Petra Malm Familj

Petra Malm Familj
Petra Malm Familj

Petra Malm Familj – Petra Malm föddes i Kiruna den 30 mars 1977 och är den första kvinnan att antas till den svenska militärens hemligaste förband, Särskilda operationsgruppen.

Översikt

Malm kom till Försvarsmakten efter avslutad jägarutbildning och där stannade hon i sju år innan hon lämnade in en ansökan till SOG. När Malm deltog i en brittisk dokusåpa där deltagare, under ledning av ledare, genomgår fysiska och mentala tester som ska motsvara antagningsproven till den brittiska arméns Special Air Service (SAS) fick hon internationell uppmärksamhet för sitt banbrytande arbeta som första kvinna i Special Operations Group.

Individer som inte passar kvalifikationerna tas konsekvent bort från programmet. Malms uppgift var att spela mullvadspositionen, titta på gruppmedlemmarna och ge råd till övningsledarna om vilka som skulle väljas. Efter detta deltog hon i flera intervjuer med svenska medier, framförallt om sin erfarenhet av SOG och ett längre radiosamarbete med Erica Dahlgren som ledde till ett avsnitt i P1 Dokumentär.

Petra debuterade som instruktör i boken Elitstyrkans hemligheter. Hon tjänstgjorde som chef för Robinson 2022:s höstsäsong och kommer att göra det igen 2023. Hon var den första kvinnan i Sverige som klarade det extremt svåra inträdesprovet för att ansluta sig till en nationell elitenhet; ändå lämnade hon Försvarsmakten efter 17 år för att bli mamma och arbeta för tv. Petra Malm har tagit över som nuvarande “Robinson”-programledare.

Vi diskuterade hennes graviditet under militärtjänstgöringen, hennes dagliga liv i Umeå med dottern Ida (som hon hoppas ska växa upp och bli som Pippi Långstrump), och varför hennes längd på 1,58 ger henne en fördel i förhandlingarna med talibanerna. Petra Malms senaste veckor har varit ganska krävande. Hon erkänner att hon är riktigt utmattad efter att ha kommit tillbaka till Umeå efter en ny hemlig tv-inspelning som varade nästan nonstop. Det är också hon som delar ut statyetterna i TV4-programmet “Robinson” i höst.

Petra Malm Familj

När Dimma, en 2-årig jaktlabrador, slumrar vid hennes fötter delar hon med sig av sin erfarenhet som programledare för överlevnad. Väldigt coolt. Att vara med på äventyret tillsammans med deltagarna var fantastiskt. De bär dock bördan av arbetet. Jag står bara där och fungerar som presentatör; allt handlar om dem. Petra sköts i Malackasundet, Malaysia, och sköts “Robinson”; hon var borta hemifrån i mer än sju veckor.

Hur känns det att tillbringa så mycket tid ifrån sina nära och kära? Hur mådde Ida, din dotter?

Vi är en familj som hjälper varandra. “Ida, ska jag följa med och säga ja?” frågade jag. “Men mamma, du skulle aldrig säga till mig att jag inte skulle få leka med mina kompisar eller fortsätta med gymnastik!” Hon sa. Trots att jag kommer att vara borta i sju veckor tillade hon, “Självklart kommer du att vara i Robinson”. Det är stort, enligt min mening, och säger mycket om vår familj.

Är hon arrogant?

Ida är den person som älskar mig mest; hon är oerhört stolt över mig. Och hon har min oändliga stolthet.

Petra Malm: Framför allt att vara mamma

För Petra Malm är det inget nytt att vara hemifrån. Hon tjänstgjorde i tio år hos Sveriges motsvarighet till brittiska SAS eller US Navy Seals, Special Operations Group (SOG). Hon var alltid redo att konfrontera det oväntade på några av världens farligaste platser eftersom hon arbetade över hela världen under en falsk identitet. Petras liv behövde dock ta en ny vändning vid den tidpunkten.

Hon tog beslutet att bilda familj med sin partner, som hon nu har varit tillsammans med i mer än 20 år. Hon säger: “Det var som att något underbart hände inom mig när jag blev gravid.” Det enda som betyder något är att min dotter ska växa upp i en trygg miljö. Sedan finns det någon i världen som jag inte kan jämföra mig med. Vid den tidpunkten var jag tvungen att välja mellan att vara självisk och att se till att mitt barn fick den bästa vården och förde en trygg tillvaro.

Petra är civil nu, programledare, författare, elittränare, ägare till ett gym, och inte minst mamma till Ida. Hon svarar “ja, absolut” när mamma frågar sig om några andra trupper i SOG fortfarande tjänstgör som småbarnspappor.

