Ismail Abdo Ursprung

Ismail Abdo Ursprung
Ismail Abdo Ursprung

Ismail Abdo Ursprung – Ismail, hemmahörande på Evenemangsgatan 40 i Solna, föddes den 3 juni 1990. För två år sedan, den 15 oktober 2020, flyttade han in i sina nuvarande utgrävningar. Han delar detta utrymme med två rumskamrater, Nathan och Valentina. Ismail är mycket efterfrågad för denna roll. Hittills den här månaden har vi delat nyheter om honom 3 972 gånger.

Hans hyreshus delar sitt trapphus med 219 andra bostäder. Ismail och de andra 49 långtidsboende i byggnaden flyttade alla samma år som han. Stockholms stad har den högsta koncentrationen av de som söker Ismail. Ismail Abdo, 33 år gammal, tjänade som medhjälpare till gängledaren Rawa Majid. De har förvandlats till svurna fiender nu. Abdo har fängslats in absentia, men polisen tror att han för närvarande gömmer sig i Turkiet. Samtidigt pågår en rättegång som kan ge ny insikt om konflikten.

Man tror att en våg av brutalt våld i Sverige och på andra håll utlöstes av en schism inom ledningen för det kriminella nätverket Foxtrot. Många liv har gått förlorade. Ismail Abdos mamma var ett av offren; hon hittades död av skottskador i en fastighet i Uppsala för över två veckor sedan. Enligt SVT:s rön kan den pågående hämndspiralen spåras tillbaka till två incidenter som inträffade i Istanbul, Turkiet, i början av september.

Efter ett påstått övergrepp på en medlem av Ismail Abdos falang hördes skottlossning mot ett hus som är associerat med Rawa Majids grupp. Städer som Uppsala, Stockholm och Norrköping har sett en rad repressalier sedan dess. Enligt Andreas Pallinder, chef för Uppsalapolisens utredningsenhet, “konstaterar vi att personer vi tidigare sett stå nära varandra inte längre gör det, utan har stått på varsin sida.”

Sår inuti kroppen

Men det finns också bevis på att spänningar i nätverkets övre nivåer bidrog till den inledande splittringen. Rawa Majids påstådda inblandning i ett dubbelspel är en central aspekt av ett pågående gängåtal. Åklagaren hävdar att han stal kokain från en annan medlem av Foxtrot-nätverket och lurade sina egna knarkkurirer. Baserat på chattloggar tror myndigheterna att “Dr Phil” är ett alias som tillhör Ismail Abdo.

Har suttit i fängelse tidigare

Abdo dömdes till fem och ett halvt års fängelse 2016 för en rad olika brott inklusive innehav av skjutvapen och grova narkotikabrott. Han greps utan hans närvaro i höstas misstänkt för ett flertal betydande narkotikahandelsbrott, inklusive transport av 100 kilo amfetamin.

Ismail Abdo Ursprung

En viktig roll i den tidigare nämnda narkotikahanteringen har Ismail Abdo haft, enligt häktningsprotokollet. Ismail Abdo är dock fortfarande fri. Vi har anledning att tro att han för närvarande är bosatt i Turkiet och kan bekräfta att han nu är turkisk medborgare. Även om Turkiet inte utlämnar sina egna medborgare, försäkrar kammaråklagare Daniel Jonsson att han är efterlyst över hela världen.

Den sjunde september En kvinna skjuts till döds i Uppsalatrakten i Gränby. Ismail Abdo, som “Smultronmannen”, föddes i hennes gangsterfamilj. Foxtrot är ett av Stockholms kriminella nätverk och Abdo brukade vara på god fot med dess huvud, “kurdräven” Rawa Majid. En klyfta mellan gänget och de två främmande kompisarna ledde till mordet. De borde träffas i Turkiet.

