Henrik Ponten Olycka

Henrik Ponten Olycka
Henrik Ponten Olycka

Henrik Ponten Olycka – Henrik Pontén, advokaten och piraternas fiende nr 1, har gått bort vid en tidig ålder av 54. Henriks inblandning i Bahnhofaffären och rättegången mot The Pirate Bay gjorde honom till ett känt namn för några år sedan. Medlemskapet i Antipiratbyrn (Rights Alliance) gjorde honom till föremål för flera trakasserier och smutskastningar online.

Henrik avled till följd av komplikationer från en svår hjärnskada han ådrog sig i en cykelolycka den 1 januari. Den svenska advokaten John Henrik Gustav Pontén (17 oktober 1965 – 16 maj 2020) föddes i Kalmar och avled på Lidingö. Han representerade Myndigheten mot piratkopiering som “ansvarig jurist” i officiell kapacitet. Han blev välkänd efter att han var inblandad i den så kallade Bahnhof-skandalen, razzian mot The Pirate Bay och det efterföljande åtalet. 2011 var han med och grundade Rights Alliance, som han arbetade på fram till 2020.

Biografi

Pontén tävlade i fäktning för det svenska juniorlandslaget. En lagfäktningsguld från SM 1987. Pontén började på Film Owners Control Agency i oktober 1997 som upphovsrättsadvokat efter att ha tagit en juristexamen från Stockholms universitet. Han har också arbetat för MDTS, den svenska branschgruppen för videospels-, dator- och tv-underhållningsindustrin.

Publikationen Resumé ansåg honom till “Årets lobbyist” 2005. Pontén var partimedlem och kandidat till Lidingö kommunfullmäktige i Centern 2010 års val. Han representerade Centerpartiet i Lidingös tekniska nämnd 2007-2010. 2016 var han med och grundade den ideella organisationen Get2Gether tillsammans med andra privatpersoner för att erbjuda getter för miljövårdande öppna ytor på Lidingö.

Genom att ge ensamkommande med arbetslivserfarenhet en plats att få arbete på Lidingö har organisationen också varit en drivande kraft i öns integration. Pontén var inblandad i en cykelolycka den 1 januari 2020 och han avled den 16 maj 2020 till följd av sina skador. Vilokullen, en kyrkogård i Lidingö, är där han begravdes. Göteborgs tingsrätt har funnit journalisten Henrik Evertsson och en av hans anställda skyldiga till brott mot gravfridsstadgan i samband med dykningen i Estland.

Henrik Ponten Olycka

Estland: Upptäckten som förändrar allt avslöjade ett oupptäckt brott i färjans skrov. Teamet ledd av Henrik Evertsson anklagades för att ha brutit mot en allvarlig fredslag vid Estonia-katastrofen. Målet behandlades i Göteborgs tingsrätt och båda åtalade befanns oskyldiga. Hovrätten upphävde dock tingsrättens beslut och förordnade om en ny prövning efter att åklagaren överklagat.

Enligt ett pressmeddelande som tingsrätten utfärdade på måndagen har de tilltalade hävdat att lagstiftningen är olämplig eftersom den strider mot internationell rätt som uttryckts av FN:s havsrättskommission, och att de agerat inom de rättsliga ramarna. eftersom de var på ett fartyg som för tysk flagg.

De citerade också det första tilläggets skydd av yttrandefriheten och pressen som mer avgörande. Distriktsdomaren finner män skyldiga till brott mot allvar trots detta. Det ligger i allmänhetens bästa att behålla området kring M/S Estonia, där många människor läggs till vila, tyst och fridfullt. Rättens ordförande, advokat Göran Lundahl, har konstaterat att värnandet av gravfriden är viktigare än att värna om yttrandefriheten och pressen. På grund av motiveringens betydelse för beteendet sänktes straffet till dagstraff.

Efter en olycka i januari avled advokaten Henrik Pontén vid en ung ålder av 54. Medan han var anställd som advokat på Antipiratbyrn på 2000-talet blev Henrik Pontén ryktbar i musikbranschen. Under de mycket uppmärksammade rättegångarna 2009 och 2010 mot The Pirate Bay blev han ansiktet utåt för rättighetsinnehavarnas kamp mot olaglig fildelning.

