Olle Jönsson Ung

Olle Jönsson Ung
Olle Jönsson Ung

Olle Jönsson Ung – Olle Jonny Jönsson är en svensk sångare som föddes den 1 december 1955 i Kristianstads församling, Kristianstads län. De vann Grammis för “Årets dansband” 1989 och igen 2012 tack vare honom och hans svenska dansband, Lasse Stefanz. Efter att ha opererat handleden fick han ge upp sin andra trumkarriär och i januari 2007 ersatte Gunnar Nilsson honom som orkesterns trummis.

Inom musikens rike är Olle Jönsson en stor aktör. Han har medverkat i Melodifestivalen, Sommerkrysset, Allsng p skansen och Så mycket bättre som artist eller gästvärd. Jönsson, som nu är några år äldre än 60 och veteran från en lång och framgångsrik karriär med dansbandet Lasse Stefanz, har varit med om mycket under sin tid som musiker. Men han har också tagit del av sin beskärda del av tragedin.

Hur gammal är Olle Jönsson och var bor han?

Bengt-Olle Jonny Jönsson kom in i världen den 1 december 1955, i Kristianstad. När detta skrivs skulle han vara 66 år gammal. Han tillbringade sina uppväxtår i Kristianstad och han och hans 62-åriga fru, Gunilla Jonsson, slår sig nu ner på en hästgård där. Dan Jönsson, 37 år, och Lina Jönsson, 30 år, är hans barn.

Tillsammans i 42 år har Olle och hans fru sedan 12 år bott i samma hus de senaste 19 åren. Stor. Olle Jönsson från Lasse Stefanz, ett svenskt dansband. Olle är en begåvad musiker som har samarbetat med både etablerade namn som Jerry Williams (75 år) på 2010 års låt “Shake a Hand” och uppkommande svenska artister som Lotta Engberg (59 år) på sina respektive album.

Han är dock mer känd som medlem i Lasse Stefanz dansband. Olle, Christer Ericsson (70), Gunnar Nilsson (57), Jonas Rignell (57), Anders Dahlgren (59), och Henrik Svensson (59) utgör bandets sångsektion. Katalysatorn var gruppens avsikt att bli störst i landet. De uppträdde först för publik under en bingopaus, och därifrån bjöds de in att spela på en mängd olika ställen.

De hällde sina hjärtan och själar i musiken, men splittringen i slutet av decenniet var oundviklig. Detta berodde på bandets beslut att överge några av deras dansbandslåtar till förmån för experimentella disconummer, som möttes av ett coolt mottagande från varken bandet eller publiken. Bert Karlsson gav dock lite ljus i skuggorna av de dåliga nyheterna, och så småningom kom gruppen tillbaka på rätt spår.

Olle Jönssons sjukdom – uttryckt i Så mycket bättre 2022

En viss sorg har dock olyckligtvis kommit in i Olles spännande tillvaro som musiker. Han fick reda på att han hade diabetes 2014 när han besökte S ska det lt. Gunilla körde honom till sjukhuset, där läkarna bekräftade hans ohälsosamma vana att äta sockerrik mat hela tiden. Jag insåg att jag hade gjort dåliga val i mitt liv. För mycket socker i min kost.

På frågan om denna händelse meddelade Olle Expressen att det var som en tickande bomb. Olle har dock gjort stora framsteg i sin viktnedgång och sin hälsa som helhet sedan han tog bort socker. Eftersom han redan har överlevt en hjärtinfarkt har han inte haft något annat val än att fortsätta kämpa.

Han avslöjade för de andra gästerna i So Much Better 2022 att han lider av en genetisk störning som får honom att skaka ofta. Det står att jag led av karpaltunnelsyndrom. Jag har tappat lite logkänsla och känsla i fingrarna. Alternativet var att sluta spela trummor, så jag fick ta ett beslut. Efter det började jag sjunga, som Olle Jönsson berättade i föreställningen.

Skådespelarna i “Så mycket bättre” blev upprörda när de såg om pilotavsnittet tillsammans. Nu diskuterar 67-årige Lasse Stefanz-borna Olle Jönsson sina vänskaper, livsförändringar och farhågor inför de intensiva inspelningssessionerna. En del av mig var orolig att det var hemsökt, säger han om sin hälsa. Olle Jönsson, sångare i det legendariska dansbandet Lasse Stefanz, och programledare för TV4:s nya hit “Så mycket bättre” på lördagskvällen.

Det kreativa teamet samlades i Stockholm för att se pilotavsnittet på en biograf innan premiären. Olle Jönsson diskuterar känslorna som dök upp under återkopplingen. Att träffa dem var ibland utmanande, men i slutändan givande. Det var svårt eftersom jag var tvungen att se dem en kort stund efter att ha saknat dem så mycket, bara för att behöva säga hejdå igen.

