Börje Salming Barn Ålder

Börje Salming Barn Ålder
Börje Salming Barn Ålder

Börje Salming Barn Ålder – Kirunaborna och banbrytande NHL-spelaren Börje Salming (nu 69) är en hockeyikon i Sverige. Många ser upp till honom, och han har ett rykte om sig att vara en tuff kille med hundratals ärr över hela kroppen utöver sin sportsliga skicklighet.

År efter att han slutade spela hockey på grund av de 300 stygnen han behövde i ansiktet när en Detroit-spelare trampade på det med skridskor, orsakar han fortfarande uppståndelse när han besöker Toronto, Kanada. Börje har gjort mycket i livet, minst sagt, men bland hans många prestationer och stoltheter står hans fyra barn överst på listan. Det här är deras nuvarande framträdanden!

Familjedynamik hos Börje Salming

Hockeystoren gifte sig med sin mångåriga älskling, Pia Salming, 52, för fyra år sedan. De gifte sig sedan på Krusenbergs Herrgård i Uppsala inför sina nära och kära och festade tillsammans in på småtimmarna, och ingen mindre än Sonja Aldén , 42, var på plats för att sjunga för de nygifta. Den före detta hockeyspelaren njuter nu av pension och en mycket lugnare livsstil.

Och Hänt har redan avslöjat de typiska helgaktiviteterna som delas av paret. Det gör vi inte, även om vi gör många sightseeingturer tillsammans. Sedan jag har kommit tillbaka kommer vi att ha mer tid att spendera tillsammans. Vi reser överallt, men framför allt till Norrland. Han påpekade en gång hur viktigt det var att vi spenderar så mycket tid tillsammans.

Börje har dock barn från två tidigare partnerskap. Teresa och Anders föddes under hans tid med sin första kärlek, och Bianca och Rasmus föddes till honom och hans andra stora kärlek, Katarina Pettersson. Bianca, vars föräldrar Börje och Katarina skilde sig för 13 år sedan, berättade om sin relation med dem i en intervju med Expressen och sa: “Jag har en fantastisk relation med både mamma och pappa, och har haft det hela tiden sedan de separerade.” Jag har tagit beslutet att flytta ihop med min pappa eftersom det är bekvämare för mig att göra det. Dessutom är det bra att ha allt material på ett ställe.

Börje Salming Barn Ålder

Hockeyspelarens avkomma

Börje har alltså fyra barn, och han är inte den enda som har åstadkommit mycket inom friidrott. Bianca, den yngsta, är en all-around friidrottare som har vunnit flera medaljer, inklusive ett Sm-guld. Det är dock inte bara Bianca som har mognat med tiden. Här kan du se syskonen Teresa och Rasmus på premiären av filmen Alien tillsammans med sin pappa för tre år sedan. Börje dokumenterar också regelbundet sin tid med barnen på Instagram. Kanada, där Teresa och Anders för närvarande bor.

Kirunaborna och före detta NHL:aren Börje Salming driver nu sportklädesföretaget Salming, har gett ut en självbiografi och importerar och distribuerar alkoholdrycker under varumärket Bornicon. Han har varit gift två gånger tidigare och är pappa till fyra barn. Här kommer vi att undersöka dem mer i detalj.

Född 1974, Anders Salming

Anders Salming föddes av Börje och hans första fru, Margitta, 1974. Anders är idag 46 år och bor med sin kärlek Jenny i den vackra ökommunen Vaxholm utanför Stockholm. Anders har arbetat på en arkitektbyrå som grafisk designer, 3D-projektor och planeringstekniker sedan 2008. I sin pappas fotspår spelar han ishockey som hobby för IK Waxholm, ett division 4-lag.

Anders har, till skillnad från sina syskon, inte följt med sin pappa på röda mattan genom åren, därför är han inte med på några besvärliga familjebilder där alla försöker prata med varandra. Börje, å andra sidan, har delat en Instagram-bild på Anders och Teresa:

Född 1976, Teresa Salming

Teresa Salming, 45, är Börje och Margittas andra barn. Hon och hennes pojkvän Tord bor i Vaxholm, precis som hennes syskon. De senaste tre åren har Teresa varit kontorschef för Första AP-fonden. Dessförinnan hade hon befattningar på NatWest och ISS, två finans- och serviceinstitutioner. Under mitten av 2000-talet arbetade Teresa som butikschef för Salmings flaggskeppsbutik i Stockholm. Teresa har varit relativt privat på senare tid, men här är hon med sin far och dotter vid premiären av All Inclusive 1997.

