Hans Isoz Förmögenhet

Hans Isoz Förmögenhet
Hans Isoz Förmögenhet

Hans Isoz Förmögenhet – En flamboyant risktagare som blir för fäst vid sina grejer och sällan får en skilsmässa i tid. “Jag är superdålig på “cut your losses”, men när det är bra är det riktigt, riktigt bra.” Hans Isoz, en privat investerare, hade affärsmän som ringde på hans dörr efter sin senaste stora investering.

First North har nyligen blivit älskling bland blygsamma sparare. Företagets värde har sjunkit med 90 % från dess tidigare högsta på cirka 5 miljarder dollar. Intervacc, ett hästvaccinföretag som är älskat av småsparare baserat på antalet ägare på First Norths småbolagslista, kastar sig med huvudet i rännstenen.

Omkom med 90 %

Bolagets börsdebut var i mitten av 2021 och i slutet av året hade börsvärderingen nått cirka fem miljarder kronor, enligt Dagens Industri. Saker och ting förvärrades efter det. Aktiekursen har fallit stadigt de senaste 30 dagarna. Robur, Handelsbanken Fonder och Fjärde AP-fonden är bland dem som påverkats av prissänkningen på 90 procent, enligt DI.

Hot från inflytelserika ägare

Hans Isoz, företagets näst största ägare, ska enligt uppgift svara argt på Twitter. Att vara ett vittne till det är fruktansvärt hemskt. Ohanterbar under alla omständigheter. Enligt Hans Isoz, “återstår efterfrågan att bevisas” trots den tekniska plattformens livslängd och vaccinationer.

“Fantastiskt, men ändå inkongruent”

Individerna i företagets närhet har dock märkligt nog minskat all framtidstro och tillit. Paradoxalt och förtrollande, fortsätter han med att säga. Ryktet säger att Hans Isoz var en vanlig köpare av Intervacc-aktier förra året. Värdet på hans innehav av över en miljon aktier – mer än 2% av bolaget – har sedan dess sjunkit.

Hans Isoz Förmögenhet

Minskad självsäkerhet

Hans Isoz twittrade sitt ogillande i förhållande till bokslutsrapporten i mitten av februari, som fick aktien att falla kraftigare än tidigare. Dagens Industri intervjuar Intervaccs vd Andreas Andersson, som uttrycker sin sorg över storägaren Hans Isozs uppfattning att bolagets medarbetare har minskat tron på organisationen.

Sätt din tilltro till vacciner

“Vi har stor tilltro till Strangvac, och tror att det kommer att göra en enorm skillnad för hästarna”, säger Andreas Andersson till DI. Han säger att företagets senaste vaccinlansering i Europa och den efterföljande eftersläpningen i försäljningen är skulden till de underväldigande ekonomiska resultaten. Sparrows favorit hade ett bra år på First North.

Företagets värde har sjunkit med 90 % från dess tidigare högsta på cirka 5 miljarder dollar. Intervacc, hästvaccinationsföretaget älskat av småbönder – åtminstone enligt First Norths småföretagslista – tappar snabbt mark i opinionsmätningarna. Verksamheten ska ha haft en börskurs på cirka fem miljarder kronor efter att ha handlats på börsen fram till mitten av 2021, enligt Dagens Industri. Allt gick utför därifrån. Under de senaste 30 dagarna har aktiekursen stigit stadigt.

Utöver en värdenedgång på 90 procent rapporterar DI att andra fonder har slagits bort, såsom Robur, Handelsbanken Fonder och Fjärde AP-fonden. En tweet ska ha startat en stor attack mot Hans Isoz, företagets näst största aktieägare, enligt DI. Ett självförvållat sår är oerhört smärtsamt. Även att försöka regissera skulle vara en utmaning. Enligt Hans Isoz finns teknikplattformen och vaccinationerna fortfarande tillgängliga; problemet är att bevis behövs.

Alla runt om i organisationen verkar ha tappat hoppet om vad framtiden har att erbjuda. “Rakt bakom det, magiskt”, försäkrar han. Förra året började Hans Isoz konsekvent köpa aktier i Intervacc. Även om hans investeringar tappar i värde sålde han mer än 2% av företaget – mer än en miljon aktier.

Aktiekursen sjönk mer hastigt efter att Hans Isoz twittrade sin ogynnsamma utvärdering i mitten av februari, vilket sammanföll med bokens slutrapport. Managing partner Andreas Andersson uttryckte sin sorg till Dagens Industri över ägaren Hans Isozs uppfattning av Intervaccs medarbetare som skadliga för företagets image.

Stureplan, i hjärtat av Stockholm, är hem för Phil’s Burger, där lunchen precis har börjat

Den här tuppen är absolut full, säger Hans Isoz, ägare och operatör av restaurangen. Kunderna får fortfarande lite skinka när de äter på detta matställe. Men nu packar cykeluthyrningsföretaget en betydligt större del av maten i väskorna som med samma mellanrum anländer till platsen.

