Edward Blom Längd

Edward Blom Längd
Edward Blom Längd

Edward Blom Längd – Svensk arkivarie, gastronom, programledare, kock och författare Lars Edward Lucas Blom föddes den 22 oktober 1970 i Ekerö.

Biografi

Edward Blom gick på universiteten i Trier, Stockholm, Uppsala och Freiburg för att utbilda sig inom humaniora. Han gick på Stockholms universitet, där han tog både sin filosofiska grundexamen 1996 och sin arkivexamen 1999. Mellan åren 1997 och 2012 var han chef för Centrum för Näringslivshistorias specialprojekt och chefredaktör för Företagsminnen, bland andra roller. Sedan dess har han arbetat som egen företagare, föreläsare, författare och TV/radiovärd, främst med att diskutera matkonstens dåtid och nutid. Han och hans fru, Gunilla Kinn, har skrivit flera kokböcker tillsammans.

Blom blev känd 2009 tack vare TV 8-programmet Mellan skl och vaeg med Edward Blom, där han och Peter Andersson åkte på en roadtrip genom Sverige. De åt, drack och diskuterade viktiga ögonblick i svensk historia under en måltid. Från en gård i Gladsax, sterlen, framträdde folkloristen Jan-jvind Swahn på Edward Bloms gästinbjudan samma år.

Blom tjänstgjorde som domare i TV 3:s Stjärnkockarna 2010, och han var värd för P1:s Meny samma år hela sommaren. 2011 medverkade Blom i Breaking News med Filip och Fredrik i Kanal 5 och som programledare i matlagningsprogrammet Klockan åtta hos stjrnna. Flera svenska publikationer har publicerat hans verk, bland annat Dagens Handel, Entreprenör, Katolskt magasin och Tema Arkiv.

Fokus och företagshistoria innehåller båda kolumner av Blom. Sedan början av höstterminen 2018 har han regelbundet medverkat i Gry Forsells radioprogram Gry Forsell med vänner på Mix Megapol, typiskt sett på fredagar. Blom var en gång vice ordförande i Sveriges Katolska Historiska Samfund och är nu en av sällskapets grundare. Från och med januari månad 2023 kommer Blom att bidra till Svenska Dagbladets ledarsida.

Edward Blom Längd

YouTube och ljudprogram

Blom har fått nästan 50 000 prenumeranter på YouTube. Där diskuterar han 1800-talet och delar matlagningsfilmer. Baserat på en sändningsintervju med Blom blev videon till “När man festar, festar man” viral efter att ha lagts upp på YouTube-kanalen “Adam von Friesendorff” och fick så småningom över två miljoner visningar.

Tillsammans med sin kollega och nära vän Mats Ryd har Blom varit värd för podcasten “Edward Bloms smörgåsbord” sedan 2017. De delar med sig av kulinariska upplevelser, berättelser från sina resor, med mera som grupp. De tar också emot frågor från publiken.

musik

Bloms “Nu lagar vi julen” var den nionde mest spelade och delade låten på Spotify (globalt) från den 2:a till den 9:e december samma år. Blom framförde “Livet p en pinne” i den första semifinalen i Melodifestivalen 2018, där han hamnade på femte plats. Den hyllade kocken, författaren och tv-personligheten Edward Blom och hans fru Gunilla Kind Blom fick tre barn på tre år. Under det första året av deras äktenskap föddes alla deras tre barn.

Men innan dess hade paret redan bestämt att de skulle adoptera ett barn istället för att försöka skaffa en biologisk familj. Efter mer än ett och ett halvt års väntan fick Edward Bloms mycket höga kroppsmassaindex (BMI) att Socialstyrelsen beslutade att inte ge paret medborgarskap. Parets förhoppningar om att bilda familj krossades och deras redan svaga tillstånd förvärrades till följd av styrelsens beslut. När han intervjuades för tidningen Hemmets gjorde han detta påpekande.

Vi visste att vissa nationer inte skulle acceptera adoptivföräldrar med högt BMI, men vi hade ingen aning om att Socialstyrelsen övervägde att göra det till ett skäl för avslag. Du kanske inte kan adoptera ett barn om du har ett högt kroppsmassaindex. De detaljer han ger tidningen tyder på att meningen inte heller kan ifrågasättas, vilket skapar en kafkaisk situation.

Edward Bloms åsikt mot bakgrund av feedbacken

Edward Blom hävdar att hans vikt har varit en källa till ständigt förlöjligande från andra. Han är nere på soptippen på grund av all negativ feedback han får när han delar matfoton på sociala medier. Detta sker även när han laddar upp bilderna på internet. Det irriterar mig verkligen när andra människor gör intrång i mitt personliga utrymme eller ingriper i situationer där de inte har något att göra med. Han tror att det händer när jag kväver min egen potential och blir någon jag inte gillar.

Det är helt löjligt!”

Utöver det tycker han att det är oförskämt av andra att anta att han vet så mycket som de gör om allt, även om han är överviktig. Han tycker att det är oförskämt av andra att anta att han har dem på grund av sin egen brist på blygsamhet. Det är en sådan kränkning av min integritet när du öppet förlöjligar min vikt inför andra människor och insinuerar att det är farligt för min hälsa. Någon som är överviktig och agerar som om andra har kunskap de saknar är att vara otroligt okunniga. Och här var jag, omedveten om det faktum att jag har ett viktproblem!