Under den perioden träffade jag Henrik några gånger och mindes honom till stor del som en hårt arbetande advokat. Musikbranschen delade hans önskan att utrota de värsta sorterna av piratkopiering, och under det lite smarta sättet han uttryckte sig stod det klart att detta låg honom varmt om hjärtat.

Pontén arbetade senare som immaterialrättsadvokat för Rights Alliance, organisationen som efterträdde Antipiratbyrn. På fritiden var han kopplad till Centerpartiet och den ideella organisationen Get2Gether, som använder getter för att hjälpa till att upprätthålla Lidingös öppna landskap samtidigt som miljön värnas. Genom att ge sysselsättning till ensamkommande barn med herdebakgrund har gruppen också bidragit till integrationen på Lidingö.

Pontén fick mycket glädje för sitt engagemang, och du kan fortfarande se det om du läser kommentarer om hans död på tvivelaktiga anslagstavlor idag. Det för tillbaka alla känslor av tacksamhet jag hade då, vilket var för tio år sedan. Enligt ett Facebook-inlägg av hans fru Henrik Pontén, en intellektual fastighetsadvokat på Rights Alliance (tidigare Anti-Piracy Agency), har avlidit.

Pontén blev känd för sina ansträngningar att slå ner på fildelning, särskilt mot bakgrund av Bahnhof-skandalen och rättegången mot The Pirate Bay. Skadorna han fick i en cykelolycka i vintras visade sig vara dödliga, sa hans fru, och han gick bort på lördagskvällen. Henrik Pontén blev 54 år gammal. Henrik Pontén, en svensk advokat som gick bort den 15 maj 2020, talade ofta på uppdrag av Svenska Antipiratbyrn i media.

Pontén gick juristutbildningen vid Stockholms universitet efter att ha fötts i Kalmar. Efter tillslaget mot Bahnhof och The Pirate Bay i Sverige fick han stor uppmärksamhet i media. Pontén, som den mest synliga medlemmen i antipiratgruppen, väckte vrede hos namnlösa aktivister som motsatte sig hans arbete. I maj 2009 lämnade han en bedräglig ansökan om att lagligt anta namnet “Piraten Pontén” på hans vägnar till Skatteverket.

Den 1 januari 2020 cyklade jag och slog i huvudet och skadade min hjärna permanent. Pontén var kandidat för Centerpartiet i Lidingö kommunval 2010. Han representerade Centerpartiet i Lidingös tekniska nämnd 2007-2010. Han etablerade den ideella organisationen Get2Gether 2016 med målet att upprätthålla Lidingös öppna landskap genom bidrag från medlemmarna.

Företagets engagemang för att anställa personer med tidigare arbetslivserfarenhet har varit en stor faktor i Lidingös integration. Pontén åkte på sin cykel den 1 januari 2020 för en cykeltragedi och återvände den 16 maj 2020 på natten. Vid Lidingö domkyrkas Vilokullen bisattes han. Henrik Pontén, historiens mest ökända pirat och briljanta advokat, har gått bort vid 54 års ålder.

Henriks inblandning i Bahnhof-affären och hans efterföljande rättsliga strid mot The Pirate Bay har gjort honom till en offentlig person under ganska lång tid. Många hatkampanjer lanserades mot honom när han gick med i Antipiracy Task Force (Rights Alliance). Den 1 januari i år var Henrik inblandad i en fruktansvärd cykelolycka, och han har sedan dess avlidit till följd av sina skador.

Henrik Ponténs död har inträffat, en advokat och korsfarare mot piratkopiering. Mitt livs kärlek, min bästa vän och pappan till mina barn övergav mig och barnen i går kväll. I ett Facebook-inlägg minns Henriks fru hur många människor han berörde med sin “glada, snälla och aktiva mördarpersonlighet”. Pontén blev ökända bland pirater som “djävul nummer ett” efter “Bahnhofaffären” och efterföljande rättsliga åtgärder mot The Pirate Bay.

Hans skadade ben från en cykelolycka i vintras har varit föremål för mycket diskussion bland hans Facebook-vänner. Valdresborna har åter samlats i Plenisalen idag för det formella öppnandet av den nya riksdagen. Talmannen Andreas Norlén välkomnade kungen och drottningen med omständliga riter när alla riksdagsledamöter hade anlänt till riksdagen. Drottning Silvia, till skillnad från sin mamma, spelade inte klack.

