David Ritschard Kollaps Jills Veranda

David Ritschard Kollaps Jills Veranda
David Ritschard Kollaps Jills Veranda

David Ritschard Kollaps Jills Veranda – Tidigare i veckan ägde säsongsavslutningen av Allsng på Skansen rum och bland de många artisterna fanns den svenske countrysuperstjärnan David Ritschard som uppträdde på Solliden. David sjöng ett nummer och rörde sig en eller två gånger under sitt framträdande. Efter att ha avslutat sin låt snubblade han runt ostadigt.

David stammade och famlade efter ord när programledaren Pernilla Wahlgren kom fram till honom för en intervju. Att sjunga “I had once a boat” av Cornelis Vreeswijk skulle David och Pernilla leda gruppen i sång. Pernilla Wahlgrens “Åh, det här är inte så bra” kanske hörs innan musiken ens har börjat helt. Jag känner att vi måste ta en paus här för honom… Mötet måste nu ajourneras. David Ritschard, som gömt sig på scenen, hade plötsligt kollapsat. Han krävde en bår för att transporteras.

“Jill’s Porch” är där David Ritschard svimmade.

Ritschards hälsa har svikit ett tag nu. Under inspelningen av “Jill’s Porch” i Nashville svimmade han på inspelningsplatsen. När han kom till låg han i en sjukhussäng kopplad till ett EKG och ett dropp. Läkarna diagnostiserade honom med trötthet. På torsdagsmorgonen uppdaterade David sina Instagram-fans om sin hälsa och bad om ursäkt för hans plötsliga sammanbrott. De flesta av hans anhängare anser inte att han ska be om ursäkt för detta.

Jag tvivlar på att någon någonsin har gått sönder två gånger i pupliq-tjänsten i Sverige inom en sexmånadersperiod och fortfarande mått bra. Han mailade sitt tack och en ursäkt. David Ritschard inkluderade en målning av Gustaf Cederström, färdig 1878 i Paris, för att exemplifiera hans post. Bildens titel är Karl XII:s begravning. David Ritschard, som spelar i SVT-premiären av “Jills veranda”, har de senaste åren fått lovord för sina musikaliska insatser.

https://youtu.be/mzGSVNTHEis
David Ritschard Kollaps Jills Veranda

Istället öppnar han upp om sin sjukhusvistelse och efterföljande kollaps inför kamerorna i Carina Bergfeldt. Konstnären i Carina Bergfeldt hävdar att det här aldrig har hänt varken förr eller senare, och att det helt enkelt tynat bort. David Ritschards första album, Brobrännaren, släpptes 2019, även om han kanske inte fick framgång förrän publiceringen av uppföljaren, Blbärkungen, 2021.

Nu gästar David Ritschard SVT:s Carina Bergfeldts talkshow på fredagen där han berättar att den snabba farten i början av karriären hann ikapp honom under inspelningen av Jills veranda med Jill Johnson. Sångaren från See you hade snart igen en katastrofal tid i Nashville 2022 när han spelade in ett avsnitt av SVT-programmet.

Något gav vika. Jag hade kört för långt och för länge, struntat i varningsskyltar, och hoppade till slut in med foten på gasen. Att resa hela dagarna och sedan behöva ta itu med efterverkningarna av den aldrig sinande sommarturnén/inspelnings-/släppsystemet etc etc. Plötsligt, säger han till Carina Bergfeldt, slutade det fungera, och han har aldrig upplevt något liknande.

David Ritschard hamnade på akuten

När programledaren är förvirrad säger David Ritschard att de hade tänkt filma ett avsnitt han var sugen på att filma men att det inte gick som han hade hoppats. Vi var på en resa till Alabama, några timmar bort, för att besöka en studio. Jag var extatisk; inte bara skulle jag göra en duett med George Jones dotter Georgette Jones, utan också med Tammy Wynettes dotter, Avery.

Carina Bergfeldt påpekar att ditt haveri inträffade i full syn på kamerorna. Benjamin Ingrosso, en annan utställningsdeltagare, tittar vördnadsfullt på när händelserna utspelar sig. Så, så vitt jag kan säga, förklarar Ritschard, bröt han sig inte in i sång en enda gång när han var i Amerika. Han har samarbetat med Lisa Ekdahl om en låt och har turnerat med sådana som Bob Hund och Markus Krunegrd och Johnossi 2022.