Olle Jönsson Ung

Olle Jönsson har följt upp med ett antal personer inklusive Sonny Fahlberg från Norlie KKV och Anna Ternheim efter programmet som spelades in i somras. Det skulle vara spännande att arbeta tillsammans för att visa att vi kan hitta en gemensam grund trots våra olika tillvägagångssätt. Artisten i showen kan vara både vänlig och avlägsen. Där avslöjar Jönsson bland annat att han planerat sin egen begravning och dokumenterat sina slutliga önskemål. Han avslöjar sina planer för sitt arv och säger: “Det kommer inte att finnas något efter mig, jag ska samla in de sista pengarna.”

Det är så saker och ting har utvecklats

Inspelningsdagarna mellan sju och två på morgonen för “Så mycket bättre” var fysiskt krävande. Olle Jönsson har haft hälsoproblem relaterade till sin diabetes de senaste åren och han delar med sig av sin oro inför inspelningen. Matrestriktioner är nödvändiga, men nålarna och pillren verkade göra susen. – Jag kände ingenting, säger han till Expressen.

I showen minns artisten att han blev undersökt för Parkinsons sjukdom på grund av sin konstanta darrning. Familjär tremor, en genetisk störning i nervsystemet, var den skyldige, och han var tvungen att ge upp trumma som ett resultat. Du måste gå upp, det kan inte sluta här, tänker Jönsson för sig själv i “Så mycket bättre” efter att ha hört nyheten.

Han mår bra nu och ska ge sig ut på en stor turné med Lasse Stefanz. Dessa konserter skiljer sig dock mycket från dansbandsturnéer förr eftersom de endast är reserverade för sittande publik. Musikern säger till Expressen att det är svårt att hitta lokaler att uppträda på eftersom det inte längre finns några dansgolv.

Olle Jönsson observerar tyvärr den rikstäckande stängningen av dansklubbar. Han har varit där sedan början också; Lasse Stefanz grundades 1967. Ingen är villig att bilda ett dansband eftersom de vet att de kommer att misslyckas. Så jag anser mig lycklig att ha bevittnat dess zenit och de tusentals människor som är ivriga att festa varje helg.

Trots förändringarna ser han fram emot turnén och hoppas på “Plus, plus, extra plus” i form av nya outfits, ytterligare musiker, med mera. Det finns ingen stopp på klockan; vi får se hur långt det räcker. På Guldklaven-galan av Malungs dansbandsvecka i söndags hyllades Sven-Erik Magnusson för sina insatser på området.

En av personerna som sjöng vid minnesmärket var Olle Jönsson från Lasse Stefanz. Det krossar mitt hjärta att tro att han är borta för alltid, säger han till Nöjesbladet. Sven-Erik Magnusson, 74, gick bort i mars efter en längre tids sjukdom. Sven-Ingvars frontman hedrades med flera framträdanden på Guldklaven-galan. Olle Jönsson, i bandet Lasse Stefanz, var en av sångarna som uppträdde för Sven-Erik. Han är här för 31:a året i rad för att spela under Dansbandsveckan.

När jag sjöng var mitt sinne i molnen. Han sjöng en gammal låt som hette “I love you still” någonstans på 1960-talet, och när jag sjöng den gick mina tankar rakt in i honom. Jag ger alltid allt, men då ville jag verkligen pressa mig själv, minns han. Trots att Olle Jönsson sällan lyssnar på dansmusik nuförtiden har Värmlandsbandet en särskild plats i hans hjärta.

Jag lyssnar fortfarande på årgångsskivor från Sven-Ingvars eftersom jag tror att de var helt unika. Hans röst var ganska trevlig att lyssna på eftersom den var äkta. Han skrattar att det inte skulle spela någon roll om han började sjunga på Värmländska. Olle Jönsson var tillsammans med bandkompisarna Christer Ericsson och Gunnar Nilsson med på Sven-Eriks begravning i Karlstad. Jag har varit på många begravningar, men sällan känner jag mig så hemsk över mig själv som jag gjorde vid den. Det var ganska utmanande. Enligt honom har många av våra hjältar försvunnit.

“Han gav upp till slut”

Olle Jönsson hade känt Sven-Erik i långt över ett halvt sekel. Vid 12 års ålder framförde han för första gången “Säg inte no, säg maybe” av Magnusson. Olle är väl medveten om att tiden går och att han inte är så ung som han en gång var, men han är fortfarande optimistisk inför sin framtida hälsa.

Olle Jönsson Ung
Olle Jönsson Ung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!