Hanna Öbergs Pojkvän

Hanna Öbergs Pojkvän
Hanna Öbergs Pojkvän

Hanna Öbergs Pojkvän – Affären på skidskyttelandslaget blev allmänt känt med lite över tre månader kvar till OS. Medan Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma nu dejtar har Jesper Nelin, som var i ett förhållande med Öberg men nu träffar Ponsiluomas ex-flickvän, hittat kärleken med sin ex-pojkvän Hanna. Ska det finnas någon anledning att tro att prestationen i Peking kan påverkas? Enligt Anna-Maria Uusitalo, idrottschef, “ja, vi måste agera” om de märker att det här börjar skada den sportsliga sidan.

Hansa Öberg, en svensk OS-hoppa, bekräftade för SportExpressen på måndagen att hon har ett förhållande med Martin Ponsiluoma, en kollega i landslaget. Då avslöjade Jesper Nelin, som också var skidskytt på toppnivå och Öbergs ex-pojkvän, detaljerna i kärleksdramat som skakade landslaget i vintras.
När Öberg och Ponsiluoma började dejta började Nelin träffa Ponsiluomas ex-flickvän.

Något i stil med “ett kaos” var hur Nelin uttryckte det. Vår teamdynamik har förändrats, men vi brukade vara riktigt sammansvetsade och effektiva. Tillsammans tränar vi dock, så det är praktiskt. Enligt vad Nelin sa till Aftonbladet “tror jag att alla tycker att det fungerar okej”, men hon är osäker på om hon och Martin kommer att bli vänner framöver. En integrerad del av det blågula skidskyttelagets framgångar har varit sammanhållningen i truppen ett tag nu.

Angående de tumultartade dagarna skrev Jesper Nelin

Flera dagar efter att nyheten om de nya relationerna slog ut pratade Jesper Nelin med SportExpressen och betonade att lagets prestation på planen borde vara opåverkad. Vi har faktiskt tränat tillsammans hela sommaren utan några som helst problem. Det ska inte vara någon inverkan på prestationen, försäkrar han. Naturligtvis fick det nedslående resultat till en början.

Berätta för mig hur du och resten av gruppen har hanterat detta

Vårt personliga ansvar är viktigare än landslagets. Det verkar som att alla är nöjda och allt är otroligt lugnt. Det sista, där man umgås utöver träning och sånt, har blivit mindre problem, säger han och tillägger att de fortfarande fungerar lagom som grupp. Ändå gör vi inga ansträngningar för att slutföra det. Ta chansen att umgås med någon om du önskar det. Alla trivs jättebra i gruppen.

Hanna Öbergs Pojkvän

Så, hur har du tillbringat dina dagar?

“Det har kommit många kommentarer”, verkar det som. Men för det mesta är det troll som spyr ut okunnighet och skräp. Att vara människa och kunna tyda sitt skrivande är något de inte förstår. Nu är det inte alltför riskabelt, men många av kommentarerna är uppenbarligen olämpliga, så du bör nog strunta i dem. Tyvärr hoppar jag över måltider.

Sportchefen: “Saker förändras”

Sportchefen för skidskytte, Anna-Maria Uusitalo, delar positiviteten kring företagets prestationer i sommar och höst. Hon gav också rekvisita till landslagets ledning med Johannes Lukas i spetsen för deras hantering av situationen på plats i vintras. Johannes har gjort ett omfattande arbete med interaktion och diskurs.

Detta uppmärksammades naturligtvis tidigt, men jag hade intrycket att allt var välplanerat och skött. Att ta det till nästa nivå var aldrig ett problem, tillägger hon, eftersom ledarna och de involverade personerna på plats såg till det. Just nu är Uusitalo inte orolig för att de aktiva spelarnas personliga liv kan äventyra turneringens resultat.

Vissa människor kanske inte längre har särskilt starka relationer, som de har erkänt, men jag tror inte att det är en stor sak. För att parafrasera henne: “Jag tror att detta är ganska naturligt i alla grupper”; hon tillägger att vi måste vidta åtgärder om situationen går utöver något rent atletiskt. Saker utvecklas. Många av de aktiva medlemmarna umgås fortfarande på fritiden och jag får fortfarande intrycket av att laget är väldigt sammanhållet och att alla bryr sig mycket om varandra.

Det är uppriktigt och inte artificiellt framkallat eftersom du är på samma sida. En förfrågan efter Hanna Öberg och Martin Ponsiluoma har gjorts av SportExpressen via deras presskontakt Torbjörn Nordvall. En ren seger markerar Hanna Öbergs starka start på världscupsäsongen. Tyvärr för VM-guldmedaljörens älskare Martin Ponsiluoma tog det en vändning till sämst under invigningshelgen. Det spelar ingen roll för mig, säger Öberg till Sportbladet.

En tuff start på världscupsäsongen har drabbat Martin Ponsiluoma. Medan hans distanslopp på 69:e plats var dålig, höll det på att bli ännu värre. Han kvalificerade sig till sprinten på 79:e plats men lyckades inte göra mål efter fyra missade första skott av fem möjliga. Vid den tidpunkten sade Ponsiluoma: “Jag förstår det inte.” Tack vare sin flickvän Hanna Öberg har han kunnat rest och föryngra hemma i lägenheten innan VM återvänder till Östersund i helgen. Jag kommer alltid att finnas där för honom, oavsett, säger Öberg som fyllde elva i dag.

