Greta Thunberg Sjukdom

Greta Thunberg Sjukdom
Greta Thunberg Sjukdom

Greta Thunberg Sjukdom – Greta Thunberg, en ung klimatförändringsaktivist, föddes den 3 januari 2003. Greta Thunbergs mamma, Malena Ernman, är en känd operasångerska som också tävlade och vann Melodifestivalen. Svante Thunberg, skådespelare och producent, är Malenas pappa och är mycket engagerad i hennes karriär. Skådespelaren Olof Thunberg är hans pappa.

Greta Thunberg har en yngre syster som heter Beata Ernman Thunberg. Hon delar sin mamma Malenas kärlek till musik och har bland annat medverkat som Edith Piaf i musikalen “Forever Piaf”. När Greta Thunberg började gymnasiet bestämde hon sig för att bo hemifrån. Hon bor nu i en Stockholmslägenhet belägen i själva staden. Jag är fascinerad av mysteriet med hennes hem och livsstil.

Kan vi få Greta Thunbergs sjukdomshistoria?

Den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg gästar SVT:s “Skavlan” i kväll. Hon drar sig inte för att diskutera sin hängivenhet för klimatförändringar eller sina Aspergers, som hon ser som en styrka som gör att hon kan se världen på ett unikt sätt. Jag skulle ha varit låst i det här sociala spelet som alla andra verkar älska om jag inte hade haft Aspergers och varit så konstig, säger hon i programmet.

Det förändrar mitt sätt att tänka och den lins genom vilken jag ser världen. Jag hade inte kunnat få samma perspektiv utifrån utan den. Ett antal gråzoner sticker verkligen ut för mig. Hon hävdar att denna skarpa dikotomi är det som i slutändan avgör klimatförändringsdebatten. Det är kanske det mest invecklade problemet någonsin, och det kommer att kräva en enorm ansträngning att lösa. Men även ett litet barn kan komma på svaret.

Antingen sätter vi igång en rad omständigheter som ligger utanför människors förmåga att förhindra, eller så gör vi det inte. Den 16-åriga klimataktivisten Greta Thunberg gästar SVT:s “Skavlan” i kväll. Hon drar sig inte för att diskutera sin hängivenhet för klimatförändringar eller sina Aspergers, som hon ser som en styrka som gör att hon kan se världen på ett unikt sätt.

Hon förklarar i programmet att hon skulle ha varit instängd i det sociala spelet som alla andra tycker om om hon inte hade haft Aspergers och var så olik resten av samhället. Det förändrar mitt sätt att tänka och den lins genom vilken jag ser världen. Jag hade inte kunnat få samma perspektiv utifrån utan den. Ett antal gråzoner sticker verkligen ut för mig.

Greta Thunberg Sjukdom

Hon hävdar att denna skarpa dikotomi är det som i slutändan avgör klimatförändringsdebatten.
Det är kanske det mest invecklade problemet någonsin, och det kommer att kräva en enorm ansträngning att lösa. Men även ett litet barn kan komma på svaret. Antingen startar vi en kedjereaktion som leder till oförutsebara konsekvenser, eller så gör vi det inte.

En global klimatstrejk har utlösts av Greta Thunberg. Men politiker, tankeledare och allmänhet har alla varit snabba med att kritisera och främja myter längs vägen. För lite mer än ett år sedan satte sig Greta Thunberg framför riksdagen i Stockholm med en skylt där det stod “Skolstrejk för klimatet”. Sedan dess har hon hållit föreläsningar över hela världen och samlat på sig ett enormt antal följare online.

Thunberg och hennes skolprotest har dock blivit en verklig vattendelare och har mötts av hett fördömande. Kommentarens virvelvind har tagit fart sedan Thunbergs segelbåt anlände till New York. Här är tre av de vanligaste (och ofta falska) kritikerna mot den 16-årige klimatförkämpen.

Den härskande klassen stöder det

Bo Thorén, medlem i den ideella organisationen Fossilfritt Dalsland, var inspirationen till strejken. Han föreslog att organisera en grupp ungdomar för att arrangera en protest. Malena Ernman, Greta Thunbergs mamma, hävdar att det bara är hennes dotter som tagit upp saken. Greta Thunberg inledde sedan studentstrecken på egen hand.

Många tror dock att någon utanför Thunberg är ansvarig för det. Vissa människor tror att klimataktivisten står under kontroll av bland annat den ungersk-amerikanske miljardären George Soros. I somras ska det ha cirkulerat ett rykte om att en talaranställande byrå representerade Greta Thunberg. Intäkterna från hennes tal rapporterades vara i hundratusentals danska kronor. Thunberg svarade på anklagelsen genom att säga: “Detta är naturligtvis inte sant, jag är inte knuten till någon byrå och jag tar inte ett öre för mina tal.