“Vi har byggt köket för att kunna hantera allt från mattjänsten Foodora och Uber Eats”, enligt Hans Isoz. I dagens butik säljer han hamburgare för cirka 1,5 miljoner kronor varje månad, bara från cykelleveranserna som matar hemlösa. Vi har varit den mest integrerade delen av Foodoras nätverkrk från början, och vi säljer även några av de bästa till Uber Eats. Enligt Hans Isoz upplever företaget daglig tillväxt och har sålt dessa tjänster för runt femton miljoner kronor på fyrtioåtta månader.

I och med denna förändring inbringar nu matleveranstjänster som Foodora och Uber Eats cirka 110 miljoner kronor, eller mer än 10 % av restaurangbranschens intäkter. Efter att Breakit avslöjade cykelbudgetens inre funktion i tisdags, har Hans Isozs känslor blivit delade angående Uber Eats företag. Erik Wisterberg, journalist på Breakits, cyklade för Uber Eats i två veckor och tjänade 39 kronor i timmen (före skatt).

“Det här är tunt. På vårt företag har vi en policy som säger allt: “Använd alltid ditt bästa omdöme och skicka lyckönskningar till alla anställda.” Det är självklart oroande att vi diskuterar förluster som inte väger upp Sveriges minimilön “, kommenterar Hans Isoz. I en intervju med Uber Eats och Foodora konstaterade han, “Jag måste stå upp för och motivera dessa samarbeten både externt och inte minst internt.”

Jag skulle vilja höra åsikter och planer från Uber Eats och Foodora angående denna fråga innan jag går vidare. Ändå krävs helt klart åtgärder. För att gå med i nätverket betalar de flesta matställen sin personal ungefär 30 %.” Hej, vår betalning är ganska låg. Tjänsterna är mycket konkurrenskraftiga och om du vill komma framåt måste du pruta om priserna. Just nu, Marknaden är som en “kycklingrace” när företag försöker göra varandra bättre.

“Det är inget roligt med det”, säger Hans Isoz och tillägger att det kommer ett meddelande här snart. Nedslående fiskerapporter har kommit in från Östersjön. Stora tankar är en integrerad del av lösningen på en gård nära Skåne, Tollarp. Enligt Johan Ljungquist på Gårdsfiskföretaget är perioden avgörande för den här typen av fiskeproduktivitet.

Under oktober månad skapade den holländska drottningen rubriker igen. En total avstängning av den tätbefolkade hamnen för skaldjur och fiske krävdes av både experter och fiskare. Fiskarna vi håller i akvarier är inget nytt. Problem med interpersonella interaktioner på jobbet, skador, överfiske, antibiotikaanvändning och övermedicinering.

Vi kan observera situationen i Östersjön utanför planetens alla kustlinjer. “Vi tänkte att det måste finnas ett bättre sätt att sätta fisk på bordet”, säger Johan Ljungquist och talar om Gårdsfisks perspektiv på just den dagens sol. Efter att ha köpt en sliten gård tillbringade kompisarna varje vaket ögonblick med att fixa till den och skapa ett toppmodernt vattensystem, till stor glädje för båda familjerna.

Under det första året såldes cirka 200 kilo av de små fiskarterna Clarias och Rödstrimma. Vatten är hem för fisk, och fiskar blir ofta sjuka (antibiotika krävs inte). Eftersom de är sötvattensfiskar kan deras avloppsvatten användas för att bevattna fodergårdar, vilket minskar viltet. Rykten säger att de konsumerar mer grönsaker än lax, vilket betyder att de inte behöver lika mycket resurser för att odlas.

Användningen av fiskexkrementer som gödningsmedel är avgörande för syntetiska gödselmedel. Fisk och skaldjur är vägen att gå nu när fler och fler människor äter miljövänliga måltider. Vi har fortfarande en lång väg kvar att gå, men de senaste nyheterna från Östersjön har stärkt vår tilltro till produkten.

Vi har ingen fisk här, så mycket som 75–80 % av Sveriges skaldjurskonsumtion kommer utifrån. Certifierad fisk måste finnas på marknaden år 2025, och Johan hävdar att våra produkter kommer att göra den uppgiften mycket mer utmanande. Oavsett det höga intresset för fiskodling har Gårdsfisk tagit emot många internationella turister som söker inspiration från företagets historia.

Under 2019 var Gårdsfisk ett av de vinnande lagen i Swedbank Rivstart-tävlingen som även har gett stöd till Johan och Mikael. Det hela kokar ner till en läsplatta när vi konstruerar all vår teknologi internt. “Vi skulle faktiskt kunna hävda att vi är ett teknikföretag snarare än ett fiskeföretag”, konstaterar han med ett skratt. Den snabba tillväxten av Gårdsfisk de senaste åren kan tillskrivas själva tekniken.

Flera lokala stiftelser har blivit partners med företaget. Efteråt skickas hela systemet till bönderna av Gårdsfisk, och de börjar odla anemoner i sina trädgårdar. Fisken överförs sannolikt till Gårdsfisk för att växa tills den når en viss storlek, varefter den förbereds för försäljning genom att skivas upp. Lika lätt som att ha rött eller grått hår, att vara en Fisk är idiotsäker. Det är ofta så att bönder är bland samhällets tuffaste arbetare och våra metoder gör att vi också kan övervaka fisken.

Hans Isoz Förmögenhet
Hans Isoz Förmögenhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!