Gunnar Strömmers Föräldrar

Gunnar Strömmers Föräldrar
Gunnar Strömmers Föräldrar

Gunnar Strömmers Föräldrar – Som en cool ung man på 90-talet njöt Gunnar Strömmer och skojade med Bo Lundgren och resten av bunkergänget. Efter att ha lämnat partipolitiken arbetar han nu som advokat på Centrum för rättvisa.

Ändå fortsätter folk att känna starkt för hans ideal. Nu, ur de som tror att kvotering är det mest effektiva sättet att uppnå social rättvisa, överväg följande. Efter att Dagens Nyheters chefredaktör Hanne Kjöller kallat honom “påsmunk” behöll han sitt ställningstagande. Egentligen gäller det omvända.

Grunden för minoritetsskyddet är försäkran om grundläggande rättvis behandling. Han betonar farorna med att försöka rädda svagare befolkningar genom att inskränka rättigheterna och friheterna för starkare befolkningsgrupper.

Två blivande juriststudenter vid Uppsala universitets juristskola nekades inträde den 12 januari och han såg till att de fick en ersättning på 75 000 dollar som ett resultat. Orsak? Skolan räknade med totalt 30 utländska elever.

Domen var hörbar över Rosenbad som en tillrättavisning till kvoteringsförespråkare. Ungefär en vecka senare kom integrationsminister Jens Orback ut och berättade att regeringen övervägde att upprätta etnicitetsspecifika databaser. Gör vad som krävs för att minska antiinvandrarkänslan.
Gunnar Strömmer finner din motivering otillfredsställande.

Är det deras avsikt att göra elevernas ras till ett fast inslag i kårlagen? Diskriminering av vissa grupper ska trots allt inte tolereras. Gunnar Strömmer, vars accent sviker hans Foppalandsarv, säger att en ytterligare indelning av folket i undergrupper bara kommer att spä på hat.

Han var helt klart avsedd för en karriär inom ishockey. Medan Peter Forsberg och Markus Näslund båda hamnade i musikbranschen valde Gunnar Strömmer en karriär inom politiken. Vilhelm Mobergs “Därför är jag republikan” och elevrådsmöten lockar mer än några hårda pass i Kempehallen.

Gunnar Strömmers Föräldrar

Därför är det säkert att anta att jag är i Modo för tillfället. Jag försöker besöka dem när jag får chansen. Minst tio gånger per säsong, enligt honom. Han tillskriver sin starka känsla av samhällsansvar till sina föräldrar, en sjökapten och en gymnasielärare som fortfarande är aktiv i arbetskraften.

Moderata ungdomsorganisationen stod för att få samtalet från middagsbordet till juristskolan i Uppsala. 1998, efter att han tagit examen från juristutbildningen, valdes han till ordförande för MUF. Där drev han på saker som homosexuell adoption och öppen immigration.

Som senior medlem av Center for Justice har han behållit sitt engagemang för att försvara individuella friheter och kämpa för social rättvisa. Han har lyckats kombinera sina två intressen – juridik och politik – till ett framgångsrikt yrke.

Mitt intresse för att försvara människors rätt till yttrandefrihet, fritt företagande, privat egendom och rättvis behandling började när jag arbetade för den ideella advokatbyrån Institute for Justice i USA. Jag undrade om USA skulle kunna genomföra något liknande. Det är färdigt nu. Trots en begränsad budget.

Två rum på ett lägenhetshotell i Stockholms stermalm, i den före detta tjeckoslovakiska ambassadbyggnaden, hyr gruppen. Gunnar Strömmer beskriver bostaden Floragatan 13 som “intrigerande men också nybrutal” i sin analys av det radikala betongbygget i österländsk stil.

Här befinner han sig i ett ljust konferensrum med två juridikstudenter från Uppsala universitet. Innan han fotograferar, ordnar han sina papper snyggt på sitt skrivbord. För Gunnar Strömmer kommer ut som respektfull och vältalande.

Detta i kombination med att Centrum för rättvisa verkar i en sval, modern kultur har lett till att den avfärdats som en tråkig högeroperation. Familjerna Rausing (Tetrapak) och af Jochnick (Oriflame) gav den initiala finansieringen till stiftelsen, men det har inte hindrat dem från att kritiseras, även om de för närvarande omsätter cirka två miljoner kronor årligen.

Att ha deras stöd gör att vi kan slappna av. En betydande del av Center for Justices resurser kommer dock från privata givare; Jag tror att det är viktigt att påpeka det. Men varken regeringen eller några politiska partier bidrar till vår organisation. I enlighet med vårt ord gör vi detta.

Om målstolparna är milimeteravstånd åtnjuter Gunnar Strömmer ett enormt övertag mot Leif Silbersky och Peter Ahltin. Det är förstasidesnyheter när Gunnar Strömmer engagerar sig.

Det är hela poängen. Förmågan att bilda sig en uppfattning är en sällsynt gåva. Så stiftelsen allokerar sina resurser till en utvald grupp av ändamål varje år. Varje individs rätt till privatliv respekteras hela tiden. Tempot och stilen liknar mer kampanjjournalistik än undersökande rapportering.

Janne Josefsson, advokat. För att uttrycka det på ett annat sätt är det en fortsättning på Expressens bevakning från 70- och 80-talen, som lyfte fram statens och storföretagens förtryck av ‘den lilla mannen’. Gunnar Strömmer håller medh kopplingen, men han har några försiktighetsåtgärder.

Uppenbarligen har vi en uppsättning kampanjlagar på plats. Men om du med detta menar att mina invändningar skulle vara ogrundade eller oseriösa, då måste jag motsätta mig. Han menar faktiskt tvärtom. Centrum för rättvisa utreds på grund av den potentiella fara det utgör för flera befintliga organisationer.

För att lyckas måste vi alltid överträffa en advokat. Vi är föremål för en rigorös rättslig utredning för tillfället. Är det för att du gillar att umgås med konservativa som Timbro och Kreab? Någon gång kommer en av oss att hänvisa till oss som det.

Men vi driver ingen form av politisk kampanj. Vad vi tar på oss, hur vi tar oss an det och vem vi arbetar med är alla avgörande viktiga. Vår trovärdighet beror på det. Vänsterpartiets advokat Sten de Geer och tidigare SSU-ordföranden och nuvarande Nacka-kommunalrådet Niklas Nordström har båda varit hjälpsamma resurser.

Gunnar Strömmer har meddelat att han planerar att kandidera för politiken inom en snar framtid igen. Men han hävdar att han aldrig ville gå in i politiken alls. Jag föredrar att fortsätta samarbeta med Centrum för rättvisa. Jag tänker ägna de kommande fem åren åt att arbeta med detta projekt. Enligt honom är detta bara början.

Gunnar Strömmer vägrar kommentera moderaternas nuvarande politik och hyser fortfarande politiskt explosiva åsikter trots att han inte längre är lagstiftare. Samtidigt som han uttrycker sitt stöd för pingstpredikanten ke Greens rätt till yttrandefrihet och ifrågasätter olika statliga ombudsmäns roll, vill han också avveckla Arbetsdomstolen som den ser ut nu och säger sig se fack och arbetsgivare i den rådande krisen i Vaxholm.

Allt detta luktar som företagens inflytande för mig. Det ligger i allas bästa att behålla den svenska modellen intakt, även om det är orättvist mot utländska företag och arbetstagare. Det är ingen tillfällighet att denna oenighet är mest synlig inom byggsektorn.

Gunnar Strömmers Föräldrar
Gunnar Strömmers Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!