Erik Videgård Sjukdom

Erik Videgård Sjukdom
Erik Videgård Sjukdom

Erik Videgård Sjukdom – Med tanke på att han föddes den 13 augusti 1960 fyller Erik Videgrd 63 år sommaren 2023. Erik Videgrd har drivit ett flertal barer genom åren, bland annat Östra, Videgrd och Fjäderholmarnas krog. 2017 skildes Erik Videgrd och Kajsa Videgrd, vilket Expressen då tog upp. Jack och Max är två av Erik Videgrds barn med Kajsa Videgrd.

Gick Erik Videgrds käke av när han var sjuk i cancer?

Erik Videgrd hittade ett mindre sår på tungan våren 2010 och fick rådet att undersöka området. Enligt Allas visade en biopsi att kocken hade en malign utväxt i vänster tonsill. Han behövde både kemoterapi och strålbehandling, och i september samma år ansågs hans behandling vara avslutad. Det visade sig dock senare att Videgrds käkben hade börjat försämras.

Trots att han fick terapi i en tryckkammare fortsatte hans tillstånd att försämras och under en resa till New York sommaren 2011 sprack hans käke. Jag försökte uttrycka hur plågsamt smärta jag hade, men jag kunde inte göra det på grund av dränering och en trakealkanyl i halsen. Som ett resultat blev jag tvungen att ligga där i vånda i tre dagar innan de till slut förstod och höjde mängden. Videgrd har tidigare meddelat Allas att rehabiliteringsperioden efter operationen han senare behövde genomgå för att ersätta käken var svår.

Även om kocken nu ses som frisk fick operationen honom att se annorlunda ut, vilket gör att han hela tiden påminns om vad han har varit med om. Det känns ointressant och utseendet har ändrats, men jag tänker inte på det. Tidigare tyckte jag att det var jobbigt att andra letade, men nu har jag inget emot det. Vuxna frågar nästan aldrig om vad som hände. Barn frågar mer direkt, därför svarar jag dem efter att de frågat. Han sa till Allas, “Jag tycker inte att det är ett jätteproblem, jag tycker att det är bra att fråga, då avdramatiseras hela situationen.

Var Erik Videgrd en del av konflikten mellan kockarna?

Erik Videgrd deltog i TV4:s “Kokkarnas kamp” 2017. Säsongen vanns av Tareq Taylor. Hemligheten till ett långvarigt äktenskap, enligt Niklas Ekstedt: “Argumentera aldrig”

Är Erik Videgrd med i SVT-serien Vilda kockar?

Erik Videgrd är en av de tävlande i “Vilda kockar” på SVT under sommaren 2023. Han slår sedan ihop med Lisa Lemke för att tävla mot Zeina Mourtada, Filip Poon, Erik Brännström, och Leila Lindholm. Kocken har också en dotter från ett tidigare förhållande som heter Felicia. En förödande sjukdom som Erik Videgrd upplevde för några år sedan förändrade hans liv drastiskt. Han diskuterade den utmanande kampen och hur han ser nuet som sjuk tid i en intervju med Allas.

Den välrenommerade krögaren Erik Videgrd medverkar ofta i TV4, Nyhetsmorgonstudion och andra program.Den välkände krögaren och kokboksförfattaren jobbar hårt i köket och visar en mängd utsökta rätter. Förutom att inspirera sin publik delar han också med sig av en mängd tips och taktiker för att få största möjliga mat.

Erik Videgård Sjukdom

Erik Videgrd har etablerat ett gediget rykte för sig själv inom området över tid. Han grundade omtyckta matställen i Stockholm och skapade en rad utmärkta kokböcker. Dessutom grundade han Svenska Sommelierförbundet och har vunnit både SM och VM. Han är också en av dess grundare. Resan har dock inte alltid varit lätt; 2010 hörde han ett budskap som skulle ha varit svårt för de allra flesta människor att förstå.

Om cancer, Erik Videgrd

Det var uppenbart att han hade cancer i munhålan efter att ha undersökts av tandläkare och toppspecialister. Enligt Allas var diagnosen allvarlig och fick en trea av fyra. Lyckligtvis gick proceduren smidigt. De var ganska duktiga eftersom mitt smaksinne fortfarande är närvarande och faktiskt är betydligt bättre än det var.

Det är dock sannolikt också relaterat till att jag sondmatades under ett helt år, vilket gav mina smaksinnen vila. Jag är ganska tacksam över att jag kunde kontrollera min tunga. I en intervju med tidningen 2018 konstaterade han att personer med samma diagnos var tvungna att opereras för att få bort hela eller delar av sina tungor, vilket skulle ha varit katastrofalt.

Erik Videgrd, 57, har drivit ett antal välrenommerade matställen under sin karriär, bland annat Öster på Stureplan, Fjäderholmarnas krog och Diana i Gamla stan. Han är nu en av de åtta tävlande i “Kokkarnas kamp” på TV4. Han kallar det ett utmärkt program att spela in. Egentligen är det något av det mest underhållande jag någonsin gjort för media. Alla kom överens och det var sådan enighet från första dagen. Han hävdar att kemin inte liknade något du någonsin hade stött på.

försökte hålla tungan

Det har varit många ömma stunder och många tårar av denna närhet. Inte minst när Erik diskuterar sin strupcancer i kvällens show. Sex år efter sin diagnos genomgick han omfattande terapi. Både kemoterapi och strålning användes. De ansträngde sig för att bevara tungan för att rikta strålningen så långt som möjligt till käken. Tumören försvann efter behandlingen. Men problemen kom tillbaka. Efter en tid upptäckte Erik Videgrd att han bara kunde öppna käken något. Hans käkben höll på att dö, enligt läkarna. Han placerades sedan i en tryckkammare i ett försök att vända situationen.

