Fridolina Rolfö Partner

Fridolina Rolfö Partner
Fridolina Rolfö Partner

Fridolina Rolfö Partner – Ett av de lysande ljusen på det svenska damlandslaget i fotboll är Fridolina Rolfö. Hon är en stjärnspelare för det berömda FC Barcelona. De fem viktigaste fakta om spelaren listas nedan. När det kommer till damfotbollen i OS har Sverige varit oslagbart hittills. De besegrade Australien med 1-0 i måndags och gick vidare till mästerskapsmatchen som ett resultat. Fridolina Rolfö är en formidabel spelare för klubben och gjorde matchens ensamma mål. Nyheter24 ger fem måste-veta fakta om superstjärnatleten.

Vad har Fridolina Rolfös för ålder?

Fridolina Rolfö är 27 år, hon fyller år den 24 november 1993. Hon föddes till Ellinore Andersson och Lars-Inge Rolfö i Kungsbacka, där hon växte upp. Hennes äldre syskon heter Daniella, medan hennes yngre syskon heter Julius.

I vilka trupper deltog Fridolina Rolfö?

Rolfö har tidigare uppgett att det var hennes syster som uppmuntrade henne att satsa på fotboll. Hon kom först med i IFK Fjärs flicklag innan hon gick vidare till Tölö IF 2009. Två år senare, 2009, tog hon steget till seniorlaget för den svenska klubben Jitex BK, där hon var kvar till 2013. Året därpå tog Rolfö kom till Linköpings FC, där hon gjorde ett mål i en seger över Liverpool i UEFA Women’s Champions League.

Mot Liverpool i oktober 2014 gjorde hon hattrick och Linköping gick vidare till nästa omgång med 3-0. Rolfö tillbringade åren 2017-2019 som medlem i Bayern München, ett tyskt fotbollslag. Hon flyttade senare sin lojalitet till VfL Wolfsburg, en annan tysk klubb. Det var uppenbart att Rolfö var redo att ansluta till FC Barcelona till sommaren 2021.

Hon har varit medlem i det svenska damlandslaget sedan 2015. Rolfö spelade en nyckelroll för att få den tyska klubben Wolfsburg till Champions League-finalen i den sensommaren 2020. Hon blev dock skadad och fick en hjärnskakning under senaste matchen. I månader blev hon åsidosatt på grund av detta.

På grund av hennes tidiga återkomst under hösten hedrades hon också som Årets forward vid den årliga ceremonin “Fotbollsret 2020”. Hon berättade om sitt svåra fall när hon var sängliggande i en intervju med DN. Det har varit riktigt svårt; det har varit flera veckor under vilka jag varit frånvarande och under vilka jag inte kunnat göra någonting.

Hon förklarade i intervjun att hon är “väldigt tacksam” och “väldigt glad” sedan hon kunde gå från att ligga i sängen och inte kunna göra något till att spela fotboll igen. Instagramanvändaren @fridolinarolfo (alias Rolfö) publicerar ofta uppdateringar om hennes liv. Förutom fotboll innehåller 27-åringens Instagram inlägg om mat, familj och resor.

Fridolina Rolfö Partner

UNDRA VEM FRIDOLINA ROLF ÄR?

Fridolina Rolfö, född i Kungsbacka 1993, är en välkänd fotbollsspelare i hemlandet Sverige. Hon är anfallare för både det svenska landslaget och FC Barcelona i Spaniens högsta division. Hon har en lång lista med tidigare klubbar som hon har spelat för, inklusive Linköpings FC, Bayern München, VfL Wolfsburg och många fler. Hon vann UEFA U-19 dammästerskapen 2012 och silvermedaljen vid olympiska sommarspelen.

Hur mycket pengar tjänar FRIDOLINA ROLF och hur rik är hon?

Fridolina har spelat för några av de mest prestigefyllda damfotbollsklubbarna i världen och för sitt landslag, så det kommer inte som någon överraskning att hon är en av de mest betalda kvinnliga fotbollsspelarna i världen. Rolfö har samlat på sig ett nettovärde på cirka 2 miljoner dollar från sina klubb- och landslagskarriärer.

Hon lever bra på sin klubbkarriär. 2018, medan hon var medlem i Bayern München, tjänade hon uppskattningsvis 200 000 $ årligen. Hennes årslön i Bayern München var jämförbar med hennes ersättning när hon spelade för VFL Wolfsburg i Frauen-Bundesliga. Det finns ingen officiell bekräftelse på Fridolina Rolfös relationsstatus, men spekulationer om en pojkvän snurrar om den fantastiska idrottaren.

