Cecilia Frode Partner

Cecilia Frode Partner
Cecilia Frode Partner

Cecilia Frode Partner – Cecilia Frode är en svensk skådespelerska som föddes den 14 augusti 1970 i Linköping, stergötlands län. Cecilia Frode gick på Helsingborgs Olympiska gymnasieskola (1986–1988) och sedan Stockholms Skara Skolscen (1989–1990) för att finslipa sina skådespelarkotletter.

Bortsett från det är hennes egenproducerade tv-dramer ngelen och En stjärt p himlen förmodligen det hon är mest känd för. Frode har uppträtt på en rad svenska teaterscener, bland annat Nya Sknska Teatern i Landskrona (1994–1995), Boulevardteatern i Stockholm (1996), Göteborgs Stadsteater (1996–1998) och Stockholms Stadsteater (1998). .

Rollen som Tina i Mns Herngrens och Hannes Holms Det blir inte som planerat fick henne att bli en framträdande plats i filmbranschen. Hon vann en Guldbagge 2001 för sin roll som biroll i filmen Klassfesten. Hon har gjort flera radioframträdanden, bland annat 2002 och 2009 i Sommar i P1, och 2011 i Tanker för dagen.

Cecilia Frode “rostade” eliten av svensk ståuppkomedi 2009 på Roast p Berns (Kanal 5). Frode framförde hiten “En man i byrn” i Melodifestivalen den 24 februari 2018. 2020 skrev och läste hon en serie för det svenska radioprogrammet “Godmorgon, världen! Han är medlem i det konstnärliga paret Bigert & Bergström, känd för sitt arbete inklusive den offentliga skulpturen Tornado Touch Down, som finns framför Bors Resecentrum.

Hon var ovillig att utveckla mer än så. Även om Cecilia Frode aldrig varit en som har öppnat sig för personliga angelägenheter, har hon ibland gjort det. Eller, faktiskt, vad som helst. Cecilia och Mats Lindberg, pappa till hennes 11-åriga dotter Oderia, skilde sig för sex år sedan. När Expressen fick reda på splittringen var hon allt annat än att brodera.

Cecilia Frode Partner

Hon utvecklade kort: “Mats och jag har gått isär.” Hon blev stum vid många uppmärksammade evenemang som hon deltog i tillsammans med ekonomen Krister Nordby några år senare. Trots att Cecilia Frode har varit i skådespelarbranschen sedan 1990-talet kom hennes stora genombrott i samband med hennes roll i Mns Herngren och Hannes Holms film “Det blir aldrig som planerat” år 2000. Förhållandet misslyckades. Skådespelerskan Cecilia Frode och hennes pojkvän, Mats Lindberg, har separerat. Hon säger till EXTRA, “Jag och Mats har separerat.”

Cecilia Frode, en 41-årig skådespelerska, och Mats Lindberg, en 47-årig regissör och producent, blev tillsammans genom sitt gemensamma yrke. Mats har regisserat sin ex-make vid flera tillfällen, framför allt i 2008 års “A tail in the sky” och “Kenny begins”. Tillsammans i juli 2007 välkomnade de en dotter som heter Oderia. Cecilia meddelade snart på sin hemsida att hon fött en dotter som hon kallade Oderia. Hon är lika bedårande som jag.

Allt har varit en vacker anpassning, och vi har det fantastiskt bra. Cecilia har dock nyligen flyttat från lägenhetshuset Lilla Essingen i Stockholm till kvarteret Kungsholmen. Det bor också en 4-årig tjej som heter Oderia.

Hemlighet

Cecilia Frode avböjer att diskutera om hon har hittat ett nytt romantiskt intresse eller inte. På senare tid har hon dock setts sova antingen solo eller med en vän. Cecilia Frode uppträder just nu i sin soloföreställning “ngelen” på Stockholms Maximteatern. Cecilia Frode gick på Teaterhögskolan i Malmö 1991 till 1994. 1996 slog hon igenom när hon spelade Rosalind i Som du vill på Göteborgs stadsteater.

Sedan dess har Cecilia varit med i en mängd olika produktioner på scener runt om i landet, bland annat de där hon gestaltat Ofelia i Hamlet, Zarah Leander i Karl Gerhard, en fantasi om en revykung, Marianne i Bergmans Scener ur ett äktenskap, Flickan i Jon Fosses Namnet m.m.

Cecilia gjorde sin tv-debut i huvudrollen som Marianne i Fru Marianne år 2000. Hon har varit med i en mängd olika tv-program och filmer genom åren, inklusive Swedenhielms, Taurus, Godmorgon alla barn, Mäklarna, Bl Ogon, Coacherna , Stockholms sagor, Trtgeneralen, och många fler. Mäklarna än en gång! en uppföljare 15 år senare.

