Peter Settman Förmögenhet

Peter Settman Förmögenhet
Peter Settman Förmögenhet

Peter Settman Förmögenhet – Peter Settman har arbetat inom en mängd olika områden, inklusive skådespelare, komiker, TV-värd, manusförfattare och TV-producent. Peter Settman föddes i Aspudden, Stockholm, Sverige den 24 februari 1969. Vid 10 års ålder gick han med i Skärholmens teatersällskap och gick vidare till Södra Latin.

Settman grundade produktionsföretaget Baluba 1989, och han driver det fortfarande nu. Settmans första fru, Sara Carlsson, födde Oscar och Elis, medan hans andra fru, Anna, födde Simon och Eric. Han är hemmahörande på stermalm, ett kvarter i hjärtat av Stockholm.

Peter Settman kunde uppnå ekonomisk frihet tack vare miljonkontraktet. Trots detta hävdar han att hans livsstil inte är påkostad. Men jag tänker inte agera som att det är en enorm frihet att inte behöva se den specificerade uppdelningen av mina åtal, säger han. Peter Settman, nu 53, sålde en andel i sin produktionsfirma, Baluba, för 12 år sedan.

Intäkterna var troligen runt 92 miljoner dollar, eller åtminstone tillräckligt för att säkerställa presentatörens ekonomiska säkerhet. I en intervju med Hemmets Journal sa han: “Jag tänker inte låtsas att det är en enorm frihet att inte behöva kolla vad räkningen är när man går ut och äter eller hur mycket olika resor kostar.”

USA:s invandring

Med självständighet kommer nya möjligheter. Efter mångmiljonaffären har pulvret applicerats på andras format. Nu när jag har en familj att försörja och två bostäder att underhålla, har det ekonomiska värdet förändrats avsevärt för mig. Det är spännande att jag nu har kapital att investera i andras idéer. Den 51-åriga Anna Settman skilde sig från flyttbesättningen, och de emigrerade alla till USA.

Där arbetade han och kollegan “Mello”-veterinären Christer Björkman, 65, på och förfinade modellen “American song contest”. Han gick utan lön i över två och ett halvt år medan han arbetade med programmets utveckling. Peter Settman konstaterar i intervjun att han förutom det inte tror att andra människor anser hans liv som ovanligt välbärgat.

Peter Settman Förmögenhet

Settman, på den dagliga bilfärden: Konstant käbbel

Peter Settman, en amerikan, gifte sig med en 41-årig kvinna som heter Carmen Navis. Paret har varit förlovade i nästan två år och delar för närvarande sin tid mellan New York och Los Angeles. Hans fyra söner bor fortfarande i Sverige, därför reser han dit regelbundet för att besöka dem. Peter Settman är på jakt efter ett kärleksfullt, långsiktigt boende.

Även om jag uppskattar att rymden tillåter oss att återupptäcka varandra och bli kära igen, önskar jag att vi inte behövde spendera så mycket tid ifrån varandra för lugnets skull. Efter det första “wow” av att träffa varandra, förklarar han, blir argumenten praktiskt taget konstanta. När Peter Settman sålde sitt företag 2014 för 92 miljoner kronor gjorde han en kanonaffär.

Han tillbringar nu mycket av sin tid med att resa mellan sin stermalm lägenhet och sin flickväns hem i Los Angeles. I över tre decennier har Peter Settman betraktats som en av Sveriges mest sedda tv-personligheter. Tidigare i våras medverkade han tillsammans med Christer Björkman som producent för deras gemensamma projekt, American Song Contest.

Peter Settmans omfattande LA-karriär och personliga historia

I början av 90-talet gjorde Peter Settman sitt namn som ragga av serieduon Ronny och Ragge. Det är så det låter”, “Dansbandskampen” och andra kända tv-program har alla haft honom som programledare. Större delen av hans tid och inkomst kom dock från utanför kameran i tv-branschen. Han är nuvarande styrelseledamot i elva företag och ägare till en 109 kvadratmeter stor lägenhet i Stockholms stadsdel stermalm.Han har även en bostadsrätt i Los Feliz, öster om Hollywood.

Företaget såldes av Peter Settman för 92 000 000 dollar

Settman startade sin första produktionsfirma, Baluba, 1989 efter att han avslutat college. Fantastiska 92 miljoner kronor gjordes på transaktionen. Han har nu lanserat och finansierat flera nya verksamheter, några i media och andra utanför. Dagens Industri uppger att Settman och uppfinnaren Karl-Erik Neumann 2015 grundade ett företag för att sälja industrirobotar till Lockheed Martin, en stor tillverkare av militär hårdvara. 2020 övervakade han försäljningen av munskydd åt det 35,5 miljoner kronor värda företaget Biovisor AB.