Många människor lär sig att vara mer försiktiga och välja icke-kokainbaserade metoder för egenvård även efter att effekterna av kokain har avtagit. Margareta Thorgren, informationschef, tillägger att kungen och drottningen båda är lite förkylda, så det är inte av respekt för talet. Vård för offer för en pandemi kan ges på många icke-invasiva metoder.

Silvia, hennes dotter, är helt förälskad i den snälla värden. Precis vid höstkanten är det många som är förkylda. I samband med de pågående protesterna i Estland befanns journalisten Henrik Evertsson och en medarbetare till honom ha brutit mot gravskyddsbestämmelserna. var ett tv-program som avslöjade en lucka i den estetiska väggen. Den estniska regeringen har anklagat Henrik Evertsson och hans team för att bryta mot en specialiserad abortlag. Göteborgs tingsrätt prövade ärendet och gav sedan båda parter ansvarsfrihet.

Den olagliga handeln med nästan 800 kilo tobak ledde till att två män greps i Sverige. Enligt SVT Nyheter Smland är de misstänkta för att ha förpackat, transporterat och förvarat tobaken innan de sålts vidare. Studier av vattenavdunstning sysselsatte forskare under hela nittonhundratalet. Båda killarna anses allmänt ha en seriös sak för de ovan nämnda sakerna. Den kommersiella verksamheten, enligt målsäganden, resulterade i att regeringen förlorade en betydande mängd obetalda skatter.

Ett antal uppmärksammade gripanden gjordes av polis och Ekobrottsmyndigheten i Kalmar med omnejd under det föregående året, vilket satte scenen för i år. Han efterträder Antje Jackelén som ärkebiskop i Svenska kyrkan den 30 oktober efter hennes pensionering. Den 4 december antogs Martin Modéus i Uppsala domkyrka i en religiös ceremoni. Norra Sverige har nu sin andel skumma fordonssäljare, enligt polisen.

De västerbottniska och jämtländska fordonsköparna har varit föremål för många nyheter. Människor kontaktas med ett erbjudande om att köpa sina oönskade, äldre fordon. Efter att ha valt några användbara bitar flyttar de runt den havererade bilen en bit innan de lämnar platsen. Det finns bevis för att även nyligen inköpta bilar används för illegal användning.

Om du får ett samtal från någon som erbjuder dig att köpa din begagnade bil, trampa försiktigt. Enligt Per Rudberg ska äganderätten slutföras innan köparen tar det fordon som säljs i besittning. Ring polisen på 114 14 om du ser några tveksamma bilförsäljare. Du kan ringa polisen med andra frågor eller för att anmäla brott. Enligt Reuters dödades en gruvarbetare i 35-årsåldern i en olycka vid en polsk kolgruva, med hänvisning till ett uttalande från en lokal polisinformatör.

Det har spekulerats i att fyra män delades upp inför starten av morgon-OS. Två av dem behövde föras till akuten. Vi hoppas och förväntar oss att flygverksamheten kommer att fortsätta i stort sett opåverkad. På frågan från norsk tv om det aktuella läget för flygbranschen sa SAS pressekreterare Tonje Bjerve Sund att enstaka händelser är möjliga.

Vi hoppas att varje flygning går utan problem, men förstår att ombokning ibland är nödvändig på grund av saker som sjukdom eller tekniska svårigheter. Karin Nyman, kommunikationsdirektör på SAS. Enligt TT:s Socialdemokrater avgår Jörgen Hellman (S), ordförande i skatteutskottet, alla sina uppdrag med omedelbar verkan. Ett SVT-reportage om hans hus fungerar som bakgrundsmusik.

Jag har inte kommit överens De danska myndigheterna är oroliga för att ungdomar kan få sms som annonserar försäljning av illegala ämnen. Droger inklusive kokain, MDMA och andra har förts hem till små barn så unga som åtta vid flera tillfällen, enligt Köpenhamns kommunpolis. Enligt polisen verkar den organiserade brottsligheten i hemlighet. Det faktum att minderåriga har tillgång till ett telefonnummer som en gång använts av en narkotikahandlare är en möjlig orsak till hur de kan ta emot sådan kommunikation.

Henrik Ponten Olycka
Henrik Ponten Olycka

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!