Niklas Strömstedt Pappa

Niklas Strömstedt Pappa
Niklas Strömstedt Pappa

Niklas Strömstedt Pappa – Det var på Södermalm, Stockholm, som den svenske publicisten Strömstedt gick bort den 24 juni 2016. Han föddes den 4 maj 1929 i Vasa, Finland. Född i Vasa är Bo Strömstedt. Pingstpastorn Harald Strömstedt (1899–1971) och hans hustru Hildur, född Helin (1898–1974), var hans föräldrar.

Fadern hade sin utbildning i Vasa och var ursprungligen från Älgå socken i Arvika kommun i västra Värmland. Denna mamma kom från åländska Föglö. 1950 skrevs Strömstedt in vid Lunds universitet för att ta en filosofie examen. Vid Lunds universitet var han aktiv medlem i Litterära Studentklubben och medlem i Lunda Poethögskola.

Han började sin karriär på Expressen som litteraturkritiker 1952–1960 och blev sedan 1961–1976 avdelningschef för kultur, 1977–1991 chefredaktör och 1992 professor i praktisk journalistik vid Göteborgs universitet. till 1993. Från 1977 till 1986 och 1986 till 1992 satt han i styrelserna för Dagens Nyheter AB respektive Tidnings AB Marieberg. På Svenska krusbär 1998 målade Strömstedt miniatyrporträtt av poeter för flera program.

Familj

Strömstedt blev far till Niklas och Lotten Strömstedt efter att ha gift sig med Margareta Strömstedt 1953. Hans långvariga sjukdom tog slutligen hans liv 2016. På Maria Magdalenakyrkogården i Stockholm ligger Bo Strömstedt till vila. Bland våra mest älskade artister och artister finns den 64-årige Niklas Strömstedt.

Hitsinglarna “Sista morningen” och “A woman and a man” från det sena 1980-talets album “Once in a Lifetime” markerade soloartistens genombrott. Niklas har sedan dess haft framgångar med GES, som precis spelat sin sista konsert, och singlarna har hopat sig som pärlor på ett snöre. Efter mer än 25 år tillsammans tyckte bandmedlemmarna att deras engagemang måste ha varit tillräckligt.

Niklas Strömstedt Pappa

En rad personliga

Niklas har varit mycket framgångsrik i både sin karriär och privatliv. Han förblir nära sin ex-sambo Agneta Sjödin (numera 55 år) och ex-frun Efva Attling (numera 70 år). Men fotbollen var Niklas stora attraktion från tidig ålder; han var utmärkt och hade stor potential att nå sportens högsta nivåer. Han fortsätter att visa sin hängivenhet för fotbollen genom att ge allt till favoritklubben AIK.

Niklas fick dock så småningom skynda sig eftersom musiken hade tagit över. Papa Bo var inte bara en duktig tidningsproducent, han var också en entusiastisk organist som under många år höll en orgel i direktionssviten på Expressen. Sångerskans familj hade en rik historia av ordsmide: Niklas pappa Bo var en skicklig stylist som arbetade som kulturchef på Expressen i många år innan han blev chefredaktör; Niklas mamma Margareta Strömstedt, som blev 91 år gammal, var författare till många utmärkta böcker.

Sorgliga tider

Men det har funnits tillfällen då Niklas Strömstedts liv varit allt annat än räkmackor. Medverkan i “Så mycket bättre” gjorde att musikern kunde öppna sig om sina tuffaste tider. Det var länge oklart om Niklas Strömstedt skulle klara sig igenom sina första dagar på grund av svårigheten och komplexiteten i början.

Det fanns en elakartad tumör på min hals när jag föddes. “Så mycket bättre” bevakades av Expressen och bland annat sa Niklas Strömstedt att det måste ha varit svårt för en förälder att ta hand om ett sjukt litet barn. under hela dessutom utvecklades han till en sann liten buse samtidigt som han hanterade personliga problem under hela mellanstadiet.

Jag var ostädad ett tag. Sångerskan avslöjade sina kamper i TV4:s populära program, där hon gick naken och sa att hon använde cannabis, luktade bensin direkt från sina tankar, var våldsam, förstörde alla hennes konstverk och knuffade ut henne genom fönstret.

Äntligen landade på sinnet

Saker och ting fortsatte att försämras för Niklas under hela romanen. Jag gick till en barnpsykiater eftersom mina föräldrar var osäker på vad de skulle göra. Han uttrycker empati för sina föräldrar genom att säga: “Jag kan förstå mina föräldrar eftersom de inte var säkra på vad de skulle göra.” Detta visar hans förståelse för varför hans föräldrar lämnade honom på en mentalanstalt.

Orsaken bakom Niklas Strömstedts tidiga kamp har han övervägt. Jag tillskriver det mest att jag hade hemlängtan efter min pappa. Musikstjärnan med de snälla ögonen och bländande gyllene tänderna säger att han jobbade riktigt hårt. Niklas Strömstedt har äntligen hittat sin fot i livet och han kan nu se tillbaka med tillfredsställelse. Men det finns en sten i sångarens sko – han har kämpat för att acceptera sin koppling till sin berömda far.

