Duplantis Föräldrar Skilda

Duplantis Föräldrar Skilda
Duplantis Föräldrar Skilda

Duplantis Föräldrar Skilda – Armand Gustav “Mondo” Duplantis, en svensk-amerikansk stavhoppare som föddes den 10 november 1999 i Lafayette, Louisiana och för närvarande innehar världsrekordet med ett volt på 6,22 meter, satt den 25 februari 2023 i Clermont-Ferrand, Frankrike . Han tog hem guldet vid friidrotts-VM 2022, hans första sådan ära i ett utomhusevenemang.

Vid EM 2018 i Berlin vann Duplantis, då bara 18 år gammal, guld genom att sätta ett nytt juniorvärldsrekord med en höjd på 6,05 meter. Han vann silver vid världsmästerskapen 2019 och guld vid olympiska sommarspelen 2020 (fastställdes 2021 på grund av coronavirus-pandemin) med ett hopp på 6,02 meter. Hans första VM-guld kom vid 2022 inomhus-VM. 2022 var han 6,06 fot lång och vann guld i EM i München.

Duplantis har dubbelt medborgarskap men tävlar som svensk medborgare. Han spelar professionellt i Sverige för Upsala IF, och han brukade spela för LSU Tigers, universitetsidrottslaget för Louisiana State University i USA. Lafayette, Louisiana är hemstaden för stavhoppslegenden Armand Duplantis. Nu berättar amerikanen Greg Duplantis svenska fru Helena hur de träffades första gången.

Jag blev hjärntvättad, säger hon i SVT:s Carina Bergfeldt talkshow. Armand “Mondo” Duplantis föräldrar gifte sig runt 1980-talets tidsram. Avestas Helena Hedlund deltog i sjukampen, och Avestas Greg Duplantis tävlade i stavhopp. Kanske blev jag bara hjärntvättad. Helena Duplantis förklarar, “När mina föräldrar kom på julbesök tyckte min mamma att killen som stavhoppade längre bort var supersöt och sa att det skulle vara något för mig.” Sedan fick hon vänta ett tag innan hon kom till USA med en träningskamrat.

“Ser du den där lilla killen där borta?” han frågade. Han utvecklade och sa: “Han kör verkligen en BMW. Medveten om att vi har kommit in i USA? Helena Duplantis tillägger: “Om han ber dig ut på en dejt är det upp till honom att stå för notan.” Precis som de gör i Dallas Båda parter betonar att de var motpoler när det gäller utseende och temperament.

Greg Duplantis är en “Mondo”-tränare och arbetar inom oljesektorn. Jag måste besöka Houston och Dallas, eftersom det är där oljebolagen finns i Texas. Det är precis som det du ser i moderna TV-program som Dallas och Yellowstone. Cowboyhattar och stövlar ingår i sortimentet av klädsel. Greg Duplantis hävdar att där förhandlingar en gång förseglades med ett handslag, finns de nu registrerade på servetter.

Duplantis Föräldrar Skilda

Du kan se Carina Bergfeldt i SVT1 klockan 21.00 den 3 februari och på SVT Play klockan 17.00 samma dag. Deras son anses för närvarande vara en av de bästa friidrottskonkurrenterna i världen. Helena och Greg Duplantis förklarar nu hur de träffades. Mamma Duplantis på “Carina Bergfeldt” erkänner: “Jag tror att jag blev hjärntvättad.”

Han är för närvarande en av de mest kända idrottarna i Sverige och ett känt namn över hela världen. Armand Duplantis befinner sig för närvarande på toppen av sitt yrke och har redan som 23-åring vunnit alla större utmärkelser inom sitt område.

Mondos prestationer

Berättelsen om “Mondo” saknar motstycke i svensk friidrott, och hans föräldrar, Helena och Greg Duplantis, förtjänar all ära. Båda föräldrarna har setts heja på sina barn vid turneringar och mästerskap, där den förra är den vanligaste synen. Greg, en pappa från USA och en gammal stavhoppare i sin egen rätt, har borrat hål i benen på sina unga söner. Helena, mamman, var en svensk idrottare och volleybollspelare.

Termen “hjärntvättad” beskriver någon som har De flesta är medvetna om att Armands föräldrar träffades i USA, båda var idrottare och så småningom bosatte sig i Lafayette, Louisiana, där Armand och hans bröder föddes. Men nu diskuterar de sin första dejt i detalj. Helena anmärker, “Jag tror det var -86” i fredagskvällens avsnitt av “Carina Bergfeldt” i SVT.

Det är som att “motsatser lockar” mellan oss; han är helt… Karaktärerna är väldigt olika. Jag tror dock att jag blev hjärntvättad. Mina föräldrar skulle komma till stan på semestern och jag hade träningsplaner. Till vilket han sa: “Den där stavhoppsmannen där borta, han var extremt söt, eller hur? Det skulle vara en trevlig behandling för dig, eller hur? Tanken slog mig inte ens igen.

Senare skulle Helena stöta på Greg igen i samband med friidrottsträning, och den här gången skulle hon lyssna på hans pitch. Sedan, medan han var i USA med en träningspartner, pekade han och frågade: “Ser du den där lilla ungen där borta? Han berättade att han stavhoppade 5,50 fot på gymnasiet, vilket är otroligt.

