Carl Hedin Flickvän

Carl Hedin Flickvän
Carl Hedin Flickvän

Carl Hedin Flickvän – Carl Hedin, född 1991 och för närvarande 31 år, är en mångfacetterad entreprenör och ryttarpersonlighet. Vi känner honom alla från hans populära och snabbt växande Instagram-konto. Förutom sin berömmelse online är Carl en dressyrryttare i världsklass, efterfrågad tränare och grundare av Eques Management.

Även hans bok Hästpojken (2021) och rollen som sommarvärd på P1 (2022) är aktuella. I följande intervju delar Carl med sig av sin bakgrund inom ridsport, beskriver en genomsnittlig dag på jobbet och ger råd till dem som är intresserade av en karriär som arbetar med hästar. Att min syster red och jag ofta taggade runt till stallet beror till stor del på mitt hästintresse.

Idrottshögskolans “prova olika sportkoncept” gav mig chansen att prova på ridning när jag var sju år. Min mamma brukade föra dagbok, och om du läser igenom den kommer du att se poster som “Carl försöker rida med idrottsskolan och vill fortsätta”. Efter det var jag fast besluten att gå på ridhögskolan, och jag har egentligen inte varit någon annanstans sedan dess.

Jag var nog bara 14 eller 15 år när jag bestämde mig för att jag ville jobba med hästar professionellt. Jag brukade cykla eller moped till stallet och dagdrömma om att bli hästtränare. Inte bara som ryttare i tävlingar eller företagare, utan som någon vars hela liv kretsar kring hästar. Jag har alltid föreställt mig att göra de saker jag tycker om att göra till fokus i mitt liv.

Efter att ha avslutat grundskolan och deltagit i ridaktiviteter under en tid tog du beslutet att flytta utomlands. Kan du ge oss lite bakgrundsinformation om dessa år? Vad tar du med dig?

Som helhet tillbringade jag fem år utomlands. Engelsmännen kom sist, efter Danmark och Tyskland. Jag har lärt mig mycket om livet i allmänhet, inte bara ridsport, och det har varit en underbar fördel. Eftersom det finns stora kulturella skillnader i hästhantering och ridteknik, fick jag en mängd kunskap under min tid utomlands. Men det är också bra för personlig utveckling eftersom du lär dig om olika kulturer, interagerar med nya människor och ser att världen inte är densamma som i Sverige. Ju längre tid jag har tillbringat hemifrån, desto mer har jag kommit att uppskatta var jag kom ifrån.

Vad fick dig att flytta, om alls? Var det för dina studier eller för att utveckla dina ridkunskaper?

Det var både, både, både och båda. Jag började i Danmark, där jag jobbade med hästar och så småningom blev jag ridlärling. Från en filosofisk synvinkel handlar det om att plocka upp lite sätt och skaffa sig en utbildning. Även om jag måste erkänna att jag har tagit på mig ridarbete för att komplettera min inkomst, har jag alltid sett det som en form av träning och ett karriärdrag.

Carl Hedin Flickvän

När jag var i England gick jag också på universitetet, där jag genomförde ett handelsexamensprogram med tonvikt på marknadsföring. Jag gick i den riktningen dels för att jag tycker att marknadsföring är otroligt fascinerande, och dels för att jag hoppades kunna införliva en del av det jag lärt mig i min egen verksamhet.

Allt jag gör och har gjort hittills har varit inriktat på att vidareutbilda mig och min kompetens så att jag kan försörja mig inom ridsportbranschen. 2013 etablerade jag Eques Management. När flera personer bad om min hjälp med sina träningshästar var jag tvungen att ompröva mina planer på att studera utomlands.

Så jag etablerade företaget och drev det i ungefär ett år innan jag flyttade till England; efter det låg den inaktiv tills jag äntligen bosatte mig tillbaka i Sverige. Det har gått cirka sex år sedan jag började arbeta med Eques Management. Att ha mycket pengar är inte därför jag började med att utveckla företag.

I mina tankar är verksamheten ett sätt att stödja mitt sätt att leva på ridsporten. Och så länge det varar är jag nöjd med det. Men om jag lyckas med att sälja hästar kan det leda till befordran och nya ansvarsområden inom organisationen. Jag tror dock inte att individer ska söka mig för att lära sig de mest effektiva metoderna för att driva ett företag.