Blev respektlöst behandlad

Stoppa Pressarna har pratat med popsångerskans två barndomskompisar och båda har bekräftat samma sak. Trots sina bästa ansträngningar lyckades Niklas aldrig vinna över sin far. Jag kommer aldrig att glömma ögonblicket Niklas började slå igenom som artist. En kompis tillägger att han satte ett högt värde på sin fader ers åsikt och säger.

Även om det verkade bedårande i efterhand, ser jag nu hur det var skadligt för min hälsa. Niklas var fixerad vid sin pappas godkännande, men när jag ser tillbaka tror jag inte att han verkligen kände sig uppskattad. Så jag kan inte säga säkert om de gjorde upp tidigare; Jag var inte med när det hände.

Enligt en annan kompis som hade liknande minnen var Nickes pappa en framstående figur i Sverige runt den tiden. Insidern menar att Nicke aldrig skulle ha vågat bli journalist på grund av de ständiga jämförelserna med Bo Strömstedt.

Dessutom informerar hennes ex-vän henne om att för Bo hade betydelsen av hans åsikt alltid verkat vara av största vikt. Jag tycker att det är tragiskt att han behövde sin fars godkännande så ofta när han är så begåvad. Med alla inspelningar han har sålt verkar Nicke ha fått tillräckligt med bekräftelse. Jag mår dåligt eftersom jag tror att han tyckte att hans jobb hade blivit sofistikerat och att det var viktigare att vara chefredaktör än hans karriär.

87 år gammal gick publicisten och tidigare chefredaktören för Expressen Bo Strömstedt bort. Konstnären Niklas Strömstedt minns sin far på en mängd olika sätt; han är närvarande i alla deras ansträngningar. Publicisten Bo Strömstedt avled i natt vid 15-tiden efter en utdragen sjukdom. Han avled natten till fredagen.

Ingenting fanns kvar av honom sedan han var äldre. Enligt 57-årige Niklas Strömstedt somnade hans pappa lugnt i natt, men det är uppenbart att han är ensam, ledsen och konstig. Den senaste tiden har Bo Strömstedt blivit sämre. Enligt Niklas Strömstedt var det inte helt oväntat eftersom han har blivit något sämre de senaste veckorna.

Legendarisk chefredaktör på Expressen

Efter sin filosofie kandidatexamen från Lunds universitet 1950 kom Bo Strömstedt 1951 till Expressen som litteraturkritiker. Han var ordförande för Expressen, en av de mest lysande tidningarna i Sverige, från 1977 till 1991.

“Bra för honom att vila”

Det var bra för honom att vila, och vi hoppas att han sitter vid poeternas bord med Bellman, Stiernhielm, Astrid Lindgren, Taube och Aspenström, enligt ett uttalande från familjen Strömstedt, där hustrun Margareta, sonen Niklas och dottern ingår. Lotten, samt deras familjer, som gavs ut av Expressen. Kanske bryter de in i en snapssång för att fira midsommar. Men vad gäller resten av oss kommer det att vara öde.

Familjen tillåter sig just nu att sörja fridfullt. Det finns en myriad av sätt på vilka jag kommer att minnas honom. Min mamma tillbringade i princip hela sitt liv med honom, och jag ser honom i min syster, mina barn och i allt vi gör. Niklas Strömstedt konstaterar att det är tungt. Fram till att Niklas Strömstedt blev tre år hade hans föräldrar ingen aning om han skulle klara det.

Hans beteende och cannabisanvändning motiverade hans intagning på en barnpsykiatrisk avdelning när han var nio år gammal. I premiären av “Så mycket bättre” ikväll säger han, “Jag tror att det handlade mycket om att sakna min pappa.” Ledaren i kvällens premiär av “Så mycket bättre” i TV4 är 57-årige Niklas Strömstedt.

I programmet öppnar han upp om sitt mystiska och hemsökande förflutna. Redan innan han föddes var hans föräldrar oroliga över hans prognos. Det fanns en elakartad tumör på min hals när jag föddes. Att höra att läkare inte kan lova att ett sjukt spädbarn skulle ta sig till sin tredje födelsedag måste ha varit en svår prövning för föräldrarna, säger han till programmet.

Dessutom diskuterar han sin avstickare från sin väg när han var nio år gammal där. Jag var ostädad ett tag. Jag hamnade hos en barnpsykiater för att min missbrukande pappa rökte cannabis, andades in bensin direkt från sina tankar, slet upp alla mina teckningar och kastade ut mig genom fönstret. Eftersom de var vilse, kan jag känna empati med mina föräldrar.

Jag tror att det till stor del berodde på att jag saknade min pappa, säger han medan han står framför de andra deltagarna. Han ansträngde sig mycket. Publicisten och ex-chefredaktören för Expressen Bo Strömstedt och skribenten, journalisten och översättaren Margareta Strömstedt är Niklas föräldrar. Han hävdar att allt som rör hans föräldrar är sagt och gjort nu. Absolut inte. Enligt honom finns det ingen fiendskap mellan oss.

Niklas Strömstedt Pappa
Niklas Strömstedt Pappa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!