Fredde Granberg Sjuk

Fredde Granberg Sjuk
Fredde Granberg Sjuk

Fredde Granberg Sjuk – Skådespelaren Fredde Granberg var bara 26 år när han fick diagnosen testikelcancer och behövde aggressiv behandling. Freddes dåvarande flickvän blev gravid när han blev sjuk, mot alla odds, men hon gick i förlossningen två veckor för tidigt och de förlorade barnet. Det var hemskt, sa han Allas, en sensation han aldrig skulle glömma.

Fredde Granberg har under flera decennier roat svenskar i sina roller som skådespelare, dramatiker och regissör. Hans komiska verk som Hem till Midgrd, Dr Mugg, Ronny och Ragge och Kommissarie Späck har underhållit svenskar i alla åldrar sedan 1990-talet. Fredde Granberg har alltid varit en tydlig komisk skådespelare, men han har också haft sin del av tuffa tider.

Han var bara 26 år när han fick diagnosen svår testikelcancer, bara några år efter Ronny och Ragges banbrytande arbete. Sommaren 1997, när cellgiftsbehandlingen var som värst, mådde jag sämre än jag någonsin gjort tidigare. Min utmattning hade gjort mig omotiverad. I en stor intervju med Allas förklarar han, “När mitt hår började falla av och det nya babyhåret började växa in var det nästan som att bli född på nytt.”

Fredde Granberg förlorade ett barn. Skådespelarens fästmö blev gravid mot alla odds några år efter att han avslutat cancerbehandlingen, trots att det fanns en stor möjlighet att han skulle bli steril på grund av terapin. När Fredde fick reda på att han skulle bli pappa blev han överlycklig.

Skådespelaren Fredde Granberg (nu 49) fick diagnosen svår testikelcancer när han bara var 26 år gammal. Stella, nu 15, och hennes tvillingbror och -syster, Dante, 6 år, är hans barn nu. Han är förberedd på ett liv utan avkommor. Jag är djupt ödmjuk och uppskattande. Sedan finns det dagar då du inte kan låta bli att besatta dem. Fredde är i Vivels konditori i lvsjö, söder om Stockholm och dricker “snörskaffe” en söndagseftermiddag.

Han och hans familj med fru Carola och barnen Stella, 15, och tvillingarna Molly och Dante, 6, bor i en villa från 1960-talet inte långt borta. Sedan tvillingarnas födelse har de kallat det hem. Då blev det för trångt i Freddes korttidslägenhet i Stockholm på S:t Eriksplan. Vi kunde inte få plats med dubbeldäckarvagnen inuti gallerliften. Under de sex månader som vårt hus renoverades nöjde vi oss med mina päronträd som vårt tillfälliga hem.

Fredde Granberg Sjuk

Om att vara introvert pratade Fredde Granberg med

Arbetet är något han tycker om att göra på fritiden. När jag har tid att sitta och lyssna på ljudböcker, berättelser eller snacka om en äldre man känner jag mig mest tillfreds. Fredde har kommit över tiden med att han är introvert. Efter att ha undersökt olika personlighetstyper insåg han varför umgänget dränerade honom så mycket.

Hur mycket jag än försöker så kan jag inte få påfyllning. Att vara autentisk ger mig styrka. Jag trivs när jag får tid och utrymme att koncentrera mig på mitt skrivande.Det har hänt mycket hemskt med Fredde Granberg. Han drabbades av cancer som ung kille och förlorade sedan en graviditet. Det slutar dock med att Lotta Gray möter en positiv tänkare.

Han kom knappt några minuter för sent till stermalmen Café Mocco. Hon sträckte sig efter en kopp kaffe medan hon körde fingrarna över luggen. Fredrik Jörgen “Fredde” Granberg, 45, och hans föräldrar och syster Carolin, 38, växte upp i Huddinge, en förort till Stockholm. Kärnfamiljsorienterat radhus i hjärtat av mjölklandet.

Den trevligaste delen av mitt liv var att få umgås med min pappa, som var serieredaktör för Fantomen och andra titlar på Semic. Enligt honom hade hans farfars engagemang i amatörteater en djupgående effekt på hans uppväxt. Fredde gick på Huddinge Primär och Södra Latin i staden. Han underhöll sig själv i huset genom att skriva parodier på Monty Python.

Peter Settman, skytten, var 47 år gammal; han träffade honom i skolan, där han samlade skisser i pizzakartonger. Från början var de inte Bund-is. De två stötte på varandra en dag efter skolan trots att de var medlemmar i rivaliserande gäng och Fredde var en regelbunden artist på fredagens sammankomster.

