Danyel Couet Familj

Danyel Couet Familj
Danyel Couet Familj

Danyel Couet Familj – En av domarna på den pågående säsongen av Sveriges Yngsta Mästerkock är kändiskocken och krögaren Danyel Couet. Han är ansvarig för olika Stockholms matställen. Kocken och krögaren Danyel Couet föddes i Sverige den 24 juli 1973 och han har även franska och finska anor. Efter sitt första år på Sollentunas Kristinebergs Restaurangskola ändrade Couet uppfattning om sin framtida karriär och började arbeta som lärling på familjens restaurang Edsbacka krog.

Han grundade F12-gruppen tillsammans med kocken och krögaren Melker Andersson och arbetade med honom i nästan ett decennium. Hans mormor inspirerade namnet på hans första restaurang, som han lanserade 2018: Allegrine. Han grundade matstället Manufacture tillsammans med Sebastian Thureson under det nya året (2019).

Han har varit kock väldigt länge och har vunnit flera utmärkelser, inklusive ett OS-guld 2000 med det svenska kocklandslaget. Han är tillsammans med Lubbe Garell värd för den populära svenska YouTube-serien Shots & Pots. de diskuterar jakt och matlagning. Danyel Couet, en känd kock, har varit i branschen ganska länge.

Han föddes i Sollentuna, Sverige, men hans familj kommer från Paris, Frankrike. Danyel är ägare och tidigare innehavare av flera populära matställen i Stockholm. Nu medverkar han som ledamot i juryn om Sveriges Yngsta Mästerkock.

Vart ringer Danyel Couet hem och hur gammal är han?

I år fyller Danyel Couet, som föddes den 24 juli 1973, 48 år. Hans hemmabas är Stockholm. Efter ett år på gymnasiet gick Danyel på Kristinebergs restaurangskola och började jobba på restaurang Edsbacka istället för att satsa på sitt ursprungliga mål att bli grafiker eller serietecknare.

Danyel Couet Familj

Har Danyel Couet och hans fru Jessica några barn, och vem är hon?

Danyel Couets fru, Jessica, är 47 år gammal, och paret har en 16-årig son som heter Leo och en 18-årig dotter som heter Elna.

Restauranger som ägs av Daniel

Under sin karriär har kocken Daynel Couet öppnat och drivit ett antal matställen. I nästan 25 år har han haft tillsyn över F12-organisationen. Hans första restaurang, Allegrine, lanserades samma år (2018). Hans mormor är hedrad med namngivningen av en restaurang på Norrmalm, Stockholm. Han lanserade sitt Manufacture-matställe på det nya året.

Hans framtidsplaner på Gotland

Danyel öppnar en ny restaurang tillsammans med sin vän och kockkollega Sebastian Thureson, denna gång på Gotland. Guldkaggen vid Allegrine blir namnet på restaurangen.

Jag behöver känna till Danyel Couets Instagram-handtag

Danyel har samlat över 20 000 följare på Instagram under handtaget danyelcouet. Majoriteten av hans uppdateringar innehåller antingen honom själv eller mat. Han delade precis en Instagram-bild på sig själv framför öns restaurang. Flera av hans berömda kompisar har kommenterat hans inlägg och alla lovordat den nya baren. Marie Serneholt, artist och talkshowvärd, har anmärkt på bilden med ett antal intressanta kommentarer, inklusive tre eld-emojis.

Trevligt, sa 2019 års mästerkock i Sveriges mästare och kockkollega Gabriel Jonsson. Lubbe Garell, en vän till Danyel, sa: “Bra jobbat, partner!” Shots & Pots YouTube-kanalen drivs tillsammans av Lubbe och Danyel. De gör saker som att jaga och laga mat medan de reser runt i världen.

Danyel Couets fru och barn

Danyel har kunnat upprätthålla en hälsosam balans mellan arbete och privatliv trots sina omfattande professionella skyldigheter. Danyel och hans fru sedan 50 år, Jessica Couet, träffades när de båda var 20. De uppfostrade två tonåringar tillsammans; Elna, en dotter, och Leo, en son.

Edge av Daniel Couet

Danyel Couet och hans familj har ett hem i Stockholm och han har även en gård på Faludden som ligger på södra Gotland.

Mat och dryck (Danyel Couet)

Daniel Couet har hjälpt till att lansera över 20 matställen under loppet av två decennier. Hans första solosatsning, Allegrine, debuterade 2018 och blev snabbt en favorit bland Stockholms matgäster. Restaurangen Manufacture, som han äger tillsammans med sin kompis och kollega Sebastian Thureson, öppnade i januari 2019.

Kokböcker av Danyel Couet

Danyel Couet är en skicklig kock och författare till åtta böcker i ämnet. Varje bok är en rundtur genom en annan aspekt av hans kulinariska eskapader, där han delar med sig av berättelser, råd och, naturligtvis, en uppsjö av läckra recept. Hans verk ger läsarna ett fönster till hans egen tillväxt som kock, samt en möjlighet att fördjupa sig i en mängd olika kök, tillagningsmetoder och smakprofiler.

