Melwin Lycke Holm Längd

Melwin Lycke Holm Längd
Melwin Lycke Holm Längd

Melwin Lycke Holm Längd – Den 18-årige Melwin Lycke Holm vann Nordiska Mästerskapen. Han hade ett perfekt hopp, satte ett nytt personbästa på 2,18 meter och vann turneringen. Hans pappa, Stefan, säger till Sportbladet att hans son gjort en upptäckt idag som gav honom hopp för resten av sommaren. Även om det fortfarande är tidigt på utomhussäsongen har Melwin Lycke Holm bevisat att han gör framsteg och att den här sommaren ska bli njutbar för 18-åringen.

I Aten i onsdags diskvalificerades han efter att ha stannat på 2.05, men idag vid Nordiska Mästerskapen i Danmark satte han nytt personbästa med tiden 2.18. Med tanke på resultatet i Aten var det lite av en överraskning. Men idag fick han ett genombrott. Enligt Stefan Holm var den genomgående felfri och presenterade exceptionellt bra.

För att fånga en 2,20

Det fanns egentligen inget att klaga på. Att han inte bröt 2.20 var ändå en liten källa till besvikelse, eftersom det är det nuvarande taket han strävar efter att överträffa. Men kommer den snart? Om han fortsätter att hoppa som han gjorde idag och får större självsäkerhet tror Stefan att den dagen kommer förr snarare än senare.

Melwin Lycke Holm Längd : 2,18m

Stå upp för din grupp. EC

Den här söndagen tävlar Melwin Lycke Holm i längdhopp och sedan 6 och 11 juni tävlar han i Stefan Holm Games i hemstaden Kil respektive Sollentuna GP. Det är tätt mellan honom och Fabian Delryd, som hoppade 2,18 meter i Aten, om en plats på lag-EM i somras. Enligt Stefan ska beslut tas på Sollentuna.

Melwin, säger han, har ändrat sin träningsrutin och börjat lyfta stora vikter. Han har alltid varit pigg och snabb, och nu tar han nästa logiska steg i sin utveckling genom att bulka upp. Han behöver dock övning innan han kan hoppa konsekvent, vilket kan förklara hans senaste inkonsekvens. Detta är naturligtvis uppmuntrande nyheter som pekar på en positiv utveckling.

Stefan Holm är inte bara en legendarisk höjdhoppare för Sverige. Han är också en stor legoälskare, och kanske den största i landet. När Armand Duplantis slog världsrekord i stavhopp i vintras var Holm sugen på att ta sig till sociala medier för att visa upp ett Legobygge av hoppet. Holm hade tidigare gett ut en bok där han återgav stora atletiska ögonblick i lego.

Melwin Lycke Holm Längd

Det borde därför inte komma som någon större överraskning när Stefan Holm försökte rensa en höjdhoppsstång helt konstruerad av Legos. Och det är inte allt. 1,80-tumshöjden han uppnådde i ett hopp över legoklossar är världsrekord. Det hade vi snarare. Sonen Melwin Lycke Holm får möjligheten att slå sin pappas rekord i det kommande avsnittet av “Lego Masters Sweden” i TV4 kommande lördag.

17-åringen vann precis svenska mästerskapet i höjdhopp och anses vara en av de bästa i världen.
Han är uppvuxen med Legos i Karlstad, så han är väl insatt i delarna. Det är det perfekta sättet att uppfostra ett barn. Det finns lego i varje rum i huset, även mitt, säger Lycke Holm i programmet.

TV4:s Melwin Lycke Holm slår alla tidigare rekord

Melwin Lycke Holm får en möjlighet att hoppa över den 1,81 fot höga höjdhoppsläktaren som programmets deltagare byggt av Legos. Utan så mycket som en vingling på legobaren kan han göra det. Det är så sött av dem. Melwin Lycke Holm säger, “Jag var vansinnigt nervös inför det här hoppet, så det känns bra att jag tog över.”

Pappa OS-guldmedaljör och livstid 2,40 meter höjdhopparen Stefan Holm är inte så upprörd över att förlora sitt rekord. Just nu är jag på ett fantastiskt humör. Holm reflekterar över att skicka skivan till “minifiguren” och tillägger: “Jag är alltid stolt över Melwin.” Att göra detta tillsammans var en fantastisk tid.

kom på andra plats på Finnkampen

Friidrottsfans kunde lyssna på Melwin Lycke Holm i SVT samtidigt som de såg “Lego Masters Sweden” på TV4. Där, i Finnkampen, slog han varannan svensk på planen. Med en höjd på 2,12 meter slutade han tvåa i höjdhoppet, bakom endast Daniel Kosonen från Finland. Jag har blivit sviken.