Cecilia skapade manus till Elfte timmen, en temalös fredagskväll på Göteborgs stadsteater. Det var då idén till hennes karaktär THE ANGEL först bildas. Publiken var så imponerade av ängelns framträdande att de bad om manus att läsa hemma. Cecilia däremot skrev ett ganska omfattande brev. Den här varelsens handling utvecklades till att inkludera musik som hon hade skrivit med tiden. Premiären ägde rum 2001 på Göteborgs Folkteatern på biblioteksscenen. Efter att ha fått beröm för ÄNGELN turnerade Cecilia landet runt med sin produktion. SVT var överlyckliga över att få sända det i tv.

Det andra dramat skrivet av Cecilia, “En svans i himlen”, har rest landet runt. SVT visade också en version av den. Ur det blå skåpet var en föreställning hon skrev 2017 på uppdrag av Musik i Syd. Hittills har det implementerats främst på södra halvklotet. Cecilia har vacklat mellan att regissera sina egna filmer och att agera producent eller författare på andras.

Hon har lärt sig att nyckeln till framgång är att använda en mängd olika metoder samtidigt. Att ta ansvar och komma på något nytt; att göra ett visuellt bidrag till någon annans projekt. Skådespelaryrket må vara hennes bröd och smör, men hon ser sig själv som en konstnär och berättare i sin egen rätt. Hennes favoritpartier är dansen, sången och människorna hon möter där.

Tyvärr var skådespelerskan Cecilia Frode tvungen att ta ledigt för att ta itu med ett hälsoproblem. Hon sa till Aftonbladet, “Jag kände inte igen mig själv och fick vad folk kallar hjärndimma.” Cecilia Frode har blivit ett känt namn i Sverige tack vare sina roller i kritikerrosade filmer som Trgeneralen, Tillsammans och Klassfesten (som hon fick en Guldbagge för). Hon har nyligen blivit uppmärksammad för sin position som utmanare till journalisten Janne Josefsson i det svenska frågeprogrammet Alla mot alla, med Filip Hammar och Fredrik Wikingsson som programledare.

“Jag gick sakta men säkert mot väggen utan att själv inse det”

Cecilia Frode har förutom skrivandet även regisserat sina egna verk, som tv-drama ngelen (2003) och En stjärna på himlen (2001), som båda hade världspremiär för över ett decennium sedan. I en intervju med Aftonbladet nyligen diskuterade hon den enorma hälsokamp hon mötte under produktionen av den sistnämnda uppsättningen. Jag tvingade mig själv att skapa nytt material för scenen.

Visst kunde jag det, men den här gången var jag pappa. Att skriva, passa barn, öva och utföra var alla uppgifter som enbart föll på mina axlar. Jag borde dock ha kunnat stå igen mycket tidigare. När jag gick närmare och närmare väggen märkte jag inte ens. Hon förklarar för media: “Som ardenner behöver jag någon som ser mig i ögonen och säger “slappna av!”

Hon fortsätter, “Jag var så ur spel att jag fick daglig migrän.” Å andra sidan föddes jag med det, och det var en sällsynthet då. Det var utmattning, och dess symtom innefattade svimning och minnesförlust. För att vara tydlig, om du har en liknande personlighet som min, kommer du inte att ha det här problemet. Min brist på sömn hindrade mig från att riktigt inse allvaret i situationen. Det tog väldigt lång tid innan jag blev sjuk.

Tyvärr blev jag sjuk idag och kunde därför inte anmäla mig till tjänst

Det skulle dröja år innan Cecilia Frode skulle inse att hon nått sin bristningsgräns och göra en förändring. Efter att ha rådfrågat en läkare bestämde hon sig för att ta det lugnt ett tag. Min fulla förståelse skulle inte ha kommit förrän 2018. Inte av yrsel, utan av total utmattning. Efter ett tag blev jag helt desorienterad och upplevde det som kallas “hjärndimma”. Skådespelaren hävdar att hon träffat en läkare och fått rådet att stanna hemma från jobbet på grund av sjukdom, men att hon mår bättre nu.

Celia Frode är en person som värderar sina livserfarenheter högt. Hon har haft migrän sedan hon var liten, men hon har anpassat sig till kraven i sitt jobb. Hur exakt går man till väga för att göra detta? Ge dig själv mycket tid att bli bättre. Celia Frode är en rutinerad skådespelerska med ett gediget rykte inom teatervärlden.

Hon har skrivit, regisserat och skådespelat i pjäserna Angel och A Tail in the Sky. Hennes anspråk på dem är ostridigt. Just nu spelar hon shower med sitt band “Alla dagar alla nätter” i Stockholm. Däremot har hon omfattande Hollywood-kopplingar. Hon sågs senast i succédramat “Stockholms sagar”. Hon vann priset för sin biroll i “Klassfesten” 2003.

Cecilia Frode Partner
Cecilia Frode Partner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!