Mitt mål har aldrig varit att göra Eques Management till en gigant. Jag är orolig att om jag slutade bry mig om hästarna, skulle jag sluta ta hand om dem med den omsorg och skicklighet de förtjänar. Trauma är den traditionella utgångspunkten. Wille, Carl Hedins favorithäst, har fått diagnosen kolik.

Hur det slutar får vi inte veta förrän i slutet av showen, trots att hästens liv är i fara och smärtan är hemsk. Sommarens tal av Hedin är ingen lycklig samvaro. Men många människor som går sin egen väg lever inte lyckliga i alla sina dagar eftersom samhället har sina egna sätt att straffa dem. Han är en pojke som på fritiden leker ensam med käpphästar och gosedjur eftersom han är otymplig i gruppaktiviteter.

När han äntligen börjar ta bussen på allvar kliver han “diskret” av vid föregåendesluta för att undvika gruppen ungdomar som har trakasserat honom. De grymma observatörerna missar dock ingenting. En “hästdåre” slängs ut genom bussfönstret efter honom. Han har kallats för namn som “jävla hästgay” hela sitt liv, och trots att han har en gaydar har han byggt upp en mur för att skydda sig själv.

Han skulle behöva erkänna att han är en “mindre värdig person” och ge dem segern om han kom ut. Bevisbördan ligger på honom att bevisa sin sexuella läggning. Att höra om en sådan fest är smärtsamt. Förutsatt att cyklingen gick smidigt. Däremot får han veta att hans framtid inte har något annat än stallet.

Han rycker upp sitt liv för att studera i England och utvecklar snabbt en ätstörning. Alltid, alltid, alltid dyster, med bekvämligheten av de vänliga djuren som reservplan. Efter lite fram och tillbaka är det de (eller kanske hans växande popularitet på Instagram) som äntligen övertygar honom att acceptera sig själv.

Han kommer sannolikt att gifta sig med killen han blir kär i. Några av raderna, som “Daxwax frans och hästar”, hänvisar till mobbarnas ölmagar och är ganska kvicka. Vi är alla skyldiga att självkarantäna och utöva social separation under dessa tider. Eurodressage har startat en “Hit & Run”-intervjuserie så att du kan lära dig mer om de mest kända dressyrryttarna och personligheter från hela världen på din fritid.

Carl Hedin, en svensk ryttare med flera färdigheter, har blivit ett onlinefenomen och en stor influencer. 2009 började han tävla internationellt med Wictory D på juniorryttarenivå i dressyr. 2015 tävlade han för Kataleis Vilja igen på en internationell scen, denna gång i kategorin Under 25. Efter att ha framgångsrikt sålt en dressyrhäst 2019 gick han över till internationell hoppning 2020, och tävlade Chabot och Memphis på CDI minor tour-nivå i den trevliga spanska staden Oliva Nova för några hopptävlingar med två hästar.

Vart går du tillbaka i tiden?

När jag var tre år gammal tog jag och min familj med vår hund för att träffa min mormor på sjukhuset. Carl Hedin gick av bussen tidigt så ingen skulle se honom åka den när han var liten. Han är nu en framstående figur inom ridtävlingsvärlden. Carl Hedin togs med av SVT till ett ridläger i Stockholm, där han träffade två unga män.

Carl Hedin tillbringade sin barndom i ridcentrets stånd. Män som red var få då som nu. Carl Hedin fann dock att det mest motstånd mot sina idéer kom från världen bortom stallet. När han klev av bussen vid stallet, “såg folk roligt på mig, sa taskiga saker och skrek”, hävdar han. Carl Hedin är numera en av de bästa dressyrryttarna i världen och en stor gestalt i Sveriges ridsportgemenskap.

Han och författaren Frida Bank har skrivit en bok, Hästpojken, om hans liv som ung som gillar ridning som hobby. Han menar att även om det är fantastiskt att så många av våra toppryttare är män, så är det också avgörande att belysa förebilder på vägen så att unga har någon att se upp till.

Carl Hedin Flickvän
Carl Hedin Flickvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!