“Saker och ting ser upp för oss.”

Allt i skidskyttevärlden noterade parets vårromantik. Hanna Öberg och Jesper Nelin, som är med i deras landslag, var tidigare partner. Gruppen har föryngrat sig inför tävlingarna den kommande helgen. En positiv stämning har varit närvarande den senaste tiden, enligt Öberg. Ponsiluomas steniga början har inte haft någon inverkan på förhållandet.

Per Öberg, vi presterar fantastiskt bra. Elvira, 26-åringens yngre syster, slutade tvåa i sprinttävlingen trots två hinder. Med Elvira Öberg som namn är det möjligt att sluta på andra plats efter två missar; annars är det inte det. Hon har en otrolig talang, och det har hon redan visat, säger han. Toppen av manliga racerföraren Sebastian Samuelsson blev jämn med sig själv den gångna helgen genom att vinna sprinten i söndags.

De skidskyttarna har verkligen intensifierat sitt spel. Många av åkarna har fått sina flyttlass lyfta under sommaren. Guldkranar kommer att synas överallt, enligt villaägaren Sebastian Samuelsson. Under våren har Östersunds bostadsmarknad skjutit i höjden och ett antal skidskyttestjärnor har lagt en del av miljonbeloppet på att köpa nya bostäder och lägenheter. Tillsammans med sin flickvän Linnea har Sebastian Samuelsson köpt ett hus.

Jag har det jättebra. Med tillräckligt med plats för allt och allas kläder kan du tända grillen en vacker sommarnatt. Det finns två distinkta fördelar. Detta är en enorm förbättring jämfört med deras lägenhetsdagar, då Samuelsson ofta låg på golvet i vardagsrummet för att finslipa sina skyttekunskaper – något som hans flickvän och hund äntligen kunde säga adjö till. Det är sant att jag nu kan fotografera i lugn och ro tack vare ett extra rum.

Tävlar du i allt? Till exempel i landslaget, i tävlingen “vem köpte det största huset”, har jag rätt?

Haha, nej, det är ingen tävling mellan familjemedlemmar. Hannah och Martins inköp är också fantastiska.
I ett försök att hålla infektionen borta under fjolårets VM och OS, fick Sebastian Samuelssons sponsor honom att installera en guldkran på sitt hotellrum. “Det finns guldkranar överallt i huset”, konstaterar Samuelsson innan han snabbt rättar sig och säger: “Nej, faktiskt, det är mest silverkranar just nu.” Många saker måste dock köpas in. “Du behöver en robotgräsklippare och en grill innan jag binder mig”, säger Samuelsson.

För lat för att klippa gräset

Paret tillkännagav sin relation till allmänheten för ett år sedan, och nu gör sig det berömda paret redo att flytta ihop efter att ha köpt ett hus. Du kommer att ha en viskning och känna dig energisk. “Vi var ivriga att köpa något tillsammans och då behövde vi lite mer utrymme”, säger Ponsiluoma.

Med tanke på din position som husägare, vad anser du vara det mest avgörande köpet?

Jag önskar att vi hade robotgräsklippare. Förhoppningsvis blir det inte jag som klipper gräset hemma.
Det är med stor önskan som Hanna Öberg, vår samarbetspartner, vill att flyttlasset ska släppas. Att äga ett hus har alltid varit en dröm för mig. Martin och jag jobbar på något, och det är fantastiskt. Mode, färg och heminredning är heta ämnen.

Nästa, vad är nästa steg?

Jag ska bara inte säga det, haha. Öberg ler och kommenterar att det troligen är ett tag kvar.

“Det är inte det billigaste”

Under föregående säsong blev Elvira Öberg mottagare av över två miljoner kronor i pris- och bonuspengar från Internationella skidskytteförbundet och den svenska tävlingen. En del av de extra pengarna gick till att köpa en ny lägenhet. Att äntligen vara där är riktigt roligt och känns fantastiskt.
Att möblera ett nytt ställe är inte billigt, men jag motiverar köpet med att jag inte rört min förra lägenhet på länge. Efteråt inser jag att jag måste spela ikapp.

Och så är det prispengarna?

Ja, lite så också, säger Elvira Öberg, som hade en imponerande uppvisning på rullskidmästerskapet som avgjordes i helgen som gick. 23-åringen kom bäst i var och en av de tre kategorierna hon deltog i. Enligt Hanna Öberg skedde uppbrottet med ex-Jesper Nelin 2020. Nu har skidskytten ett engagerat förhållande med Martin Ponsiluoma, en nära vän till Nelin.

I en intervju med Sportbladet från förra året uttryckte Nelin osäkerhet om möjligheten att deras vänskap återupprättas eller inte. I dagsläget njuter Öberg till OS i Peking där landslaget, som kantas av en kärlekstriangel, tävlar.

Hanna Öbergs Pojkvän
Hanna Öbergs Pojkvän

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!