Mi Von Ahn Föräldrar

Mi Von Ahn Föräldrar
Mi Von Ahn Föräldrar

Mi Von Ahn Föräldrar – En av musikerna som deltar i “Midnight Light Festival” i Vilhelmina är Mi von Ahn, singer-songwriter från Umeå. Hon uppträder imorgon kl 17:00 på “huvudscenen” för att kicka igång festivalföreställningarna för i år. Resten av hennes band, inklusive gitarristen Viktor Krutrök, keyboardisten Thomas Burström och trummisen Erik Klinga, sällar sig till henne på scenen.

En del av spåren kommer att vara från mitt första album, som kom ut förra året. Det som följer är ett experiment med lite ny musik, om jag känner mig modig nog. Enligt Mi von Ahn, om hon får en känsla kommer det att vara en kombination. Hon släppte sitt kritikerrosade album “Signals” hösten 2018.

“Best new music”, “Indie highlights” och “Women of Indie” var bland Spotify-spellistorna som började inkludera hennes låtar. Likaså fick hon möjlighet att följa med i Jennie Abrahamsons band på turné, som också är en artist med Umeå-ursprung. Utöver sina egna projekt har hon varit mycket upptagen under våren med shower på många orter som Söderhamn, Skellefteå och Piteå.

Mi von Ahn har levt sitt liv i harmoni med musiken. Det spelades alltid musik i hennes hus när hon var liten. Eftersom båda hennes föräldrar var musiker växte hon upp med musik i familjen. När jag var mellan tretton och fjorton år, när jag först tog upp en gitarr, började jag skriva mina egna låtar. Därefter gick jag på en gymnasieskola som fokuserade på musik.

Ändå har Mi von Ahns fokus varit delat mellan musiken och henne själv. Detta utöver hennes deltidsarbete som inredningsarkitekt och byggnadsingenjör på Sweco Architecs i Umeå. Hon hade tidigare jobbat i en skidbutik, kört lastbil och tävlat slalom under sin tid i Riksgränsen. Hennes musik speglar den naturliga världen och tjusningen av att vara nära den.

Mi Von Ahn Föräldrar

Att definiera min egen musik har alltid varit en utmaning för mig. Det låter som en kombination av eterisk pop och sing-songwriter-stilar. Landskapet, naturen och resor, såväl som olika musikstilar, ger mig inspiration. Hon har tagit vara på möjligheten att koppla av inför sin spelning i helgen. Mi von Ahn njöt nyligen av en veckas ensamhet på Holmön, under vilken hon skrev låtar.

Mycket av detsamma kommer att gälla resten av sommaren. Några spelningar här och där, med skrivande och återhämtning emellan. Lofoten är ett av hennes förväntade resmål, och hon är spännande att se det.
Hennes nuvarande koncentration är dock på Midnight Light Festival. Vi hade en fantastisk tid förra året när vi åkte EPA-taxi medan vi spelade spel och lyssnade på musik.

Helgen är snart här och jag tänker spendera hela festivalen efter mitt framträdande på fredag. Det är Mi von Ahns önskan att höra Les Big Byrd, Deportees och Drums & Organ. Tillsammans med sitt band Väärt uppträdde hon där förra året. I år kommer Mi von Ahn att uppträda på Vilhelminas “Midnight Light Festival” igen. Det var så bekvämt som det kunde bli, till min stora förtjusning. Mi von Ahn rekommenderar att gå dit för skojs skull.

Väärt och Mi von Ahn intar scenen på Kalles på torsdagskvällen för att framföra livemusik med en mer poporienterad stil. Att Mi von Ahns pappa är från Piteå ger henne en tydlig samhörighet med staden. Mormor och morfar har bott i Piteå under hela sitt liv. Från den sommaren har jag många underbara minnen.

Mi von Ahn, bosatt i Umeå, har satsat på musik, vilket inte är förvånande med tanke på att hennes föräldrar är artist och skivproducent. – A Även om de aldrig har pressat mig, vet jag att det spelar en betydande inverkan. Ett val som har gjorts fritt. Jan Gradvall är bara en av många som har hyllat hennes engelskspråkiga poplåtar sedan hon började uppträda under eget namn 2013.

Jag strävade bara efter att släppa musik och ha en bestående effekt. Hon säger “förhoppningsvis” och skrattar. Bon Iver, Feist och hjältarna från 90-talet, inklusive Portishead och Massive Attack, är några av hennes musikaliska influenser. Hon släpper nya låtar i januari, som testas på Piteåpubliken, förutom att hon släppte albumet “Signals” förra året.

