Daniel Ståhl Flickvän

Daniel Ståhl Flickvän
Daniel Ståhl Flickvän

Daniel Ståhl Flickvän – På bilden här är den olympiska diskusmästaren Aly Raisman och den europeiska silvermedaljören Fanny Roos. Veckans Friidrottsgala var inramningen för detta foto.
I ett Instagram-inlägg med rubriken “Fantastisk kväll på svenska friidrottsgalan med min dam från Småland”, la Daniel Sthl till en hjärtögd emoji.

Sthl har gjort det officiellt för Aftonbladet. En dag efter att det meddelades att Sthl och Roos skulle flytta till Malmö för att jobba med nya tränaren Staffan Jönsson meddelade det lyckliga paret sin förlovning.

Skapa ett mästerverk i hjärtat av Malmö

Det var därför Véstienn Hafsteinsson, efter att ha nått stora framgångar som tränare, bestämde sig för att återvända till sitt hemland Island. Att efterträda Vésteinn är naturligtvis en unik möjlighet, och jag tar mig an den med djup ödmjukhet. De har skapat något i Växjö som aldrig tidigare skådats i Sverige. Det är spännande att ta över två globala ikoner och skapa något alldeles speciellt i Malmö, konstaterade Staffan Jönsson i ett pressmeddelande.

De två idrottarna hade tränat tillsammans med diskuskastaren Simon Pettersson tidigare i Växjö. Pettersson kommer dock inte att flytta till Malmö. Istället återvänder han till Sixarby med avsikt att träna under Henrik Wennberg. 2019 vann Daniel Sthl världsmästerskapet i diskus och 2021 vann han OS-guldet i Tokyo.

Fanny Roos är Sveriges nuvarande kulkastnings- och diskusmästare. Hennes största prestation hittills var att vinna silver i inomhus-EM 2021. Daniel Stahl är en av de sällsynta framgångsrika atleterna som också blivit ett kulturellt fenomen. Allt handlar inte om hur långt han kan kasta diskusen. Allt om honom doftar av karisma, kvickhet och vältalighet. Hans språk är uppfriskande utan de klichéer och obsceniteter som är så vanliga inom sportbranschen.

Daniel St. Hil i en stel bris

Trots vad namnet på hans diskusklubb kan antyda har Daniels karriär inte alltid varit på rätt väg. Låt oss följa hans utveckling: Junior EM-deltagare 2011; utslagna från diskus- och kulstötningstävlingar.
Under lågsäsongen 2012 rankades hon först i världen på diskus. Han var regerande världsmästare innan han slogs ut i seniordivisionen i EM. Utslagen i de preliminära omgångarna av de olympiska spelen 2016 i Rio de Janeiro. Efter OS sommarspelen 2016 blev hon bäst i världen under hösten. Hans träningspartner, Simon Peterson, kom tvåa vid OS 2021, men han tog hem guldet.

Att två svenskar placerade sig etta och tvåa vid samma sommar-OS är så länge sedan att inte ens en kalenderbitare skulle komma ihåg det. Det har inte hänt sedan 1948 i London, och det är högst osannolikt att det händer igen. Njuter inte Daniel Sthl av motvind när man kastar diskus? Det gör ju alla diskuskastare.

Daniel Ståhl Flickvän

Med andra ord, en motvind hjälper faktiskt skivan att flyga längre. I andra former av friidrott går det inte att sätta rekord om medvinden är för stark. Såvitt någon vet kan diskuskastningen göras i hur mycket motvind som helst.

Förebilder som Daniel Stahl

Har Daniel någonsin sett någon av hans hjältar kasta en diskus runt i ringen? Möjligen Ricky Bruch; vi vet bara inte säkert. Precis som den andra är han en välkänd idrottare som bara råkar se annorlunda ut. Trots att han inte levde när Ricky Bruch tog brons vid OS 1972 i München, kan han ha tjänat som inspiration för en ung Daniel Sthl.

Den legendariske Al Oerter skulle kunna tjäna som ett exempel att följa. En diskuskastare från USA som vann fyra OS-titlar i rad. Den här fantastiska atleten kunde ha vunnit fler medaljer vid varje OS från 1956 i Melbourne till 1968 i Mexico City om han inte hade blivit skadad precis före vart och ett. Daniel Sthl och Simon Petersons genuina känslor av spänning efter att ha vunnit guld och silver i Tokyo var omöjliga att ignorera.

En fysisk och figurativ jätte, dessa två spurtade runt på arenan och viftade med den svenska flaggan och ropade “Jag är en svensk viking” när de hoppade över barriärer. Sättet du behandlar dem på får mig att vilja dansa av glädje. Även om Daniel Sthl är född i Sverige finns hans familjerötter i Finland.

Mamma Taina föddes i den finska staden Åbo. Under sin tid dominerade hon sporten kulstötning. Daniel är, som du kanske har gissat, flytande finska och ganska omtyckt där. Även när han triumferar i fenanfall i slutet av sommaren. Sedan OS i Tokyo har Daniel haft mindre konsekventa framgångar.

