Irene Lindh Familj

Irene Lindh Familj
Irene Lindh Familj

Irene Lindh Familj – Den svenska skådespelerskan, sångerskan och röstskådespelaren Irene Lindh Sisth föddes som Lindh den 13 oktober 1945 i Stockholm. Som barn fick Lindh ett intresse för teater och hon började sin utbildning på Vår Teater när hon var elva år. 1964 till 1967 var hon elev på Dramatens elevskola, där hon var vän med personer som Marie Göranzon, Rolf Skoglund och Lena Nyman.

Ända sedan dess har hon behållit banden till Dramaten. Hennes filmdebut var i Troilus och Cressida från 1967, där hon dök upp som statist. Hon har arbetat med regissörer som Ingmar Bergman, Bo Widerberg, Lars Norén, Erland Josephson, Alf Sjöberg och andra inom både film och scen.

Vid sidan av sitt arbete på teatern är Lindh också en upptagen skådespelare inom film och tv. Hon dök upp första gången på tv 1967 i serien Gumman, som förvandlades till en tesked. Hon medverkade i många filmversioner av Arne Dahls böcker från 2011 till 2012 och spelade rollen som Jenny Hultin. Hon har också gjort röstarbete, framför allt för Harry Potter-filmerna som Petunia Dursley.

Hon samarbetade med Bibi Andersson och Margaretha Byström för att skriva uppsättningen Dramaten 1993 av Strindbergs kvinnor. Efter vidareutveckling satte trion upp Where Did You Get The Fire? 1996 på teatrarna Intima och Scala innan han tog den på turné, vilket inkluderade stopp internationellt.

Hon har också en sångkarriär; hon uppträdde på sin vän Astrid Lindgrens begravning och spelade in en duett med Carl Jonas Love Almqvist som heter Songes. Sedan sin tid som elev vid Dramatens skola 1964 till 1967 har Irene Lindh behållit banden till organisationen. De senaste produktionerna som hon har varit en del av inkluderar Medea, Ritter, Dene, Voss och Still life, bland 120 andra.

Utöver sitt teaterarbete är Irene Lindh en upptagen skådespelare inom film och tv. Hon har arbetat med regissörer som Lars Norén, Gunnel Lindblom, Erland Josephson, Ingmar Bergman och Alf Sjöberg. Hon dök upp första gången på tv 1967 i serien Gumman, som förvandlades till en tesked. Irene har gjort en massa saker, som rösten Petunia Dursley i Harry Potter-filmerna och har återkommande roller som Jenny Hultin i Arne Dahls bokanpassningar.

Irene Lindh Familj

Dramaten-uppsättningen av Strindbergs kvinnor från 1993, skriven av Irene, Bibi Andersson och Margaretha Byström, blev en succé. Originalmanuset var till en pjäs som hette Var tog du elden?, som fortsatte att uppträda på teatrarna Intima och Scala samt på turné. Utöver sin skådespelarroll i Ingmar Bergmans produktion av Shakespeares Vintersaga från 1994, är Irene Lindh en begåvad sångare som har gett ut ett album med Carl Jonas Love Almqvists Songes. Hon tilldelades O’Neill-stipendiet 2004.

Den svenska sångerskan, skådespelaren och scenartist Irene Lindh föddes den 13 oktober 1945. Lindh kommer från Stockholm. Vid elva års ålder började hon sin skådespelarkarriär på Vår teater, en Stockholms barnteater. Från 1964 till 1967 var Lindh elev vid Kungliga Dramatiska Högskolan. Hennes gestaltning som Jenny Hultin i den svenska kriminalserien Arne Dahl: Misterioso är det som gav henne den största internationella berömmelsen.

Efter att ha börjat sin karriär på Dramaten i Stockholm som statist i 1967 års Troilus och Cressida, har Lindh varit stammis där ända sedan hon var skådespelarstudent. Den tredje Mellan 1976 och 2014 medverkade hon på Dramatiska Teatern som hertiginnan av York i Richard III, porträtterade flera delar på teatern, inklusive Albine i Britannicus, Œnone i Phèdre, Mistress Page i The Merry Wives of Windsor och Albine i Britannicus.

