Jock Millgårdh Familj

Jock Millgårdh Familj
Jock Millgårdh Familj

Jock Millgårdh Familj – Tv-veteranen Jock Millgrdh, som också var en av Sveriges mest framgångsrika formatuppfinnare, gick oväntat vid en ålder av 53. Under hela sin karriär producerade han och parhästarna Mattias Olsson och Estelle Bodén åtskilliga framgångsrika tv-program som setts över hela världen.

Tv-producenten Jock Millgrdh gick bort vid 53 års ålder. Millgrdhs död har skickat chockvågor över den svenska tv-branschen, eftersom han var ansvarig för flera populära program som “Körslaget” och “Farmen”. “Jock var en av de mest inflytelserika personerna i svensk tv”, skriver Felix Herngren.

TV-program som “Baren”, “Ensam mamma skerTv-producenten Jock Millgrdh gick bort vid 53 års ålder. Millgrdhs död har skickat chockvågor över den svenska tv-branschen, eftersom han var ansvarig för flera populära program som “Körslaget” och “Farmen”.

“Jock var en av de mest inflytelserika personerna i svensk tv”, skriver Felix Herngren., “Körslaget”, “Minuten, ” och “Farmen” hade alla input från Jock Millgrdh. Nyheten om den legendariska tv-stjärnans död vid 53 års ålder har precis spruckit. Många av hans medarbetare sörjer hans bortgång på grund av hans innovativa anda.

Tidigare SVT-vd Eva Hamilton mejlade Dagens Media och hyllade Jocks “hänförande och gränslösa” kreativitet och tillade, “men alltid parat med en djup kunskap om tv som medium.” Genom att använda huvudet och göra rätt kunde han uppfylla SVT:s alla krav. Att de kan fortsätta gå igenom den här svåra lappen.

Försäljning i USA-format

En av Robinsons tidigare medarbetare, 52-åriga Anna Brkenhielm, som följde med honom till Sverige, är chockad över beskedet. Förlusten av Jock är bortom ord. Detta är en tragisk förlust för den svenska och internationella tv-branschen, och för familjen som drabbats av det. Alla som kände Jock kunde intyga hans ambition, intelligens, allmänna kunskaper, grundlighet och kreativitet.

Jock Millgårdh Familj

Hon säger till Dagens Media, “Han har satt enorma spår i branschen utan att någonsin göra något väsen av sig. 2010 åkte han till Los Angeles tillsammans med sin kollega Mattias Olsson i ett försök att ta sig in på den amerikanska marknaden. Det hade redan varit försäljning av Svenska shower som “Körslaget” och “Ensam mamma sker” i USA.

De var framgångsrika med att pitcha NBC på det nya “Minute To Win It”-formatet under sin resa. SVT köpte programmet och döpte om det till Minuten. Hans anhöriga kontaktades av Aftonbladet, men de vägrade att kommentera.Jock Millgrdh, som arbetade med TV-utveckling, gick plötsligt vid en ålder av 53.

Elk Entertainment, hans produktionsfirma, släppte följande uttalande: Tyvärr gick vår älskade vän och kollega Jock Millgrdgh, en av grundarna av Elk Entertainment, bort i sitt hemland Stockholm den 5 januari vid en ung ålder av 53 år. Jocks familj är i våra böner. Många i Sverige håller Jock Millgrdh högt som en av landets mest innovativa tv-producenter. Han grundade produktionsverksamheten Friday TV tillsammans med Mattias Olsson och Estelle Bodén och de tre ansvarade för en rad hits i Sverige och utomlands.

Verk som “Baren”, “Körslaget”, “Farmen”, “Minuten” och “Ensam mamma söker” ingår. Flera idéer exporterades till USA och på andra håll. Millgrdh grundade tillsammans med Mattias Olsson och Estelle Bodén produktionsverksamheten Elk Entertainment 2012, där han nu fungerar som utvecklingschef för nya tv-format. TV sörjer förlusten av en kollega

Jock Millgrdhs bortgång har chockat tv-branschen, som sörjer förlusten av en respekterad och älskad kollega. Delägare i produktionsbolaget FLX och skådespelaren/regissören Felix Herngren skickar ett mejl där det står: Jag hade nöjet att träffa Jock och arbeta nära honom och Elk under hela min tid på FLX.

Det är förödande att vänliga Jock inte längre är med oss. Branschen som helhet kommer att förlora mycket på detta. Jock var en stor kraft i svensk tv-produktion. Tidigare SVT-vd Eva Hamilton säger till Dagens Media, “Jocks kreativitet var hisnande och gränslös, men alltid parad med en djup kunskap om tv som medium.”

