Gunilla Backman Barn

Gunilla Backman Barn
Gunilla Backman Barn

Gunilla Backman Barn – Musikalisk talang finns i hela Gunilla Backmans familj. Mamman, Juliane Baer-Backman, är sångerska och översättare, medan pappan, doktor Hans Backman, är läkare. Efter att ha börjat sin utbildning vid Kungliga Teaterns balettskola 1972, fortsatte Gunilla Backman sin utbildning vid Baletthögskolan, Statens Dansskola och Cullbergs elevskola.

Hon började ta röstlektioner av Adolf Fredrik 1975 och har sjungit professionellt sedan hon var 17 år, då hon spelade Liesl i en föreställning av The Sound of Music på Folkan och sedan Snövit och de sju dvärgarna på samma teater följande teater år. Hon träffade den blivande motspelaren Peter Jöback under inspelningen av båda dessa, och de två har arbetat tillsammans sedan dess.

Efter denna tidpunkt visades bara musikaler och sånger. Tillsammans med Carola Häggkvist med flera åkte hon på turné 1984. Popduon hon grundade tillsammans med Hariette Johnsson, Katz, gav ut ett album och turnerade i Europa; 1989 släppte hon också en solosingel i Italien.

Teater och musik

Hon har uppträtt mer än tusen gånger som Cosette i musikalen Les Misérables, som hon först fick spela 1990 på Cirkus i Stockholm. På Riksteatern 1992 spelade hon som Maria i West Side Story och medverkade efteråt i en revy tillsammans med Bosse Parnevik, Monica Zetterlund m.fl. Efter att ha spelat Elvira Madigan på Riksteatern var hon med i Ingmar Bergmans alternativa version av Shakespeares En vintersaga på Dramaten 1994.

Återvände till Stockholms Oscarsteater 2002 för att spela Greta Garbo i Garbo Musikalen följdes av hennes breakoutframträdande som Donna i den svenska uppsättningen av Mamma Mia! på Circus från 2005 till 2007. Hon fick Guldmasken för detta 2006. De var med och skrev föreställningen Nära mig för Riksteaterns turnéuppsättning, med Maria Antoniou i huvudrollen. Backman samarbetade med Charlott Strandberg och Sussie Eriksson, två av seriens PrimaDONNOR-skådespelare, våren 2009.

Hon spelade Norma Desmond i Göteborgsoperans uppsättning av Sunset Boulevard hösten 2010 och våren 2011. För sin insats i den delen belönades hon med 2010 års Tidskriften Operans Musikpris. 2012, på Göta Lejonin Stockholm, spelade hon Maria Magdalena tillsammans med Ola Salo i Jesus Christ Superstar. Hennes framträdande som Desiree Armfeldt i Malmö Operas våren 2013 uppsättning av Smile of a Summer Night av Stephen Sondheim mottogs likaså mycket väl. Hon hade en huvudroll i musikkomedin You, I like, som släpptes senare samma år.

Gunilla Backman Barn

Besök och uppträdanden

Vid enstaka tillfällen har Backman åkt på turné också; till exempel åkte han på resande fot 2005 och 2007 med Rhapsody in Rock, och 2008 deltog han i Sol, vind & Vatten Ted Gärdestads hyllningsturné. När vintern kom 2007 gick hon med i Anders Berglunds orkester för pjäsen Stjärnklart. 2013 medverkade hon på en livesänd arenaturné av I Love Musicals med Peter Jöback.

Konserter med Malmö Brandförsvars Musikkår vid sidan av Jan Malmsjö, Marianne Mörck och Loa Falkman, samt Best of Broadway-konserter i Berwaldhallen och Dalhallen, diplomatkonserter i New York och New Delhi samt DN-konserten med Kungliga Filharmonikerna. bland hennes många tidigare föreställningar.

Audiovisuella medier

Backman har varit med i tv-program och festkonserter som Allsng p Skansen, Allsng p Liseberg, TVhuset, So ska det lta, Sing along, Doobidoo, Nationaldagen, och nyårsfirande från Skansen. Melodifestivalens musikal 2007 var en sekvens av mellanspel där hon uppträdde. Röstarbete för filmer som “Thumbelina” inkluderar också arbete som dubbande skådespelerska.

Den kända musikern Gunilla Backman har samarbetat med sådana som Björn Andersson och Benny Ulvaeus. Om du har gjort det är du kvalificerad att hävda ABBA-släktskap. Gunilla har turnerat med ABBA-låtar på egen hand samt uppträtt i deras originaluppträdanden.