När Harry Potter-filmerna dubbades till svenska var Lindh rösten till Petunia Dursley. Hon har även uppträtt som röstskådespelare. I Simbas stolthet, en uppföljare till Lejonkungen, ger hon den svenska rösten för Zira. Carl Jonas Love Almqvists Songes är hennes debutalbum som sångare.

Hon började sin konstnärliga resa på Vår Teater när hon var elva år och gick i många andra blivande skådespelerskors fotspår och fortsatte tills hon avslutade sin utbildning på Scenskolan i Stockholm 1964 till 1967. Därefter gjorde hon sin scendebut 1967 som statist i Troilus och Cressida och fortsatte med att spela två roller i En midsommarnattsdröm, vilket etablerade hennes dedikation till Dramaten.

Irene har ett mångsidigt skådespeleri och berättande CV. Berömd för roller i Madagaskar 2, Skönheten och odjuret och Donald och chokladfabriken; Seriens stammisar inkluderar Arne Dahl, Ronja Rövardotter och Victor & Josefine; och radioprogram inkluderar Abby’s Flying School for Fairies.

Skådespelerskan Irene Lindh har en förmåga att väcka intresse och avvärja tidens effekter. Genom att fortsätta spela. Hennes familj och nära vänner är hennes främsta energikällor. Sedan examen från Dramatens elevskola 1967 har den mångfaldigt prisbelönta och aktuella teatern Irene Lindh varit en del av Dramaten.

Under hela denna nästan femmay-årsperiod har hon arbetat med kända filmskapare som Ingmar Bergman, Bo Widerberg och Lars Norén, samt välkända skådespelare. Hon betonar och förmedlar idén om att vara en vänlig, tillgänglig person som är nära glädje och känslor under ett smidigt partnerskap.

I Dramatens fasta ensemble ingår Irene Lindh. Har band till Dramaten med anor från 1964–1967, då han gick på anstalten. Många kända svenska och internationella regissörer har arbetat med henne, däribland: Alf Sjöberg, Ingmar Bergman, Erland Josephson, Lars Norén, Bo Widerberg, Robert Lepage, Christian Tomner, och Gunnel Lindblom. Utanför Dramaten har hon gjort flera framträdanden i revymiljöer.

Utöver sin skådespelarroll i Ingmar Bergmans produktion av Shakespeares Vintersaga från 1994, är Irene Lindh en begåvad sångare som har gett ut ett album med Carl Jonas Love Almqvists Songes. Hon porträtterade rollen som den heliga Birgitta i det religiösa dramat Djävulens advokat hösten 2003.

2008 gjorde hon framträdanden i Jungfruleken, regisserad av Katie Mitchell, och Vögelein, av Staffan Valdemar Holm. Den fule, med Marius von Mayenburg i huvudrollen och i regi av Emil Graffman, spelar just nu på teatern. 2004 års O’Neill-stipendium gick till Irene Lindh. En 78-årig kvinna som heter Irene Lindh Sisth är bosatt på Lgh Vanadisvägen 1501 i Stockholm.

Hon bor i en 150 kvadratmeter stor lägenhet med fem sovrum. Efter att ha flyttat dit den 25 maj 1962 har hon stannat i totalt sextioett år och tvåhundranittiofem dagar. Hennes registreringsadress är inte specifik. Lena Irene bor i ett kvarter med en genomsnittlig årsinkomst på 541 045 kronor och en andel av betalningsklagomål på 1,89 %.

Du kan köpa Ratsitkatalogen för Stockholm, där Lena Irenes ingår, om du vill se ytterligare inkomststatistik från kvarteret. Lena Irenes lönesumma och information om eventuella betalningsmeddelanden finns på sidan 119. Bernt Olof Sisth och Lena Irene är de övriga boendena i huset. Sedan sin första registrering där den 11 juli 1972 har han vistats där i 51 år och 248 dagar.

Bernt Olof Sisth är man till Lena Irene. Lena Irene fyller 79 år om 212 dagar. Hennes nästa årsdag kommer att vara på måndag, ett år och 212 dagar efter hennes namnsdag, och hennes 80-årsdag är ett år efter det. Ett “grekiskt namn med bet” som betyder “fred” är Irene. Lena Irene är för närvarande obunden till något företag. Hennes adress är inte kopplad till några registrerade företag. Det finns inga bilar i Lena Irenes garage.

Irene Lindh Familj
Irene Lindh Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!