På grund av sitt sunda omdöme och ärlighet kunde han uppfylla SVT:s alla krav. Mina tankar går till Estelle och Mattias som har förlorat två av sina bästa arbetskamrater. Mest av allt oroar jag mig för Jocks okända släktingar. Att de kommer att kunna ta sig igenom denna svåra tid.”

Medlem i en elitgrupp

Anders Knave, tidigare vd för Titan och nuvarande chef för film- och tv-producenternas tv-division, säger om Jock, “Han var ödmjuk, kreativ och bra att arbeta med.” Knave har tidigare haft ledande befattningar på TV4, Kanal 5 och MTG. En av de mest utmanande aspekterna av den kreativa industrin är genereringen av verkligt banbrytande koncept som kan förverkligas.

Jock var bland de bästa där vid sidan av Mattias Olsson. Det är därför de har behållit sin ledarposition så länge. De var hela tiden flera steg före konkurrenterna med innovativa idéer, kunskap om den globala marknaden och en uppskattning för deras kunders behov.

Discovery Net Verkets innehållschef Axel Eriksson hade följande att säga: “Ett outhärdligt hemskt besked. Våra hjärtan går ut till Jocks nära och kära och vänner på jobbet. TV4:s kanalchef, Fredrik Arefalk, och innehållschef, sa Sjöberg, släpper följande uttalande på kanalens hemsida: Vi har haft turen att ha Jock som medarbetare under lång tid nu.

Alla intressanta och underhållande debatter kommer att vara mycket saknade. Alla upplysande debatter när vi försökte förbättra ett format tillsammans. Och de långa söndagsluncherna vi delade i samband med TV-mässan varje vår och höst kommer att saknas mycket. Du kommer aldrig att glömmas, Jock.

Det hade redan varit försäljning av “Körslaget” och “Esam mamma sker” i USA. Dagens Media hade bestämt att träffa dem i det nyöppnade fredags-tv-huvudkontoret i Los Angeles. Efter 10 år av vänskap och professionellt samarbete grundade de två Metronome-ägda Friday TV 2004 tillsammans med tv-veteranen Estelle Bodén.

Besöket i LA var värt besväret. Trion lyckades sälja ett helt nytt format för en spelshow till NBC, och “Minute To Win It” fortsatte med att licensieras till andra nätverk inklusive SVT (där den döptes om till “The Minute”). Jock Millgrdh och Mattias Olsson var de enda två skandinaverna före dem som sålde ett pappersformat till en amerikansk gigant. Tillsammans med Mattias Olsson och Estelle Bodén förstörde de ett antal program som gick globalt på tv.

Körslaget, Farmen, Ensam mamma sger, Baren och Minuten var bara några av dessa föreställningar. 2010 flyttade han och hans medarbetare Mattias Olsson till Los Angeles i ett försök att utöka fredags-tv:s räckvidd till den amerikanska marknaden. De gjorde succé med att marknadsföra Minute to Win It, eller Minuten på SVT.

Efter Jock Millgrdhs avgång från Friday TV som utvecklingschef 2012 fortsatte de tre med att skapa Elk Entertainment. Elk Entertainments utvecklingschef, Jock Millgrdh, har gått bort. En av tv:s mest inflytelserika hjärnor har gått bort, och branschen sörjer hans förlust. “Hans arbete för svensk tv har varit enormt”, konstaterar Nents Camilla Rydbacken.

Krogen, “Ensam mamma söker”, körningen, gården, minuten och så vidare är bara några exempel. Det hade redan varit försäljning av “Körslaget” och “Esam mamma sker” i USA. Dagens Media hade bestämt att träffa dem i det nyöppnade fredags-tv-huvudkontoret i Los Angeles. Efter 10 år av vänskap och professionellt samarbete grundade de två Metronome-ägda Friday TV 2004 tillsammans med tv-veteranen Estelle Bodén.

Det var föreställningen “Körslaget” som gjorde succé första gången. Sedan dess har ytterligare 68 länder antagit “Minuten”-formatet. Efter att ha skilts från fredags-tv 2012, fortsatte de tre med att grunda Elk Entertainment, som skapar och säljer program för svenska och världsomspännande TV-bolag. Jock Millgrdh är för närvarande utvecklingschef på Elk.

Jock Millgårdh Familj
Jock Millgårdh Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!