Familjelikt, med ABBA-låtar

Det var en turné med Kalle Moraeus och Johan Boding som började 2019 innan corona slog till. De reste nationen och riket, spelade ABBA-låtar och fick stor uppskattning. Bara genom att titta på affischen kan du se att humor är viktig för dem. Det är allmänt känt att Kalle Moraeus inte är högre än 1,6 meter. I kraft av sin sittplats ovanpå en läskbricka tornar han sig över sina medaffischmodeller vad gäller höjden.

Barn och släktingar till Gunilla

Svaret på frågan “vem är Gunilla Backman gift med?” för närvarande är “ingen”. Ändå knöt hon ihop sig tidigare med Christer Sturmark och de två skilde sig senare. Leoföddes under Christer och Gunillas äktenskap. Sedan några år tillbaka har hon levt med en ny kamrat. Han är känd som Johan Hultén, och hans mångåriga fästmö Gunilla har varit hans fästmö ganska länge.

Gunillas första drag i sitt yrkesliv var att fatta ett engagerat beslut om sin utbildning när hon var elva år. Det var 1975 som hon skrev in sig på Stockholms musikprogram under ledning av Adolf Fredrik. I eftertanke erkänner hon att det var hennes mammas inflytande som ledde henne till hennes nuvarande arbetslinje. Ändå är hennes hänvisning till moderns knuffande avsedd som en komplimang.

Gunilla Backman har ägnat hela sin tillvaro åt sång och musik

Lilla Gunilla drogs inte bara med av musiken. Hon var också mycket entusiastisk över dans, särskilt balett. Dansutbildningen började på Balettskolan och kulminerade i Cullbergbaletten flera år senare. Det var helt naturligt för honom att scendebutera i musikalen Sound of Music när han bara var 17 år gammal.

Du kan omedelbart komma åt en sångare och textförfattare

Gunilla, sångare i ABBA:s scenshower, har internaliserat bandets musik. Än i dag är “The Winner Takes It All” en av ABBAs mest spelade och älskade hits. Gunillas svenska översättning är ganska respektfull. Över 250 000 personer har lyssnat på “The Winner Takes All” på Spotify, vilket gör den till en av de mest streamade låtarna genom tiderna.

På 2005 års Mama Mia-album är det inte ens i närheten av att bli det mest spelade spåret. Den mest kända låten är en som sjungs av Gunilla och Nina Lundseie. Kan man ha en solkatt instängd? är den svenska titeln på denna låt. Spotify-användare har lyssnat på den över 700 000 gånger.

Att ta med Fido på en promenad på Lidingö, en potentiell utopi

Dagens Gunilla Backman lever ett fruktbart och tillfredsställande liv på Lidingö. Att pappan till hennes barn bara bor fem minuter bort, som hon har sagt i en intervju, är idealiskt. Hon kan snart ses eskorterad av en vacker hund i koppel genom Lidingö gator. Men i dagens läge kommer det med största sannolikhet att finnas tillfällen då en hund inte tas med. Hon är ganska mycket bunden till sitt yrke, som många andra A-lister.

Det innebär många sena nätter, turer och resor bort från Sverige. Om Gunilla verkligen ville ha en valp borde hon vänta tills det saktade ner lite. Vi hoppas att det kommer att dröja länge innan det händer, men under tiden kan du lyssna på skivor med Gunillas fantastiska röst. Det skulle vara mycket bättre om du kunde se Gunilla uppträda live så att du kunde bevittna hennes otroliga scennärvaro. Hon är verkligen Sveriges lysande musikaliska stjärna.

Gunilla Backman, 44 år, är en av Sveriges populäraste sångerskor. Alla barn har fått vänta – tills nu. Många musikaler har medverkat Gunilla Backman, men det var hennes roll som Donna i “Mama Mia!” som gav henne ett brett erkännande. Hon förbereder sig nu för den kommande premiären av Prima Donner, men hennes viktigaste roll just nu är mammans. Det är ett stort nöje och känns som ett enormt äventyr. Jag är ganska glad över att få vara med om det här, säger Gunilla Backman som är gravid i sjätte månaden.

Du väntade? Varför?

Att vänta är bara hur saker har fungerat, snarare än något jag har valt att göra. Hon hävdar att hon och hennes sambo Christer Sturmark hade försökt bli gravida ett tag och att de är “extremt tacksamma” och “ödmjuka” över att äntligen ha lyckats eftersom “det inte har varit självklart” att kunna få barn i deras ålder. .

Bebisen har inte fått något namn

Det finns inga tecken på nöd för varken Gunilla Backman eller hennes ofödda barn. Dessutom ges magen i centrum. Det gör oss tre, säger hon, till “tre och en halv primadonnor.” Varken bebisens kön eller namn har de blivande föräldrarna beslutat om. För att ta reda på det, säger hon, måste vi först skapa en massiv lista över potentiella manliga och kvinnliga namn.

Gunilla Backman Barn
Gunilla Backman Barn

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!