Curling Herrar Idag

Curling Herrar Idag
Curling Herrar Idag

Curling Herrar Idag – Vi kommer att vara värdar för Curling World Cup 2023. Du kan se den live på SVT Play. Vid Curling-VM för herrar i Ottawa kommer Sveriges Team Edin att tävla. Lördagen den 1 april ställs det svenska herrlandslaget mot Tyskland i sitt första möte. Dagen efter spelar de mot USA och Skottland.

Niklas Nord och Eva Lund, curlingexpert för SVT, ger matchkommentarer. Schaffhausen, Schweiz kommer att vara värd för Curling-VM 2024, där den svenska truppen kommer att leta efter revansch för sin tidigare medaljlösa avslutning. Curling-VM pågår just nu i Skottland! – Upptäck alla detaljer om Curling EC 2023 här!

Sveriges Curling-VM-trupp för herrar 2024

Herrarnas svenska curlingtrupp för vinter-OS 2024 är följande: VM-listan för 2024 är fortfarande i luften. De var: Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren, och Daniel Magnusson (reserv) i VM 2023. Niklas Edin, som opererades i knäet förra säsongen, gör en triumferande återkomst till den svenska truppen. Team Edin vann sin första grand slam sedan 2017 i höstas, men kapten Niklas Edin kunde inte tävla i de sista matcherna på grund av skada. Edin tävlade inte heller i EM 2022, där de slutade på fjärde plats.

Trots svårigheten i turneringen har Team Edin vunnit de fyra tidigare världscuperna. De har en utmärkt chans att vinna ett femte världscup i rad. Allra högst upp på den globala rankingen ligger inte bara Sverige och Skottland, utan även Kanada och Italien. Medlemmar i Team Edin är bland andra Christoffer Sundgren, Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, och Daniel Magnusson, som används som reserv.

TV-program när curling är på

Vi kan rekommendera SVT-play om du gillar att titta på curling. Från gruppspelet hela vägen genom slutspelet och kanske mästerskapet kan du se många av Sveriges matcher på SVT-play. Det är helt acceptabelt att se matcherna i efterhand om du inte kan se dem direkt. Det hade gått 70 år sedan curling spelades i Sverige innan Svenska Curlingförbundet bildades 1916.

Curling Herrar Idag

Bohuslänska Curlingklubben i Uddevalla var den första klubben som bildades 1852. Det är en av de äldsta idrottsföreningarna i Sverige och är fortfarande går starkt idag. Det finns idag 3 500 aktiva medlemmar från 62 olika föreningar i Svenska Curlingförbundet och curling spelas i alla län i Sverige. Curling var en del av de inledande olympiska vinterspelen i Chamonix 1924, men det erkändes inte officiellt som en olympisk sport förrän Nagano 1998, då det svenska laget Gustafson tog sin första olympiska medalj i sporten.

Följande har efterträtt bronsmedaljen: Olympiad 2006 i Turin, Norberg vann guld i Vancouver Sochi, 2010: Norberg OS-guldvinnande trupp 2014: Team Sigfridsson säkrar OS-silver. Vid OS i Pyeongchang 2018 vann team Hasselborg guld och team Edin tog hem brons. Team Edins OS-silver Som ett resultat av sin dominans vid EM och VM är Sveriges curlinglag – damer och herrar – för närvarande rankade först i världen 2019.

På den andra dagen av curling-EM vann både Sveriges herrar och damer. Efter att ha besegrat Skottland fortsatte männen att besegra Finland. Danmark slogs med 8-5 av damlaget. Efter sex omgångar låg Team Isabella Wranå på fjärde plats, men de gick segrande i den sista omgången. Efter tre omgångar har det svenska damlaget rekordet 2-1. Team Niklas Edin, herrlandslaget från Sverige, har rekordet 2-1. Tjeckien besegrade Edins trupp i lördags, men de studsade tillbaka för att vinna båda sina matcher på söndagen.

Skottland förlorade med 8-5. Även om skottarna minskade luckan till en poäng efter fem omgångar kunde svenskarna behålla sin ledning efter en kanonstart i första omgången (4-0). En liknande 8-3-seger blev utgången i mötet mot Finland. Sverige missgynnades inte vid något tillfälle. Herrarnas EM i curling 2023 kommer att hållas den 18:e till den 25:e november. Niklas Edin har satt Sverige i förarsätet, vilket gör dem till en av de tidiga favoriterna.

