligt. BORLÄNGE. Hagagymnasiet arrangerar ett årligt evenemang för att uppmärksamma EU-dagen.

SVT:s mångårige korrespondent i Moskva, Bert Sundström, fanns bland programledarna. EU-ambassadören och professorn Torbjörn Forsberg understryker att det handlar om lokal säkerhet i Borlänge och regionala relationer med Ukraina. Torbjörn Forsberg och tredjeårsstudenterna på samhällsvetenskapsprogrammet planerade sammankomsten. Mikro- och makroperspektiv på fred och säkerhet diskuterades.

Under loppet av tre dagar bjöds studenterna in att delta i och delta i en mängd olika presentationer, paneldiskussioner och utställningar. Torbjörn Forsberg hävdar att politiker, polis, fältombud, och Brottsförebyggande nämnden i Borlänge haft en öppen dialog om stadens säkerhet. Betydelsen av utbildning, värdet av gemenskap, kulturella normer, kritiskt tänkande, akademiskt skick och idrottsligor var bland de många ämnen som behandlades.

Torbjörn Forsberg och hans grupp har gjort ett utmärkt jobb med att lära eleverna att samarbeta, respektera auktoriteter och ta personligt ansvar. Bert Sundström, född i Stora Tuna, är en erfaren SVT-internationell korrespondent. Från Ryssland till Ukraina har han rest världen runt för sitt mål. Han ombads dela med sig av sina erfarenheter och ge kommentarer.

Efter att ha avslutat min examen vid Sveriges Uppsala universitet begav jag mig till Latinamerika för att unna mig min passion för det exotiska. Han hävdar att hans interaktion med de många internationella besökarna där befäste hans önskan att bli journalist. Sundström tror starkt på journalistikens värde. Hans föreslår att unga människor engagerar sig i seriösa medier som böcker, tidningar och dokumentärer. Att skaffa korrekt data är avgörande.

En journalists uppgift är att söka information, utvärdera den och sedan rapportera om den. Visuella beskrivningar av situationen i Borlänge eller turbulensen i Ukraina avslöjar liknande bakomliggande orsaker. Informationen ska vara korrekt och användbar. Bert Sundström informerar oss om att vi behöver arbeta med att utöka vårt ordförråd och vässa vår analytiska förmåga.

Han sa något i stil med: “Det handlar också om att kunna framkalla en känsla, annars blir det tråkigt.” Bert Sundström berättade om sina observationer och upplevelser i Ryssland idag. En medlem i publiken frågade honom om råd om hur man utövar sin rätt till yttrandefrihet när man lever i en auktoritär stat.

Det är något man måste lägga kraft på, så man skaffar sig det nödvändiga kunnandet genom praktiken. När det gäller hans svar: “Jag läser etablerade nyhetskällor, tänker på vad som är rimligt, umgås med kollegor och följer många kanaler”, sa han. Hans aktiva deltagande i grannskapet är en bidragande faktor.

Som journalist inser jag vikten av att ta tillbaka bilder från webbplatsen. Om inte någon stoppas vid en vägspärr med pistoler riktade mot dem, ser jag inte hur det kan vara stressande alls. Bert Sundström är nu bosatt i sin nya Stockholmslägenhet och njuter av sin återkomst till Sverige.

Bert Sundström Längd
Bert Sundström Längd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!