Han är en riktig mästare, med expertis inom alla aspekter av tv-program och produktion. Tidningen Chef beskriver honom som en sann affärsman som lätt kan påverka vem som helst med sina övertalningsförmåga. Tidigare anställd som försökte förhandla lön med Settman och fick ett lägre erbjudande råder dig att inte göra det. Trots det hade jag inga klagomål. Arbetaren strömmar till Chef magazine about hur övertygande han är.

Peter Settmans fyra barn kommer från två olika kvinnor

Två av Settmans söner kommer från hans förhållande med ex-sambon Sara Carlsson, medan de andra två är från hans äktenskap med ex-frun Anna Settman. Oscar Carlssson, den vuxna sonen, är alltid på språng, både online och offline.

Peter Settman bad Carmen Navis att bli hans fru

Peter Settman friade till sin amerikanska flickvän Carmen Navis i januari 2021. Efter att Settman friade till Navis gick paret snabbt till Instagram för att dela den glada nyheten med vänner och familj. De träffades först i Los Angeles, där Navis kommer ifrån. De blev bekanta medan Navis var anställd av Settman som scenograf för tv-serien “Swedish Dicks”.

Under pandemin, när USA stängde sina gränser för européer, använde paret långväga för att fortsätta sin dagliga resa mellan Stockholm och Los Angeles. Med hjälp av hashtaggarna “#saknardigbabe” och “Vi till långdistans” lade Navis upp ett foto på sig själv och Peter som gav långfingret på Instagram.

Peter Settman är en skicklig värd och artist som också kan sin väg runt företagsvärlden. Hans månadsinkomst är astronomisk och Nyheter24 har fått veta att han är värd miljoner. Peter Settman är mest känd för sina roller som Ronny i det omåttligt kända 1990-talsparet “Ronny och Ragge” och som mångårig programledare för underhållningsprogrammet “Så låter det”. Men Settman är också en rik affärsmagnat som har samlat på sig miljoner under sin karriär.

Peter Settman tjänade miljoner efter att ha sålt företaget

Produktionsbolaget Baluba, som Peter Settman grundade på egen hand, såldes till riskkapitalbolaget Capman 2009. Settmans vinst låg på 92 miljoner kronor, enligt uppgifter som lämnats till Dagens Industri, vilket tyder på bolagets mognad och framgång vid det här laget. Och det är inte allt.

Som en del av affären gav Capman Settman en andel på mellan 5 och 10 % i hans enorma produktionsföretag, Nice Entertainment. Fyra år senare, 2013, ska han ha tjänat ytterligare 50 miljoner kronor på att sälja aktier i tv-jätten till medieföretaget MTG, som DI rapporterat.

Jag tjänade mycket pengar på att sälja ansiktsmasker under pandemin

Peter Settmans karriär har tagit honom från att arbeta på industrirobotar i Abu-Dhabi till att sälja pandemiska munskydd åt företaget Biovisor AB. Biovisor Health & Safety AB, ett helägt bolag, omsatte drygt 44,5 miljoner kronor under pandemiåret 2020. Alla Bolag redovisar häpnadsväckande 35,5 miljoner i bolagets totala tillgångar.

Peter Settmans upprörande höga månadslön

Denna affärsfokuserade tv-personlighet får sannolikt en mycket generös månadslön, vilket kanske kommer som en överraskning för tittarna. Nyheter24 har tagit del av dokument från Skatteverket som visar att Peter Settman tjänade totalt 1 391 800 kronor under 2020. Delar man hans årslön med 12 får man en väldigt fin månadslön på 115 983 kronor. Peter och Anna Settman knöt ihop säcken för 11 år sedan. De går nu åt skilda vägar och går åt olika håll.

Peter Settman kommer att behålla alla sina pengar tack vare bestämmelserna i äktenskapsförordet. Peter, 49 år, och Anna, 47 år, har bestämt sig för att avsluta sitt äktenskap. De begärde sex månaders separation i sin ansökan om äktenskapsskillnad som lämnades in till Stockholms tingsrätt. De knöt ihop säcken 2007 och föder nu upp en yngel av två. “Jag kan bekräfta att vi valde att gå skilda vägar helt efter ömsesidigt samtycke”, smsade Peter Settman till Expressen. Peter och Anna Settman är ett gift par som båda har rönt betydande professionella framgångar i media.

Peter Settman är välkänd för sin presentationsförmåga; 2008 korades han till Sveriges största programledare på Kristallengala. Hans genombrott kom med Ronny och Ragge, och han har sedan dess varit värd för sådana landmärken svenska program som Idrottsgalan, Melodifestivalen och S ska det lt. Peter Settman lämnade SVT 2016 för TV4:s “Hur svårt kan det vara?” efter att ha jobbat där länge.

Peter Settman Förmögenhet
Peter Settman Förmögenhet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!