Emilia Brangefält Sjuk

Emilia Brangefält Sjuk
Emilia Brangefält Sjuk

Emilia Brangefält Sjuk – Tragiskt nog har löparen Emilia Brangefält gått bort; hon hade precis vunnit guld på SM och brons på VM. Svenska Friidrottsförbundet rapporterar att 21-åriga Emilia Brangefält begick självmord den 13 november. Tragedin är djupgående. Jag har svårt att hitta ord, medger Kajsa Bergqvist, kapten för svenska friidrottslandslaget.

Förra året tog långdistanslöparen Emilia Brangefält SM-guld och VM-brons; i somras slutade hon femma i VM. Tragiskt nog har hon gått bort vid en ung ålder av 21. Efter att ha lidit av svår psykisk och kroppslig smärta under ganska lång tid tog Emilia sitt liv den 13 november. Det är tragiskt på en djup nivå. På Svenska Friidrottens hemsida uttryckte förbundskapten Kajsa Bergqvist sin svårighet att hitta rätt ord.

Det stod klart för mig att Emilia var en underbar person – en ljus, vacker, lysande ung kvinna med en ljus framtid framför sig – även om jag inte kände henne personligen, fortsätter hon med att säga. Svenska friidrottsförbundet uttrycker sina djupaste kondoleanser till Emilias familj och vänner i denna tid.

Klubben Emilia är i sorg

Emilia Brangefält var medlem i Västerås FK, en klubb som är djupt ledsen över beskedet. Organisationen beskriver sig själv som “en förening i sorg och sänder all vår kärlek och styrka till Emilias familj” i ett webbinlägg. Sportfans sörjer förlusten av Sara Wedlund när de reflekterar över löparens enastående karriär och hennes modiga kamp mot sjukdom.

För både Löparsverige och mig är detta ett chockerande besked. Många människor kan relatera till din smärta och förlust. Från vår tid tillsammans på spårlandslaget minns jag och mina vänner vilken livlig, positiv och populär person hon var. Hennes karisma hjälpte truppen att lyckas. På Svensk Friidrotts hemsida uttryckte Karl Alvedal, landslagsledare för traillaget, hur overkligt det känns att hon faktiskt är borta.

Emilia Brangefält Sjuk

Överväg att donera till Suicide Zero, en svensk ideell organisation som försöker få slut på den tragiskt höga självmordsfrekvensen, genom Emilias minnessida. “Ni som känner min syster vet att hon är enormt ambitiös, envis, glad och framför allt stark”, säger Emilias bror Adam Brangefält på Instagram. Starka människor behöver dock hjälp utöver det. Den 12 november 2023 går du gärna över till psykvården.

Något som förgyller en annars trist dag. En endagsfix för att förbättra din atletiska prestation. Att hjälpa någon att hitta glädje i framtiden. Men du hölls utom räckhåll. att återvända till ditt hem och frånvaron av alla omkring dig gjorde att du var ensam. Istället för en hel hand, ta med dig tankar om problem, oro och ångest hem.

Medan du fortfarande hade ont, den 13 november 2023, tog du beslutet att avsluta ditt liv och fly denna planet. Jag skulle ha gissat att det också skulle vara slutet; ditt liv blev tragiskt kortat. Du har en obeskrivlig kärlek till dunsporter, och det var ett nöje att flytta med dig. En kärlek till friidrott som vi ständigt har delat. Genom våra resor skapade vi vackra ögonblick, gjorde vårkurser och vandrade hundratals kilometer.

Och ändå är kärlek inte lätt. När din tillgivenhet för det du älskade mest på ett grymt sätt tas ifrån dig, både fysiskt och känslomässigt. Du misslyckades med att dyka upp. En kärleksfull katt och ett glatt barn gör vår familj komplett. I oktober förra året, i Thailands hetta, vann en femteplats vid årets Trail-VM brons på VM. Vi tänker på dig. Våra långvariga övertygelser om nära och kära genomgår en förvandling.

Det betonar också det avgörande förebyggande arbetet som SuicideZero bedriver. Emilia Brangefält tog Silvermedaljen och Guldet i SM förra året. Nyheten om att markägarna förlorat tjugoen år kom äntligen i söndags. Det här är en riktigt sorglig situation. Utifrån vad Kajsa Bergqvist säger har hon problem med att lokalisera något. Emilia Brangefält var en duktig löpare i sporten hon älskade, trailrunning. Hon tog hem guldet i SM och bronset i VM när hon tävlade i Thailand.

Tyvärr finns den talangen inte längre. Enligt Svenska Friidrottsförbundet hade hon lidit av psykiska och fysiska hälsoproblem i månader innan hon förband sig den 13 november. Jag kände inte Emilia direkt, men jag hörde att hon var en söt, oskyldig kvinna med en ljus framtid. Svenska friidrottsförbundets chef Kajsa Bergqvist skickade kondoleanser till Emilias familj och vänner.

Den berömda sångerskan Jessie Diggins fick ett återfall under sommaren i år. Just i detta ögonblick kommer amerikanska spelare att börja ställa upp i Ryssland för VM-semifinalerna. Trots att hans sjukdom har spelat roll. På det nya året hoppas jag kunna börja om på nytt. På sidan 53 tar jag Mickeys råd och tillämpar det på mitt eget liv. Att se tillbaka är nödvändigt innan man går framåt, står det. Kan du berätta för och nackdelar? Vem imponerade mest på mig och servared som ett utmärkt exempel att följa?