Medan han var borta kollapsade käken

Det ofattbara inträffade när han och hans familj var på semester i New York. Käken brister mitt i natten. Om du visualiserar en spröd, torkad gren. Vaknade du till detta? Ja, jag kände bara en smäll i käken när jag vaknade. Efter att ha kämpat där i ytterligare en vecka återvände vi till Sverige och jag åkte till Karolinska för att ha en skena för att hålla upp benet. Erik ser sig själv som tuff. När man får den typen av behandling, hävdar han, förvandlas man till det.

Kvällen i New York var hemsk. Men det var inte förrän efter ingreppet som han upplevde sin värsta smärta någonsin. Han fick då en alldeles för liten mängd morfin och fick en bit vadben kirurgiskt placerad i ansiktet. Det var det värsta jag någonsin gjort. Jag började med en dos smärtstillande medel som var en sjättedel av vad jag hade tagit tidigare. Jag kunde inte tala eller röra mig eftersom jag hade en slang i halsen. De första två dagarna var som att leva i helvetet. När han äntligen fick rätt dos var smärtan under kontroll.

förbättrad smak jämfört med före maligniteten

Han slutade röka efter att ha fått veta att han hade cancer, vilket är en annan bra sak i den utmanande och hjärtskärande berättelsen. Det var slutet på 25, 30 år av rökning. Lustigt nog har min smak blivit bättre efter att jag fått cancer. både för att jag sondmatades där i ett år och delvis på grund av rökningen. Jag har nu fått nya smaklökar eftersom mina smaklökar har återhämtat sig. Det är underbart att min smak blivit så akut känslig, konstaterar han. I kväll klockan 21.00 sänds “Kokkarna Kamp”s andra avsnitt av sin sjätte säsong i TV4.

Bill Clinton och Vladimir Putin har båda ätit på hans berömda restaurang. som lagade mat i Hollywood när han inte kunde äta. Dessutom hjälptes Erik Videgrds återhämtning från cancer av matlagning. Hem & Hyra fick tillgång till hans personliga hyrkök. Erik Videgrd bär ett band runt handleden där det står “fan cancer” i silver och svart.

Han hade cancer i halsen för några år sedan, och följderna var så allvarliga att han fick tillbringa ett år med sondmatning. Dessutom fanns det en chans att smakreceptorerna kan vara permanent skadade, vilket skulle vara katastrofalt för en kock. Hans armband fungerar som en ständig påminnelse om hans kamp.

När jag var som lägst tillbringade jag dagar med att sitta i sängen i ett hörn och inte göra någonting. Jag fäste blicken på en plats på väggen. Jag blev illamående bara av att se folk smutta på vatten. I sexrumslägenheten på stermalm i hjärtat av Stockholm välkomnar Erik Videgrd gäster. Han tillbringade femton år i en hyresrätt. Hemmet har anor till 1800-talets sista decennier. Stjärnparkett, stuckatur och fyra meter i tak finns.

Grafiska tryck och stilleben av mat från kokböcker visas på väggen. Flera svenska band har signerat inspelningar i vinylsamlingen. Han ledde turnéer för bland annat Olle Ljungströms Reeperbahn, Europe och Boppers under sin tid som ljudtekniker och turnéchef. Erik Videgrd slutade sitt jobb som musiker efter att ha fått sitt första barn och började jobba i Stockholms krogbransch. Coq Blanc, East, Fjäderholmarnas krog och Halv trappa plus grd, som introducerade det västkinesiska Sichuan-köket i Sverige, är bara några av hans prestationer.

Detta var innan han flyttade österut 2006 för att driva en restaurang utanför Sankt Petersburg där kunderna var president Medvedev och premiärminister Putin. Enligt Erik Videgrd hade Putin en egen servitör och konsumerade hela den rostade entrecôten. Strax efter det, medan han arbetade på Hotel Lydmar i Stockholm, tog han hand om Tony Blair och Bill Clinton.

Helt plötsligt pratade Clinton och Blair om Putin och Medvedev med mig när jag stod där. Jag funderade: “Wow, händer det här verkligen?” Erik Videgrd beskriver hur Clinton hackade upp allt först och använde en gaffel för att äta, som det är brukligt för amerikaner. Istället för att ta vinglaset i foten tog han tag i bägaren med båda händerna.

För att etablera en koppling började Tony Blair äta på liknande sätt. Efter att ha tillbringat tre år på resa till Ryssland återvände han till Stockholm och började laga Sichuan-mat ännu en gång, denna gång i sin lägenhet. I sitt vardagsrum startade han en halvhemlig middagsklubb till vilken tidigare deltagare, vänner och främlingar välkomnades en gång i månaden.

Erik Videgård Sjukdom
Erik Videgård Sjukdom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!