Jag menar, du måste erkänna … Sant faktum: Han är en BMW-förare. Och eftersom vi är i USA, förväntar han sig inte att du ska stå för notan om han bjuder ut dig. Hon rekommenderar att ni två går på en dejt och säger lika mycket på luft.Våra skillnader är slående. Men hennes pappa, Duplantis, känner att hon är väldigt amerikansk på grund av hennes blonda hår, blå ögon och långa, vackra ben.

De två blev förälskade där och har fostrat den bästa stavhopparen i världen under de senaste 35 åren. Den legendariske Armand Duplantis har återvänt till sina rötter. Världsmästaren i stavhopp har återvänt för att bo hos sina föräldrar på grund av coronaproblemet. Han har använt sin trädgård som träningsplats för OS i Tokyo.

Han jämför det med att Rocky Balboa kommer tillbaka till sina rötter. Armand Duplantis, 20, avslutade inomhussäsongen med en vinst i Clermont-Ferrand, Frankrike, den 23 februari. För stavhoppsstjärnan avslutade det några galna veckor. Duplantis slog rekordet för den snabbaste 60-metersloppet den 8 februari med tiden 6,17 sekunder.

Duplantis blev den mest kända friidrottaren i världen och han diskuterade öppet sina planer för den kommande utomhussäsongen. Utomhus är det din bästa prestation krävs, därför ska jag ge allt, lovade han. Det är ännu okänt om det blir någon form av utomhussäsong.

Duplantis tränar nu i sin hemstads trådgård

Inomhus-VM i Kina, som skulle avgöras i mars, ställdes in på grund av coronaviruset när tävlingarna i Clermont-Ferrand valdes ut. Nu, bara fyra veckor senare, har infektionen spridit sig över hela världen. Duplantis försäkrar SportExpressen att han och hans nära och kära mår bra när de kontaktas. Duplantis träning inför utomhussäsongen och OS i Tokyo har dock inte gått så bra som tänkt på grund av den amerikanska regeringens försiktighetsåtgärder för att förhindra spridning av virus.

Istället har han återvänt till sina föräldrar, Greg och Helena, i familjens hus han växte upp i. Mina föräldrar ligger ungefär en timme bort från där jag för närvarande bor i Baton Rouge. Jag tränar normalt på LSU, där jag gick i skolan, men de stängde av hela campus, inklusive gymmet, så jag kan inte använda det. Nu när jag har kommit hem, förklarar han, tränar han i sin trädgård.

Vad är proceduren? På vissa sätt är det annorlunda. Det är annorlunda än vad jag förväntade mig under de kommande veckorna. En lokal gymnasieskolas idrottsarena är tillgänglig för användning, åtminstone tills vidare. Jag har träningsredskap utomhus som jag använder… Det finns ett litet stavhoppsställ här, eftersom jag inte kan hoppa så högt. Så jag kan fortfarande hoppa lite.

Duplantis utbrister, “Jag kan inte tro vad som händer”

Under de senaste veckorna har idrottsevenemang ställts in, flyttats eller ställts in över hela världen. Internationella olympiska kommittén har bekräftat att Tokyo-spelen börjar den 24 juli som planerat. Duplantis är säker på att titeln kommer att avgöras som planerat, trots det rådande klimatet av osäkerhet. Av praktiska skäl måste jag.

Om OS hålls i sommar vill jag vara så förberedd som möjligt. I den här typen av situation, snarare än att försöka gissa vad som kommer att hända, fokuserar jag på att förstå vad som nu äger rum. Detta är en skrämmande situation som jag inte har något att säga till om. Nu mer än någonsin är det avgörande att alla vidtar försiktighetsåtgärder för att begränsa spridningen av sjukdomar. Sedan måste Internationella olympiska kommittén (IOC) göra den ultimata uppmaningen om hur man ska gå vidare med OS.

Detta är ofta en dag i Duplantis liv

Duplantis måste behålla sitt nuvarande tempo tills vidare. Trots att han är inkapslad inomhus, insisterar han på att han är i bra form och kommer att förbli det “tills utomhussäsongen börjar” genom att träna i sin trädgård. Som Armand Duplantis uttrycker det, “Jag har någonstans att lyfta rester” nu när han och hans pappa Greg bygger ett provisoriskt gym på bakgården.

Precis som resten av världen har “Mondo” ännu ingen konkret plan för hur han ska spendera sin tid. Det här är långt utanför min liga, man… För att fördriva tiden tränar jag, hinner med på shower och chattar i telefon. I princip samma sak. Eftersom detta bara har varit fallet de senaste dagarna är jag fortfarande osäker på hur jag ska spendera min tid.

En sak är åtminstone kristall uppenbar för honom. Trots allt som händer håller han ögonen på priset: OS i Tokyo. Enligt min mening kräver framgång framåtplanering. Det förväntas att OS kommer att fortsätta utan problem. Det betyder att vad som än händer måste jag acceptera det.

Duplantis Föräldrar Skilda
Duplantis Föräldrar Skilda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!