Tror du att det är olika för män och kvinnor som är nyblivna föräldrar?

Jag tror att när en person åker till jobbet spelar det ingen roll om det är en man eller en kvinna. Jag tror.

om du sedan kastar en blick i backspegeln. Med tanke på att män dominerar i de militära styrkorna, ger det dig några fördelar att vara kvinna?

Det var det, utan tvekan! Jag är en riktigt avväpnande kvinna. Eftersom jag bara är 1,58 cm lång är jag ganska liten och inte särskilt farlig. Jag är också väldigt trevlig. En man på hundra kg och 1,90 meter hög kan ses som hotfull. Jag har aldrig gjort det. Eftersom det har gynnat mig har jag utnyttjat mitt ryktepå som den söta lilla personen. Jag känner mig som en kvinna, jag har långt hår, jag är fin och jag är inte särskilt farlig.

Om du tar det ett steg längre och föreställer dig att du pratar med en taliban som spränger människor till döds, kommer du att märka att han inte ser mig som skrämmande på samma sätt som han gör en av mina manliga medarbetare. Det har visat sig vara fördelaktigt.

upptagen och saknar självtillit

Hur kändes det att befinna sig i den helt motsatta situationen som gravid – en “mammas värld” som styrs av kvinnor? Osannolik? Ganska unikt! Att gå till förrådet för att hämta utrustning och sedan begära en större uniform blev riktigt utmanande. För medan du är gravid är det allt du är – gravid – men efter det är du bara överviktig. Det verkade vara mycket jobb för mig.

Petra tillägger att hon kände sig behandlad som om hon inte kunde klara sig själv, trots att alla män hon arbetade med – särskilt männen på specialenheten – var riktigt snälla mot henne under hennes graviditet.
Det var underbart att de såg ut efter mig, hjälpte mig och öppnade dörrar, men jag kände att det var svårt att inte vara autonom.

Övergången från det militära till det vanliga livet var utmanande. Det liknar när en professionell idrottare gör sig redo att gå i pension och du tänker, VEM DÅ? Jag upplevde definitivt ett identitetsproblem som ett resultat. Vem är jag om jag inte är Pam, som jag kallades? Utan min uniform, vapen och stridsutrustning kände jag mig helt exponerad.

Du sa att du tror att våra föräldrar går igenom större svårigheter än en elitsoldat. Har du funderat mycket på vilken typ av mamma du vill vara? Visst, det har jag. Jag vill att Ida ska tänka ”jag har aldrig gjort det här men det är klart att jag klarar det”, ungefär som Pippi Långstrump gjorde. eftersom hon borde bli självförsörjande och säker. Så, vi gör mycket för att höja Idas självkänsla. Det är avgörande, enligt vår mening, att hon tror att hon redan är tillräckligt bra.

Sammanfatta din roll som förälder i tre termer?

Harmonisk, balanserad och närvarande.

Skulle du vilja dela lite personlig information med oss om din Ida?

För mig är Ida en superhjälte! Hon är otrolig. Hon är i samklang. Hon är en glad, livlig tjej. Otroligt snäll, en tjej som lyfter andra. Ida är en sådan tjej man kan bilda ett team kring, enligt hennes lärare. Då vill hon jobba som agent! Ja, och det är hon fri att vara om hon så vill. Hon skulle aldrig skada någon och är verkligen snäll och snäll. De delade historier i sin dotters säng på kvällarna.

Vilka aktiviteter tycker ni båda om att göra?

Tillsammans gillar vi att läsa. Vi tillbringade våra kvällar med att läsa romaner i hennes säng. Hon läser en bok och jag läser en. Vi gillar att springa tillsammans. Vi gillar att besöka filmer. Vi njuter av att gosa. Det är bekvämt och av bra kvalitet! och efter det ta med vår hund Dimma på promenader. Robinson sänds i TV4 som aldrig förr, med två säsonger på ett enda år.

Ändå kräver valet långa inspelningsdagar, så programledarna kommer att växla mellan säsonger. Efter att ha tagit över för Anders Öfvergård har Petra Malm varit en stor hit och fått utmärkelser från tv-tittarna ända sedan lanseringen. Hon var en gång med i tv-serien Elite Force Secrets och har erfarenhet som elitsoldat. Den föredragna presentatören! Petra har ett stort hjärta och är rättvis men tuff. En person kommenterar, “Hon gav bevis för det i Elite Force-hemligheterna.”

Petra Malm Familj
Petra Malm Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!