Född 1995, Rasmus Salming

Börjes andra ex-fru, Katarina Pettersson, är mamma till hans tredje barn, Rasmus Salming. Katarina, mamman, är en livscoach och en ivrig Instagram-användare som regelbundet delar med sig av bedårande bilder på sin son Rasmus. Hennes exman Börje lämnade en kommentar i ett inlägg den 1 oktober med ett foto på deras son, där han skrev “Snygg” följt av en sträng emoji.

Rasmus bor i ett Stockholmskvarter nära centrum. Han och hans pappa Börje var nyligen på premiären av filmen Pleasure. Börje Salming var en hockeylegend i decennier, därför finns det många fotografier av honom i hans ungdom.

Vem är Pia Salming, Börje Salmings fru?

Börje Salming gifte sig 2016 med Pia Salming , tidigare Lindahl, och th Bröllopet ägde rum på Krusenberg Herrgård nära utanför Uppsala. Det är fantastiskt, och jag fnissade hela vägen hem från herrgården igår eftermiddag. Det flinar runt omkring; natten och dagen var en viskning. Börje Salming berättade senare för Expressen hur underbart bröllopet var.

Pia Salming arbetade som sjuksköterska i 30 år innan hon tog beslutet att byta karriär och bli polis. Mitt livslånga mål är att en dag bli polis. Jag har ingen aning om hur passet kommer att se ut när jag kommer till jobbet på morgonen. Hon sa till Allas, “Känslan av kamratskap är fantastisk, och jag har lärt mig hur otroligt komplext polisyrket är.

Jag behöver veta Börje Salmings adress

Fram till sin död delade Börje Salming och hans fru Pia Salming en 103 kvadratmeter stor lägenhet i Nacka, en förort till Stockholm.

Margitta Wendin är Börje Salmings första fru

Det blev tre äktenskap för Börje Salming. 1974 gifte han sig med Margitta Wendin , som då var fröken Gävle, men äktenskapet upplöstes 1993.

Katarina Pettersson är hans andra fru, och hon är vem?

Börje Salming knöt senare samman med hälso- och friskvårdsexperten Katarina Pettersson. Halvvägs under 2000-talet separerade paret.

Var Börje Salming pappa?

Börje Salming födde faktiskt fyra avkommor under hela hennes livstid. Anders Salming föddes 1974 och Teresa Salming föddes 1976; båda var till hans fru, Margitta Wendin. Parets andra barn, med ex-frun Katarina Pettersson, kom inte på ytterligare två decennier. The Salmings har två barn: sonen Rasmus, född 1995, och dottern Bianca, född 1998.

Börje Salming har fyra barn och de heter Bianca, Teresa, Rasmus och Anders

På LinkedIn står Anders Salming listad som grafisk designer för en arkitektbyrå medan hustrun Teresa Salming står som kontorschef för Första AP-Fonden. Den berömda idrottaren Bianca Salming är syster till Rasmus Salming, en kontoansvarig på en säkerhetsfirma. Börje Salmings pappas tragiska bortgång beskrivs med hennes egna ord.

Hur mycket tjänade Börje Salming för sin förmögenhet?

Efter en framgångsrik karriär på isen har Börje Salming även rönt framgångar inom näringslivet. Börje Salming hade, enligt papper från Skatteverket som Nyheter24 fick tillgång till, en fast förvärvsinkomst på 1 702 817 kronor under 2019. Vidare uppgick hockeylegendarens överskottskapital till 665 967 dollar under 2019, det senaste året som det finns siffror för.

Kommer du ihåg när Börje Salming första gången berättade att han hade ALS?

Börje Salming avslöjade i augusti 2022 att han hade ALS, en sjukdom som påverkar nervsystemet. Min kropp gav mig varningssignaler och det visade sig att jag hade amyotrofisk lateralskleros (ALS). Allt kan förändras på ett ögonblick, sa Börje Salming till TT då.

Hur gick det med Börje Salmings ALS-tillstånd?

Börje Salmings talproblem och oförmåga att prata var uppenbara under en intervju i oktober 2022, kanske till följd av hans ALS. Hans fru Pia Salming säger till Expressen att hans tillstånd går framåt i snabb takt. Börje Salming använde istället en iPad för att säga “jag tänker på dig” till sina supportrar.

Börje Salming Barn Ålder
Börje Salming Barn Ålder

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!