Fridolina ska ha dejtat en man som heter Simon Skott, enligt hennes Instagram-konto.
Flera av hennes bilder visar honom, inklusive ett kyssfoto, och det har upptäckts att de tillbringar semestern på äventyr tillsammans. Du kan säga att Fridolina och Simon Skott är ett objekt på grund av alla kärleksinlägg hon gör om honom.

Det är tydligt att Fridolina Rolfö är omgiven av mer än bara den skumma Simon. Hennes föräldrar, Lars-Inge Rolfö och Ellinore Andersson, är båda svenskar. Daniella och Julius är Fridolinas systrar respektive bröder. Rolfös Instagram, som du hittar här, är full av inlägg om fotboll och hennes privatliv, om du är intresserad av att lära dig mer.

Hon verkar vara ganska engagerad i sin publik och uppdaterar dem ofta med insikter om hennematcher och andra händelser. Efter att ha skrivit på med Tölö 2008 och misslyckats med ett enda framträdande gick Fridolina Rolfö vidare till Jitex, där hon fortsatte med att göra 59 matcher och göra 16 mål.

Under sin första säsong med Jitex i Damallsvenskan 2011 gjorde hon nio mål. Göteborgs-Posten rankade 2011 Rolfö som den bästa kvinnliga juniorspelaren i landet. Efter att ha skrivit på med Linköpings 2014 gjorde Rolfö hattrick i sin första UEFA Women’s Champions League-match mot Liverpool, de regerande engelska mästarna.

I november 2006 skrev den svenske spelaren på ett 18-månaderskontrakt med ligaledande Bayern München i Frauen-Bundesliga. Hon förband sig till de försvarande mästarna i Frauen-Bundesliga, Vfl Wolfsburg, på ett tvåårskontrakt redan i maj 2019. Fridolina Rolfö lämnade klubben efter att hennes kontrakt löpte ut den 30 juni 2021. Hon förband sig till Barcelona i två år den 7 juli 2021.

NATIONALLAGET

Efter att landslagstränaren Pia Sundhage sett Fridolina Rolfö spela, kallades hon upp till den svenska U19-truppen för att tävla i UEFA Women’s U19 Championship 2011-12. Hon var så viktig att Sverige slog Spanien på övertid med 1-0 tack vare henne. 2016 deltog hon i OS, där hon hjälpte sitt lag att vinna en silvermedalj. Fridolina Rolfö gjorde sitt första VM-mål för damer i en 5-1-seger över Thailand i juni 2019.

Ett enda mål från den briljante fotbollsspelaren i semifinalen gjorde att hans lag gick vidare till finalen vid OS 2020 i Tokyo. Som ett resultat av målet gick Sverige vidare till mästerskapsspelet, där man till sist förlorade mot Kanada i en straffläggning. Varken EM i England 2022 eller VM i Australien och Nya Zeeland 2023 gick särskilt bra för Fridolina Rolfö. När det stod klart att Italien inte skulle vara med i EM-kvartsfinal, andades kanske två personer i det svenska landslaget en suck av lättnad.

Nathalie Björn och Linda Sembrant behöver alltså inte välja mellan sina förälskade partners. Det är så de blågula stjärnorna kan samexistera med flygplan. Efter skakiga starter i sina två första EM-matcher tog Sverige fart i sin sista gruppspelstävling. 5-0-vinsten över Portugal var en enorm moralisk boost för laget när de begav sig till England i jakten på sitt slutmål att vinna en guldmedalj.
Vi är bland favoriterna att vinna titeln eftersom vi tidigare har tagit medalj.

Vi har höga förhoppningar om framgång, och de förhoppningarna är inte orealistiska. När det gäller global ställning är det bara USA som kommer före oss. Kosovare Asllani, ett monster av en mittfältare, sa i en stor intervju med Femina inför EM: “Jag vill inte ha ett silver till och tror att vi alla känner likadant”.

Englands EM satte nytt rekord i prispengar

Sveriges spelare har redan nått en betydande deltriumf när de möter Belgien i kvartsfinal på fredag. Prispotten för dammästerskapet i England har slagit alla tidigare rekord. Årets EM-prispott är dubbelt så stor som förra årets på 16 miljoner euro, eller cirka 170 miljoner danska kronor.

Svenska fotbollförbundet kommer att samla in nästan 22 miljoner dollar om landslaget skulle gå obesegrat och ta guld, och det mesta av den summan ska enligt uppgift gå till spelarna. Det finns också den största gruppen någonsin av tränare, läkare och sjukgymnaster som stöttar EM-truppen på 23 kvinnor. Dessutom har de tävlande fått tid att besöka vänner, familj och potentiella nya partners som har rest till Storbritannien för att visa sitt stöd.

Fridolina Rolfö Partner
Fridolina Rolfö Partner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!