Jag har lärt mig mycket om löparnas liv genom att prova många olika raceshapers i år. Och det är fantastiskt att kunna testa något annorlunda, även om jag har svårt att lyfta vikter vid 40 års ålder. Att skaffa nya vänner i de mest avlägsna högländerna har varit föremål för mycket diskussion den senaste tiden.

I början av våren fördes liket till Kanarieöarna för en rättegång känd som Transgrancanaria. Jag gav också en 9-kilometers löpning i ett bergsevenemang i Verbier, Schweiz, mitt bästa slag. Banan gick från 1 200 meter till nästan 3 000 meter på höjden. Det fanns två enorma mentala och fysiska utmaningar, men det fanns andra raser som lämnade en bestående känslomässig påverkan och gav enorm motivation.

Det är min förhoppning att jag efter dessa två evenemang ska kunna se fram emot att testa det som många ultratrailers kallar UTMB. Under min tid på distanstestet Ultra Trail du Mont Blanc hörde jag många personer diskutera behovet av att sätta ambitiösa och detaljerade mål för det kommande året. Men även om jag skulle kunna ta mig dit via punkter och mediakontakter så känns den stora sträckan på nästan 100 mil med mer än 10 000 höjdmeter för mycket.

Som ultralöpare är jag här för att erkänna mina mest grundläggande begränsningar. Efter mitt senaste 100-milslopp, Kullamannen, som har betydligt mindre höjdökning än UTMB, planerar jag att anstränga mig för att besöka en av de kortare sträckorna. Efter att ha gått tillbaka i tiden ett år visade sig backmannen vara en besvikelse. Efter det insåg jag att skådespeleriet i filmer kunde vara mer mentalt påfrestande än jag hade räknat med. Även utan Kullamannen klarade jag av det i år.

Även om min landning inte var perfekt, var det ändå en djupt personlig upplevelse att lösa det. Även om det är viktigare att sluta på första eller andra plats än resultatet, är poängen att gå över mållinjen till slut. Mina tankar vandrade under hela maran, och jag kom inte i mål heller. När jag ser tillbaka, men jag kan ta hjärtat i det faktum att det troligen berodde på utmattning och brist på energi mer än någon annan faktor.

Bosön är platsen för det årliga landslagslägret som äger rum i början av året. Det hänger samman med att organisationen, Ultradistans.se, har en egen årsbok. Följaktligen sänktes den och årsmötet 2022 måste vara “online” – men det var fortfarande ganska nära. Som hänt otaliga gånger tidigare började superåret 2022 med att Johan Steene valdes till föreningens ordförande.

Vid en konferens i Trollhättan 2006 var det uttalade målet att skapa Kommittén för ultradistanslöpning (KUL) med målet att ge svensk ultralöpning den respekt den förtjänar inom svensk idrott. Även om det egentligen är ett fullmäktige är KUL fortfarande ihågkommen av nämnden. Som medlem i Svenska Friidrottsförbundet kommer vi att kunna representera Sverige på internationella tävlingar, officiella åtgärder, 100-kilometer och 24-timmars löparrekord med mera.

Man kan anse att detta mål uppnåddes när det första 24-timmars-VM hölls i Skövde 2021. Ljungskile stod värd för det första världsmästerskapet någonsin i Ultraleden 2021. Folket på ultradistans satte sig för att se till att idrottsförbundet inte skulle bara erkänna men också stödja ultralöpning som en legitim sport.

Arbetet är noggrant och orubbligt. Gruppen begärde 2022 att den svenska regeringen skulle upprätta ett nytt officiellt rekord för den kortaste tid som någonsin registrerats i Sverige – mindre än 24 timmar. Kanske var det då de insåg att något var fel. I ljuset av detta gör Ultradistance Association sitt bästa för att hjälpa andra organisationer som är värd för ultramaraton och andra långdistanslöparevent genom att hjälpa till att standardisera reglerna för officiella mästerskapslopp och öka medvetenheten om utmaningarna med att springa distanser som 100 km.

Vidare strävar föreningen efter en dopingfri sport och huvuddelen av medlemskostnaderna är avsedda för dopingprov. Under Lotta Thörns ledning lade landslaget mycket pengar på mästerskapsåret 2022 för att så många löpare som möjligt skulle kunna klara kvalsträckorna 100 km och 24 timmar. Växjö är hem för en plats i Personal Records Competition (PRT) 2021 som syftar till att lokalisera potentiella landdrycksoffer i närheten av de kvalificerade gränserna för att få en landass.

Herrarna fick avsluta VM 100 km på 6 minuter och femtiosju sekunder, medan kvinnor fick vänta tills klockan slog 8 minuter och fem sekunder. För att kvalificera sig till EM 24 timmar var damerna tvungna att tillryggalägga 215 km och herrarna 235 km. Att se den nationella truppen i aktion var en otrolig upplevelse som satte krydda på evenemanget för alla inblandade. Martin Sharpe (243,6 km) och Magnus Rabe (256,2 km) var de två män som gick över 235 km kval.

Emilia Brangefält Sjuk
Emilia Brangefält Sjuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!