Hur Lång Är Tareq Taylor

Hur Lång Är Tareq Taylor
Hur Lång Är Tareq Taylor

Hur Lång Är Tareq Taylor – Tareq Frank Daoudi Taylor, född 30 juli 1969, i Malmö Sankt Johannes församling, Malmöhus län, är krögare, tv-kock och kokboksförfattare. Tareq Taylor är en känd kock i Sverige och har ett stort följe på svensk tv. Tareq Taylor’s Nordic Cookery, SVT:s “Matresan” och “Trädgrdstider” är bara några av de program han varit med i. Både mästerskapet “Kokkarnas Kamp” och priset “Bästa Malmöambassadör” tilldelades Tareq 2017.

Båda priserna “Kristallen” och “Årets TV-personlighet” delades ut till honom 2021. Han fick också den prestigefyllda rollen som värd för SVT:s julspecial samma år. Tareq har skrivit flera kokböcker fulla av läckra och tankeväckande rätter. Hans föredrag om “Matkultur” och “Entreprenörens resa” tas väl emot. Tareq är inte bara ägare av Malmö matställe Kokeriet, utan också av den första cirkulära stekpannfirman ONEPan och den tillsatsfria måltidsleveransen Maten é klar.

2022 tog Tareq äntligen modet att uppträda inför publik och förverkligade ett långvarigt mål från sin ungdom. Han sjöng inför den svenska allmänheten medan han var förklädd till ett älvaträd i TV-programmet “Masked Singer”, där han placerade sig på andra plats. Därefter intog han scenen igen. Den här gången slår de sig ihop med Sarah Dawn Finer, en annan av Svergies bästa sångare. Under hela december månad delade de scen på Hamburger Bör för att få semesterglädje.

Bakgrund

Palestinskan Seif Daoudi och amerikanskan Annie Taylor fick en son som hette Tareq Taylor. Annie Taylor är avkomma till den brittiskfödde karriärdiplomaten Ronald Taylor och svenskfödda fysikern Janne Rydbergs barnbarn, Vivian.

Karriär

Sedan 1980-talet har Tareq Taylor varit en professionell kock. Tidigare ägde och drev han Restaurang Trappaner i Malmö, och han ägde även Slottsträdgrdens Café där ett tag. Hösten 2014 lanserade han restaurangen och matstudion Kockeriet i Kulturkvarteret S:t Gertrud. Sju av hans verk är tillägnade matematik, och många av dem har vunnit prestigefyllda utmärkelser.

Hur Lång Är Tareq Taylor

Trädgrdstider, Go’kväll, Tusen r till julafton, Historieätarna, Plus och Summer Vacation är bara några av de program på svensk tv där Tareq Taylor har arbetat som kock under flera år. Tareq Taylor’s Nordic Cookery (Tareq Taylors nordiska kulinariska äventyr på TV4) är den show som Taylor är mest känd internationellt för.

Taylor var värd för Plura, Ulrika Davison, Ulf Wagner och Gonza i hans mattält utanför glasburen på Musikhjälpen i Göteborg (2011) och Malmö (2012), där han lagade falafel. Medlen användes till den anvisade insamlingsinsatsen. 2013 talade han som Sommar i P1 sommartalare. För sina ansträngningar att “sprida tankar om kvalitet och kärlek till mat till en stor publik” utsågs Taylor till “Journalisternas kock” på en restauranggala samma år.

Tidningen Land utsåg honom till Årets Lantis 2014. 2017 triumferade han på TV4:s Kokkarnas Kamp, efter att ha samlat på sig flest medaljer någonsin inför sista omgången. På Malmö Business Gala i januari 2018 hedrades han som bästa Malmöambassadör. För utgåvorna 2018–19, 2019–20 och 2020–21 av Stjärnorn p Slottet var Tareq Taylor köksmästare.

Fem personer fick hjälp av Tareq Taylor och hälsocoachen Sofia Sthl under loppet av 50 dagar i den nya SVT-serien Lyckomaten, som ska ha premiär i oktober 2019. Tareq Taylor gjorde ett framträdande på Channel 5:s ver Atlanten hösten 2020. Det första avsnittet av Tareq Taylors Food Journey, som programmet heter, kommer att sändas på SVT 2021. Den sexdelade serien följde Taylor när han besökte Middle East och hans fars hemstad Jerusalem för att lära sig om sin familjs historia och för att ta del av det lokala köket.

Taylors arbete på Tareq Taylors Food Trip gav honom Kristallen 2021 för Årets TV-personlighet. Hans utnämning som SVT:s julvärd för 2021 offentliggjordes den 27 oktober. Taylors framträdande som Sagoträdet på Masked Singer Sweden 2022 blev tvåa. Taylor har haft framstående profiler på sociala medier under ganska lång tid; 2022 rankades hennes Instagram som den tjugofemte mest inflytelserika av Mediaakademins Powerbarometer.

