Hur Lång Är Melwin Lycke Holm

Hur Lång Är Melwin Lycke Holm
Hur Lång Är Melwin Lycke Holm

Hur Lång Är Melwin Lycke Holm – Melwin Lycke Holm grubblar hela tiden över frågan. Att hans inkomsttillväxt har avstannat i jämförelse med hans far Stefans. 18-åringen sa att det råder ständig spänning. Höjdhopparen, som redan som 18-åring vunnit två SM-guld på seniornivå, har länge ansetts vara en av Sveriges finaste friidrottsstjärnor.

OS-guldmedaljören Stefan Holm är idrottarens pappa och tränare. Lycke Holm har konsekvent sprungit högre än sin storebror Stefan någonsin gjort av hennes ålder. De senaste åren har dock sett en stillastående utveckling. Hans tidigare bästa var 2,18 i augusti förra året, och sedan dess har han strävat efter att bryta 2,20-barriären.

Melwin erkänner fritt att han regelbundet utvärderar sin egen tillväxt i förhållande till Stefan Holms. Det är något som händer varje dag och ständigt upptar bakhuvudet. “Det går ingenstans”, kan man tänka. Det finns alltid spänningar där. Både mitt yngre jag och min far från den eran fungerar som riktmärken för jämförelse. Att inse att jag alltid legat så långt fram och nu ligger efter är stressande.

Du måste dominera på VM

Lycke Holm har varit sjuk ett tag och kommer inte att vänta sig några jätteförbättringar på söndagens Bauhaus-gala. När jag insåg att jag inte skulle kunna ta mig till Bauhaus-galan blev jag deprimerad och, tror jag, till och med sjukare som ett resultat. Hans primära mål på Stockholm Stadium Diamond League-tävlingen är att helt enkelt ha kul med hoppningen igen.

Lycke Holm hoppas att han kan se de kommande tävlingarna som mer av ett lättsamt tillfälle att koppla av och njuta. SM och JEM är de viktigaste målen för sommaren. Möjligheten att ta sig till VM underhölls, även om det på den tiden såg mer ut som rök än eld. Det har såklart inte försvunnit helt, men när jag blev så illamående fick vi flytta uppmärksamheten till JEM och SM. Melwin Lycke Holm vinner höjdhoppsmästerskapet i South Carolina. Vid 15 års ålder.

Uppsala friidrottsarena hölls då på att rivas av honom. Jag kan inte förklara mitt mentala tillstånd. Melwin hävdar, “Mitt sinne var helt tomt.” En helt ny sorts lycka avslöjades när SM-guldet upptäcktes. Melwin bekräftar, “När jag sprang ner mot kortkanten var det som att sätta distriktsrekord på 30 meter.”

Vid det laget gjorde han ett utfall mot sin far Stefans armar med sådan kraft att de nästan flög över det bågformade staketet. Båda började gråta av lycka. Melwin hävdar: “Detta har varit mitt huvudmål för hela säsongen. Det verkade som att allt jag ville göra var att vinna. Den extrema värmen fungerade nog bra för mig. Jag kan hoppa högre och längre än alla andra här eftersom jag är den minsta och lättaste av oss alla.

På samma lakan

Ja, både Melwin och Stefan återhämtade sig snabbt från de vilda förtjusningsscenerna, och Melwin, när han lämnades ensam, satte ett nytt personligt rekord på 2,18. Det var mitt sista, bästa hopp, men då var jag för trött för att ens försöka. Precis som hans son är flyttad är det också Stefan Holm. Som förälder och tränare, säger han, är han otroligt stolt.

Melwin hoppade i klädseln som jag bar för att vinna SM-guld i Uppsala för 20 år sedan. Stefan erkänner, “Jag kunde inte glatt tacka nej” när kompisen bad om att få låna hans dator. Det förväntades bli en matchup mellan förloppsfavoriten Fabian Delryd och Melwin Lycke Holm, men Delryd drog sig oväntat ur i andra och elfte sekunden. Då återstod bara Oskar Lundqvist från Uppsala som en potentiell fara.

Hur Lång Är Melwin Lycke Holm

På Melwins andra försök tog han 2,13 sekunder, och Lundqvist drog sig ur. Stefan spekulerar i att guldets betydelse för honom överstiger hans egen. Detta har varit ett stort mål för honom och Stefan spekulerar i att det kan ha hjälpt att jag vann SM-guldet senast SM hölls i Uppsala. 1998, 22 år gammal, vann han sin första SM utomhusguld. Det var inte det sista heller.

Stefans dominans i höjdhoppet fortsatte med oförminskad styrka, och han vann 11 SC-guld i rad i tävlingen. Melwin har redan börjat jakten på denna skiva. Det här är den bästa möjliga början, hävdar han. Efter en nedslående kampanj 2017 har Melwin framstått som en viktig bidragsgivare.

sköt upp i år

Sedan släppte han vid säsongens sista möte i Karlstad ett personbästa som hållit på 2.05 ganska länge.
Sedan tog han en 2,09 och var över månen av glädje. Men han har bokstavligen spruckit den här säsongen. Han hade tidigare sprungit 2,13 inomhus, men för en vecka sedan i Söderhamn hoppade han 2,17.