Jag kämpade mig in i tävlingen och gjorde mitt bästa för att övervinna de hinder jag mötte. Jag förväntade mig lite mer, säger 17-åringen. Melwin Lycke Holm tittar över bordet på sin pappa, Stefan. Sedan tillägger han: “Det var ett absolut helvete.” SportExpressen besökte pappa och sons hus i Karlstad för att fråga om den tunga stämningen, varför Stefan Holm ringde till Skatteverket som svar på en förfrågan i “P Spret”, och hur det är att ständigt jämföras med sin pappa.

Det är uppenbart att detta orsakar mig en del irritation. För Melwin Lycke Holm är det bästa alternativet att “hoppa häcken” själv. I finländarnas läger slutade den svenska jätten på andra plats. Melwin Lycke Holm öppnar nu upp om de frågor som har hållit honom tillbaka. Han fortsätter sedan med att säga till SportExpressen, “Nu vet jag exakt vad som är fel.”

Svenskarna har väntat sig stora saker av Stefan Holms son ända sedan Melwin Lycke HoJag blev berömmelse i så ung ålder. Han har också burit det förut. Det av Holm. 2020, vid 15 års ålder, levde han upp till allas förväntningar genom att ta ett aldrig tidigare skådat SM-guld. Därefter satte han nytt rekord för den yngsta personen som någonsin vunnit ett SM-höjdhoppsguld. Karriärbanan har dock planat ut sedan dess. Den talangfulla atleten drabbades av en lårskada bara en månad efter att ha vunnit det historiska guldet och var borta i flera månader.

Helg nummer två

Därefter var 2021 ett fruktansvärt år för den unge svensken med ljusa framtidsutsikter. Sedan dess har han varit tvungen att mödosamt rehabilitera sin kondition, och säsongen 2022 borde representera betydande framsteg. När Melwin Lycke Holm var 15 år hoppade han 2,17 meter. Sedan dess har han inte kunnat hoppa högre än vad han gjorde idag.

En guldmedalj och ett efterlängtat språng på 2,18 meter kom dock i Norrköpings SM. Enligt honom betyder det mycket. När Melwin Lycke Holm hoppade tolv centimeter högre än Oliver Ericsson-Sotterman, Emil Uhlin och Simon Wiklund vann han SM-guldet. När han nådde 2.09 var segern säkrad.

Han bad då om en 2,14-bar och fick det direkt. Efter att ha “varit en svår grej” Så kom höjden på 2,18 meter som han hade kämpat med i nästan två år. Det har visat sig vara ganska utmanande. Jag brukade vara den unga, lovande hopparen som inte har “pressat” på över ett och ett halvt år.
Jag fick lägga ner det mentala arbetet, sa Lycke-Holm till SVT Sport och förklarade varför hon valde SM framför junior-VM.

Revbenet berördes

Vissa människor kan ha haft ett hopp om att 2.18-fantomen skulle bestå efter två avbrutna försök.
Glädjen i Lycke-Holms ansikte när han insåg att ribban skulle sitta kvar efter att han rörde vid den var påtaglig. Han höjde sin arm i ett sergeanttecken på seger, sedan bugade han med knutna nävar och hurrarop.

På frågan om han tror att det skulle bli en “ketchupeffekt” nu när 2,18-spöket har skrämts bort, svarade han: “Jag hoppas verkligen det.” Det är uppenbart att det spelar stor roll, påpekade han därefter. Höjdhoppet var det enda evenemanget som jag fortfarande väntade på att bli bättre på.

Melwin säger: “Då stinker det”

Melwin är fortfarande bland världens sex bästa i sin ålder med en bästa prestation på 2,18 i år. Utmärkt i svindlande grad. Men Melwin Lycke Holm har en mycket mer relaterbar förebild i sitt liv. Insatserna i den konflikten känns högre. På sitt 18:e år var Stefan Holms bästa vertikalsprång 2,18 meter. I oktober fyller Melwin 18 år och delar födelsedag med sin pappa, som också fyllde 18 år i år.
Och detta är en helt ny omständighet.

Det är lite irriterande. Melwin Lycke Holm skryter: “Jag var så långt före pappa tidigare år.” Är det inte att försöka leva i skuggan av din fars prestationer? Det är inte bra när det är dåligt för mig men värre för honom. Men så länge jag gör en blygsam vinst är det okej. Melwin Lycke Holm, 17, satte nytt personligt rekord vid Junior SM i Skellefte med en höjd på 2,18 meter och överträffade sitt tidigare märke som sattes sommaren 2020 med en centimeter.

Detta efter en helg där han tävlade i tre tävlingar och satte personliga rekord i alla tre av höjd, längd och antal steg, och vann två guld och ett silver. Melwin, endast 16 år gammal, fick ett nytt personbästa på 2,17 i Landslagsutmaningen i Söderhamn i augusti 2020. Två veckor senare vann han sitt första senior SM-guld. Men skador plågade hans kampanj 2021, och det var inte förrän denna inomhussäsong som han kunde återupptäcka sin form 2020.

Melwin Lycke Holm Längd
Melwin Lycke Holm Längd

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!