Tareq Taylor, en populär amerikansk tv-kock, har vunnit många svenskars hjärtan med sitt lättsamma uppträdande. Om du inte visste dessa fem saker om Tareq, här är de. Tareq Taylor, 52, är en känd tv-kock som har synts i SVT:s Trädgrdstider och Matresan, men han är så mycket mer än så. Han är också programledare för TV-program, leder restauranger, håller föredrag och lagar mat för skådespelarna i Stjärnorna p Slottet.

Här är fem föga kända fakta om värden som alla vill bli bästa vänner med. Tareq Taylor korades till “Årets TV-personlighet” medan Matresen hedrades som “Årets livsstilsprogram” på förra årets Kristallen-gala. Tyler Tareq: Här är 5 godbitar om hos t att du förmodligen inte visste.

Nästan helt uppvuxen av en ensamstående förälder

Annie Taylor, Tareqs mamma, var en ensamstående förälder som uppfostrade honom och hans bror Zafer. För att försörja sig själv och sina söner arbetade hon på fem jobb samtidigt. Mamma var verkligen kass. Hon hade bara gått ut grundskolan när mina föräldrar skildes åt. Han berättade för Aftonbladet att hon varit barnskötare, tidningsbärare, operasångerska på Malmö stadsteater samt taxi- och lastbilschaufför. Sunny hann inte med den här gången, men hon kommer att få en ny chans i framtiden.

De avslutade sitt 26-åriga äktenskap genom skilsmässa

Hösten 2021 skildes han och hans exfru Kristina Taylor. Vid den tiden hade de varit ett par i 26 år och fostrat en dotter som heter Ellen. Han förklarade sin återuppväckta romans med Sofia “PT-Fia” Sthl i mars 2022.

Bröt av misstag nacken när han surfade 2019

Tareqs favorithobby var kitesurfing, men för två år sedan bröt han nacken när han gjorde det. Han halkade och störtade sju meter i vatten som bara var 25 centimeter djupt. Utan om eller och klarade han sig på något sätt. Efter händelsen kommenterade han: “Jag har fått en andra chans i livet.”

Med ursprung i både England och Palestina

Taylor, Tareq Frank Daoudi är hans fullständiga namn. Som ung antog han det brittiska efternamnet Taylor från sin mamma. På 1970-talet lämnade hans far, Seif Daoudi, Jerusalem, Palestina för Sverige. Tareq har inte träffat sin pappa på länge.

En släkting till Tareq, Tareqs systerdotter deltog i tävlingen Idol 2021

Tareqs systerdotter, Sunny Taylor, imponerade på domarna från hennes allra första framträdande. Och hennes farbror gav henne en tumme upp och postade på Instagram, “Jag tycker att hon är helt fantastisk, så det ska bli så roligt att se henne.” Hon besitter verkligen övernaturliga krafter. Tareq Taylor, 52, är mannen Vi möter på sin livliga Malmörestaurang.

En del av arenan används av en fotograf för att ta pressbilder. Det är fullt av aktivitet i det öppna köket när kockarna lagar middag för kvällens besökare, serveringspersonalen dukar och Tareq lagar en måltid i ett separat, mindre kök. Pandemin är över och den ständigt glada kocken är mer upptagen än någonsin.

Bara under det senaste halvåret har vi sett honom i flera tv-program, bland annat Bäst i köket, Trädgrdtider, Bäst i test, Secret song Sverige och Postkodmiljonären. Dessutom fick han den prestigefyllda rollen som julvärd i Svt. Tareq hävdar, “Sedan pandemin har jag arbetat hårdare än någonsin tidigare.” Nu har han äntligen sitt alldeles egna Tareq Rieslingvin, och de första lådorna har anlänt.

Mat och dryck går hand i hand, och det här har varit en blodig glädje att göra, tillägger Tareq om vinet han var med och skapade. För några år sedan bestämde jag mig för att prova på att göra öl och lärde mig snabbt att det har många likheter med matlagningsprocessen. Det är fantastiskt att göra de sakerna.

Tareq blev offer för en bedragare

Men det har inte alltid varit smidigt. Tareqs första restaurang gick i konkurs 2008, och det tog honom sex år att betala av alla sina skulder. Införandet av tv på Slottsträdgrden i Malmö markerade en vändpunkt.

Det var hjärtskärande att se hans arv falla samman

Tareq blev påmind om hur han föll under den röda linjen på sina företag när epidemin slog till. 2019 lade Tareq allt han hade i sina verksamheter, och när epidemin slog till förlorade han allt. Även om jag gick igenom en svår tid efter att ha sålt restaurangen 2008, är jag på en helt annan plats i mitt liv nu. Tareq tycker att situationen stadigt förbättras och tackar Gud för det. Dessutom är jag stenhård.

Hur Lång Är Tareq Taylor
Hur Lång Är Tareq Taylor

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!