På grund av honom har vi svenskar blivit lite bortskämda. Vi förväntar oss att Daniel eller kanske Simon ständigt kommer ut i toppen, ungefär som vår nya stavhoppare Duplantis. Men den senaste tiden har det kommit upp flera mycket bra kastare. Och Daniel och Simon har båda varit strandsatta bortom pallen vid flera tillfällen. De är ändå fortfarande bland de allra bästa i världen inom sitt område.

Daniel Sthl, hur länge planerar du att kasta diskus? Den genomsnittliga livslängden för en diskuskastare är okänt egen. Det verkar som om teknik och styrka är viktigare än ålder eller snabbhet. Daniel kommer med största sannolikhet att fortsätta arbeta inom sportbranschen oavsett hur framtiden ser ut. Om någon har egenskaperna hos en bra ledare så är det han.

Är det någon som vet om Daniel Sthl dejtar någon?

Kanske har han det, men vi har inget sätt att veta säkert. Det måste bara vara mellan honom och hans potentiella flickvän. En fingerring har inte upptäckts. Å andra sidan tycker han om att snurra en diskus i en ring. Korsa inte Daniel Sthl. Den svenska jätten bevisade sin duglighet när han blev en inspiration för OS-sprintern Annimari Korte.

Sthl berättade för den finska tidningen Iltalehti att de snabbt lämnade. En bankett hölls för idrottarna efter 2018 års Finnkampentävling. För finska bansensationen Annimari Korte var det dock en kväll att komma ihåg av fel anledningar.

Hero of Sthl

Vad som inträffade beskrivs i Häkklöperskans senaste memoarer, “Yli allejen aitojen” (som översätts som “Över alla häckar” på svenska). Den finska flickan tror att hon blev drogad efter att en festkväll slutade med en ambulansfärd till sjukhuset. Hon tillägger i boken, “Jag hade bara två eller tre drinkar, men plötsligt mådde jag chockerande dåligt och började kräkas”.

Två “otäcka män” rapporteras ha följt efter henne under måltiden, vilket gjorde det väldigt obekvämt för henne tills den store hjälten Daniel Sthl kom till hennes hjälp. Han skyddade Korte och såg till att ingen skada kom henne i en modig handling. Om Annimari var okej var jag tvungen att fråga.

Två berusade hade följt och trakasserat henne, tillade hon, och de fick henne att känna sig otrygg. Som ett skämt presenterade jag henne som “Hör, det här är min flickvän” och vi låtsades vara ett par. Sedan lyfte de, säger Sthl till den finska dagstidningen Iltalehti efter måndagskvällens händelser i Åbo.

Till närmaste akutmottagning

Sthl har fått många utmärkelser när nyheten om 2018 års festkväll först slog ut. Men han hade ingen aning om att finländaren skulle behöva föras till sjukhuset senare på natten. Sthl känner sig lättad över att han kunde förhindra att något ännu värre hände Annimari Korte den kvällen i händerna på de mystiska männen.

Naturligtvis, som Sthl förklarar för pressen, ser vi upp för varandra. På måndagskvällen i Åbo kastade Daniel Sthl 68,11 meter för att vinna tävlingen. Ett uppmuntrande budskap inför sommarspelen i Tokyo. OS- och världsmästerskapstävlingar i friidrott närmar sig snabbt.

Det svenska diskusteamet av olympiske mästaren Daniel Sthl och OS-silvermedaljören Simon Pettersson arbetar nu tillsammans för att uppnå ännu större ära. Kajsa Bergqvist, förbundskapten, tillägger, “Jag tycker att det är något helt unikt, jag kan inte förstå det”. De siktar mot toppen och deras uppgång sammanfaller med den svenska idrottens guldålder.

Världs- och olympiska diskusmästaren Daniel Sthl, med sin ständiga träningspartner och silvermedaljör i Tokyo, Simon Pettersson. De gör allt tillsammans; träna, resa, tävla och till och med bo på samma hotell. Sthl och Pettersson är som en bror och syster, men de är också hårda rivaler.

Vi tävlar alla mot varandra som individer i denna sport. Ni är fortfarande lite av ett lag mot de andra om ni är två från samma land. Simon Pettersson sa till SVT Sport att förhållandet var fördelaktigt för båda parter. Kajsa Bergqvist, kapten på förbundets diskusfartyg, är imponerad av parets harmoniska partnerskap.

Det är uppenbarligen unikt, och jag förstår det bara inte. Bergqvist kontrar att deras framgång beror på att de är så underbara individer. Sthl och Pettersson har gjort det bra tillsammans, men det har alltid funnits en klar etta i Daniel och en klar tvåa i Simon när det kommer till deras konkurrensförhållande.

Daniel Ståhl Flickvän
Daniel Ståhl Flickvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!