David Ritschard var på väg till Nashville för att spela in musik med dottern till sina musikaliska hjältar när vädret blev dimmigt och han svimmade på “Jills veranda”. SVT:s onsdagskvällssändning av “Jills veranda” innehåller countrymusik av David Ritschard, 34, men under en inspelning nyligen kollapsade Ritschard oväntat och fick föras till sjukhus mot sin vilja.

“Jag minns att jag tänkte att det här skulle vara kul, wow, vad läckert att få vara med om det här”, säger artisten i programmet, “men sedan blir det dimmigare.” På sjukhuset får David Ritschard reda på att hans kropp äntligen har gett upp honom. Jag har väldigt svårt att träna vägran. Countrysångaren plötsligt… han pausar och gör en X med händerna.

Berättar för Carina Bergfeldt, David Ritschard

För mer om den traumatiska upplevelsen, kolla in veckans “Bergfeldt” av David Ritschard.
Det var en krasch; Jag hade missbedömt mina förmågor och höll på år efter år, äntligen kastade jag in på full gas. Ljuset slocknade och det tändes aldrig igen. 25-årige medprogramledaren Benjamin Ingrosso är oroad över att David Ritschard kan ha svimmat. Countryartisten erkänner, “Ja, jag vaknade på sjukhuset med dropp och EKG och röntgen och min rädsla för den vita rocken”, så han “sjung förmodligen inte en ton” på resan.

David Ritschards tillvaro efter “Jills veranda”-kollaps

“Jills veranda” avslöjar hur artistens tillvaro efter uppbrottet har förändrats drastiskt. Jag ser tillbaka och inser att det var en traumatisk upplevelse eftersom det finns områden som inte bara är mörka, utan svarta, och det har aldrig hänt mig tidigare. Jag tvivlar på att jag någonsin kommer att bli densamma, men det här har varit en så givande lärorik att jag inte kommer att glömma det.

David Ritschard vann musikpriset Spelmannen 2022 av Expressen i februari. Efter att ha misslyckats med att spela in musiken i flera dagar, sa countrysångaren i en intervju att han hade försökt göra det i flera dagar. Det hela var en byst. Kalkon. Det är det näst värsta som någonsin har hänt mig, och det faktum att det hände offentligt gör att det gör ännu mer ont.

På tisdagens säsongsavslutning av SVT:s Allsng p Skansen skulle countryartisten David Ritschard dyka upp för allsång, men hans framträdande var oväntat. Artisten svimmade på scenen och fick hjälp av en bår. David Ritschard hade precis sjungit klart “Duplantis Blues” när han och programledaren Pernilla Wahlgren bröt sig in i “Jag hade en gn en bt” för en allsång. Innan det gick fel kunde Ritschard inte ens ta en anteckning.

Åh nej, det är inga goda nyheter. Wahlgren hördes säga, “Jag tror att vi måste bryta här” när kameror panorerade publiken för sändning. David Ritschard hade en medicinsk nödsituation på scenen och fick bäras av på en bår, vilket inte syntes för kameran men föranledde ett svar från Wahlgren.

Gå upp och rör på dig!

Efter att ha lämnats för att avsluta “Jag hade en gång en båt” själv fick Pernilla Wahlgren hålla ut. Samir och Viktor, popkombon, hade precis intagit scenen på Skansen när hon kom med en lugnande nyhet.
Detta gör David väldigt glad. Vårt team har honom uppe och går runt under deras vård. Äntligen kan vi slappna av, både här och hemma. Underbart, utbrast Wahlgren. Säsongsfinalen avslutades sedan som väntat med en låt där programledaren meddelade att hon kommer att återvända som programledare även för följande säsong.

Dessutom var Jills veranda en total förlust. David Ritschard, som har haft en raketande karriär sedan genombrottet 2021, har haft tidigare brush-offs framför kamerorna. Han berättade för Aftonbladet att han svimmade på inspelningen av SVT:s Jills veranda i höstas. Ful, det. Inget liknande har faktiskt hänt före eller efter. Det här är första gången för mig. Det är lite dåligt för mig att detta sänds live i statlig tv. Ritschard meddelade tidningen att beslutet var oåterkalleligt.

När Ritschard kollapsade måste inspelningen på Jills veranda upphöra så att han kunde föras till sjukhuset. Han skyllde på sin egen trötthet för allt. De vitklädda individerna som undersökte mig hävdade, provocerande nog, att mina värderingar såg okej ut, att jag var trött och uttorkad.

David Ritschard Kollaps Jills Veranda
David Ritschard Kollaps Jills Veranda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!