Även om han fortfarande har ett år kvar i ålderskategorin U18 placerar det honom som världens näst bästa hoppare. Bara slovenen Sandro Jersin Tomassini, som hoppade 2,22 meter i år, föddes 2004 och han är den enda andra fantastiska talangen framför honom. Nu innehar han titeln Sveriges yngste mästare någonsin. Melwin Holm, höjdhoppare från Värmland, bröt tvåmetersbarriären för första gången i söndags på World Youth Games i Ullevi, Göteborg. Melwin är son till före detta OS-höjdhopparen Stefan Holm.

Vad underbart det är! Melwin Holm är lättad över att han kunde slutföra projektet efter att ha kämpat med det i ett halvår. Baren har etablerats på två meter någonsin efter att Melwin hoppade 1,97 i november. I februari hoppade han 1,98 meter, så förväntningarna var höga inför söndagens turnering, det största ungdomsidrottsevenemanget i Sverige.

Det hela kändes bara som skit

Men jag trodde inte att det hade någon chans att lyckas. När jag vaknade i morse var jag otroligt utmattad och hade ont i hela kroppen. Jag kände mig hemsk, och jag tänkte att jag kunde förlora mot alla som hoppade bättre än mig idag. Och man vill absolut inte komma sist, tillägger han.

Melwin Holm överraskade alla med att inte bara slå det tidigare rekordet, utan även genom att vinna tävlingen. Jag har sett det på honom och jag vet att han är kapabel till det, men du måste fortfarande förstå det. Hans sons prestation har gjort att han mår “väldigt bra i mitt hjärta just nu”, säger han.

Klart 2:04

Melwins åldersklassrekordhopp följdes av en möjlighet att prova 2,04 meter, men det var allt. Trots det var pappa Stefan upprymd. Han hävdar att detta var hans första försök till ett hopp på den höjden, och att han gjorde det bra.

Den ena är 21 centimeter längre än den andra

Han satte ett nytt personbästa utomhus i dag med fyra centimeter. Han äger ett rekord inomhus på 1,98 meter. Han satte detta rekord vid förra årets World Youth Games, och överträffade det tidigare 12-årsmärket med 13 cm. Höjden på språnget var häpnadsväckande 21 centimeter större än den tidigare bästa och 30 centimeter större än den tidigare bästa.

Kan vi ha glass att fira?

Det enda som återstår är att glädjas, men hur exakt? Jag vet verkligen inte svaret på det! Kanske en glass skulle passa. Melwin hävdar att traditionen att belöna rekordbrytare med glass startades av Ekshäradshöjdhopparen Sofie Skoog.

Är Melwin Lycke Holm mer imponerande i resning eller längd?

Melwin Lycke Holm växte fyra centimeter på lördagseftermiddagen i Sätra, vilket gjorde sitt nya personbästa till 7,42 tum. Det placerar honom på topp 10 genom tiderna bland svenska P19-juniorer inomhus. Hösten 2018, när Melwin var 13 år, deltog han i sin första terrängtävling, då han hoppade på magnifika 6,89. Sedan dess har han vunnit två senior SC-guld vid endast 18 års ålder och sju guldmedaljer i sin åldersgrupp på SC-nivå för sin favoritsport, höjd.

Bind en åtta åt båda hållen

Medan “nej” är det korrekta svaret på frågan som ställs i rubriken, rankas Melwin bland de tio bästa i Sverige för både inomhus och utomhus P19 längd (7,42) och höjd (2,18). Patrik Sjöberg, på 2,27 meter (eller 2,33 meter utomhus), och Linus Thörnblad, på 2,26 meter, toppar inomhusrankingen. När jag vill koppla av och ha det bra brukar jag ta ett längdhopp. Melwin, som gjorde sin landslagsdebut vid 15 år och 4 månaders ålder och vann höjdhoppet på Nordenkampen 2020, sa att eftersom tävlingen kommer att hållas i hans hemstad Karlstad den 12 februari hoppas han kunna tävla i båda höjd- och längdhopp.

Kommer tidvattnet att vara högt på söndag?

Egentligen har den utökade dansen varit ganska stabil hela tiden. Det var väldigt ovanligt för mig att ha två översteg i Sätra. De två överstegen summerade till mer än 7,42, så summan med en legitim påverkan kan vara högre. Melwin tävlar i höjdhopp på Täby Vinterspel på söndagseftermiddagen, vilket ger honom en chans att sänka sitt inomhusbästa på 2,18 och ta sig upp på listan genom tiderna till P19. Med poängen 2,19 ligger pappa och tränaren Stefan Holm på femte plats, och för trean behövs poängen 2,20.

Hur Lång Är Melwin Lycke Holm
Hur Lång Är Melwin Lycke Holm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!