Han drev ett produktionsbolag och jag lät honom veta att jag sysslar med att skriva. Vi delade på en kamerauthyrning och började jobba med att producera saker. Presentatörer för “Sommarlov” var eftertraktade när Växjö ungdomsprogramsarrangörer letade efter nya talanger. Därefter blev de storspelare i “Gerilla TV-Lajv” och blev kända för att utveckla de mycket älskade Ronny och Ragge.
Det var verkligen en lycklig olycka; de var underordnad framgången för showen.

Modeflugan försvann fram till sommaren 1993, efter att ha varat i cirka 2,5 år. Fredde hade tappat intresset. Mina tankar började vandra och jag önskade att jag kunde avsluta upplevelsen medan den fortfarande var spännande. Vi uppfann nya människor, fortsatte med att köra lastbilar och gick med huvudet först in i våra olika ansträngningar.

Han drev ett produktionsbolag och jag lät honom veta att jag sysslar med att skriva. Vi delade en kamerahyra och började jobbak producera saker. Presentatörer för “Sommarlov” var eftertraktade när Växjö ungdomsprogramsarrangörer letade efter nya talanger.

Därefter blev de storspelare i “Gerilla TV-Lajv” och blev kända för att utveckla de mycket älskade Ronny och Ragge. Det var verkligen en lycklig olycka; de var underordnad framgången för showen. Modeflugan försvann fram till sommaren 1993, efter att ha varat i cirka 2,5 år. Fredde hade tappat intresset.

Mina tankar började vandra och jag önskade att jag kunde avsluta upplevelsen medan den fortfarande var spännande. Vi uppfann nya människor, fortsatte med att köra lastbilar och gick med huvudet först in i våra olika ansträngningar. Jag åkte till Huddinge sjukhus, där de diagnostiserade bursit och skrev ut penicillin, vilket i slutändan inte hjälpte.

Andra gången jag gick till akuten röntgade de mig och beordrade mig att träffa en specialist. Det var varmt och kallt här inne samtidigt. Aggressiv testikelcancer, visar det sig. Snabbt togs jag in för operation. Kemoterapi följde efter det. Efter att ha varit i chock i en vecka kraschade hans immunförsvar och han blev sjuk så fort han lämnade sjukhuset på sin lediga vecka.

Läkaren sa till mig att jag hade en rättvis prognos trots tumörens aggressivitet; Jag hade aldrig känt mig så hemsk som jag gjorde den sommaren 1997. Fredde Granbergs första barn gick bort strax före förfallodagen på grund av komplikationer till följd av testikelcancer. Hans svårigheter var äntligen över när han hittade Carola. Hans senaste verk inkluderar julkalendern Panik i tomtelandet och tv-serien Finaste familien. Dessutom skriver han just nu på nästa avsnitt i Doctor Mug-serien.

Den tredje säsongen av TV4-komediserien Finest Family har Fredde Granberg i en ny karaktär. Den svenska tv-julkalendern med Per Andersson och Pernilla Wahlgren spelas in även i hans regi som manusförfattare. Tycker du att det är konstigt att försöka skapa julstämning just nu? Ja, men att tänka på tomtar och snö när man skrev manus i somras gjorde det desto mer minnesvärt, säger Fredde med ett skratt.

Innan Barna Hedenhös hittar på julen dök han upp i kalendern J akten p tidskristallen som skådespelare. Den här, till skillnad från alla andra, är en korsning mellan en sitcom och en saga, och allt utspelar sig hemma hos Nordpolen, tomten och tomten. Det är avgörande att det har en julkänsla över sig, men när jag skriver och regisserar vill jag växla upp saker och prova nya saker.

Hedlund, Hanna och Hellenius, David

I tv-programmet Finaste familien flyttar David Hellenius och Helena af Sandebergs karaktärer in granne med Fredde och Hanna Hedlunds familj. Vi spelar rollen som det irriterande paret utan begrepp om personligt utrymme. Han skämtar om att hur hårt vi än trycker in så kan de inte bli av med oss.

Även om Fredde har haft några “intressanta” grannar tidigare, har han inget annat än “superbra” upplevelser i sitt nuvarande kvarter i lvsjö. Sen har jag ingen aning om hur de värderar mina nära och kära! Men vi kommer bra överens och håller en varm och välkomnande miljö, så jag antar att åtminstone folk tycker att vi är okej, tillägger Fredde.

Testikelcancer var ett problem för Fredde

Vid 26 års ålder fick Fredde diagnosen testikelcancer. En av kulorna träffade mig i pungen, och jag såg att den var betydligt större än den andra. Därför åkte jag till Huddinge sjukhus för behandling. De diagnostiserade bursit och skrev ut antibiotika när jag först gick in. Det var dock värdelöst. Detta krävde en röntgen, och det var där som mina läkare upptäckte att jag hade en mycket aggressiv form av testikelcancer. Det var förödande nyheter, även om prognosen var utmärkt och de försäkrade mig att jag skulle klara mig.

Fredde Granberg Sjuk
Fredde Granberg Sjuk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!