Edward Blom sa att han har försökt bekämpa sitt överviktiga tillstånd vid några tillfällen genom att lägga ner mycket arbete, men att det inte har varit en lätt kamp för honom i en tidigare intervju med Niklas Svensson på Expressen. Reportern som ställde frågorna hette Niklas Svensson. Han nämnde också att innan han blev känd gjorde folk ofta kommentarer om hans vikt.

Sanningen att säga, det gjorde jag

Det fanns en tid i mitt liv innan jag blev känd som var mycket svårare. De fokuserar nu nästan uteslutande på Flashback för sitt skrivande och spekulationer. Det fanns en tid då främlingar i en stad kunde börja en lektion med dig och få dig att känna att du aldrig hade hört det förut, även om du hade gjort det.

När han var sju år gammal gjorde klasskamraterna narr av honom eftersom han var tvungen att träffa skolläkaren. Efter att han lämnade skolsköterskans kontor kvarstod problemet. Även om Edward Blom juridiskt sett är vuxen har han ändå blivit utsatt för kommentarer från främlingar om hans fysiska utseende.

Jag har upplevt en hel del fördomar under hela mitt liv. Den primära oron är inte att det leder till minskad livskvalitet medan personen fortfarande lever. Din död kan komma tio år tidigare än förutspått, men det är inte huvudproblemet. Den underliggande källan till detta problem är de utbredda fördomar och grymhet som allmänheten visar mot de som är överviktiga. Han säger till Expressen att han anser att hälsofascismen är en skadlig politisk doktrin.

Edward Blom hävdar att saker och ting var mycket värre innan han blev framträdande. Det verkar vara mer tolerans för hans utseende nu, samtidigt som han är medveten om att det fortfarande finns de som gör olämpliga kommentarer om det. Trots detta tror han att folk är mer accepterande av honom på grund av hur han ser ut.

Människor som är överviktiga talas ofta om på ett nedsättande och nedlåtande sätt i olika tv-program. Du bör hålla dig borta från dessa shower till varje pris. Det är ännu värre när lärare som hanterar överviktiga elever generaliserar om överviktiga som olyckliga misslyckanden. Dessutom säger han till Expressen att det är löjligt att kirurgiska ingrepp framställs som ens exklusiva alternativ för att uppnå uppfyllelse.

Att operera gastric bypass är inget som Edward Blom planerar att göra någon gång snart. På grund av den chockerande höga dödligheten har han kommit till denna slutsats. Att inte hantera andras negativa åsikter är den verkliga utmaningen med att vara överviktig. Problemet är inte att övervikt är obekvämt. Han säger till Expressen att det stämmer att jag hade det bättre om jag inte behövde stanna upp och hämta andan när jag klättrade på den här kullen, men att just den här kullen inte är jorden själv.

Universiteten i Trier, Stockholm, Uppsala och Freiburg var alla en del av Edward Bloms liberala konstutbildning. Dessa fyra läroanstalter finns alla i Europa. Han avslutade sina grundutbildningar 1996 och fick en kandidatexamen i filosofi från sin tidigare skola. Han arbetade på Centrum för näringslivshistoria från 1997 till 2012, och tjänstgjorde i flera funktioner, inklusive chefredaktör för Corporate Memories och chef för särskilda initiativ. 2012 sa han upp sig från sin tjänst där.

Sedan dess har han etablerat sig som en auktoritet på matens och dryckens historia genom sitt arbete som talare, författare och TV/radiovärd. Hans firma är känd som Edward Blom & Company. Gunilla Kinnhe är krediterad som medförfattare i kokböckerna som hennes man, Gunnhe, har skrivit med henne. TV 8:s 2009-serie Between bowl and wall med Edward Blom gjorde Blom till berömmelse efter att han gjorde ett framträdande. Peter Andersson följde med Blom runt om i Sverige under hela presentationen.

Parallell kulturutveckling i Sverige

När de åt och drack diskuterade de Sveriges kulturarv. Samma år samarbetade folkloristerna Edward Blom och Jan-Ojvind Swahn i ett gästinlägg för en serie publicerad på Osterlen. Gladsax-gården där artikeln har sitt ursprung. Sommaren 2010 var Blom värd för P1-matlagningsprogrammet Meny och var domare i TV 3:s kökstävling Stjarnkokkarna.

Dessa två program debuterade båda 2010. Blom var värd för den kulinariska showen Klockan oat med stjrnna på Kanal 5 2011 och var stammis i nyhetsprogrammet Breaking News med Filip och Fredrik. Filip och Fredrik är nyhetsankare i deras show Breaking News. Du kan se båda dessa program på kanal 5. Förutom Dagens Handel, Entrepreneur, Katolskt magasin och Tema Arkiv har han låtit publicera artiklar i en mängd andra tidskrifter. Bloms bidrag till trycket har varit mest anmärkningsvärda i Fokus och företagshistoria.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!