En villa i Gottsunda, Uppsala, exploderar på sin balkong den 8 september. Det verkar inte finnas någon hemma, därför behandlas detta som en potentiell allmän säkerhetsfråga. Den 9 september ska en bostad i Uppsalas stadsdel Stenhagen ha bombats. Skjutningen, uppger källor till DN, är ett försök att hämnas för kvinnans mord två dagar tidigare. Polisen tror att det var en olycksskjutning. Rawa Majid har en mycket nära släkting som bor i huset bredvid. En kille sköts och dödades i Eskilstunas rbykvarter senare under natten.

En oidentifierad 13-årig unge upptäcktes död i ett skogsområde i Handen, söder om Stockholm, den 11 september. Hans mord misstänks. Ynglingen sköts och dödades, enligt rapporter i olika medier. Den 12 september hittades en kille i tjugoårsåldern skjuten till döds i en trappa på Sala backe i Uppsala.

Det spekuleras i att mannen blivit skjuten av misstag. Det finns en annan individ som bor i samma byggnad som Rawa Majid som också finns på en kriminell organisations träfflista. Ytterligare två skottlossningar äger rum i Stockholms förort Sollentuna och Malmö stad samma kväll. Medan ingen kom till skada i Malmö dog mannen i Sollentuna tragiskt till följd av sina sår. De en gång så nära vännerna är nu svurna motståndare.

Både Rawa “kurdiska räven” Majid och Ismail “Jordgben” Abdos familjer tvingas fly från Sverige på grund av gängkonflikten. En källa hävdar att föräldrar ofta lämnar av sina barn på flygplatsen. Foxtrot-organisationens interna konflikt har satt igång en cykel av vvåldsamma vedergällning. På ena sidan av kampen står den ökända “kurdiska räven”-ledaren Rawa Majiid. Ismail “Strawberry” Abdo, hans tidigare toppassistent, är på motståndarsidan.

Sju personer har skjutits och dödats under de senaste två veckorna. Rawa Majids tidigare hemstad Uppsala har varit platsen för flera av brotten. Aftonbladet har från säkra källor fått veta att båda männens familjer har flytt från Sverige. En intern källa hävdar att de lämnar nationen på grund av den fara de uppfattar. Små barn är bland dem som har flytt. Det är troligt att vissa föräldrar tog sina barn till flygplatsen och sedan åkte hem igen.

Situationen är fruktansvärd

Det spekuleras att Rawa Majid, 36 år, och Ismail Abdo, 33 år, för närvarande befinner sig i Turkiet. Aftonbladet rapporterar att många av de anhöriga också rest hit. UNT rapporterade under helgen att flera Uppsalaskolor har saknade elever. Stadsstyrelsen är orolig över att familjer har flytt från staden på grund av gängvåld. En skoltjänsteman sa till tidningen att det nuvarande sociala klimatet var “hemskt”.

Det dolda dubbelspelet

Ismail Abdos mamma sköts och dödades i Gränbykvarteret i Uppsala, vilket utlöste en kedjereaktion av våld. Rawa Majid misstänktes för att ha beställt mordet. Enligt SVT:s rapportering följde detta efter två mord i Istanbul, Turkiet. Konfliktens ursprung kan dock gå långt tillbaka. Det verkar som att Majid har anklagats för att ha stulit droger från Abdo i ett rättsfall nyligen.

Det spekuleras att Ismail Abdo antog namnet “Strawberry” på grund av hans professionella affärer med mat. 33-åringen har en lång historia av illegal verksamhet. 2016 dömdes han till ett långvarigt fängelsestraff på fem år och sex månader för flera narkotika- och vapenrelaterade brott.

I sin frånvaro i september 2022 greps han för extremt grova narkotikabrott. Han ska bland annat ha försökt köpa tolv kilo amfetamin. Åklagaren Daniel Jonsson, som leder förundersökningen, har tidigare sagt till Aftonbladet via mejl “Vi har goda skäl att tro att den häktade befinner sig i Turkiet och är turkisk medborgare.”

Ismail Abdo Ursprung
Ismail Abdo Ursprung

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Innehållet är skyddat !!