På väg till jobbet eller när jag står för att diska hör jag ofta musik. Mitt mål är att fånga deras väsen. Om de “flyger” vet jag det. När jag kan hålla mig uppe med musiken mår jag som bäst. Mitt humör sjunker lite om jag inte är i närheten på ett tag. Mi von Ahn har två spelningar inplanerade samma kväll. Hon återvänder till scenen efter sin egen uppsättning för att ge livesupport åt Väärt.

Några av mina favoritmänniskor i världen är medlemmarna i Väärt och mitt eget band. Hon är extatisk eftersom hon får umgås med sina vänner. Bandet Väärt, som skapades i Umeå för ett decennium sedan av före detta Gällivaremedlemmar, är också släkt med Piteå. Piteå konsertbesökare kan förvänta sig att få höra 2010 års låt “Ljus till svart” framförd live.

Det gäller händelser i Piteå. Pär Poromaa Isling, en sångare, minns att han hade en älskare från Hortlax och brukade titta på Mobb Deep på PDOL. Johan Airijoki, gitarrist för Väärt, kommer att uppträda på Torsdagsklubben för andra gången. När klubben öppnade förra våren var han den kritikerrosade öppningsakten som uppträdde solo.

Bandet tog ett uppehåll “på grund av många förlossningar” efter att ha släppt album med mer folkinfluenser och ett med en mer rockig lutning. När de kom tillbaka var musiken mer popinfluerad och hämtade inspiration från platser som The War on Drugs, som var omtyckt av amerikanska kritiker, och från Umeälven snarare än Malmfälten och Tornedalen.

Massor av öppna ytor och ängar väntar dig här. Vårt mål var att fånga essensen av att cykla längs en flodstrand eller promenera över en äng. Ja, enligt mig. När de intar scenen blir trion en sextett. Det är en hel uppsättning. Förbered dig på att ha kul! Mi von Ahn kommer från Norrland och är musiker och låtskrivare.

Mi skapar stämningsfull pop med en underbar, ödslig sorg som till innersta kärnan. En rytmisk resa genom en dramatisk miljö, med fantastiska berg och lugna sjöar varvat, är en bra metafor för den musikaliska upplevelsen. Hennes person präglas av ett grundat allvar som genomsyrar låtarna.

Som helhet är det en ny version av det klassiska singer-songwriter-formatet som kombinerar inslag av samtida flykt. Clash Magazine gör jämförelser med The War On Drugs och kallar låten “Driving, inspiring, and moving…”. Enligt Västerbottenskuriren “… antyder Fleetwood Mac och kanske till och med Amanda Bergman, men framför allt är Mi von Ahn väldigt mycket sig själv.”

Signals, debutalbumet, kommer att släppas hösten 2018 via Bolero Recordings och Warner/Chappell. Huvuddelen av singlarna har släppts under hela projektet och har fått mycket uppmärksamhet och spel på olika Spotify-spellistor (Bästa nya musiken, Indie-höjdpunkter, Women of Indie, etc.).

När detta skrivs har de genererat runt 800 000 streams på Spotify och har uppmärksammats av publikationer som Musikguiden i P3 och musikjournalisten Jan Gradvall. 2017 uppmärksammades även Mi:s låtskrivande med STIM-stipendiet.

Klimatet

Pär Poromaa Isling och Johan Airijoki grundade Väärt i Malmberget i början av 2000-talet. Både lyssnare och recensenter har gett bandet höga betyg för sina tre studioalbum. “Det kommer ett skalv” var Väärts album som kom våren 2014. Konserter inför utsålda publik följde efter att den fått fyra stjärnor av DN.

Lemmel Records släpper gruppens efterlängtade fjärde album, “Drömälv”, i mars 2019. Det var Jens Andersson som gjorde inspelningen och produktionen av albumet. Vårt senaste album kom ut för fem år sedan. Betrakta denna CD som vår triumferande återkomst. Att göra en nystart i staden, närmare bestämt Umeå, är huvudfokus.

Vi flyttade hit från Malmfälten och fick igång vår bandkarriär. Mycket tid har gått sedan dess. Så mycket har hänt. Några av bandmedlemmarna har lämnat, några har flyttat, vi har knutit säcken, bildat familj, avslutat våra examen, hittat jobb etc. Beroende på årstid kan det kännas som att vi äntligen har hittat en plats att ringa hem här, men andra gånger ifrågasätter vi.

Mi Von Ahn Föräldrar
Mi Von Ahn Föräldrar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!