The Island, med 48-årige Danyel Couet i huvudrollen, har premiär nu på torsdag, den 10 februari, på Kanal 5 och Discovery+. Showen kommer att dokumentera de tävlandes ansträngningar att hålla sig vid liv på ön trots att de måste samla vatten, bygga ett skydd och undvika potentiellt dödliga varelser. Andra inblandade är Klas Eriksson, Magdalena Graaf, Lisa Ajax, Thomas Wassberg, Mikael “Soldoktorn” Sandström, och Alexandra Zazzi.

Men utanför showen, vem är Danyel?

Tja, Danyel är en av landets mest lysande stjärnor i den kulinariska världen, och han är svensk, fransk och finsk. Han har presenterat programmet “Sveriges yngsta mästerkock” tillsammans med Tina Nordström och Paul Svensson, där han spelar en betydande roll vid sidan av sitt OS-guld med kocklandslaget och medverkan i “Kockarnas kamp” och Stjärnorna i Castle som tävlande.

Danyel och en kompis sköter restaurangen Allegrine i Stockholm. Killarna red på framgångsvågen för att öppna en andra restaurang, som de döpte till Manufacture. Han har varit en integrerad del av F12-gruppens ledarskap under lång tid.

Vet du om Danyel Couet är gift?

Danyel och hans fru, Jessica Couet, har två barn i tonåren.

Vad är Danyel Couets årslön?

Danyel hade en etablerad inkomst på 389 400 kronor 2020. Danyel och hans fru sitter båda i styrelsen för ett antal företag, varav ett är La Pomme AB. Omsättningstillgångarna är cirka sju miljoner norska kronor. Danyel och Jessica har båda andelar i en annan framgångsrik verksamhet, Restaurang Kammakargatan 22 AB, som har tillgångar på mer än 7 miljoner dollar.

Det är ännu okänt vilka resurser företagen bakom matställena Manufacture och Allegrin besitter. Danyel Couet har varit engagerad i öppnandet av inte mindre än 20 restauranger under de senaste 25 åren, varav många hämtar inspiration från hans mormors matlagning i Paris. Det senaste etablissemanget att gå med i ledet är Allegrine, ett av endast två svenska matställen som i år erhållit den prestigefyllda Bib Gourmand-utmärkelsen från Michelins Guide.

Restaurangen serverar mat som tydligt hämtar inspiration från fransk matlagning. Han har vunnit många utmärkelser under sin karriär, inklusive ett OS-guld som medlem i det svenska kocklandslaget. Han har även skrivit sex kokböcker och tävlat i Kokkarna kamp, den svenska versionen av “Masterkocken”, där han var den yngste tävlande.

Matlagning är en affär med flera krukor i kocken Danyel Couets kök. Han driver en framgångsrik restaurang, har skrivit en kokbok och är nybliven pappa. Besök honom i hans specialbyggda Sollentuna-kök. Danyel Couet lanserade restaurang le Rouge när hans hus renoverades och damm flög överallt. Danyel, projektledaren, är alltid på jakt efter personliga och professionella tillväxtmöjligheter. För närvarande är han delägare i sju F12-restauranger.

Även när han är hemma med sin 3-årige son Leo, lyckas hans telefon fortfarande ringa konstant. Men Danyel har kommit att värdesätta hemmets och familjens bekvämligheter mer och mer när han närmar sig 35 år. Förut var allt jag ville göra på äventyr, särskilt till avlägsna länder under längre perioder. Men förra gången jag besökte New York kunde jag bara skratta åt metropolen och önska att jag var tillbaka på min egen plats.

Nuförtiden, säger han, föredrar han att tillbringa sin fritid med sina nära och kära. Bra när du är borta, men du vet att det är finast hemma. Danyels liv kretsar kring en enplansstuga från 1952 i Sollentuna, kvarteret där han tillbringade sina uppväxtår. Hemmet är en syntes av modernistiska och funktionalistiska principer. Familjen Couet älskar sitt nya hem på grund av det 84 kvadratmeter stora sociala området som inkluderar kök, matplats och vardagsrum.

Sedan flytten hit 2002 har ombyggnaden pågått i fall och fart, och den senaste omgången avslutades i höstas. Samtidigt som nya elledningar och takpannor monterades byggdes även hela sträcktaket om. Som ett resultat finns det nu ännu mer utrymme för och samverkan mellan de olika komponenterna.

Danyels fosterbarn, det långa, smala köket var det första rummet som renoverades. Danyel, som har ett stort öga för estetik, tänkte ut och övervakade konstruktionen av strukturen. När han pekar på linjer i väggen, påminnelser om när det stora, extremt tunga kalkstensblocket kommer att glida på plats, inser du omfattningen av uppgiften.

Danyel Couet Familj
Danyel Couet Familj

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!