Svenska curlinglandslaget är i preliminär omgång, vilket är brukligt vid stora curlingtävlingar. Sverige har sett många framgångar den senaste tiden, både inom herr- och damidrotten. Niklas Edin och hans curlingteam kommer att tävla i EM i Aberdeen, Skottland. Vinnaren av A-divisionen kommer att utses på denna plats. Det finns två divisioner i Curling-EM: B-divisionen och C-divisionen.

EM för B-divisionsländerna äger rum samtidigt med A-divisionsturneringarna. Eftersom det är det officiella VM-guldet kommer denna guide att fokusera på A-divisionen. Finland och Nederländerna, som var i B-divisionen vid senaste curling-EM, är också med i årets gruppspel och lägger till de åtta lagen från den vanliga A-divisionen.

Curling EM 2023 för herrar spelas på detta sätt

Det kommer att finnas ett fullspäckat spelprogram fram till EM-finalen i Curling 2023. Från och med säsongens första helg spelar klubbarna två matcher per dag fram till slutspelets sista helg. Slutspelsträdet har en klassisk stil. I gruppspelet går de fyra bästa lagen från var och en av de nio omgångarna vidare till semifinal.

Träffas först, sedan andra och tredje. Segrarna går vidare till mästerskapsmatchen, medan förlorarna spelar om brons. Vilka länder som går vidare till Curling-VM 2024 är också beroende av deras slutliga ställning i gruppspelet. Då får andra stora europeiska curlingmakter, inklusive Sverige och Schweiz, sällskap av USA och Kanada. Av tio lag går åtta vidare till VM.

Kalender för EM 2023 i curling herrar

Från den 18:e till den 23:e november kommer EM i curling för herrar 2023 att äga rum i gruppspel. Den 24 november går turneringen till semifinal. Samma dag som guldmatchen är bronsmatchen. Mästerskapsmatchen är planerad till lördagen den 25 november 2023.

Team Edin: Svenska Curlinglaget för herrar för EM 2023

Svenska fotbollslandslaget, där Niklas Edin ingår, kommer att tävla i EM 2023. Niklas Edin har tävlat i curling-EM i fjorton gånger. Egentligen är han tillbaka i Aberdeen nu; det var där han gjorde sin EM-debut 2009 och tog på sig den svenska tröjan. Niklas Edin måste vara stolt över sig själv för att han tagit sju guldmedaljer och tre silvermedaljer i EM på tretton försök.

Dessutom, efter att ha vunnit guld i Peking 2022, blir Lag Edin den försvarande olympiska mästaren. Ändå var deras silvermedaljprestation i Lillehammer 2021 deras sista EM-medalj. Sverige kommer att representeras vid EM i Curling 2023 av Niklas Edin, Oskar Eriksson, Rasmus Wranå, Christoffer Sundgren och reserv Daniel Magnusson.

Curling-EM för herrar 2023 B-division

De sexton lagen i B-divisionen kommer att tävla i en egen turnering samtidigt som de tio nationerna i A-divisionen avgör det officiella EM-guldet. Från den gruppen går de två bästa vidare till A-divisionen. De tre bästa som kommer i mål får också B-medaljer. Även B-divisionen har slutspel så att säga. De två nationer som gjorde det sämst i gruppspelet – som slutade på femtonde respektive sextonde plats – kommer att degraderas till C-kategorin för följande EM.

CBC Gem, onlinestreamingtjänsten för ett av Kanadas stora tv-nätverk, CBC, är ett utmärkt val för att titta på on-demand nyheter, underhållning och ett brett utbud av populära sporter, inklusive ishockey och curling. Vill du veta när matcherna kommer att sändas live, se schemat. Det här är också platsen för att fånga That Curling Show, värd av CBC-kommentatorn Devin Heroux och med den sexfaldiga Scotties-vinnaren Colleen Jones, som sänds varje vecka hela säsongen. Om du föredrar att titta på din mobila enhet erbjuder CBC Gem appar tillgängliga för både iOS och Android.

Scotties kan se fram emot That Curling Shows återkomst, inklusive Jennifer Jones och Einarson. Curlingfans kommer att kunna känna sig mer kopplade till lagen och action än någonsin med hjälp av CBC-sportskribenten Devin Heroux och den sexfaldiga Scotties-vinnaren Colleen Jones. Under resten av säsongen kan tittarna se programmet varje vecka på CBC Gem och CBC Sports YouTube-kanal.

Curling Herrar Idag
Curling Herrar Idag

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!