Har en psykisk störning

Greta Thunberg har varit högljudd om sin diagnos av Aspergers syndrom vid flera tillfällen. Som ett resultat av di agnosis har hon fått en ny “funktion” och “perspektiv” på livet, har hon anmärkt. Många kommenterar i sociala medier att Thunberg utnyttjas och att hon behöver behandling på grund av sin diagnos.

Det är vad föräldrarna använder

Sociala medier har också använts för att kritisera Greta Thunbergs föräldrar, som vissa hävdar borde anmälas till socialtjänsten på grund av deras dotters beteende. Skådespelaren Svante Thunberg och operasångerskan Malena Ernman har flera gånger anklagats för att utnyttja sin dotter för egen fördel.

Strax efter att strejken började sa Svante Thunberg: “Som medmänniska förstår jag min dotters beslut.” Däremot kan föräldrar inte stödja skolstrejken. I januari svarade Malena Ernman på kritiken mot hennes dotter genom att skriva på Facebook: “Det finns ingen som planerat eller uppmuntrat henne att göra det hon gör.” Rättad: Ordalydelsen ändrades på några ställen.

Gör det kristallklart att du inte är intresserad av att höra konstruktiv feedback, utan snarare anklagelser. Hundratusentals människor har motiverats av Greta Thunberg att strejka för miljön. Men politiker, tankeledare och allmänhet har alla varit snabba med att kritisera och främja myter längs vägen.

Greta Thunberg, 19, är en pålitlig klimatförändringsaktivist som inte visar några tecken på att backa. Tyska myndigheter har nyligen häktat den internationellt kända svensken. Greta greps av beväpnad kravallpolis från byn Lützerath i den tyska delstaten Nordrhein-Westfalen, som ligger mellan städerna Aachen och Düsseldorf. Sedan dess har hon hållit föreläsningar över hela världen och samlat på sig ett enormt antal följare online.

Greta Thunberg deltog i ett webinar anordnat av Min stora dag och Autism- och Aspergerförbundet som en del av deras gemensamma initiativ Hela spektrat. Hon hade blivit ombedd att dela med sig av sin erfarenhet av att få diagnosen Asperger. Greta Thunberg gick sällan på lektioner och stannade istället hemma för att fokusera på sin klimataktivism innan hon inledde sin skolstrejk.

Jag var så nere att jag inte ens kunde få fram orden. Utvald mutism var till och med en diagnos som jag fick. Jag hade svår OCD och många tics som hindrade mig från att lämna huset. Men så blev jag intresserad av det här med klimatet och såg att jag måste agera om jag ville se förändring. Hon tycker att det var en “vändpunkt” för henne.

Greta Thunberg deltog i ett webinar anordnat av Min stora dag och Autism- och Aspergerförbundet som en del av deras gemensamma initiativ Hela spektrat. Målet med dagen är att hjälpa barn inom det autistiska spektrumet och de med Asperger att njuta av sin fritid och välja aktiviteter som är viktiga för dem.

Vädret och miljön är två av mina många passioner. Nörd? Inga problem; Jag skulle kunna ägna hela dagen åt att läsa om geografi. Greta tillägger, “Att kunna göra något viktigt hindrade mig från att falla in i mörker.” Istället för att ha Aspergers, är hon Aspergers. En gång frågade någon om hon har Aspergers eller inte.

Hon fortsatte med att säga att hon inte har tillståndet utan snarare har det. Om du gör rätt justeringar har det potential att bli en styrka. Jag tycker att det är konstigt när folk tar upp medicinska tillstånd och funktionsnedsättningar i samtal. Utan de som kan fokusera sin uppmärksamhet tillräckligt länge för att nörda och få idéer, skulle världen vara en helt annan plats.

Barns unika förmågor och förmågor förbises ofta av pedagoger och allmänheten. För att uttrycka det enkelt, alla har inte samma inlärnings- eller arbetsstil. Folk jämför det ibland med att bedöma en fisks IQ utifrån dess trädklättringsförmåga, vilket är absurt. En person med autism eller Aspergers syndrom kan hoppa över slutsatsen helt och hållet och komma direkt till ämnet. Jag försöker undvika små samtal och komma rakt till saken. Hur som helst är det permanent.

Idag vaknade jag som en helt ny människa

Greta Tunberg, när hon började sin klimatresa för tre år sedan, är inte samma person som hon är nu. Ett råd hon skulle ge sitt yngre jag eller någon annan i spektrumet är att “det blir bättre.” När jag äntligen upptäckte något jag verkligen var entusiastisk över förändrades mitt liv dramatiskt. Om omständigheterna och hjälpen är rätt kan du ta dig ur det.

Det är lätt att känna att ditt liv inte spelar någon roll i en kultur som sätter så lite värde på individuella liv, gemenskap och miljö. Snabba och enkla vinster prioriteras framför det långsiktiga good. Hon svarar att pandemin har haft fruktansvärda återverkningar med död och döende på frågan om vad det goda och det onda har varit. Detta är en tragisk händelse, och inget mer.

Greta Thunberg Sjukdom
Greta Thunberg Sjukdom

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!